Visa ett inlägg
Gammal 2017-02-02, 09:01   #2
MrPoker
 
Reg.datum: okt 2010
Inlägg: 59
Sharp$: 1032
Standard

Lagen

Följande information om lagen är välkänd och inbakat i priset. Det ger dig ingen omedelbar fördel, men en solid grund att stå på.

Atlanta Falcons

Falcons är årets största överraskning. Att laget klarat sig nästan helt utan skador har hjälpt till.

Anfallet har varit ett av historiens bästa. Förra säsongen snittade de 22,8 poäng och i år 33,8 poäng. En ökning med 11 poäng är nära en 50 % förbättring. YPP (Yards per play) är den siffra som betyder mest för en professionell handikappare. Falcons ökade YPP från 5,5 till 6,7 denna säsong. En mycket stor ökning även det. Framförallt har de varit helt överlägsna i år. Betänk också att ligans kanske bästa wide receiver Julio Jones var skadad under året. Betänk ännu mer att Falcons historiska offensiv gjorde allt mot det sammanlagt näst tuffaste motståndet i hela NFL.

Styrkan i anfallet är att QB Matt Ryan spelar på MVP-nivå, att han har många olika alternativ och att anfallet är väldigt kreativt och omväxlande. Samt en liten faktor till som inte många tänker på. Läs vidare.

Försvaret har också överraskat positivt. Förvisso var förväntningarna mycket låga, men ett medelförsvar har räckt långt med det anfallet. Vad folk kanske inte tänker på är att försvaret består av många unga spelare som lär sig snabbt. Enligt mig har försvaret utvecklats och blivit bättre genom säsongen. Jag återkommer till det.

New England Patriots

Patriots var klara favoriter att vinna Super Bowl innan säsongen och har imponerat.

Anfallet var tredje bäst enligt statistiken. Man ska alltid ta statistik med en stor näve salt. När vi gräver djupare ser vi att QB Tom Brady inte spelade de fyra första matcherna. Vi ser också att hans största vapen TE Rob Gronkowski varit och är skadad. Vi vet också att Patriots haft stora ledningar i många matcher och mer eller mindre skitit i fjärde kvarten. Ingen har egentligen sett hela potentialen av hur bra det här anfallet är. (Något att tänka på inför nästa säsong.) Liksom Falcons anfall har de många olika vapen och spelar kreativt och omväxlande.

Försvaret saknar stjärnor och är liksom Falcons försvar runt medel. Styrkan är att Patriots försvar är väldigt disciplinerat. Tro inte på alla pajasar som påstår att Patriots försvar är ett av de bästa och att det är det bästa försvaret Falcons mött hela året. Patriots har mött en nästan rekorddålig samling QB’s där de två bästa är Dolphins Ryan Tannenhill och Bengals Andy Dalton. De är runt medel i ligan. Patriots försvar är möjligtvis lite bättre än medel, men inte mer.

Super Bowl Väder


Inget dåligt väder kommer påverka förhållandena nere i Texas. Underlaget är förövrigt konstgräs.

Publik

Arenan tar 71 500 och det kommer såklart vara knökafullt. Många fans på plats, men också många lyxlirare. Ingen fördel för något lag här.

Tror inte på tomtarna som påstår att Falcons kommer ha mer publik för att Atlanta ligger mycket närmare Houston än vad Boston gör. Det är 120 mil från Atlanta till Houston. Det är samma avstånd som mellan Malmö och Luleå. Skillnaden mäts i flygtid, och ingen kommer strunta i Super Bowl för 2 timmars extra flyg.

Matchups

Nu börjar vi komma ner på djupet i analysen. Dit bookisarna och Jan Bananerna inte orkar gräva och där du kan hitta en parameter som kommer att påverka mer än vad marknaden prisat in. Det är såklart svårt i en Super Bowl, men inte omöjligt som förra finalen visade.

Carolina Panthers såg oslagbara ut på pappret och enligt de flestas ögon. QB Cam Newton blev säsongens MVP och anfallet gick inte att stoppa. Försvaret var dessutom topp tio, minst.

Denver Broncos hade ett historiskt bra försvar, men ett av de sämsta anfallen som någonsin nått en Super Bowl.

Jan Bananerna bombade Panthers som om bookisarna lekte Robin Hood. Men som du vet så är bookisar värre än Sheriffen i Nottingham.

Det fanns en matchup som folk inte förstod hur viktigt den var. QB Cam Newton har haft några tuffa skador i karriären och hade gjort om sitt spel genom att vara mindre mobil och stå kvar i passpocketen längre, där han inte får tacklas lika hårt. Panthers O-line var lagets enda svaghet, och det var en stor svaghet. Särskilt deras tackles var svaga. Broncos å andra sidan hade en fantastisk passrush och framförallt på kanterna med DeMarcus Ware och Von Miller.

Jag såg också en dold faktor i att Broncos O-line fått tillbaka skadade spelare och att deras RB O.J. Andersson inte längre var småskadad. Om Broncos kunde käka klocka med sitt rungame skulle de ge sitt försvar mer tid att vila och hålla Panthers anfall på bänken.

Alla proffsen dunkade outsidern Denver Broncos och QB Cam Newton fick ingen tid när hans O-line blev demolerade av Broncos passrush. Broncos vann enkelt och Von Miller blev utsedd till Super Bowl MVP.

Genom att gå igenom alla matchups kan man hitta fina proppspel. Super Bowl kryllar av erbjudanden och där kan bookisarna göra stora fel. Jag hade Broncos running back O.J. Anderson som MVP till 18 gånger. Det såg strålande ut ända tills Von Miller gjorde en avgörande stripsack på slutet.

Låt oss gå igenom matchups.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Lazlo (+5), hatten1 (+10)
MrPoker är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat