Visa ett inlägg
Gammal 2017-02-02, 09:03   #3
MrPoker
 
Reg.datum: okt 2010
Inlägg: 59
Sharp$: 1032
Standard

Coaching

Atlanta Falcons har en trevlig kombo i huvudcoach Dan Quinn och anfallscoach Kyle Shanahan. Det är Dan Quinns andra år som HC i Falcons. Innan dess var han försvarscoach i Seattle. Han har alltid levererat, men frågetecken finns för rutinen. Quinn är 46 år. Shanahan är bara 37 år, men kommer få ett erbjudande om att bli huvudcoach efter säsongen efter hans fantastiska resultat med anfallet denna säsong. Men frågan är om han vill gå till ett skitlag. Kanske bättre att vänta på ett erbjudande från en bra organisation.

Sammantaget har de presterat lysande, men båda anses i det här sammanhanget vara orutinerade. Men vad folk glömmer bort är att Dan Quinn var defensive coach i Seattle Seahawks innan. Det här är hans tredje Super Bowl på fyra år. Nog ska väl det räcka som rutin.

New England Patriots huvudcoach Bill Belichick är 64 år gammal och har rutin ett bergatroll. Han har varit Patriots huvudcoach sedan år 2000. Under de åren har Pattarna vunnit divisionen 12 av 17 gånger, gått till Conference Finals 11 gånger, gått till Super Bowl 6 gånger och vunnit 4. Sinnessjukt bra även i ett historiskt perspektiv. Tilläggas bör att alla gånger varit med QB Tom Brady.

Bill Belichick kallas ”the Hoodie” för att han brukar klä sig i en munktröja. Han är inte populär utanför Boston, men även de som ogillar honom brukar erkänna att han förmodligen är den bästa coachen genom tiderna.

Belichick är allmänt sur och butter, och gör vårt liv som professionella spelare svårt. Inte nog med att han hustlar oss med oklar skadeinformation, han byter tempo och spelstil nästan varje match. Men det värsta är att Jan Banan älskar att bomba på Pattarna och vi proffs tvingas gå emot. För att sedan torska för att Belichick är ett satans geni.

Däremot älskar jag när han förnedrar dumma journalister med deras dumma frågor. Vilket han gör så fort han får chansen.

”You have prepared to face this Peyton Manning-lead office more than twenty times, Is there one common thread that stands out to you through the years?”

”I guess … Manning.”

Svenska politiker borde googla honom istället för att lägga 5 000 kronor i timmen till kommunikationskonsulter.

New England Patriots har en fördel när det gäller coaching. Med två veckor att förbereda sig kommer han att ha en masterplan redo. Men jag tror att även Falcons duo kommer att kunna trolla fram ett par falkar ur hatten.

Det här är statistiken för Belichicks & Bradys sex Super Bowls:

Sammanlagt handikapp: Patriots -14,5

Patriots Andra lagen

Poäng/match: 22,5 21,5
Yards/match: 346,5 385,5
Yards/play 5,2 6,1
Turn overs/match 1,0 1,67

Tyder på att rutin är överskattat, även om jag kanske inte håller med om det.

Quarter Back

Falcons Matt Ryan är rutinerad och har varit ligans bästa QB över säsongen, hur man än vill bedöma och räkna. Han lär bli MVP.

Patriots Tom Brady har varit nästan lika bra. Kanske hade han varit aktuell att bli MVP om han inte var borta de 4 första matcherna. Men å andra sidan kanske han är extra fräsch nu?

Matt Ryan i all ära, men han har aldrig spelat en Super Bowl. Tom Brady har spelat 6, och vunnit 4. Många anser Brady vara en av de bästa QB’s genom tiderna.

Fördel till Pattarna på grund av rutinen.

Running Backs

Springspelet påverkas mycket av hur bra O-linen är på att skapa öppningar och hur mycket motståndarlaget respekterar passningsspelet. Men det bakas in i priset och statistiken brukar berätta sanningen. Om inte O-linen plötsligt blivit mycket bättre eller sämre på grund av skador.

Falcons har två bra RB’s i Devonte Freeman och Tevin Coleman. De kan springa och de kan fånga passar. Eftersom de är två som är bra kan de vila mer och skapa mer möjligheter. Falcons springspel är mycket potent. Tilläggas bör att Coleman varit skadad i tre matcher, så springspelet är lite bättre än raden.

Patriots RB’s imponerar inte på pappret. LeGarette Blount blev inte ens draftad. Patriots plockade upp honom av Titans för i princip ingenting. Dion Lewis draftades i femte rundan och plockades upp av Patriots från rännstenen när ingen annan ville ha honom. James White draftades av Patriots i fjärde rundan.

Den enes skräp är den andres skatt. Patriots har fått väldig mycket produktion av sina RB’s, men det beror på att Belichick är ett geni och att motståndarna är livrädda för Tom Brady.

Fördel Falcons.

Receivers vs Secondary

De flesta andra jämför wide receivers mot wide receivers. Härligt när andra inte tänker rätt.

Falcons har förmodligen bästa wide receivern i ligan i Julio Jones. Han har haft skadeproblem under säsongen men kommer vara helt frisk i finalen. Mohammed Sanu är underskattad. Han är stor, stark och levererar bra när han får chansen och har en stor fördel i att alla hänger på Jones istället. Till det lägger vi speedstern Taylor Gabriel som överraskat försvar som gubben-i-lådan några gånger under säsongen. Han är ett perfekt komplement. Det svaga kortet är tight end där det är helt tomt.

Patriots har en riktigt bra cornerback i Malcom Butler, topp sex i ligan, men han behöver hjälp för att stoppa Jones. I övrigt är det ett hyfsat secondary utan större svagheter.

Patriots har en bra slot receiver i Julian Edelman. Han satte förövrigt på en svensk hor… f’låt glamourmodell vid namn Elle Rose och fick ett barn på halsen. Det finns några tusen bilder på nätet på Elle Rose i bikini med putande pattar och läppar. I övrigt ser det helt okej ut bredvid Edelman, även om stjärnan TE Rob Gronkowski saknas. WR Chris Hogan gjorde en monstermatch i semifinalen och nyförvärvet Michael Floyd var bra förra säsongen i Cardinals. Malcom Mitchell kan också överraska. TE Martellus Bennet var tänkt som ett komplement till Gronken, men har fått bära huvudansvaret med blandade resultat.

Falcons secondary är hyfsat och utan svagheter, men har svårt för att stoppa vassa quarterbacks. Problemet är att de spelat/spelar zonförsvar. Det är lättare att spela men lättare att spela emot. Tom Brady brukar slakta zonförsvar, som han gjorde i semin mot Steelers. Du måste ha en bra passrush om du ska spela zonförsvar mot Patriots. Det har inte Falcons, även om Vic Beasley är grym. Men kanske kommer de försöka med man-mot-man försvar. De har testat lite under säsongen med okej resultat. Jag tror att de måsta chansa med det för att ha en chans.

Jag ser två mycket potenta passningsspel och två hyfsade försvar. Jämnt skägg och ingen fördel åt något håll. Även om jag har svårt att argumentera emot att Falcons WR Julio Jones kan bli tungan på vågen.

O-line vs D-line

Ett gäng 150-kilos bjässar som smackar in i varandra likt sumobrottare är kanske inte så sexigt. Men det är viktigt, för det avgör hur lång tid QB:n får på sig att passa och hur stora öppningar RB’s får.

Jan Banan tittar aldrig på O-line, och kan inte nämna ett namn. Det är bra för oss som gräver djupt. Ännu bättre är kanske att dessa kolosser skadar sig hela tiden. Kanske inte för dom, men för oss som försöker hitta spelvärde. Det kan skilja otroligt mycket i skicklighet mellan en starter och en reserv. Jag tror du börjar ana hur värdefullt det kan vara att veta att 3 starters är skadade.

Det är svårt för Jan Banan att vet vem som är bra och inte. Det syns ofta knappt på reprisen även om man klarar av att inte titta på bollen. Det finns inte heller allmän statistik att hitta enkelt.

En bra O-line skyddar QB:n och ger honom tid. Är de överlägsna försvarets D-line kan det se ut som om motståndarna står på is och hjälplöst glider bakåt.

Footballoutsiders har Patriots O-line rankad 9:a och Falcons 10:a, men det är nästan alltid skador och statistiken är sällan en bra värdemätare. Du måste gräva djupare än så.

Klart är i alla fall att båda lagens O-line haft bra säsongen. Mest beror det på att de inte varit skadedrabbade. Även jag rankar dem lika.

D-line är de som ska sätta press på O-linen. Förenklat alltså, det finns edgerushers och linebackers som blitzar också, men det här är ingen avhandling.

En bra D-line kan käka upp en O-line och få QB:n att se ut som en blind fisk.

Tyvärr ser jag ingen större skillnad på lagens respektive D-lines. Vad man kan säga är att Falcons spelare är mycket jämnare, medan Patriots har några bättre och några sämre spelare. Jag räknar då in linebackers, och man kanske
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Lazlo (+5), hatten1 (+10)
MrPoker är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat