Ämne: Legolas
Visa ett inlägg
Gammal 2017-07-06, 13:11   #182
Enkelrad
 
Reg.datum: dec 2016
Inlägg: 209
Sharp$: 777
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av hatten1 Visa inlägg
Enkelrad: Du har helt tappat det!
Fortsätt du och skriv bäst det gitter, du saknar all form av logisk insikt i problematiken !
Återigen för du som ett skogstroll in en frågeställning som aldrig jag tagit upp-
Legolas har jag inte uttryckt mig om öht inom denna frågeställning, således återigen trollmove.

Stänger butiken i diskussionen med dig, för den är absurd, ointressant och felaktig från start till mål!
Fakta 1
Personliga angrepp mot mig är lönlöst. Det är som att försöka vrida vatten ur en sten. Jag kommer aldrig sänka mig så lågt utan det jag angriper är matematiken bakom uträkningar, inte matematikern bakom dessa. Jag försöker även belysa helheten. Vilket jag kommer göra i detta inlägget.

Fakta 2
Konfirmeringsbias hänvisar till en typ av selektivt tänkande varvid man tenderar att lägga märke till det som bekräftar de egna övertygelserna och att ignorera, inte leta efter, eller undervärdera relevansen hos det som säger emot dessa övertygelser. Tyvärr så förekommer det rätt ofta och är ytterst relevant och när man diskuterar Legolas.Bet. Läs inlägg #133 av Solo. Jag håller fullständigt med.

Citat:
Ursprungligen postat av Solo Visa inlägg
Stora problemet är att många redan känner sig svikna och ignorerade. Har pratat med så många som säger samma sak. De anställda tillhör en tydlig falang, kanske lite fast i övertygelsen att de är med och förändrar travvärlden till det bättre för alla travets intressenter.
Fakta 3
I inlägg #143 är hatten1 kritisk mot Legolas.Bet och t.o.m uppmanar att om man har klagomål angående Legolas.Bet ska man kontakta hatten1. Två inlägg senare postar du ett nytt inlägg. Du har fått tillfälle att förklara hur 15 % av ett 30 % spelnetto blir 50 % av spelnettot.

Du tar upp ATG´s provisioner på tidigare 4,25 % och nuvarande för norden på 6,5 %. Det är säkert rätt och jag har inget att invända mot det. ATG hänvisar till att det är marknadsmässiga avtal. Då är det säkert så.

Eller ska vi lita på två " experter " på ett forum som påstår att det normalt är 50 % utan att ange källa ? Att en anställd på Legolas.Bet påstår detta och sedan postar ett inlägg.

Citat:
Ursprungligen postat av Viroid Visa inlägg
Räknar man med utlandsspelets spelnetto och att man låter sporten betala för Kanal 75 blir de verkliga medlen till svensk travsport under 30% av spelavdraget.
Inlägget av Solo känns rätt träffande !

hatten1 tar i ett senare inlägg upp att det franska avtalet skiljer sig. Man har olika provisionsavgifter för spel in och spel ut. Jag tycker det talar för att det då verkligen rör sig om marknadsmässiga avtal som ATG gjort.

Fakta 4
Rune Andersson på Mellbygård och jag har en sak gemensamt. Vi båda äger en guldring där det står Avancez. Skillnaden är att i min är det ingraverat 1967 medan i Runes ring står det 1968. Nu är jag visserligen pensionär sedan 10 år tillbaka. Givet min utbildning tror du jag jobbat på :
A ) ATG
B ) ST
C ) Volvo

Jag bara försöker förklara att om prissummorna år 2012 uppgick till 815 miljoner så kan man inte jämföra det rakt av med prissummorna år 2016 som uppgick till 747 miljoner. Man måste se till helheten. Antal lopp och antal startande hästar är viktiga faktorer att ta med i beräkningarna.

Fakta blir då att prispengar/start år 2012 var 7874 kr medan det år 2016 var 7595 kr. Vad säger detta oss då ? Jo, det blev 279 kr mindre år 2016 i prispengar/start.

Sedan att kostnaderna ökat som du skriver är det ingen som ifrågasätter. Men återigen bör man beakta helheten. Kostnaderna har väl även ökat för de övriga inblandade som ATG och ST ? Ändå har de gett sporten 1,6 - 1,7 miljarder årligen de senaste fem åren.

Du nämner fastighetspriser förändrats men se det då ur hela samhällsperspektivet. Bostadstillägget har legat still rätt länge. Man gjorde en liten justering från 93 % till 95 %. Det blev en ökning från 4650 kr till dagens 4750 kr. Man fick 100 kr mer. Även de aktiva inom sporten kommer även de att gå i pension nån gång.

Fakta 5

https://www.travronden.se/insant/dar...des-legolasbet

Efter att jag läst den artikeln skrev jag inlägg #94 i denna tråd. Jag har även kopierat en del av den och påtalat de stora bristerna i det.

" Vårt löfte är att 40 procent av spelnettot, dvs det som är kvar när spelarna fått sitt, ska gå direkt och oavkortat till travsporten. Det som blir kvar ska bolaget försöka leva på. Därmed garanterar vi att travsporten inte ska förlora några pengar pga Legolas.bet, utan tvärtom, kunna få ut mer än de cirka fem kr på varje spelad hundralapp som går till prispengar idag från ATG och mer än de cirka tio kronorna på varje hundralapp som går till travsporten. "

Jag måste säga att jag blir heligt förbannad när jag läser sådan smörja. Det verkar nästan vara lite som en sekt ute på korståg mot ATG och man har intalat för sig själva att man är räddaren av svensk travsport. Precis som andra även påpekat.

Titta nu på den där hundralappen som man talar om. Ca 70 kr går tillbaka till spelaren. Kvar blir då 30 kr. Hälften behåller ATG den andra halva går till prispengar och travsporten. Här talar vi om 50 % av spelnettot !

Sen garanterar man att travsporten inte ska förlora några pengar pga Legolas.Bet utan tvärtom kunna få ut mer.

Man har ett lägre spelavdrag jämfört med ATG och tar man då in MINDRE med pengar så kan man inte ge MER.

Fakta 6
Tänk om man kunde mäta inläggen på nåt sätt.
Jo, det kan man ju.
Enkelrad 174 Sharp$ vs hatten1 som bara fått 2 Sharp$.

Nog om detta...

Läste att Legolas.Bet nu adderar potterna och det är väl inte en dag för sent men det blir dyrt för dom. Nu tror jag säkert att Legolas.Bet kommer ha reduceringsverktyg för reducerade system och liknade som ATG Tillsammans inom en snar framtid.
__________________
Sharp dressed man
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Altoc (+50), SH (+10), greenj (+20), Helge (+10)

Senast redigerad av Enkelrad den 2017-07-06 klockan 14:04.
Enkelrad är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat