Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2017-06-26, 21:47   #91
 
Reg.datum: mar 2014
Inlägg: 8 363
Sharp$: 1145


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Den som inte fattar att ALLT handlar om omsättning, ja den kan bara hålla käft! Utan stor omsättning som gör det värt att byta från ATG, med dess kundkrets och tilltro, ja då kommer aldrig incitamenten finnas... Hur svårt är detta att förstå?

Detta var knappt ett lovvärt försök, men som kommer sjunka djupare än Titanic!
__________________
YNWA
---------------------------------------------------
Sverige är förlorat - välkommen kaos!
Fulsprit är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-06-26, 22:16   #92
 
Grants avatar
 
Reg.datum: okt 2012
Ort: Slättelynga
Inlägg: 2 442
Sharp$: 6099
Smile

Citat:
Ursprungligen postat av olle Visa inlägg
Händer ingenting med poolerna hos legolas. Vinstpooler på 20 kr upp till Max några hundralappar på vinnarspelet och i bästa fall några tusenlappar på flerloppsspelen. P76 omsättningen har väl tom minskat och var i söndags nere i en vinstpool på 10 tkr.

När kommer spelbolaget agera för att poolerna ska bli större? All annonsering och besök utanför banorna har i alla fall inte gjort att omsättningen är på nivå där många finner det intressant att spela efter ungefär en månad.

Jag spelade 1 kr vinnare på Rawindski i lopp 10 för en kvart sedan och det halverade oddset. Hade jag spelat för 10 kr hade oddset totalt raserats. Det fanns hela 23 kronor att spela om och jag tog hem halva poolen på ett lir på 1 kr.
Klistra in bongen från Legolas så vi ser det vackra, där ligger ATG i lä.

Mvh Uffe
Grant är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-06-26, 22:41   #93
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 165
Sharp$: 57052
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Fulsprit Visa inlägg
Den som inte fattar att ALLT handlar om omsättning, ja den kan bara hålla käft! Utan stor omsättning som gör det värt att byta från ATG, med dess kundkrets och tilltro, ja då kommer aldrig incitamenten finnas... Hur svårt är detta att förstå?

Detta var knappt ett lovvärt försök, men som kommer sjunka djupare än Titanic!
Därför märkligt att legolas hittills inte verkar ha gjort något för att omsättningen ska ta fart mer än indirekt i form av jätteannonser i några morgontidningar, utdelning av läsk och popcorn utanför banorna och en liten startbonus för dom som öppnat konto.

Dom som öppnar konto, sätter in 200 kr och har 400 efter bonus sätter nog inte in mer när dom dag efter dag ser att det inte finns några spelpooler värda namnet . Allt handlar ju om det i den form av spel legolas bedriver. Så länge vinspoolerna på deras mest förekommande spel, vinnarspelet , ligger på mellan 20 och 200 kr går det ju inte ens att spela i dom. Finns inga pengar att vinna och det går inte att satsa något utan att totalt rasera oddsen. Dessa pooler måste upp omgående om inte folk ska ledsna på att vara på sidan när travet pågår. Väldigt dålig timing med stora tidningsannonser mm samtidigt som alla som läser dom och kollar ser att det inte finns några pengar att spela om.
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-06-27, 09:49   #94
 
Reg.datum: dec 2016
Inlägg: 209
Sharp$: 777
Standard

Det hade varit en sak om Legolas.Bet gått till ATG och presenterat sin produktportfölj och talat om att vi har idéer, verktyg och produkter som kommer öka omsättningen med minst 30 %. Ett samarbete skulle gagna båda företagen. Gå in på Legolas.Bet och scrolla ner och läs " Om oss ". Där finner ni allt " nyskapande ". P76 och ingen jackpot utan allt ska betalas ut. För mig känns det som att ta ett steg tillbaka till gamla V65 och på intet sätt något nyskapande. För att inte tala om tekniken där man ligger långt framme. Har ni Windows 10 med Bing sökmotor, så lär ni ha svårt att hitta Legolas.Bet hemsida.

Man kan vidare läsa att löftet är att 40 % av spelnettot ska gå oavkortat till travsporten. Detta är något man gått ut i pressen och man menar att prispengarna släpat efter. Det skrev en av grundarna och fd. vd för Legolas.Bet Oscar Croon i en insändare den 13 juni i Travronden som svar till ett utskick man gjort till landets amatörtränare. En normalt begåvad person begriper att spelnettot blir mindre på en omsättning på 11 miljarder kronor mot en omsättningen på 13 miljarder kronor.

Tittar man på årsredovisningen för 2015 hos ATG så ser man att den totala omsättningen fortsatte att öka från föregående år till 12,535 miljarder. Netto efter utbetalda vinster var 3,820 miljarder. Sedan ville staten ha lite skatt på 1,386 miljarder. ATG:s ägare, trav- och galoppsporten, tilldelades 1,700 miljarder.

44,5 % av spelnettot gick till travsporten. Nästan 5 % mer än vad Legolas.Bet lovar. Klarar man inte av att läsa en årsredovisning ? Hur kan man vara så otroligt korkad och gå ut i media och slå sig på bröstet och säga att vårt löfte är att 40 % ska gå oavkortat till travsporten och tycka att det är bra ? Nu är han förvisso inte längre vd.

2015 kördes 8926 lopp fördelat på 877 tävlingsdagar. Prispengar var 728,8 miljoner. Det ger ett snitt på över 80´000 kr per lopp. Nu delade man faktiskt ut ca 120 miljoner till i premielopp, transportbidrag och uppfödarpremier. Den sistnämnda stod för över 80 miljoner.

Grundarna till Legolas.Bet är både hästägare och uppfödare. Alla som samarbetar med Legolas.Bet har ett egenintresse av att prispengarna ökar. Om jag skulle köpa en riktigt dyr häst av Kolgjini som är premiechansad och som sen vinner Svenskt Travkriterium får jag 4 miljoner minus tränaren och kusk. Kolgjini får 1,2 miljoner i uppfödarpremie
( 30 % av prispengarna i insatsloppen ). Skulle däremot Kolgjini själv köra en egentränad och egenuppfödd häst, så drar han in 5,2 miljoner medan jag skulle få runt 3,2 miljoner när tränaren och kusken fått sina delar. Det är en viss skillnad.

Svensk Travsport äger 90 % av ATG. Där finns fler dotterbolag som TR-media
( Travronden ) och Kanal 75 för att nämna några. Kanal 75 sänder över 100 timmar i veckan. ST har en enorm databas och sånt kostar pengar. Vad gör ST mera då ? Betydligt mycket, mycket mera och sådant kostar också pengar. Drift och underhåll av travbanor är inte heller billigt.

I grund och botten handlar det om lite missnöje och man förväntade sig kunna samarbeta med ATG och kunna roffa åt sig 15 - 20 % av omsättningen som man inte skattar för i Sverige. Man insåg att man kunde åka snålskjuts på mediabevakningen som Kanal 75 står för och man hoppades kunna få använda databaserna. Argumentet att man vill hjälpa travsporten i Sverige är inte samma sak som att man vill hjälpa Svensk Travsport. Utan ett samarbete med ATG är det dömt att misslyckas.

* källa
https://www.travsport.se/artikel/travsporten_i_siffror
https://www.atg.se/nyheter/25659-atg...ent-under-2015
http://www.atg2015.se/siffror.html
__________________
Sharp dressed man
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Enkelrad är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-06-27, 10:09   #95
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 674
Sharp$: 2397
Standard

Korrekt uppfattat i ett gäng ovanstående inlägg.

Utan kritisk massa av spelare så får man bara en massa kritiska spelare.


Att skapa kritisk massa är den svåra delen. Nästan lika svårt som att få en ledning att förstå detta.


Angående 40% eller 44,5% till travsporten så ingår det poster i de där 1700 miljonerna som är kostnader för spelet och inte i går till sporten i egentlig mening. Det är helt enkelt en förändring av sättet att bokföra som gjorts på senare år och får det att se bättre ut än vad det i själva verket är. Travsporten tar hela kostnaden för K75 när det i själva verket är ATG som borde ta dem.

Sedan är det ju inte som att ST ens tillåter att någon annan är med delar på kostnaderna ( som borde ligga hos ett eller flera spelbolag ). Situationen är helt enkelt mer än märklig.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Spiritus (+2)
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-06-27, 10:41   #96
 
Viroids avatar
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2 896
Sharp$: 16080
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Enkelrad Visa inlägg
44,5 % av spelnettot gick till travsporten.
ATG:s och ST:s propaganda blir inte mer trovärdig för att man lindar in den i en massa ord.

ATG räknar inte in den omsättning eller det spelnetto som genereras utomlands i sina siffror. Av flera miljarder i spel på svenska hästar borde det ju bli ett spelnetto, men det vill man ju inte låtsas om vid dessa beräkningar. Legolas.bet lovar 40% av spelnettot oavsett var spelen kommer ifrån.

När man sedan tittar på definitionen av vad som är pengar till sporten är det intressant att veta att av pengarna som ATG ger till sporten så får sporten betala 228 miljoner till Kanal 75 för deras verksamhet. I det sammanhanget får man väl fundera över om Kanal 75 är sportens eller spelets kanal?

Den här konstruktionen gjordes i samband med "den stora krisen". Då flyttades ett par hundra miljoner om i bokföringen för att det inte skulle se allt för illa ut.

Räknar man med utlandsspelets spelnetto och att man låter sporten betala för Kanal 75 blir de verkliga medlen till svensk travsport under 30% av spelavdraget.
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling.
Viroid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-06-27, 13:02   #97
 
Reg.datum: dec 2016
Inlägg: 209
Sharp$: 777
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Viroid Visa inlägg
När man sedan tittar på definitionen av vad som är pengar till sporten är det intressant att veta att av pengarna som ATG ger till sporten så får sporten betala 228 miljoner till Kanal 75 för deras verksamhet. I det sammanhanget får man väl fundera över om Kanal 75 är sportens eller spelets kanal?
Follow the money

Jag kommer fram till att det är vi spelare som betalar.

Svensk Travsport väljer väl själva hur de ska hantera sina egna aktiebolag ? Precis som Rune Andersson gör med sina 124 st bolag inom sin koncern.
__________________
Sharp dressed man
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Enkelrad är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-06-27, 13:18   #98
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 674
Sharp$: 2397
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Enkelrad Visa inlägg
Follow the money

Jag kommer fram till att det är vi spelare som betalar.

Svensk Travsport väljer väl själva hur de ska hantera sina egna aktiebolag ? Precis som Rune Andersson gör med sina 124 st bolag inom sin koncern.

Fast det är ju inte så väldans långt bort i framtiden som förutsättningarna / reglerna kommer att kräva ett helt annat sätt att se på saker ändå.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-06-27, 13:41   #99
 
Reg.datum: nov 2012
Inlägg: 1 589
Sharp$: 5965


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

Vad var tanken med att erbjuda till till precis alla lopp redan från början? Kan ju inte kommit som någon jätteöverraskning att potterna skulle bli små?

Varför inte börja med t ex V75-loppen för att centrera spelet dit och sedan bygga vidare?
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Cyran (+2)
BroderH är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-06-27, 17:33   #100
 
Wagners avatar
 
Reg.datum: mar 2010
Inlägg: 5 967
Sharp$: 2209
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Enkelrad Visa inlägg
Follow the money

Jag kommer fram till att det är vi spelare som betalar.

Svensk Travsport väljer väl själva hur de ska hantera sina egna aktiebolag ? Precis som Rune Andersson gör med sina 124 st bolag inom sin koncern.
kan det vara så cyniskt uträknat?
__________________
En ROI på 110 och 100 kr insats ger bara hälften så tjock plånbok som vid 102 % i ROI och 1000 per bet
Det värsta är inte att bli limiterad - Det är värre om man inte blir det
Nu även på Twitter
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Wagner är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-06-27, 20:46   #101
 
Reg.datum: jun 2017
Inlägg: 4
Sharp$: 14
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Viroid Visa inlägg
Det känns ju ändå roligt att det engagerar så mycket att det fått dig att registrera ett konto på Sharps och berätta om ditt baxnande.

Om man ser internationellt på hästspel finns det inte så väldigt mycket annorlunda göra. Man erbjuder spel för att hitta den som vinner ett lopp, två lopp, tre, fyra, fem, sex, sju och till och med åtta lopp. Det känns ärligt talat som att det är rätt så uttömt.

Man kan också spela på vem som vinner ett lopp, vem som är etta och tvåa, etta, tvåa och trea etc hela vägen upp till Topp Sju där man skall pricka de sju första. Det är väl rätt tveksamt om det finns så mycket att göra där heller som inte blir en blek kopia av redan befintliga spel.

Många pratar om Quinté som fransmännen kör. Det är ett spel som hos dem omsätter tiotals miljoner varje dag. Det spelet blir inte roligt om man inte har en hög omsättning, eftersom potten inte räcker till för dess svårighetsgrad. Det är heller inte så lätt att ta till sig för andra länder. Norge påstår att deras spel till den franska poolen är en stor succé, men en titt på siffrorna visar att norrmännen spelar för mer pengar till den svenska Lunch V4:an än till den franska quintén. Galoppen och travet delar i princip på quintén, och där finns ett stort moment med ett boost-liknande nummerspel. Jag är inte alls övertygad om att spel till den franska poolen skulle bli någon succé bland svenska spelare, och att göra ett eget liknande spel i svenska lopp med 12-15 hästar minus strykningar är nog inte att tänka på.

Det finns andra franska spelformer som Couplé och 2sur4, men intresset för dem i Sverige torde vara begränsat.

Har någon idéer för spel man tror skulle fungera, hör gärna av er.

Vad gäller information så lever vi ur den aspekten i ett märkligt monopol där i princip alla sportdata förutom en basal startlista och enkla resultat är upphovsrättsskyddade av ATG. Det gör att möjligheterna att erbjuda mer avancerade speldata är mycket begränsade. Att ATG dessutom hotar alla med totalt uppsagt samarbete för all framtid om man jobbar med Legolas gör inte saken enklare. Jag kan väl dock säga som så att det pågår en del arbete för att kunna presentera lite roligare speldata från en annan innehållsleverantör inom de ramar vi har att hålla oss till.
En enkel sak när det gäller nya spel som ATG inte har, är att inte hämta alla lopp från samma bana.
Sätta ihop egna spelkuponger med lopp från olika banor.
Exempel, en lördag, där Åby, Hagmyren och Årjäng har tävlingsdag.
1. Lopp 1 Åby
2. Lopp 2 Åby
3. Lopp 1 Hagmyren
4. Lopp 3 Årjäng
5. Lopp 4 Årjäng
6. Lopp 4 Åby
7. Lopp 4 Hagmyren
8. Lopp 5 Hagmyren


Ett annat: "Head to head"-kupong enligt stryktipskoncept.
1. Lopp 2 Åby, Nuncio - On Track Piraten - Whitehouse Express
2. Lopp 3 Hagmyren, Hulte Magnus - Månprinsen AM - Polara
3. Lopp 3 Åby, Kadett CD - Re Doc - Balfour
4. Lopp 4 Årjäng, Tjacko Zaz - Markthemark - Beppe Am
5. Lopp 5 Hagmyren, Järvsö Rune - Järvsö Harry - Tand Troll
6. Lopp 5 Åby, Volstead - In Vain Sund - Spitcam Jubb
7. Flest segrar lopp 1-12, Hagmyren. Ulf Ohlsson - Ulf Eriksson-Kaj Widell
8. Flest segrar lopp 1-11, Åby. Örjan Kihlström - Björn Goop - Jorma Kontio.

Skulle hästarna i "sin head to head match" galoppera bort sig vinner den som hade lägst odds vid spelstopp.

Titta, två förslag till nya spelformer helt gratis som Legolas.bet skulle kunna anamma. Det finns många fler saker man kan göra men tydligen finns inte den idérikedomen hos medarbetarna på Legolas.bet. Frågan är vad dessa har för travintresse egentligen? Verkar vara lite sisådär på den punkten.
StenBerg är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-06-27, 21:21   #102
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 165
Sharp$: 57052
Standard

Legolas vinstpooler idag gällande V spel till Visbys lopp

Lopp/vinstpool

1. 98 kr

2. 9 kr
3. 29kr
4. 12kr
5. 48kr
6. 230kr
7. 27kr
8. 71kr
9. 132kr
10. 5kr
11. 74kr
12. 99kr


Vem ska lockas in och spela i dessa pooler? Gör något innan det är försent.
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-06-27, 22:17   #103
 
Helges avatar
 
Reg.datum: sep 2011
Inlägg: 8 455
Sharp$: 42467
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av olle Visa inlägg
Legolas vinstpooler idag gällande V spel till Visbys lopp

Lopp/vinstpool

1. 98 kr

2. 9 kr
3. 29kr
4. 12kr
5. 48kr
6. 230kr
7. 27kr
8. 71kr
9. 132kr
10. 5kr
11. 74kr
12. 99kr


Vem ska lockas in och spela i dessa pooler? Gör något innan det är försent.
Man kan ju tro det är ett skämt?! Allvar Olle, det är så illa?
Helge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-06-27, 22:54   #104
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 165
Sharp$: 57052
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Helge Visa inlägg
Man kan ju tro det är ett skämt?! Allvar Olle, det är så illa?
Tyvärr. Enda vinnarspelet där för annat än några fjuttiga kronor någon som lirade 200 vinnare på favoriten i monteloppet. Då sjönk oddset långt under 1,00 på den. Jag mfl redo att spela men när det inte finns några pooler går det ju inte. Det är ju totalt meningslöst att bedriva V spel så länge vinstpoolerna inte ens är en tusenlapp.

Tror det fanns typ 250 kr i deras v3 pool och då handlar det om tre lopp och insats på 10 kr per rad precis som hos atg. Någon som blir sugen på att lira V3 för typ 150 kr när det om man lyckas lösa alla tre loppen finns några hundra att hämta hem i nettovinst om man blir ensam vinnare? Helt meningslöst.
olle är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-06-28, 00:18   #105
 
Helges avatar
 
Reg.datum: sep 2011
Inlägg: 8 455
Sharp$: 42467
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av olle Visa inlägg
Tyvärr. Enda vinnarspelet där för annat än några fjuttiga kronor någon som lirade 200 vinnare på favoriten i monteloppet. Då sjönk oddset långt under 1,00 på den. Jag mfl redo att spela men när det inte finns några pooler går det ju inte. Det är ju totalt meningslöst att bedriva V spel så länge vinstpoolerna inte ens är en tusenlapp.

Tror det fanns typ 250 kr i deras v3 pool och då handlar det om tre lopp och insats på 10 kr per rad precis som hos atg. Någon som blir sugen på att lira V3 för typ 150 kr när det om man lyckas lösa alla tre loppen finns några hundra att hämta hem i nettovinst om man blir ensam vinnare? Helt meningslöst.
Tack för du delar med dig, utan dig hade jag haft noll koll på Legolas alla popcorn och läsk.
Helge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td