Visa ett inlägg
Gammal 2019-09-10, 07:57   #2326
Viroid
 
Viroids avatar
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2 896
Sharp$: 16080
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av olle Visa inlägg
".........

Debatten om starttiden för V75 står mig upp i halsen.
Med stor sannolikhet betyder starttiden inte ett smack när det gäller omsättningen, den betyder inte heller ett smack när det gäller publiken. Och att synas i TV för att locka ny publik är överreklamerat. Den unga generationen ser inte TV efter TV–tablåerna och generationen som sitter framför TV:n sitter där – just eftersom de helt enkelt tycker att det är enklast.
Men det är en enkel debatt att föra, klart och enkelt mätbart när V75–startar.
Men borde det inte finnas viktigare saker att snacka om.
Som:
# Bussar från 17–orter i Mellansverige är ändå bara drygt 4000 på Solvalla i samband med Jubileumspokalen.
# Omsättningarna på banor som inte har huvudrollen i ATG–live sjunker dramatiskt. Potterna är nu så små att vissa spelformer är totalt ointressanta för spelarna.
# Åldersstrukturen på banpubliken.
# De i många fall så omoderna anläggningarna.
Listan skulle kunna göras mycket längre.
Engman har rätt, frågan om V75:s starttid är sannerligen inte den enda eller ens den viktigaste, men den är ett rätt så bra exempel på hur svårt det är för de som styr att lyssna på sina kunder och prestigelöst anpassa sig till vad som efterfrågas, måhända utifrån något slags styrdokument som anger vilken riktning man vill ha.

Grunden till att det är så här är att trav mer eller mindre upphört att vara en sport, och istället är en affärsverksamhet. Det finns mindre och mindre sport kvar och allt plägar att anpassas till intäktsmodeller för spelet. Nästan alla resurser har gått till att vårda och utveckla ATG. Lek med tanken att travsporten sagt att ATG behöver låna upp en miljard och dela ut den till sporten för att den behöver rustas upp. Det hade inte varit på kartan. Skulle travet få mer pengar fick man glatt avstå pengar i tre år för att sedan få ett pokalår. Men att låna upp en miljard så ATG kan driva nätcasino, sponsra skidskyttar och mediokra hockeyspelare var inga problem...

Travet är fullt av specialister. För varje år som går blir man mer specialiserade i sina yrkesroller som kusk, hovslagare, travhästveterinär, travjurist, unghästtränare etc. Men när det kommer till hur man tar emot publiken på travbanan går det bra att låta folk som inte har en susning sätta samman dagarna istället för professionella eventmanagers. Och event betyder inte att Nisses Rör har sin firmafest på travbanan där de dessutom sponsrat ett lopp. Det betyder att på tävlingsdagen skall en månghövdad publik komma till banan och alla skall få en upplevelse som överträffar deras förväntningar. Det var länge sedan travet hade några sådana ambitioner.

Jag skulle kunna skriva många timmar, för det är massor av saker som man behöver förbättra sig på, som måste ske parallellt och rätt snart, men jag stannar här. Vi har ju ett bestämmande förbund som inte ens orkar ändra starttiden på V75 så det får avgöras i dagsljus, så folk kan välja både V75 och lördagskvällsfirande. Det är kanske ändå det minst smärtsamma beslutet av alla andra man skulle behöva ta...
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling.
Viroid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat