Visa ett inlägg
Gammal 2020-12-21, 21:07   #1
olle
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 12 188
Sharp$: 57190
Standard

V75-Romme 28 dec (extra V75)


Tycker denna omgång ligger perfekt för att läsa på till. Dagen efter skräpomgången på Momarken och dagen före två andra meningslösa utlandsomgångar i Norge och Danmark. Mantorp onsdag, Solvalla lördag, Romme måndag och sen Axevalla torsdag och Kalmar lörd känns precis lagom. Då blir det mycket trav under julsemestern men ändå gott om tid till annat med.

Brukar vara skiktade lopp i Dalarna och ser ut så nu också i några lopp men flera ser mycket öppna och spelvänliga ut.

V75-1

Detta lopp ser verkligen ojämnt ut. Några riktigt bra V75 hästar men många som hade passat bäst i lunchlopp. Läser jag loppet rätt så kan det bli rejäl körning mellan Kern och Åke Lindblom. Chapuy med skor och inte startat på länge. Körning och Rocky Tilly måste ha toppchans trots bakspår över kort distans. Den är också bäst barfota men många vinster under barfotaförbudet förra vintern.


V75-2

Detta lopp ser knepigt ut. Bandido Gar blir väl favorit och felfri är det väl toppchans. Dock galopperat bort sig fyra av fem senaste och då är det knappast en bra spik att bygga system på.
Flera som det är lite frågetecken på med skor så det känns som ett lopp som åtminstone kräver 5-6 streck för god chans att överleva.

V75-3

Dagens ”gulddivision” är en rätt sorglig soppa sportsligt. Ska On Track Piraten vinna något mer lopp så borde det vara dags nu i ett sådant här gäng. Tvåa senast på valla mot väldigt mycket bättre hästar.

V75-4

Rätt trevligt kallblodslopp. Våler Nikolai lär bli stor favorit . Man ska dock komma ihåg att det snackades rätt mycket efter senaste loppet om att skor var ett klart minus och en sådan som S T C C Faksen 20 m före går alltid med skor och har också varit väldigt bra . Blir väl lite skrik också på BW Rune efter skrällvinsten senast men noterar att den står 20 m sämre till nu mot Våler Nikolai.

V75-5

Rätt trevligt lopp, speciellt spelmässigt, där faktiskt alla har över 1000 startpoäng. Svårt svårt att utse en vinnare. Jag passar och säger många streck.

V75-6

Detta ser ännu värre ut att reda ut. Massor av ston av ok klass men utan någon stjärna vad jag kan se. Kanske så enkelt att Örjan vinner med Lyckans Cash? Har för mig att den är rätt bra för ett sådant här lopp och verkar inte vara en barfotahäst.

V75-7

Ett rätt fint treårslopp avslutar. Set inte heller helt enkelt ut. Har för mig att Svedberg hyllade sin efter vinsten senast men nu spår 11 och verkar inte bara vara ett gäng rundningsmärken med. Red Hot Roadster tre raka vinster. Måste streckas. Noterar att Take it easy tour är anmäld med bike och Jepson i vagnen .

En rätt trevlig omgång att lägga lite tid på.

Lycka till.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Tipsb (+5), Staketkusken (+1), Grovport (+5)
olle är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat