Visa ett inlägg
Gammal 2021-02-26, 19:34   #26
GGS
 
Reg.datum: okt 2016
Inlägg: 595
Sharp$: 3335
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Stankarn Visa inlägg
Du måste naturligtvis välja ut de vinnare som du ska köra dubblar eller tripplar på, lika omsorgsfullt som de spikar som du väljer ut på streckspelet. Och en dubbel eller en trippel på svenska spel kan hjälpa dig så att inte din riskaversion tar över, när det är dags att ”casha hem”.

Ta Chrille krukans inlämnade spel på V75 den 16 januari som exempel. Han har hittat två fina spikar i Alhambra Mail och Cargo Door.

Så gör han ett andelsspel på drygt 14 000 rader som till slut, med hel radda stänkare ger nästan 500 000kr tillbaka. Och det låter ju bra, men i sak är det bara drygt 30 ggr insatsen.

Om Chrille hade spelat en dubbel istället, på spikarna, hade han fått 25ggr insatsen - utan krav på skrällar i återstående avdelningar (med ett par favoriter istället för skrällar hade det aldrig blivit den utdelningen på sexorna och femmorna).

Säg nu att du bestämt dig för att istället för en fast dubbel (eller en raket, om du inte har konto på SvS) bestämmer dig för att spela ”lopp för lopp”, in med lite drygt 14 000 vinnare på Alhambra Mail, och ungefär 65 000kr på kontot när hon sitter.

Är du man nog att stoppa in 65 000kr vinnare på Cargo Door i nästa lopp?

Du kan dela summorna med 10 för att komma närmare verkligheten för oss småspelare, men frågan är fortfarande aktuell. Och det här förvånar mig lite, många streckspelare lägger utan problem en tusenlapp eller två på ett system med två eller tre spikar, men jag är rätt säker på att de skulle ha svårt att gå hela vägen i ett ”lopp-för-lopp”-scenario, med dessa två eller tre spikar, med samma grundinsats.

Säg att du inte har Chrilles budget utan spikar i nåt lopp till. Säg Night Brodde som vann i första?

Så, förutom V75 på tusen rader sätter du också 1000 vinnare på din första spik, och får nästan nästan 5 ggr tillbaka efter första loppet.

Sen, efter ett par avdelningar körda, är det dags att stoppa In vinsten från första avdelningen på Alhambra. Vinst igen!

Jag tror att de flesta av oss skulle ta hem hela eller del av vinsten redan där, och inte vågar stoppa in 25 000 vinnare på Cargo. Trots att det egentligen är då du kan vinna de stora pengarna. Och att du egentligen tillämpat samma förutsättningar som på streckspelet.

Och då kan det ju ha varit bra att kört en trippel, utan ”ångerköpsklausul”...,

Hela jämförelsen haltar lite, betänk att på V75 så är bara 40% av insatsen för alla rätt. Vid bara vinst för en spik så finns chansen att plocka igen en hel del av insatsen ändå, vilket inte är fallet för en spelad dubbel eller trippel. Har man två spikar eller fler inom ett poolspel så bör man alltid satsa på poolspelet, även om man då och då förlorar på att det blir för lätt eller svårt.
GGS är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat