Visa ett inlägg
Gammal 2022-01-13, 07:39   #18
BosseEk
 
Reg.datum: apr 2018
Inlägg: 138
Sharp$: 2149
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av powerplay Visa inlägg
Tjena !
Kul initiativ !
Jag har några tankar... ( bör klargöras att jag testar nu i windows 7 miljö., om det nu är detta som gör att inläsning från SS ej funkar. "could not initialize openSSL library" )

* Vid U och E- matcher är översta alternativet för val av U eller E-tecken redan markerat i rutan som kommer upp. Går ej välja detta då. En "avbryt" knapp vore kanske inte heller fel.

* Som Tord påpekar bör Inforutorna vara på samma "höjd". Kanske beror på att det är olika teckensnitt på vänsterrutan och högerrutan.

Behöver rutan med "lag Information och statistik" ens vara med.
Själva kupongen med lagens namn finns ju redan längst till vänster. Då får mad bort lite scrollning...

* Och lite ytterligare mindre scroll, om Flera av de andra rutorna trycks ihop och görs smalare.
Finns ju en del tomrum där.

* Jag tycker att inforutor som "Odds till procent" "Svenska folket" osv där det framgår av rubriken att det handlar om procent; då kan man skippa att ha med ett %-tecken efter varenda siffra. Kanske bara jag som tycker detta, men det blir tydligare om man tar bort onödiga tecken. mer lättläst.

Det var allt för nu
Återkommer, måste testa in Win10 också.
Superbra rapport!

Det känns som att jag måste hitta en bättre layoutlösning för programmet. Tyvärr går det inte att ha två boxar i höjd utan att behöva scrolla i höjdled. Jag får tänka till lite, men fortsätt fylla på med förslag om hur ni vill ha det så testar vi.

Angående initieringsmeddelandet så borde programmet fungera ”out of the box”, men det gör det ju tydligen inte. Jag sitter på jobbet och har inte tillgång till koden nu men programmet skrevs med minsta möjliga krav. Dock behövs 2 dll-filer som normalt finns i Windows. Dessa kan laddas ned och bör kunna läggas i samma mapp som programmet, du behöver alltså inte lägga dessa i Windows systemmapp vilket är bra då man kan deleta ”allt” i programmappen den dag man inte längre vill använda programmet.

Filerna heter ssleay32.dll samt libeay32.dll och finns i olika versioner beroende på vilken Windowsversion som är installerad. Jag kan kolla efter nedladdningslänkar när jag kommer hem. Om du själv googlar och installerar filerna är jag tacksam för återkoppling, oavsett resultat.

- Bosse
BosseEk är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat