Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in

Andelsspel

Var med och spela i våra medlemmars andelsspel!

Vi på Sharps tror på ansvarsfullt spelande och vi vill att du läser följande information på Svenskaspel.se innan du spelar i våra medlemmars bolag. Klicka på Fortsätt för att läsa infomationen och gå vidare till våra bolagsspel.

Fortsätt

Hitta medlemmar till Andelsspel på Sharps!

Här på Sharps.se som är Sveriges största mötesplats för sport och spelintresserade har ni goda möjligheter att hitta medlemmar till era lag för andelsspel, både på Svenska spels plattform "Spela tillsammans" men även ATG's motsvarighet "ATG-tillsammans". Mer om exakt hur du går tilväga för att skapa lag på Sharps.se hittar du längre ned i denna guide.

Bolagshållare Namn
Det finns inga lag för tillfället, skapa ett!
- Det finns inga lag för tillfället, skapa ett!

Spela andelsspel med Sharps - Introduktion

Nyligen så lanserade Svenska Spel lanserat sin nya andelsspelsprodukt som man numera kallar "Spela tillsammans". Mycket av upplägget känns igen från ATG's variant av andelsspel online.

Spela tillsammans - Steg-för-steg för andelsspel

Skapa ett lag

Alla Svenska Spel Sport & Casinos kunder kan skapa egna lag och Spela Tillsammans. Klicka på Starta ett lag och sedan ska du namnge ditt lag. Du blir då lagkapten och har möjlighet att bjuda in vem som helst att Spela tillsammans med dig.

Bjuda in personer till laget

För att bjuda in bjuda in personer till laget så skapar man länkar som man kan dela hur man vill. Det är endast lagkaptenen som kan skapa inbjudningslänken som är giltig i 14 dagar. Kicka på "Bjud in medlemmar" i medlemslistan för att skapa en länk och obegränsat antal personer kan använda länken för att gå med i laget. Klickar man på "Byt ut länken" så blir den gamla ogiltig om man inte vill ha in fler medlemmar i laget.

Bli medlem i ett lag

För att bli medlem i ett lag så klickar man kort och gott på länken alternativt klistrar in länken i webbläsaren.

Hur fungerar andelar?

Andelsspel är precis som det låter att man köper andelar av den totalsumma som spelet kommer att kosta. Så steg ett innan något spel kan läggas är då förstås att pengarna till spelet kommer in till lagkassan. Pengarna som kommer in kommer då förstås från köp av andelar. Pris per andel och hur många andelar avgör hur stort spel laget kan lägga.

Förbered en spelomgång där dina medlemmar kan köpa andelar. Så fort som minst 2 personer köpt i den aktuella spelomgången så kan man lämna in spelet

Vinstfördelning

Eventuella vinster delas proportionellt upp baserat på hur många andelar som sålts till omgången. Det är inställt som förval att varje medlem endast kan köpa 1 andel per spel men under "avancerade val" går det att ändra så medlemmar kan köpa fler andelar om man så önskar.

Andelar och spelkassa

När man förbereder ett nytt spel så ska man välja vilken spelprodukt det är som spelet gäller för. Man anger pris per andel och även en kort beskrivning till sina lagkamrater. Därefter kan man öppna för köp och dina lagmedlemmar kan köpa andelar fram till 30 minuter före spelstopp för den valda omgången.

Deadline för köp av andelar

30 minuter före spelstopp i omgången är det som förval satt att deadline för andelsköp är. Även här går det att justera deadlinen under "avancerade val" och så fort som mer än 1 person köpt andel går det att lämna in spelet även om deadline inte passerat.

Lägga spelet

Det går att lägga spelet antingen från "Spela Tillsammans"-sidan eller från det valda spelproduktens sida som t.ex. Stryktipset eller Europatipset.

Systemspel

Till mångas glädje så går det att lägga externa systemspel på "Spela Tillsammans". Tyvärr så finns det lite tekniska utmaningar med detta som innebär att man till ett början endast kommer kunna lämna in externa systemspel på max 2200kr per andelsspel. Även här jobbar svenska spel på att hitta en lösning så större system ska kunna lämnas in.

Lägga spelet från "Spela tillsammans"

Kassan som man samlat in för den valda spelomgången används som betalning för spelet. Klicka på "Lämna in spelet" och har man redan skrivit in en förhandsvisning av spelet så följer den med till inlämningen.

Lägga spelet från spelprodukten

Det går även att lägga spelen direkt från kupongen som andelsspelet gäller för. Då måste man klicka på "Byt saldo" vid betalningen för att sedan välja kassan från andelslaget.

Låta medlemmar lägga spel

Det går att göra en medlem till "Speladmin" så att denne kan lägga spel i laget. Klicka på de tre prickarna bredvid medlemens namn för att göra en medlem till "Speladmin". Det går inte att avsluta laget eller hantera medlemmar som "Speladmin" utan man kan endast förbereda och lägga spel.

Förhandsvisning av spelet

Det går att på förhand visa lagmedlemmarna hur spelet kommer bli om man så önskar. Genom att klicka på "avancerade val" så kan man fylla i hela eller en del av raden för att visa medlemmarna hur man tänkt spela.

Mer information om andelsbolag

Följa andelslagets spel

Under "Mina spel" kommer alla som köpt andel kunna se spelkupongen och följa resultaten. Eventuella vinster betalas ut direkt till varje persons svenska spel konto.

Annullera spel

Lagkaptenen och speladmin kan båda annullera spel som lagts och även avbryta omgångar där spel ännu inte lagts. Köpta andelar betalas då tillbaka till varje persons svenska spel konto. Vid annullering så måste medlemmarna köpa nya andelar för att spelet ska kunna läggas igen.

Notiser

Tanken är att man som medlem ska kunna få notiser från sina lag vid viktiga händelser. Denna funktionen är dock inte igång ännu eftersom svenska spel inte kan säkerställa att dessa notiserna inte ska kunna skickas till personer som spärrat sig i Nationella Avstängningsregistret. Svenska spel jobbar hårt för att hitta en lösning på detta inom snar framtid. Under sin profil kan man ändra inställningar för notiser.

Vad kan man spela i "Spela Tillsammans"?

Inledningsvis så är det endast Stryktipset och Europatipset som man kan skapa andelsspel på men framöver lär fler produkter läggas till.

Andelsspel på Sharps.se

Sharps travgrupp driver ju redan ett lag på ATG-tillsammans som blivit väldigt populärt och skördat stora framgångar. Sharps travgrupp har prickat alla rätt både på V75 och V86 när utdelningen varit hög och resultatet för det är över 3 miljoner inspelat under senaste 3 månaderna ungefär. Här finner ni det laget:

Sharps.se i Samarbete med Västertorp Spel & Tobak

Inom kort siktar vi på att starta officiella Sharpsbolag på Svenska spel också. Finns det fler som är intresserade av att lägga spelen i Sharpsbolagen så kontakta mig så lägger vi upp någon bra plan med upplägg som ska passa många.

För att söka medlemmar till era Andelslag så ska ni gå in på fliken "Andelsspel".

Väl inne på fliken så klickar man på knappen "Skapa" för att lägga upp sitt lag som man söker medlemmar till.

I nästa steg ska man fylla i vad laget heter, lägga in länken som gäller för inbjudan samt skriva en kort förklaring till vad det är för lag. Vad laget kommer spela på och för vilka insatser är ju lämplig information att förmedla till personer som söker nya lag att gå med i.

När laget sen är skapat så kommer laget automatiskt få en egen ny tråd i forumdelen "Spela andelsspel tillsammans" där alla medlemmar i laget kan diskutera allt som berör laget och spelen som läggs där. Ditt lag kommer också synas i listan över tillgängliga lag under fliken "Andelsspel". Laget syns i listan så länge som din inbjudningslänk är giltig vilket är 14 dagar (svenska spel), söker du fortsatt medlemmar till laget efter denna tiden så får man lägga in laget igen med ny giltig inbjudningslänk.

Vi önskar att ni alla söker medlemmar via Andelsspelfliken framöver och vi kommer förmodligen att låsa möjligheten att skapa ny tråd i "spela andelsspel tillsammans"-forumdelen så att folk börjar använda Andelsspelfliken för att hitta nya medlemmar till sina lag.

Vi tror att det blir betydligt enklare dels för lagkaptener att hitta nya medlemmar men även för andelsspelsköpare att hitta lag att gå med i om allt samlas på samma ställe på ett snyggt sätt.

td