Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2018-04-21, 08:06   #1
Super Moderator
 
AmaerildeRimfrosts avatar
 
Reg.datum: nov 2017
Inlägg: 5 403
Sharp$: 2982

AmaerildeRimfrost Expertre
Stats: 70 - 95 - 9
ROI: 101.99%
Vinstprocent: 42.42%

Standard

2018-04-21 12:15 KAIS Mora IF - IKSU (SSL)


2018-04-21 12:15SSLKAIS Mora IF vs IKSU X X FT 2 6.000
Bet365
Observera att detta spel endast är en dubbel!

KAIS Mora IF - IKSU X @ 6.00 (Bet365)
och
Storvreta IBK - IBF Falun X @ 6.00 (Bet365)

Totalt odds 36.00 med 2 units i insats (ca 1%)

Spelet ovan kör jag en ren dubbel till 36 gånger pengarna på att båda finaler går till förlängning. Jag väljer alltså inte att spela dessa som singlar utan enbart som en dubbel - och jag kommer till förklaringen.

Finaldags
Så har dagen kommit där det ska avgöras vilka två lag som ska få vinna SM-finalerna. Det är både på herrsidan och damsidan de två lag som var etta och tvåa i respektive grundserie som även tagit sig till final. På herrsidan var bägge lag rätt överlägsna de övriga med 77 och 74 poäng medan trean Pixbo endast fick ihop 60 poäng. På damsidan var det lite jämnare även om fjärdeplacerade laget var en bit efter, där Täby landade på 52 poäng medan IKSU fick 65 poäng (även Pixbo som trea) och där KAIS Mora spelade in 70 poäng. Så vad kan förväntas om inte två tajta finaler och då "chansar" jag med en trevlig dubbel där jag tror att ena resultatet undermedvetet kan påverka den andra finalen också och därför spelar jag en dubbel!

Lite allmänt om grundserien
Damfinalen avgörs ju först och här har jag inte alls statistiken med mig då de endast spelade varsin oavgjord på 26 seriematcher och då känns ju 6.00 i odds uruselt men serien är relativt ojämn mellan toppen och botten vilket bidrar till att de oavgjorda uteblir i större utsträckning.

Herrfinalen avgörs efter damernas final och här har vi två lag som faktiskt spelar en del oavgjorda matcher och rätt sällan förlorar. Uppsalalaget har sju av 32 matcher som oavgjorda medan Falun har sex av 32 matcher där ingen vinnare kunnat utses efter 60 minuter. Och följer vi bara denna statistik rakt av och ser den som ett korrekt utfall borde oddset ligga kring 5.00 istället.

Inbördes möten i år samt föregående säsonger
Det intressanta här är att om vi tittar tre säsonger tillbaka på damsidan så har KAIS Mora och IKSU mötts elva gånger och två av dessa har slutat oavgjort. Hela fyra möten har slutat med uddamålsvinst för ena laget. Relativt jämnt alltså och följer vi trenden med de oavgjorda skulle oddset vara 5.50 som bäst. När de möttes de två gångerna den här säsongen vann bortalaget bägge matcher faktiskt, IKSU med 8-4 medan Mora vann med 4-3.

Herrlagen har stött på varandra hela 20 gånger under samma tidsperiod från säsongen 2015/2016. Fyra av dessa möten har gått till förlängning medan endast två slutat med en uddamålsvinst. Men skulle även detta vara korrekt utfall så borde oddset vara kring 5.00. Den här säsongen slutade två av de tre mötena oavgjort, 3-3 och 6-6 och i tredje mötet vann Storvreta hemma med 8-3.

Lite övrigt att nämna
Börjar vi på herrsidan så fick Storvreta på väg till finalen möta Helsingborg först där en av fyra matcher gick till förlängning och i semifinalen stod Mullsjö för motståndet och där gick två av sex matcher till förlängning. Falun å sin sida avgjorde med 4-0 mot Dalen och 4-1 mot Linköping utan en enda förlängning.

På damsidan tog sig KAIS Mora till final via 3-0 i matcher mot Sirius där faktiskt lite överraskande en gick till förlängning. I semifinalen mot Täby blev det rätt konstiga matcher och det slutade 3-2 utan att någon match fick avgöras efter förlängning. IKSU däremot tog samtliga tre semifinaler mot Pixbo (trean i serien) till förlängning men avgjorde samtliga medan de i kvartsfinalen enkelt skickade ut Malmö med 3-0 vilket inte är så mycket att säga om.

Finalnerver och neutral plan och föregående finaler
Vi börjar lite historiskt med herrfinalerna så har tre av de tio senaste inte kunnat avgöras efter 60 minuter och står det sig är vårt odds här finfint. Två av finalerna har fått uddamålsvinst medan några andra slutat med mål i tom bur på slutet. Så det är jämna finaler resultatmässigt. De två senaste finalerna har de varsitt guld från, båda med resultatet 5-4. Falun segrade med 6-4 året innan och 2014 möttes faktiskt de här två lagen och det blev förlängning. Falun vann 2013 medan Storvreta vann 2012, 2011 (förlängning) samt även 2010.

Damfinalerna är en repris från förra årets säsong och de här två lagen är lite av giganterna, detta med IKSU på sex finaler de senaste tio åren och med KAIS Mora i fem stycken varav fyra raka och med den här blir det även en femte rak final. Så det här blir tredje finalen mellan dessa giganter. Två av de tio finalerna har fått avgöras efter att de spelat klart de första 60 minuterna och tre finaler har avgjorts med endast ett måls marginal. Två finaler har sprungit iväg lite med resultat som 7-1 och som förra året 4-1 - och lite överraskande är det just när dessa två lag mötts där IKSU varit starkare.

Nu är det åter neutral plan som i alla finaler som avgörs i en enda match. Det kommer vara fokus på att se till att tajta till bakåt även om vissa lag är mer offensiva av sig med "fart och fläkt". Finalnerver gör att spelare väljer att spela ett säkrare alternativ då det är tack och godnatt rakt av vid förlust.

Summering
Tycker mycket talar för jämna matcher där det oavgjorda faktiskt sker oftare än vad oddsen pekar på. När alla vikter lagts i mina vågskålar så vill jag påstå att det är bäst värde i herrmatchen men det finns även en del som talar för värde även i dammatchen och jag väljer en dubbel till fina 36 i odds istället för att spela singelspel som jag normalt skulle göra. Extra värde och jag ser fram mot två fantastiska finaler som förhoppningsvis får avgöras i förlängning eller på straffar.

Som en sista moralhöjare kan jag säga att 2014 avgjordes faktiskt både dam- och herrfinalen med förlängning eller straffar. Så ska det verkligen vara färre gånger en en på 36? Knappast! In med 2 units här och ta hem storskalpen!

Spela på Bet365 och få 100% bonus

AmaerildeRimfrost är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-04-21, 13:16   #2
Super Moderator
 
AmaerildeRimfrosts avatar
 
Reg.datum: nov 2017
Inlägg: 5 403
Sharp$: 2982

AmaerildeRimfrost Expertre
Stats: 70 - 95 - 9
ROI: 101.99%
Vinstprocent: 42.42%

Standard

FÖRLUST! Blir ingen fantastisk spänning inför herrfinalen ens då första matchen slutade 4-2 till IKSU som låg under med 1-0 efter första men sen vände rejält på steken. Inget spel som sitter mer än var tjugonde gång kanske men det lades trots den höga variansen och jag är nöjd med spelet!
AmaerildeRimfrost är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg