Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2014-05-12, 17:28   #1
 
Reg.datum: jul 2011
Inlägg: 127
Sharp$: 513
Standard

Nytt seriesystem svensk elitfotboll diskussionstråd


Här är min tanke på förbättringar.

• Förlägning av säsongen med ca två månader för 44 elitklubbar (se längre ner). Ny säsongen kommer alltså att löpa från ca 1 mars - 1 dec. Dvs vår-höst som idag.

• De flest lag på elitnivå går över till att spela på (eluppvärmt) konstgräs. De som vill får givetvis spela på (eluppvärmt) naturgräs, men då kommer kraven vara ganska hårda att upprätthålla en bra plan. De som vill får även växla mellan konstgräs och naturgräs som förbundskapten Hamren föreslagit. Gäller väl i så fall framför allt de Allsvenska lagen då det kan bli en ganska dyr historia, även om det bara handlar om två byten per säsong. Kanske kan nya svenska fotbollsligan (se nedan) bidra med en del av kostnaden för de lag som vill kunna växla, men det är en sekundär fråga.

• Lagen i Allsvenskan och superettan drar sig ur Svff och bildar en professionell självstyrande fotbollsliga.

• Allsvenskan: 10 lag, 36 omgångar. Topplagen till europaspel som idag. Lag 9 till nedflyttningsplayoff semifinal. Lag 10 nedflyttat.

• Superettan: 12 lag, 44 omgångar. Lag 1 uppflyttat, lag 2-4 uppflyttningsplayoff semifinaler. Lag 10 till nedflyttningskval. Lag 11-12 nedflyttade.

• Div.1: ("Halvprofessionell" division, högsta Svff divisionen):
Två serier på 12 lag, 44 omgångar. Lag 1 i resp. serie uppflyttade. Lag 2 från resp. serie till playoff till uppflyttningskval. Lag 11 från respektive serie möts i en nedflyttningskval omgång. Lag 12 i resp. serie nedflyttade.

• Div.2 (Regionala serier, i stort sätt som idag, säsong april-oktober). Sex serier med 14 lag, 26 omgångar. Ända skillnaden mot idag blir att serievinnarna går till en playoffomgång mot varandra, (alt. playoff serie, men det är en sekundär fråga). Totalt tre lag flyttas upp till div.1.


Jag tycker att dagens seriesystem är onödigt amatörmässigt på många sätt. De här förändringarna tror jag skulle kraftigt gynna svensk fotboll, med bland annat kraftigt förbättrade tv- och sponsoravtal för elitklubbarna.
zonwoz är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-05-12, 18:23   #2
 
Reg.datum: nov 2011
Inlägg: 1 489
Sharp$: 3466
Standard

Fel tråd.
kusagwa är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td