Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2015-04-14, 15:57   #1
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 866
Sharp$: 3614
Standard

"Framtidens spelmarknad"...


"Framtidens spelmarknad"...hmmm, jag blir lätt skeptisk när man ser att Svenska Spel är med & arrangerar detta seminarium & självklart kommer man att enbart tala för sin "egen sak" när det gäller spel mm

https://svenskaspel.se/?pageid=/omoss/arsstamma
Migge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-04-23, 15:35   #2
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 866
Sharp$: 3614
Standard

Nedanstående text är taget ifrån https://svenskaspel.se/?pageid=/omoss/arsstamma

Svenska Spel inledde sin årsstämma 2015 med ett seminarium om framtidens spelmarknad. Först ut var civilminister Ardalan Shekarabi som konstaterade att regeringen nu går vidare med en utredning som ska ge svar på hur ett licenssystem ska se ut.

- Regeringen har för avsikt att införa ett licenssystem under den här mandatperioden. Licenssystemet ska bygga på ett starkt konsumentskydd där vi bland annat vill se ett system där spelare som är i riskzonen får möjlighet att stänga av sig på ett ställe från hela spelmarknaden, sa civilministern.

Turerna om hur den svenska spelmarknaden ska regleras har varit många och långa. Hittills har två utredningar gjorts, år 2006 och år 2008, nu väntar alltså en tredje. Regeringen kommer inom kort bjuda in alla riksdagspartier förutom Sverigedemokraterna för diskussioner för en bred enighet om spelpolitiken och om hur direktiven till den nya utredningen ska se ut.

Konsumentskydd och restriktioner kring marknadsföring
Ardalan var dock tydlig med att en kommande licensmarknad ska bygga på konsumentskydd och kraftiga restriktioner kring marknadsföring och att Lotteriinspektionen ska få ett större mandat för att upprätthålla att lagar följs.

- Regeringen är orolig över utvecklingen på spelmarknaden med ökade reklaminvesteringar i kombination med erbjudanden om att du till exempel kan låna pengar att spela för när pengarna är slut. Det skapar spelproblem som får påverkan på hundratusentals individer i Sverige. Med ett licenssystem kan vi stärka konsumentskyddet och utöva kontroll på de bolag som verkar på spelmarknaden, sa Ardalan Shekarabi.

Licenssystemet ska sedan skyddas av ett effektivt främjandeförbud. Huruvida det till exempel innebär IP-blockeringar av spelbolag som inte har licens ville civilministern inte svara på.

- Det är något som utredningen får svara på. Jag vill inte förekomma den, hälsade han.

Följer utvecklingen i Danmark
Konsultbolaget Ramböll, som på uppdrag av norska kulturdepartementet, tittat på vad ett licenssystem skulle innebära för Norska staten, rent intäktsmässigt, kunde konstateras att intäkterna vid införandet av ett licenssystem i Danmark medfört relativt oförändrade intäkter till den danska staten. Konkurrensen på den danska spelmarknaden har hårdnat, vilket lett till högre omsättning. Med en högre återbetalning och tunga investeringar i reklam för att locka spelarna, har gjort att nettointäkterna för bolagen minskat vilket lett till något lägre skatteintäkter för den danska staten än vad man först räknade med.

- Eftersom överskottet från spel i Norge är förbehållet föreningslivet är utvecklingen i Danmark något som norska politiker beaktar nu när man tittar på konsekvenserna av en eventuell förändring av spelmarknaden, sa Rambölls chefsekonom Mariell Juhlin.

Sist ut i seminariet var Christer Fallenius, regeringens utredare av främjandeförbudet. Fallenius redogjorde för syftet med främjandeförbudsutredningen som var att åtgärda de brister som Högsta Domstolen pekade efter att ha prövat främjandeförbudet och dess utformning i det så kallade Sjöberg/Gerdin-målet.

- I domen från december 2012 konstaterade HD att EU-rätten inte lägger några hinder för främjandeförbudet men att straffbestämmelserna stred mot EU:s diskrimineringsförbud – att den som främjar deltagande i ett utländskt lotteri i vissa fall kan komma att straffas strängare än om det i stället hade gällt främjande av ett otillåtet svenskt lotteri. I det här förslaget behandlas svenska och utländska otillåtna lotterier lika rent straffrättsligt, sa Fallenius.

- Det är viktigt med ett starkt främjandeförbud och vi kommer lägga in utredarens förslag inom ramen för den nya spelutredningen, sa civilminister Ardala Shekarabi.

Film från semiariet kommer inom kort.

Svenska Spels årstämma 2016 hålls den 27:e april.

Källa: https://svenskaspel.se/?pageid=/omoss/arsstamma
Migge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td