Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2016-01-29, 18:04   #1
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 866
Sharp$: 3614
Standard

ATG, jäv inom styrelsen...


BOS har idag bett dess medlemmar Unibet och Betsson att begära överprövning av ATG:s speltillstånd för innevarande år. Orsaken är ett uppenbart fall av jäv.

– Folkhälsomyndighetens yttrande begärs alltid när regeringen ska ge speltillstånd. Myndigheten förordar normalt att tillstånd bör avstyrkas av folkhälsoskäl. Inför regeringens prövning av ATG:s speltillstånd för 2016 avstod Folkhälsomyndigheten i yttrandet på ett flertal punkter från att ens ta ställning, påpekar Gustaf Hoffstedt.

- Det har nu framkommit att yttrandet beslutades av Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson. Samme Johan Carlson sitter som ledamot i spelbolaget ATG:s styrelse. Det råder ett uppenbart jävsförhållande här, konstaterar Gustaf Hoffstedt.

- Det faktum att den svenska spelregleringen är på väg att skifta från monopol till ett licenssystem minskar inte behovet av ordning och reda i statens handläggning. Såvitt jag förstår har regeringen inte informerats om det föreliggande jävet, och därför fattat sitt beslut om speltillstånd utan tillgång till information som är av helt avgörande betydelse.

Det är djupt otillfredsställande att Folkhälsomyndighetens generaldirektör försätter sig i ett så allvarligt jävsförhållande. Det är lika otillfredsställande att det tycks saknas varningssystem på Finansdepartementet, så att ärenden där det råder så uppenbara missförhållanden ändå helt ograverade går till regeringen för beslut, avslutar Hoffstedt.

För vidare information, välkommen att kontakta Gustaf Hoffstedt, generalsekreterare för Branschföreningen för Onlinespel

Telefon: 0708-18 28 21

E-post: [email protected]

BOS är en branschförening för onlinespel med följande medlemmar: Betfair, Betsson, Bonnier Gaming, Paf, Unibet, Bet365, Gamesys, Microgaming/Prima Poker, PokerStars, Net Entertainment, Evolution Gaming, Ladbrokes, ComeOn, William Hill, Nyx Gaming, Cherry och Leo Vegas.

Källa: http://www.mynewsdesk.com/se/bransch...staand-1304547
Migge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td