Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2011-12-05, 19:29   #1
 
Slurfs avatar
 
Reg.datum: sep 2010
Inlägg: 1 500
Sharp$: 1949

Sharps.se Kirtap million
Stats: 28 - 30 - 0
ROI: 105.57%
Vinstprocent: 48.28%

Standard

Enkät om perception av odds‏


Hej! För en tid sedan medverkade du i en av våra undersökningar. Med detta e-postmeddelande vill vi tacka dig för din medverkan i den tidigare undersökningen (vars huvudresultat beskrivs nedan) och fråga om du vill delta i en ny studie.

Vi är nu intresserade av att studera spelares förväntningar av matchresultat, vilka kommer att mätas med hjälp av sannolikhetsbedömningar. Deltagande i vår studie innebär att du ombeds att vid tre olika tillfällen bedöma utfallen av de 24 gruppspelsmatcher som spelas under fotbolls-EM 2012 i Polen och Ukraina. De tre tillfällena är: (tillfälle 1) i årsskiftet 2011/2012, (tillfälle 2) första veckan i maj och (tillfälle 3) första veckan i juni. För varje match ombeds du, om du väljer att delta, att bedöma sannolikheterna för följande matchutfall: lag A vinner (1), oavgjort (X) och lag B vinner (2). T.ex., tänk dig matchen mellan Sverige och England. Din uppgift blir då att bedöma sannolikheterna för följande tre händelser: seger för Sverige (1), oavgjort (X) och seger för England (2). Som belöning för ditt deltagande kommer du att få trisslotter. Du får en trisslott per tillfälle plus tre extra trisslotter om du deltar vid samtliga tre tillfällen (alltså om du deltar vid alla tillfällen kommer du att då få totalt 6 trisslotter). Hör av dig till oss om du är intresserad av att delta (svara senast den 17 december). Om du känner någon/några som regelbundet satsar pengar på fotbollsresultat och som du tror kan tänkas vara intresserad av att delta så får du gärna vidarebefordra detta e-postmeddelande till dem. Tack på förhand för din medverkan. Med vänlig hälsning Patric Andersson, Handelshögskolan i StockholmHåkan Nilsson, Uppsala Universitet

Forskningsresultat från våra tidigare undersökningar Odds går att räkna om till sannolikheter. Om man har ett spelbolag som inte tar ut någon vinst så antyder ett odds på 2.00 för händelse X att spelbolaget tror att det finns en 50 % chans att händelse X inträffar. Tidigare forskning har visat att om man justerar för deras vinstmarginaler så är spelbolag bra på att sätta realistiska odds (d.v.s., om man tittar på alla händelser där spelbolagen sätter odds=2.00, justerat för deras vinstmarginal, så inträffar ca 50 % av dessa). De odds som erbjuds kunderna är givetvis inte de odds som direkt reflekterar spelbolagens sannolikhetsbedömningar utan de är justerade (sänkta) så att de säkerställer vinst för spelbolagen. I våra första studier fann vi att våra deltagare bedömde sannolikheter på ett sätt som antydde att de var medvetna om denna justering. I senare studier visade det sig dock att våra deltagare justerade sina sannolikheter lika mycket oavsett nivå på spelbolagets vinstmarginal. Vi tolkar detta som att anledningen till att de bedömda sannolikheterna tenderar att reflektera spelbolagens vinstmarginal är inte att deltagarna aktivt justerar för vinstmarginalen utan att deltagarna utgår från sina erfarenheter där spelbolagens vinstmarginal är "inbakad". Detta fynd är av psykologiskt intresse eftersom det antyder att sannolikhetsbedömningar skapas av relativt omedvetna processer snarare än medvetna beräkningar. Noteras bör att detta gäller för den genomsnittlige deltagaren. Ett fåtal deltagare gjorde justeringen medvetet.

Docent Patric AnderssonSektionen för media och ekonomisk psykologiHandelshögskolan i StockholmBox 6501 113 83 Stockholm Tfn: 08 736 9576

Denna mail stod som avsändare så skicka till den om ni är intresserade:
[email protected]
Slurf är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td