promo
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2018-03-30, 21:08   #1
 
Reg.datum: jul 2016
Inlägg: 2
Sharp$: 22
Standard

Starta bettingbolag?


Menar nu inte ett spelbolag likt Unibet, Bet365, Pinnacle, osv, utan mer ett syndikatliknande upplägg som spelar på nämnda sidor.

Finns det några lagliga hinder? Dvs, är det olagligt i Sverige att bilda spelsyndikat? En snabb Google-sökning på ämnet får en så klart att tänka så. Om man spelar vanligt och hederligt är det några bekymmer då?

Potentiella nackdelar:
  • Vinst på spel inom EU är i nuläget skattefria. Gör man vinsterna i ett bolag så får man antagligen betala normal bolagsskatt, årligen, på sina vinster.
  • Krångligare att få ut sina pengar men inget stort problem imo.
  • Andra nackdelar?

Potentiella fördelar:
  • Kan man komma undan den nuvarande 30% skatten per vunnet spel i ett spel vunnet utanför EU? I nuläget så är den 30% per spel och gör det i princip omöjligt att nyttja alla "lätta" bookies utanför EU. Om man istället kunde betala den vinsten som bolagsskatt så hade det öppnat många nya, och lätta dörrar.
  • Enklare att dela med sig av vinsterna om man är flera som spelar, och även kanske lättare att dela med sig till sina rekare.
  • Kunna distansera spelandet från egen kassa och på så sätt hålla det mer "professionellt".
  • Andra fördelar?

Antag att trådstartaren är en vinnande spelare och fokusera istället diskussionen på huruvida det kan vara lämpligt att spela i form av ett bolag istället för som privatperson!
jussi är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-03-30, 21:26   #2
 
Reg.datum: jan 2010
Inlägg: 536
Sharp$: 1778


Stats: - -
ROI: %
Vinstprocent: %

Standard

22% vinstskatt på årets resultat som ryker från bolaget varje år. Därefter ytterligare 20% skatt på det du som aktieägare ska plocka ut. Om du använder förenklingsregeln. Då har du ett maxtak på ca 160 000 kr i uttag. Ska du komma över det blir det huvudregeln och då baseras din utdelning på bolagets löneuttag. Dvs du kan lägga på ca 62% skatt per netto krona. (soc avg plus kommunalskatt).

Helt otänkbart att spela genom ett AB.
Bobbobula är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2018-03-30, 21:54   #3
 
Reg.datum: jul 2016
Inlägg: 2
Sharp$: 22
Standard

OK, tackar. Som jag misstänkte då.
Har inget behov att ta ut några pengar men förr eller senare måste man ju betala den skatten.
Tror du att vad gäller spel utanför EU så får man betala samma 30% skatt i kapitalinkomst per spel som man får göra som privatperson?
jussi är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg


td