Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2014-02-14, 17:08   #1
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 867
Sharp$: 3629
Standard

ATG = Utländska avtal. Rabatt. Vad gör Svensk Travsport?


Lindbergs veckobrev, vecka 7

Utländska avtal. Rabatt. Vad gör Svensk Travsport?

Att travsportens struktur är svår att greppa får jag nya bevis på varje vecka. Och att vi inom travsporten inte varit tillräckligt duktiga på att förklara detta. Både internt inom travsporten, men också externt.

Ett solklart bevis på det är att 94 av 100 svenskar inte har en susning om att ATG:s överskott går tillbaka till trav- och galoppsporten (samt 50 miljoner (47 miljoner 2014) till Hästnäringens Nationella Stiftelse, som bidrar till hela Sveriges hästnäring oavsett disciplin eller ras).

Det är också väldigt många människor som inte förstår skillnaden mellan Svenska Spel och ATG och det är minst lika många som tror att ATG är ett statligt bolag.
ATG är de facto det enda spelbolaget i Sverige som betalar spelskatt (på Svenska Spel som är helstatligt går hela överskottet direkt in i statskassan). Skatten är på 35 procent och bara där bidrar trav- och galoppsporten med cirka 1,3 miljarder till det svenska samhället varje år.

Svensk Travsport (ST) är förbundet, organisationen, vars ägare är de travsällskap som finns ute i landet.
Svensk Travsport äger i sin tur 90 procent av ATG (Svensk Galopp äger tio procent) och enda anledningen till att den strukturen finns är för att säkerställa den svenska trav- och galoppsportens fortlevnad.

Under 2000-talet har ATG också börjat agera på den globala marknaden. Dock inte utan problem. Eftersom vi enligt staten har monopolställning inom Sverige så får företaget ATG inte själva "äga" slutkund i utlandet.
ATG får bara ha kunder bosatta i Sverige. Därför har ATG skrivit avtal med ett 30-tal olika bolag i utlandet.
Dessa bolag får provision på det spel som görs via dem in till Sverige.
På samma vis får ATG betala provision när vi i Sverige spelar på lopp i andra länder.

Stort problem med rabatter hos utländska aktörer

Under fjolåret har ATG:s vd Hasse Skarplöth vid flera tillfällen sagt att han inte är nöjd med dessa avtal. Dels tycker han att provisionen i många fall är för hög och dels så reglerar avtalen inte allt som ATG vill.
Till exempel så misstänker vi att vissa utländska bolag tar en del av provisionen och erbjuder spelare rakeback eller rabatt.

Naturligtvis är detta ett stort problem. All negativ publicitet skadar förtroendet och det ger oss mindre intäkter vilket i sin tur ger mindre prispengar och uppfödarmedel i svensk travsport.
"Och vadå misstänker?!", säger många av er. "Vi v-e-t att det finns de som får rabatt."

Det är många som har hört av sig om detta och vi är många som läser vad som skrivs på nätet. Men några bevis på har inte kommit fram.
Så är det någon som vill hjälpa den svenska travsporten och som sitter på bevis i form av erbjudande från något bolag eller annat så får man gärna höra av sig. Jag vet att ATG haft täta kontakter med ett antal personer som sagt sig ha bevis, men när det kommit till kritan så har de inte varit de som fått rabatt utan någon kompis eller kompis kompis.
Och att bara bryta avtal gör man inte. Inte om det inte finns särskilda skäl. Då skulle ATG riskera att få betala ut väldigt stora skadestånd.

"Frågan rör oss i högsta grad"

Svensk Travsport då? Vad gör vi? Sitter still och väntar och hoppas att allt löser sig? Självklart inte. Vi är ägare och är ansvariga för de som drabbas av minskade intäkter eftersom vi är sporten.
Frågan rör oss i högsta grad, men det är ATG som äger den. ATG har skrivit avtalen och är därmed de som är ansvariga för och överhuvudtaget k-a-n lösa eventuella problem.
Och jag tror inte att det skulle gå snabbare eller bättre om vi på Svensk Travsport och ATG istället för att prata med varandra skulle föra någon sorts dialog i media.

Alla avtal som ATG har är föremål för omförhandling. Alla avtal kollas upp. Rabatt ska aldrig förekomma och för att tydliggöra detta har ATG tagit in det förbudet i vadhållningsbestämmelserna.
Vadhållningsbestämmelserna måste alltid följas och för de bolag som inte gör detta kommer det att ske konsekvenser.
Och i detta har jag och Svensk Travsport fullt förtroende för att Hasse Skarplöth och ATG löser detta på bästa sätt så snabbt som möjligt.

Johan Lindberg
[email protected]

Svensk Travsports tillförordnade generalsekreterare Johan Lindberg sammanfattar varje vecka sina tankar i Lindbergs veckobrev.


Senast uppdaterad 2014-02-14. [email protected]

Källa: https://www.travsport.se/nyheter/1.3...Cf9!2045601617
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Pilkast (+3)
Migge är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-02-14, 22:44   #2
 
Viroids avatar
 
Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2 896
Sharp$: 16080
Standard

Jag förstår att ST och ATG inte pucklar på varandra i media, det skulle se ut det.

Däremot hade det ju varit skoj om ST någon gång hade kunnat klargöra en del saker:

- Hur ser ST på det här med internationellt spelutbyte där mycket stora insatser kommer från utlandet och inte kommer svensk travsport till del mer än med några få procent?

- Hur ser ST på att ATG börjar prata turspel? Kommer det att gynna sporten, eller städas den bort i jakten på spelmiljonerna när "travbingo med megajackpot" gör entré?

- Vad tycker ST om V86 Express?

- ST betalade enligt Årsredovisningen 2012 runt 75 miljoner till Kanal 75 för att marknadsföra sporten. Jag utgår från att beloppen är liknande i år. Dock är det i år galopptävlingar från England och Sydafrika, och trav från nordiska grannländer + Frankrike som utgör majoriteten av de lopp som visas. Är ST nöjda med den exponering av svensk travsport som man får för sina miljoner?
__________________
Alternativet till utveckling är förr eller senare avveckling.
Viroid är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-02-15, 02:10   #3
 
Reg.datum: jan 2011
Inlägg: 658
Sharp$: 5535
Standard

Vilket djävla dravel! Det står att läsa under" maxgränser för antal system" under stycket"varför får utländska kunder rabatt" följande :

Varför får utländska kunder rabatt/rakeback? (2013-10-11 )
Svar: Vi är medvetna om att det cirkulerar rykten om rakebacks, men vi har hittills inte fått in bevis som
vi kan använda mot våra partners. Hör gärna av er till ATGs säkerhetsavdelning om ni har bevis. ATG
vill inte att rakebacks ska förekomma på våra produkter trots att det är vanligt förekommande hos
många andra spelbolag. Vi vill att alla ska ha samma förutsättningar att vinna pengar på våra
produkter oavsett om man är storspelare eller en liten spelare. I de kontrakt som ATG har med
utländska partners förbjuder vi alla former av rabatter och andra förmåner, monetära eller andra, vid
försäljning av ATGs produkter. Brott mot det är en grund för uppsägning av kontraktet. ( https://www.atg.se/dynamic_files/FAQbegransningar.pdf )


ERGO att all form av rejkbacks och rabatter,bonusar är sedan länge förbjudna, likaledes har ALLA sagt detta sedan hedenhös när saken kommit på tal.Även i mail, och offentliga framträdanden av Skarplöth med fler så har det garanteras att detta inte förekommer och är strängt förbjudet.

Hur fan kan man förbjuda något som redan är förbjudet?
Varför skrivs det inte om denna fullständigt samhällskorrupta förljugenhet som tydligen är ATGs signum. Hur kan ATG och ST ens tro dom ska tillägna sig någon form av förtroende i framtiden när dom TROR att ingen genomskådat deras uselt sydda kostym?

TVI FAN FÖR DESSA POLITRUCKER SOM TAR UT SINNESJUKA LÖNER OCH VÄGRAR TA ANSVAR FÖR SINA HANDLINGAR: AVSÄTT DOM MANGRANT!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Pilkast (+10)
hatten1 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td