Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2014-03-26, 17:57   #1
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 867
Sharp$: 3629
Standard

V86-statistik 26/3 Jens Sjöden


Jens Sjödén, författare till Statistikbibeln V75, bjuder här på en genomgång av ondagens V86-omgång på Solvalla.

”Teoretiskt den näst lättaste V86:an någonsin. Vi får väl se hur det ser ut efteråt. Men det har inte varit 6-rättsjackpot sedan i juli och snart är det dags igen!”
Så avslutade jag den senaste analysen och det var nära, men 6 rätt betalade 10 kr till slut, till glädje för många småspelare. Bra faktiskt, med tanke på att radpriset är 25 öre och 5 spelfavoriter (och två andrahandare) vann.
För att då inte tala om hur bra 50 000 kr på åtta rätt var, då enda skrällen kom i det på förhand mest sannolika loppet.
Nästan det enda skrällsannolika loppet, i en på förhand sällsynt lättlöst omgång. Nu över till dagens!

V86-1: Autostart, medeldistans, låg mellanklass
Statistiken talar för 4 Headhunter i duellen mot 2 Reckless. Reckless kommer från seger i två enkla fyraåringslopp, det är helt annat att gå ut mot äldre. Sedan startspåren – 2 är faktiskt sämst på Åby över medeldistans.
Samtidigt är 4 allra bäst.
Sedan har Magnus Jakobsson grym form på stallet också. 30% segrar i år!

V86-2: Autostart, kort distans, mellanklass [sid 13-14]
Ett ”spårlopp”. 3-5 vinner hälften av loppen och oddsnivån är i vanlig ordning bäst för hästarna med spår 5. Efter strykning är det 6 Berlock (1%) som är vinnare av spårlotten, men den hästen är väl helt enkelt för svag.

Favoriten har spår 2. Det är speciellt handikappande på Solvalla, favoritinfriandeindex ligger på 0.73. Om spelarna bedömer chansen som 53% är den i själva verket snarare 53 X 0.73 = 39%.
Sedan bör man väga in att favoriter överspelas med en faktor 1.2 rent generellt inom V86-spelet. 2 Ponziopilata Stra är inte ett bra spelobjekt.

Statistiken talar för andrahandaren 3 Disney Tooma. Svag senast, men gick med skor då. Balansen är avgörande för den här hästens chans.

V86-3: Autostart, medeldistans, stolopp
Svanstedts stallform är en faktor att ta hänsyn till det här loppet, då man selar ut två av de tre mest betrodda. I mars har hästarna överlag inte kunnat motsvara spelarnas förväntningar. 0 segrar på 24 starter har det blivit.
I lördags förlorade Send in the Clowns ett lopp där han fick ledningen – och var den enda i fältet som gick felfritt…

Favoriten har spår 7, vilket normalt är ett aber. Dock inte på Åby, här vinner bästa hästarna oavsett utgångslägen. Huvudsaken är att man har en kusk som kör rätt. Sitter man bakom en bra häst blir man lätt släppt till ledningen, eftersom det finns open stretch.
Kör man bara offensivt med en duglig häst så vinner man alltså.
Det här har kuskarna börjat lära sig, och Åbys V64-lopp har blivit väldigt favoritdominerade på senare tid.
Sedan har stoloppen på Åby en tydlig favorit-eller-skräll-profil.
Favoriterna vinner 6 gånger på 10, men de andra gångerna skräller det.
Då återfinns vinnarna i rankintervallet 5-11!

V86-4: Autostart, medeldistans, 4-åriga i låg klass. Struken: 1 [sidan 52]
Ett urtrist, lågklassigt årgångslopp. Men kors i taket – det blev fullt anmält i alla fall. Första gången i år?

Loppen har i alla fall en tydlig resultatprofil. Varannan gång vinner favoriten, oavsett styrka. När favoriten fallit, är det var tredje gång andrahandaren som segrar. De andra två gångerna finns segraren rankad i intervallet 3-8.

V86-5: Autostart, kort distans, 8-hästarslopp
Här talar ”allt” för storfavoriten 5 Scirocco Sisa. Den lär bli omgångens största favorit till slut – han har i alla fall den bästa chansen. Spik!

V86-6: Autostart, medeldistans, 3-åringslopp för ston [sid 50-51]
Samma som föregående Solvalla-lopp, men ännu yngre och ännu sämre.

Det är bara två hästar som är spelade, och det är lätt att välja 7 Secret Service framför 2 Enya Boko. Den senare var ”kulltopp förra året” som Travronden uttrycker det, och det är ett stort aber.
Förra året var ju tvååringssäsongen…

Att det bara är ston som gör upp är ett plus för favoritchansen.
Och favoriten är faktiskt den enda som inte startat som 2-åring. Spik!

V86-7: Autostart, medeldistans, 4-åringslopp
Åh… så bidrar Åby med ett årgångslopp också. Fastän man arrangerar väsentligt färre sådana än Solvalla, räcker hästmaterialet ändå inte till för att fylla loppen. Inte ens med 100 000 i förstapris.
Det finns färre hästar kring Åby än kring Solvalla.

Men man gör i alla fall inte misstaget lika ofta. Sedan banan införde open stretch har bara 19 liknande lopp avgjorts, vilket givetvis är i minsta laget för statistik. I alla fall har 8 av dessa vunnits av favoriten och bara en gång har vinnaren återfunnits utanför rank 1-4.

Lopp med så här få startande har dock inte varit lika ovanligt, det finns närmare hundra observationer. Man finner, som oftast, den högsta segerandelen från spår 5.
Näst bäst är spår 4, och detta är det som ger bäst återbäring på vinnarspelet, +51%.

Favoriten 2 Nimbus CD ska vara överlägset bästa hästen. I en sällsynt jämn årskull, visade han under fjolåret att han är en av tre-fyra som aspirerar på titeln som bäst i kullen. Han provade också V75 tre gånger och nådde två andraplatser i Klass I.
Det är alldeles fantastiska meriter av en treåring och inget som någon av de andra kommer i närheten av. När han nu möter bara jämnåriga igen är det normala att han fortsätter segerraden.
Han vann enkelt i senaste starten då han också bara mötte jämnåriga.

Det finns ett orosmoment i 4 Aperfectyankee. Han kommer direkt från USA och normalt kan amerikanska hästar inte hävda sig mot svenska.
Men man kan ju inte veta om det här är en undantagsindivid eller inte. Mack Lobell hade inga problem med det svenska moståndet på 80-talet… sedan dess har det gått sämre för amerikanarna men till slut dyker det väl upp någon igen.

Hursomhelst, med 4 miljoner på kontot ska han ju vara överlägsen. Dock är det lättförtjänta pengar där borta, som inte brukar betyda så mycket när de kommer hit. Vi får väl se.

”Brasklappen” ligger rankad 4 av Spelarna. Om man av någon anledning inte är inne på favoriten, så vet man av statistiken att rank 1-4 är en billig helgardering.

V86-8: Autostart, medeldistans, hög klass [sidan 39]
5 Nato Dream gjorde flera topplopp som tre-fyraåring. Senast visade han återfunnen form och här vann han spårlotten. Han är snabb ut och sitter tidigt i ledningen. Svårt att tippa emot, men ännu är jag tveksam till stallets hästar då man är inne i en djup formsvacka. 4 segrar de senaste 100 starterna… det är så mycket sämre än vad man blivit bortskämd med från det stallet de senaste åren.
Sedan var det kort distans senaste också (och han var stort slagen av en 94-oddsare), och så brukar det vara tufft för femåringar första säsongen mot äldre.

Sedan kan man ju också tänka på att favoriten i sista loppet ofta är överspelad på streckspelet, då det finns en grupp spelare som gärna gör s k ”TV-system”.

Statistiken visar att 9/10 av de här loppen vinns av någon rankad 1-5. Femterankade 4 Macho Gossip har fina förutsättningar och har nog bäst spelvärde i loppet så länge han ligger på låga 5%.

Dagens bästa spikar tycker jag är 4 Headhunter (V86-1), 3 Disney Tooma (V86-2), 5 Scirocco Sisa (V86-5) och 7 Secret Service (V86-6). V86-7 ska vara heltäckt på trion 2-3-4.

Då har man löst fem lopp för 75 öre. V86 är inte så svårt spel, så det kan gå och ändå ge bra utdelning. Sedan gäller det bara att gissa vilket av återstående tre lopp skrällen kommer i. Den med stor plånbok kan helgardera!

/Jens Sjödén
Mail: [email protected]
Jens Sjödén ger ut Statistikbibeln V75, samt även Solvallabibeln V86.

Källa: http://www.travnet.se/blog/2014/03/2...-v86-xpress-4/
Migge är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Svara



td