Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2014-05-17, 09:24   #1
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 867
Sharp$: 3629
Standard

V75-statistik 17/5 Jens Sjöden


Tillbaka med full kraft igen efter förra veckans datorhaveri! Några noteringar från den helgens V75:or:

• Omsättningen sjönk med 8% på Umeå men steg med 2% på Charlottenlund.
• Örjan Kihlström satte dit årets första favorit i nionde försöket. Han har totalt varit spelad till 415% - spelarna har alltså förväntat sig fyra segrar.
• Solvato tävlade med skor igen, och återgick då till att agera matlappsjägare. Snacka om Gidde Palema-parallell! Världsstjärna utan skor, medelmåtta med.

Det här blir förmodligen sista analysen där sidhänvisningarna gäller Statistikbibeln V75 2013. Beräknar att kunna skicka ut årets utgåva till alla som beställt under veckan!

V75-1: Silver, autostart, medeldistans
Ny start för snackhästarnas snackhäst 1 Molle CD (37%). Trots att han vann 4 lopp av 9 förra året kunde hans anhängare inte göra pengar på toton: Oddsen var för låga, hästen blir galet hårt betrodd så fort han visar sig i startlistorna. Samma visa var det året innan trots att han då vann 5 lopp. Redan i debuten var han spelad till 12/10 och fastän han förlorade spelades han till 14/10 i nästa start…

I årsdebuten senast blev han jättefavorit igen (1.80) och höll till en delad tredjeplats. I somras vann han i Klass I på V75. Det blev ytterligare tre V75-starter under året, då togs placeringarna 5-0-5 i tre fyraåringslopp. Att begära att favoriten ska segra i sin silverdebut är väldigt tufft – kan gå med flyt, men det finns rimligen flera med bättre segerchanser.

2 Food Money (16%) var fantastisk då han slog ett gäng mångmiljonärer redan i sin tredje start – en unik prestation. Nu har han gjort 11 starter, men är med marginal mest orutinerad i fältet och utvecklas alltjämt. Det finns skäl att tro att han är bättre än någonsin, och han har redan visat att han besegrar bättre sällskap än detta. Hästen har aldrig körts i ledningen – här finns chansen att han får den, och om han körs där är u-tipset att segern blir överlägsen.

Startsnabba 6 Vendi (5%) är motbudet. Risken är stor att kusken bakom 2 släpper, och då är det givetvis Vendi som har den bästa segerchansen.

V75-2: Klass II, autostart, medeldistans
1 Coldtown (39%) blir favorit. Men jag tycker att Nurmos-hästar ofta spelas väl hårt, bättre än chansen motiverar, då man ofta ser positivt på chanserna i förhandsintervjuer. Dessutom visar statistiken att innerspåret överspelas i 2140a-lopp (sidan 29) och har ett negativt favoritinfriandeindex.

Tipset istället till andrahandaren 5 Jeppas Maxi (30%). Det är knappast ett överspelat ekipage och startspåret är det mest underskattade (och det mest vinstrika, sidan 29 igen). Chansen är nog aningen bättre än favoritens istället för aningen sämre som Spelarna tror.

Det är sedan långt ned till tredjehästen, men det behövs inte alltid så mycket för att två hästar ska komma bort samtidigt i lägsta klassen. 3 Regent Zet (11%) är befogad tredjehandare och kan vara värd ett lyxstreck för den som har råd.

Loppspecifik statistik finns på sidan 143. Innerspåret är ett aber att infria favoritskap från, men visar bättre totalresultat än i andra klasser.

V75-3: Kallblod, två tillägg, medeldistans
Intressant, loppspecifik statistik finns på sidan 232. Favoritchansen är påfallande låg och hälften av vinnarna återfinns rankade 5-8. Av volterna är de längst fram mest gynnade – faktiskt har man plussat om man spelat alla startvoltshästar i alla lopp.

Förutsättningarna ser vettiga ut för favoriten 1 Pliggfaksen (33%). Dock är han kanske minst startsnabb av de tre på start, vilket kan ställa till det för honom. Han får säkert överta ledningen, men det kan bli galopp eller strul i början. Han har 3 galopper de 10 senaste, och 4/10 innan det. Han travade lite dåligt sista biten senast…

8 Mino (30%) verkar hur bra som helst och norgetävlande kallblod vinner i regel i Sverige. Det har den här individen själv bevisat, då han vunnit båda loppen på svensk mark på slutet – överlägset. Mest orutinerad i fältet är inget plus, men det innebär också att han har mycket mindre pengar på sig än kapaciteten motiverar. Tipsetta.

5 Valle Jerven (10%) var tvåa bakom tipsettan senast, men slagen med halva upploppet. Hur han ska kunna få revansch nu går inte att se. Måste vara överspelad.

De bästa spelobjekten i sådana här lopp, är hästar rankade 5-8 som står på startvolten. Här finns en som uppfyller båda kriterierna: 3 Nebbenes Jahn (2%).

Jag kan inte påminna mig att jag sett en häst så lite spelad som 12 Brenne Bragd (0.13%). Spelarna tror att hans vinstchans är 1/770. Hästen ska gå barfota för första gången i livets 113:e start…

V75-4: Klass I, autostart, kort distans
Ett ”spårlopp” där förutsättningarna är fina för 4 Royal Apanage (47%). Spelet är dock väldigt hårt på honom, chansen kan knappast vara lika stor. Loppspecifik statistik på sidan 118 indikerar en chans kring 1/3 i normalfallet.
6 Simb General Lee (9%) får tipset om han blir nedstruken. Det är som synes grym skillnad på spår 6 och spår 5 (sidan 118 igen). Han får ändå tipstvåan, då det trots läget finns en rimlig spetschans.

9 Elit Sjöhammar (14%) är andrahandare men startar med omöjliga förutsättningar. Spårtabellen visar en grundchans om 2%. Kanske är den lite större än så för den här individen i dagens form, men våldsamt överspelad är han hursomhelst.

V75-5: Jippolopp, autostart, lång distans. Struken: 2
4 Britt Palema 59%! Spelarkåren anser alltså att hon har en segerchans som tangerar det högsta en V75-häst kan nå. Och detta skulle alltså inträffa i ett stolopp för lärlingar…

Det är förstås alldeles orimligt. ”Dagens största” infriar relativt sällan i stolopp, knappt 4/10 visar tabellen på sidan 221. Sedan har det visat sig att lärlingsfaktorn i stoloppen reducerar favoritchansen i allra högsta grad. Kolla jämförelsen på sidan 180! Det är snudd på en halvering det handlar om.

Favoriten måste ändå tippas etta, då hon har den bästa segerchansen i loppet. Det troligaste är att hon tidigt sitter i ledningen fastän hon inte är startsnabb. En oskriven regel säger ju, att man ger bort ledningen om det kommer en hårdare spelad häst. Därmed ger man också bort segern. Vem tror att favoriten skulle vinna detta från dödens?

Över lång distans är det extra viktigt att trava på innerspår. En favorit i ledningen vinner naturligtvis, men man kan ju hoppas att de lite mer oberäkneliga lärlingarna inte följer oskrivna regler.

Spetsfavoriter är 5 Västerbo My Madame (3%) och 6 Sanna Sherona (2%). Den senare är överlägset mest gynnad av loppets strykning. På kuskarna låter det tyvärr som att man är beredda att släppa ledningen. Hursomhelst är det god chans till invändiga resor och därmed goda chanser att sluta närmast favoriten i mål. Det här är ju ett triolopp också!

V75-6: Guld, autostart, kort distans
1 On Track Piraten (22%) bör kunna hålla ut 2 Francais du Gull (10%) då de startar sida vid sida, i alla fall om han visar samma startsnabbhet som i vintras. Det kunde vara ett spikbud, om det inte varit för att formen verkar vara på retur. Tipsetta i alla fall.

Om 2 når ledningen bör han förstås ha bästa vinstchansen. För tre starter sedan spetsade han i ett snarlikt guldlopp över kort distans, men fick då ge sig mot 5 Mr XF Royal (2.58%) den sista biten. Den senare är klart underspelad här. Enligt spelarna vinner han loppet en gång på 39, den verkliga chansen bör vara större. Utländska hästar underspelas i Sverige, och startspåret underskattas rejält (tabell sidan 50!).

4 Truculent (31%) blir favorit, men det är mycket sällsynt att en häst segrar direkt i gulddebuten. Däremot är det mycket vanligt att gulddebutanter blir favoriter. Att även den här gulddebutanten är överspelad kan man ta för givet. Däremot går det inte att utesluta vinst; det är ändå en häst som aldrig mött sådant här motstånd tidigare och han kanske är den där sällsynta undantagshästen som är alldeles för bra. Han har trots allt inte förlorat sen hösten 2012 (galopp då)… I specialstudien på sidan 50 ser vi också att startspåret är en stor fördel för favoritinfriande.

7 Kadett CD (14%) har vunnit ett lopp per år 2012, 2013 och 2014, varje gång som storfavorit i billiga lopp (20’, 20’ och 40’ i förstapris). Han är ett av många exempel på årgångshästar som haft svårt från och med femårssäsongen. Det finns inget i de senaste årens prestationer som tyder på att han skulle räcka här, och då såg vi honom i V75 så sent som för två veckor sedan. Han blir ändå hårt bevakad av spelarna, då man lärt sig att Robert Bergh är väldigt skicklig på att toppa formen på sina hästar i rätt ögonblick. Ändå – vinstchansen kan inte rimligen vara i närheten av de 14% han är spelad till. Läget sätter ned chansen också.

V75-7: Brons, autostart, kort distans
5 Betterthancheckers (44%) bör ha omgångens största segerchans. Läget är jättebra; statistiken på sidan 98 visar att favoriter med toppläge infriar till 50%. Den här favoritchansen lär inte ligga under den genomsnittliga i alla fall, särskilt inte med tanke på att favoritskapet är lite starkare än normalt.

Samtidigt är kanske chansen inte jättemycket högre än 50% heller. Det är en orutinerad häst med bara en start i Sverige, vilket ger ökat utrymme för felbedömningar från spelarkåren.

Att 1 Rocket Zet (17%) är andrahandare får ses som befogat. Senast var han tvåa bakom BBS Sugarlight – från dödens. Det är sannerligen att jämställa med seger i en ”vanlig” bronsdivision. Startspåret är dock ett väldigt aber under rådande förutsättningar (sidan 98 igen). Mer troligt tar han karriärens 10:e andraplats.

10 Costatantisoldi (15%) vann ett enklare lopp senast, men tog innan det placeringarna 4-0-5-6 i vanliga V75-lopp. Det är knappast troligt att det blir så mycket bättre nu, då förutsättningarna är bakspår och kort distans. Nog lite överspelad på kusken. En genomsnittlig tredjehandare vinner 8% under rådande förutsättningar, och här finns snarare minus än plus. Spelarnas bedömning 15% chans är inte rimlig att tro på.

Källa: http://www.storavinster.se/statistikanalys-v75-8447373
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Champinj0nen (+1), mr_stylez (+3), Flickepojken (+19)
Migge är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Svara



td