Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2014-05-31, 08:39   #1
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 867
Sharp$: 3634
Standard

V75-statistik 31/5 Jens Sjöden


Omsättningen är inne i en positiv trend just nu. Lördagens V75:a ökade 6%, söndagen knappt 1% och onsdagens Åby-75:a plussade fina 23% (förvisso från en rekordlåg nivå; fjolårets omgång hade den lägsta omsättningen någonsin).

Vid det här laget ska alla som beställt ha fått sina ”biblar”, så från och med idag gäller sidhänvisningarna nya Statistikbibeln V75 2014!

V75-1: Silver, autostart, kort distans. Struken: 11
6 Art on Line (12%) har två vinster i raden, tagna i enkla 35’kr-lopp. Han har också provat V86 en gång och V75 två gånger, varje gång med en nolla som resultat. Ekipaget har svårt att hävda sig när konkurrensen hårdnar. Har alla redan glömt loppet för sex starter sedan (1 feb), när man var jättefavorit i en lindrigt sagt billig silverdivision och slutade trea bakom Gigant Slugger och Jealous Broline…

Favoriten 3 Call Me Hanover (23%) är ännu utan årsseger, yngst i loppet och utklassades av Art on Line näst senast…

Statistik finns på sidorna 77-79. Bland annat kan man följa resultaten från fjolårets tio lopp. Fyra av dessa vanns från det idealiska femtespåret, det är över förväntan. Men man ser i tabellen på sidan 78 att båda toppspåren 4 och 5 lönar sig att spela på. In med en hundring i varje start bara!

Här måste man tro på 5 Vendi (5%). Hon är så snabb att det bör bli ledningen. 1 är också snabb ut, men hör egentligen till Brons och släpper nog hellre än att få toktryck. Vendi har vunnit 5/9 i ledningen, 56%. Från andra positioner har det blivit 13/77 = 17%. Ganska bra chans oavsett, men tror man att hon hamnar i ledningen är det här en spikidé i ett ganska klent silverlopp.

På sidan 99 kan man uppmuntras av att se att ston generellt underspelas i klassen, men också nedslås av siffrorna för nioåriga ickefavoriter…

V75-2: Klass I, autostart, medeldistans. Struken: 12
6: 0-2-0. Det är siffrorna för 10 Temperaments V75-starter i år. Inte så imponerande kan tyckas, men båda andraplatserna togs bakom BBS Sugarlight i försök och final av Klass I. Det är att betrakta som segrar egentligen. Och hästen står kvar i klassen! Han tävlar ojämnt, och u-tipset är inte att han går runt dem från bakspår, men han är bara spelad till 2% och chansen måste vara större än så.

6 och 7 slåss om favoritskapet. Båda har startspår med negativt favoritinfriandeindex (sidan 31). Tipset ändå till knappa favoriten 7 Asterix Hornline (28%), då det är bästa hästen och han kommer från formstall. Loppspecifik statistik hittar man sedan på sidorna 131-132.

Notera också att det finns specialstatistik kring just sådana här lopp på uppslaget 32-33. Användbar inte minst för tvillingspel!

V75-3: Guld, autostart, lång distans. Strukna: 6, 8
”Stefan Melander: Klartecken – Porthos Amok vinner på Mantorp”. Så lyder rubriken till ”Tarzans” krönika i fredagens Expressen. Lite tillspetsad är den; det används mildare ord i själva texten.

6-2-0-d-0-0-5-2-0-0-5-0-0-2-2-6-2-0-d-5-3-4-5-0-0-2-5-0-2. Det är resultaten i de 29 V75-lopp som stallet startat i sedan 15 februari (= så långt bak som travsport.se redovisar). Nästa seger kommer allt närmare.

5 Quid Pro Quo (30%) är favorit trots att han var svag trea senast i ett femåringslopp. Tittar man på vad han slog, så var det ”ingenting”. Spelarna brukar vara för snabba på de yngsta hästarna i högsta klassen; i det här loppet är de två yngsta de två mest spelade. Så brukar det se ut, men det hör till undantagen att femåriga kan vinna i Guld. Dock förekommer det: Minns Solvato nyligen och On Track Piraten under fjolåret.

Tränaren ligger lågt angående favoritens möjligheter, och det förefaller befogat. Dock finns två starka plusfaktorer: Bästa spåret och bästa spetschansen – det senare inte minst viktigt, då det nu är lång distans. Loppspecifik statistik finns på sidorna 70-71.

V75-4: Klass II, autostart, lång distans
73%..! Ännu ett av de här galet stora favoritskapen vars spelprocent inte alls avspeglar segerchansen. Hur gick det för BBS Sugarlight (81%) i lördags och för Tekno Odin (65%) i söndags?

Jätteintressant statistik finns på sidan 40. Där ser man, att favoriter spelade i intervallet 71-80% vinner i 57% av fallen. Detta är i princip en travhästs maximala vinstchans, i V75-sammanhang åtminstone. Det finns en del ännu starkare favoriter – BBS Sugarlight i lördags t ex – men de är så få att statistiken för dessa inte är tillförlitlig.

Här ställs spelarna inför ett dilemma. Favoriten är uppenbart överspelad och då är det förstås rätt att gardera eller rentav ta bort. Å andra sidan är det mest sannolika att hästen faktiskt vinner. Ska man då spika ändå, och strunta i att man blir underbetald? Sju rätt kan ge mycket pengar även om en sådan här jättefavorit segrar, det räcker att en 0-1%-are vinner något annat lopp, men 5-6 rätt ger väldigt lite eller inget alls om favoriten segrar här.

Andrahandarna vinner lika ofta som alla övriga tillsammans, de gånger favoriten faller. Ungefär 2/10 alltså. 6 Final Jam (7%) är underspelad i förhållande till chans. Tyvärr är hästen först i turordningen, annars hade man kunnat göra fina pengar vid en eventuell favoritstrykning.

På uppslaget 38-39 finns överskådliga jämförelser över spårens segerfrekvenser och spelbarhet. Man finner bland annat, att favoritens andraspår blir sämre och sämre ju längre distansen är. Det ligger också i botten av spelbarheten, med en återbäring om 0.4.

V75-5: Stolopp för lärlingar, tillägg, medeldistans
Från en extrem till en annan. Efter fredagsspelet är 13 Bear with Me favorit – med bara 14% av insatserna på sig! Skulle det stå sig, blir detta det svagaste favoritskap sedan ATG började redovisa spelfördelningen i april 2011. Utförlig tabell finns på sidan 41. En gång har en favorit varit spelad till 15%, och denna infriade faktiskt.

I skrivande stund kan man inte veta vem som blir favorit, det är så jämnt spelat. Men på sidan 40 ser man något riktigt intressant: De allra svagaste favoriterna är de enda, som inte är överspelade! Spelarna har blivit duktigare och duktigare på senare år, att i sista stund välja ”rätt” favorit i jämna lopp. De allra svagaste favoriterna, de som spelas till låga 15-20%, infriar så ofta som i 30% av fallen. Framåt 14-tiden kan det ha utkristalliserat sig en chansspik här!

Nya ”Bibeln” innehåller helt ny statistik över just sådana här lopp. På sidorna 188-189 finner man denna. Resultatprofilen ändras markant, när det är lärlingar som sitter upp. Jämför med likadana lopp med ”vanliga” kuskar på sidan 187!

Jätteskrällar rankade 11-14 vinner 10% av loppen, det är jättemycket, men också samma andel som för vanliga kuskar. Den stora skillnaden ligger i favoritchansen, som i princip halveras. 35% av loppen vinns av skrällar rankade 5-9.

Oddsnivån i sådana här lopp är hög. Faktiskt har man plussat, om man spelat alla startande i alla lopp!

En annan intressant detalj man kan utläsa, är att hästarna på startvolten är mycket gynnade. Så är det inte med vanliga kuskar. Kanske krävs det taktiskt skickligare styrningar för att segra från tillägg? Man kan annars tänka, att de många omstarterna borde gynna tilläggshästarna, men i de här lärlingsloppen har man inte sett det mönstret alls.

3 Rybo Fiona (11%) kommer från formstall och är spetsfavorit. Två goda skäl att hålla henne etta i ranken. Men kusken är orutinerad och kuskfaktorn betyder mer i sådana här lopp än annars. Stallkamraten 7 Felicia Winall (8%) har också fina förutsättningar.

V75-6: Fyraåringslopp, autostart, medeldistans
5 Givemeheavensisu (1%) är loppets mest intressanta häst. Hästen har vunnit tre lopp, varje gång med aktuell kusk. Och han är underskattad av spelarna – oddsen har varit 10.73, 11.81 och 53.54. Den senaste segern var på V75, här är han obesegrad efter en start. Han är också obesegrad under idealförutsättningarna 5/2140a (näst senaste segern). Vid de senaste segrarna har de närmast slagna varit Djali Boko och Amazing Man, det här är snarast lättare.

Skrällrisken är annars låg i sådana här lopp. Man kan följa tidigare resultat på sidorna 211-213. 1 Rod Stewart (31%) verkar vara ett konstigt val av favorit. Andrahandaren 6 Call Me Keeper (25%) är nog bästa hästen, men galopp tre gånger av fem, och ett spår som ökar galopprisken med en faktor 1.2 (tabell sidan 135)… nä, jag tror nog på 5 här.

4 Nimbus CD (23%) har provat i Klass I och Brons och placerat sig 2-2-6. Nu är han tillbaka mot bara jämnåriga – mycket enklare. Den här aspirerar på titeln som kulletta i en jämn årgång. 8 Remo Gas (6%) kan man naturligtvis inte bedöma, men det kan knappast vara ett dåligt spelobjekt med tanke på hur positiv Stig H är kring chanserna. Och motståndet är ju inte särskilt tufft.

V75-7: Brons, autostart, medeldistans
Liksom V75-2 är det här ett lopp där den intressanta specialstatistiken på uppslaget 32-33 är applicerbar.

5 Finish Future (42%) är omgångens näst största favorit – vilket är lite märkligt, då han inte ens är tipsetta hos tidningsexperterna. Snittranken för honom ligger på 3.6 enligt Guidens ”Riksranken”. Hursomhelst, starka favoriter har högt infriande i klassen (tabell sidan 101) och den loppspecifika statistiken på sidan 111 visar att startspåret tydligt höjer infriandechansen.

Ändå: Det här är inte en favorit man ”vill” ha. Loppet går ju som V75-7 och man kan kallt räkna med att han är streckade på mer än 90% av de kvarvarande kupongerna. Favoritfall här betalar sig bra. Samtidigt bör man ta till sig hur påfallande låg skrällrisken är (sidorna 101 och 111 igen). Vi jobbar in en sådan som fjärdehandaren 3 Vici Lane (7%)!

Källa: http://www.storavinster.se/statistikanalys-v75-8447373
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
kjelle (+10), Ardberg (+5), sandro (+15)
Migge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-05-31, 08:39   #2
 
Rickarts avatar
 
Reg.datum: mar 2013
Ort: Karlstad
Inlägg: 1 451
Sharp$: 2505
Standard

Är du Jens Sjödén?
__________________
Chips
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
tobex (+5)
Rickart är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-05-31, 08:40   #3
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 867
Sharp$: 3634
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Rickart Visa inlägg
Är du Jens Sjödén?
Nej!
Migge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-05-31, 10:14   #4
 
hugothebosss avatar
 
Reg.datum: maj 2014
Ort: Malmö
Inlägg: 1 283
Sharp$: 667
Standard

Angående Art On Line så har du nog vaknat på fel sida Jens...Har du glömt V75 Halmstad 131109 och Färjestad 130202? Går man ännu längre tillbaka så vann han dessutom 111231 återigen Halmstad, men alla tre v75 lopp. Just saying! Mest bortglömda med bra snittpengar per lopp och bra vinstprocent per lopp är väl nummer 8 i avd 1.
hugotheboss är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-05-31, 10:46   #5
 
Reg.datum: jan 2011
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 884
Sharp$: 6562

2018
Stats: 30 - 35 - 0
ROI: 110.85%
Vinstprocent: 46.15%

Standard

Citat:
Ursprungligen postat av hugotheboss Visa inlägg
Angående Art On Line så har du nog vaknat på fel sida Jens...Har du glömt V75 Halmstad 131109 och Färjestad 130202? Går man ännu längre tillbaka så vann han dessutom 111231 återigen Halmstad, men alla tre v75 lopp. Just saying! Mest bortglömda med bra snittpengar per lopp och bra vinstprocent per lopp är väl nummer 8 i avd 1.
Om Octupus inte vinner uppe i Umeå mot det motståndet som var då så vinner Octopus garanterat inte nu från bricka 8 med det motståndet som är nu. Skulle inte alls förvåna mig om hästen är helt oplacerad och åker hem utan matpengar ens.
oggeb är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-05-31, 11:36   #6
 
hugothebosss avatar
 
Reg.datum: maj 2014
Ort: Malmö
Inlägg: 1 283
Sharp$: 667
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av oggeb Visa inlägg
Om Octupus inte vinner uppe i Umeå mot det motståndet som var då så vinner Octopus garanterat inte nu från bricka 8 med det motståndet som är nu. Skulle inte alls förvåna mig om hästen är helt oplacerad och åker hem utan matpengar ens.
Mkt möjligt att du har rätt, vad vet jag, innan är vi alla bäst, efteråt brukar det inte se lika bra ut. Oavsett så har Octopus högst inkörda pengar i snitt per lopp, högst segerprocent på kort och högst vinstpengar i snitt på distansen. Om det blir lite tokkörning om spets mellan 1,4,5,6 så kan väl allt hända...
hugotheboss är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-05-31, 13:34   #7
 
hugothebosss avatar
 
Reg.datum: maj 2014
Ort: Malmö
Inlägg: 1 283
Sharp$: 667
Standard

Så lätt det skulle va att säga " Vad var det jag sa?"
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
oggeb (+5), sandro (+10)
hugotheboss är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-05-31, 13:36   #8
 
Reg.datum: jan 2011
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 884
Sharp$: 6562

2018
Stats: 30 - 35 - 0
ROI: 110.85%
Vinstprocent: 46.15%

Standard

Får väl bara ta att gratulera.. Haha, ibland är man bara helt fel ute på det.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
hugotheboss (+5)
oggeb är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-05-31, 13:50   #9
 
hugothebosss avatar
 
Reg.datum: maj 2014
Ort: Malmö
Inlägg: 1 283
Sharp$: 667
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av oggeb Visa inlägg
Får väl bara ta att gratulera.. Haha, ibland är man bara helt fel ute på det.
Tyvärr är det oftast så att jag har skrällar rätt och spricker på mina "självklara"
hugotheboss är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td