Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2014-06-25, 15:54   #1
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 867
Sharp$: 3629
Standard

V86-statistik 25/6 Jens Sjöden


Jens Sjödén, författare till Statistikbibeln V75, bjuder här på en genomgång av dagens V86-omgång på Vaggeryd.

Förra veckan hade jag inga lopp-för-lopp-tips, men skrev så här:
Upplägget är givet:
- Kräv 3-4A (vinnande favoriter på V86-spelet)
- Kräv 1-2C (vinnare utanför topp-tre på ranken)

Det var ingen vågad rekommendation, så ser de rätta V86-raderna ”alltid” ut. T ex har det blivit exakt 4 vinnande favoriter fyra omgångar i rad nu.

I onsdags igen alltså. Bland de vinnande favoriterna fanns såväl dagens största som den näst största, jättefavoriterna Time Machine (64%) och Riff Kronos (59%).

Det blev ingen jätteskräll, men två av mer normalt slag (rank 6, 7). Dessa kom i omgångens två ”V75-lopp”, ett stolopp med tillägg och ett Klass II-lopp. Inte helt oförutsägbart kanske. De var för övrigt också loppen med omgångens högsta förstapris.

Tänk V64-spelet. En vanlig rad, med två vinnande favoriter, en andrahandare, en tredjehandare och två skrällar av normalgraden. Och sänk radpriset från 1 kr till 25 öre. Kan man då tänka sig en utdelning på 151 000 kr? Och att fyra rätt skulle ge 47 kr? Knappast, men så enkelt är det på V86 när ”allas spikar” vinner gång på gång.

Favoriten vann sista i onsdags, och visade sig då vara streckad på 92% av de kvarvarande systemen. Inte extremt på något sätt, då favoriten vinner sista avdelningen brukar den orsaka mikro-rens, ”alla” har med den.

För femte gången i rad vann favoritspelaren i onsdags. Den som spelade vinnare på favoriten i varje lopp gick alltså plus. Det är tangerat rekord; samma sak inträffade alla fem maj-omgångarna 2012. Men innan den här perioden vann favoritspelaren bara 2 omgångar av 10, och samma sak 2 gånger av 10 innan det. Över ett helår vinner förstås favoritspelaren inte pengar, men över sommaren brukar det gå bra. Och det är ganska troligt att han gör det idag igen!

Omsättningen på Vaggeryd plussade 21%, men så ska det väl också vara när det är jackpot. Åmål omsatte 15.28 miljoner ifjol och u-tipset blir att det slutar vid något snarlikt i år.

Den här veckan avgörs alltså Åmåls största tävlingsdag för året. Så sent som 2005 fick man arrangera V75. 2006 ändrades det till en V64-onsdag vilket 2012 övergick till V86.

Det blev lättlösta V86:or både 2012 och 2013, alla vinnare rankades 1-4 av spelarna. Faktum är att det såg ut så även 2006, 2007, 2008 och 2010, alltså nästan varje gång man haft onsdagstävlingar. 2011 vann en femtehandare… men också fem streckfavoriter.

Lättlöst omgång betyder dock inte låg utdelning. Inte på V86, som är ett alldeles fantastiskt spel. 2012 gav åttan 174 146 kr. Och det var utdelning i alla tre vinstgrupper. 128 kr på sex rätt! Ifjol gav åttan bara 5 241 kr, men även då var det utdelning i alla vinstgrupper!

Idag ska man gå in för att spela favoritbetonat. Man kan missa ett par lopp och ändå gå plus.

Ledningen betyder mycket på Åmåls nästan cirkelformade bana. Det har vid några tillfällen hänt, att samtliga vinnare i den rätta raden utgjorts av spetshästar. Ifjol vann sex spetshästar. Spetshästarna vinner väldigt mycket oftare än streckfavoriterna, men å andra sidan är ledarhästen nästan alltid rankad bland de fyra främsta på strecken, så några större skrällar blir det inte ändå.

Ingen lopp-för-lopp-analys idag heller på grund av en liten semester, men det behövs knappast heller. Spelarna gör ju jobbet, det är bara att följa deras rank! Utdelningen fixar sig ändå, det är ju V86 vi talar om.

/Jens Sjödén
Mejl: [email protected]
Jens Sjödén ger ut Statistikbibeln V75, samt även Solvallabibeln V86.

Källa: http://www.travnet.se/blog/2014/06/2...alys-v86-amal/
Migge är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-06-25, 18:59   #2
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 674
Sharp$: 2400
Standard

Hur Jens kan tycka att 47.18% av raderna på en 58%are är ett mikrorens är ett stort mysterium. Favoriten rensade MER än förväntat. Jens misstag är att han använder sig av det meningslösa begreppet SYSTEMVÄRDE efter näst sista avdelningen och RADVÄRDE efter den sista avdelningen. Visserligen är det ATG som envisas med att inte redovisa antalet kvarvarande rader efter respektive avdelningen men det går ju alldeles utmärkt att räkna ut det själv i efterhand. När t o m jag klarar av detta borde det ju inte vara något större bekymmer för ett statistik-orakel som Jens Sjödén.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td