Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2014-09-30, 11:33   #1
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 867
Sharp$: 3617
Standard

Eftersnack V75 28/9 Jens Sjöden


Det lilla 8 kr-systemet i lördags fick rätt i garderingsloppen, men fel på alla spikarna.

6 Quantanamera i V75-5 var den enda som stod för det annars vanligaste förlustscenariot: Galopp.
4 Calvin Borel i V75-4 förlorade på det mest sällsynta (mätbara) sättet: Det fanns en motståndare som helt enkelt var mycket bättre, utan att man kunnat gissa detta på förhand. Så förlorar man bara någonstans mellan 1/20 och 1/10. Calvin presterade i nivå med förväntningarna och det var långt ned till trean i mål, den upphaussade andrahandaren Twilight Magic.
5 Raz Mackenzie (V75-2) förlorade på ett sätt så ovanligt att det knappt är mätbart. Han släppte ledningen efter halva loppet. Det naturliga straffet kom strax senare: Han blev dragen sist av en trött häst. Här spelar kusken in också. Med en kusk utanför ”de fyra stora” i tät, så kommer en av de fyra och överfaller. Så gör man inte mot varandra, tvärtom kan man bjuda på lite tjänster och ha igen det i nästa lopp. Fenomenet märks speciellt just på Solvalla.
Mer om förlustscenarios står att läsa på sidan 14.

I V75-1 och V75-3 hade jag effektiva tvåhästarslås: Bästa hästen + spetshästen. Först vann spetshästen, nästa gång var On Track Piraten helt enkelt bara bäst. Kan man bara identifiera de två på förhand så har man ett enormt försprång på spelet.

Al Dente fick inte något historiskt stort favoritskap i söndags. 71% räckte bara till en elfteplats på årets topplista. Av de elva starkaste favoriterna i år har sex infriat och fem fallit. Det är värt att påminna sig själv om, att hur säker en spik än ser ut på förhand, så är det oerhört sällsynt att en häst har större chans att vinna än förlora.

Årets allra svagaste favoriter har varit spelade i intervallet 17-20%. Sådana har det funnits 19 av, och 9 av dem har infriat: 47%. Med ett så litet underlag skulle noteringen kunnat vara en slump, men på sidan 40 finns statistik som sammanställer alla tidigare år. Där är underlaget stort och man ser samma mönster även där: De allra svagaste favoriterna (de med 15-20 spelprocent) segrar i avsevärt högre grad än de är spelade. Spelarna har på senare år blivit mycket duktigare på att välja ”rätt” favorit i jämna lopp. I den här gruppen har det ofta varit favoritbyten den allra sista timmen innan spelet stängde – och de som får ökat förtroende precis innan start brukar vinna helt enkelt!

Danielle var spelad till 0.62% och därmed årets största V75-skräll. På samma V75-rad fanns också Je t’Aime Express spelad till 0.80%. Unikt naturligtvis med två sådana enorma skrällar i samma omgång – och så blev det förstås jackpot.

V75-omsättningen under helgen var en besvikelse. 89 miljoner under lördagen ”borde” varit över 100 miljoner en sådan jackpotomgång. Förra hösten låg jackpotomsättningarna på 100+. Förklaringen kan vara ganska enkel: Under jackpotomgångarna brukade spelet V7 omsätta över 10 miljoner. Det är dessa spelare man tappat sedan man förbjöd den spelformen.

Söndagen omsatte 33.43 miljoner i år och 33.96 miljoner förra året. Röda siffror och ett litet tapp på 1.6% kan tyckas vid första anblicken.
Men förklaringen är densamma igen: Under fjolårets omgång fick man spela V7. 3.07 miljoner omsattes på det spelet och alltså 30.89 miljoner på ”vanliga” V75. Omsättningen hos de senare steg alltså med 8.2% i år. Intresset för travspel är egentligen i stigande, inte i avtagande som man kan tro vid en första titt. Det är omsättningsdämpande regeländringar som ligger bakom de röda siffrorna.

Så var det dags för Hagmyrens årliga V75-omgång! Jämna år brukar den avgöras i oktober, som nu. På sidan 268 finns banspecifik statistik för Hagmyren. Där ser man ett intressant mönster: I oktoberomgångarna vinns bara 32% av loppen från spets, medan 29% av vinnarna kommer bakifrån. Det kan jämföras med noteringen för våromgångarna, där 68% av loppen vinns från ledningen, och bara 7% bakifrån!

Lopp-för-lopp analysen publiceras senast lördag förmiddag - välkommen åter!

Källa: http://www.storavinster.se/statistikanalys-v75-8447373
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Heuer (+5)
Migge är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Svara



td