Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2014-10-18, 08:51   #1
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 867
Sharp$: 3628
Standard

V75-statistik 18/10 Jens Sjöden


På slutet finns några rader om morgondagens Extra V75. Någon "hel" analys till den omgången har vi inte.

Det såg jättebra ut för mitt lilla system på 72 kr fram till det var någon meter kvar av V75-4. Jag hade låst det på spetshästen (som släppte ledningen…) och den förmodat bästa hästen, 4 Dencos Nemo Kilab. Denne var precis så bra som förväntat – men det fanns en ännu bättre häst i fältet. Sådant kan man råka ut för i lägsta klassen. Det är avsevärt enklare att lista ut spetshästar och ”bästa hästar” i de högre klasserna. Det avspeglas förstås i statistiken, det skräller mycket mer sällan i Guld än i Klass II.

I övrigt minns jag skillnaden för Fleetfoot Hanover (V75-1) då hon nu fick skor på två av hovarna. Oinspirerad i loppet och uppgiven galopp, precis som när man provade samma balans fyra starter tidigare. Däremellan prestationer som platsade i yttersta eliten. Det är viktigt att minnas de mest extrema barfotahästarna.

Omsättningen ökade med fina 6% jämfört med fjolårets SM-omgång.

Örebro har tidigare inte arrangerat V75 i oktober. På sidan 276 finns specialstatistik över Örebro, med fokus på att man ändrade distanserna för sex år sedan. Avsikten var att gynna innerspåret på de yttre spårens bekostnad – en ambition tvärtom de banor som valt att införa vinklad vinge. Anledningen var ett långlivat rykte om att innerspåret skulle vara speciellt missgynnsamt på Örebro.

Resultatet då? Precis som med den vinklade vingen, verkar man ha uppnått motsatsen till det man avsett. En enda häst har lyckats vinna från innerspåret sedan man ändrade, och spår 8 visar näst bäst resultat av alla spår. Alla detaljer på sidan 276!

På sidan 260 finns en topplista över spetssegrar, där man ser att Örebro placerar sig i mitten.

Alla strykningar har underlättat för Spelarna. Från början fanns 45 miljoner kombinationer att välja bland, nu återstår 27 miljoner.

V75-1: Klass I, autostart, kort distans
Den som följer den här spalten vet, att spår är viktiga i kortlopp och speciellt i den här jämna klassen. Siffror att bekräfta detta finns på sidan 126.

Ofta blir toppspåren bortglömda på spelet, vilket lett till en grym återbetalningsprocent (se tabellen). Så är det dock inte denna gång, då toppduon 4-5 har 62% av allt spel på sig.
5 Klöver All Over (21%) är den mindre betrodda men tar spets och bör förordas därför. Från ledningen har han vunnit 80%, från andra positioner 19%. Bra oavsett.

9 Gigant Proud anses vara bästa hästen, men det räcker sällan. Spelarna har inte alls koll på, hur praktuselt spår 9 verkligen är. 2% alltså… det löser sig inte ofta därifrån. Överspelet är stort, generellt har ”9:an” knappt ens hälften så stor chans som sin spelprocent. I den här jämna klassen kan det vara ännu värre. Nu är den här hästen spelad till 16%, vilket innebär att chansen inte är försumbar ens om man halverar.

V75-2: Klass II, autostart, medeldistans
2 Panoramic (54%) är kanske inte bättre än de andra, men han är storfavorit och får ledningen. Statistik på sidan 33 visar att de som spetsar från spår 2 håller till mål i 55% av fallen. Då har ju inte alla dessa varit storfavoriter precis – det stora favoritskapet i sig är en ytterligare plusfaktor.

På sidan 152 kan man följa de tidigare resultaten från Örebro: Bara favoriter och andrahandare.

Andrahandaren 4 Sobel Jocke (17%) är ensam treåring mot äldre. Men han kommer från stall i galen form medan favoritens stallform är mer tveksam. Han är också spårgynnad gentemot favoriten (se t ex sidorna 31 och 151) och andrahandare i spetsstriden. Och när treåriga vinner på V75, så är det just under årets allra sista månader och i lägsta klassen.

Liksom föregående avdelning ser den här ut att kunna lösas på Spelarnas topprankade hästar.

V75-3: Guld, autostart, medeldistans 10-hästarslopp. Strukna: 9, 10
1 Standout har haft innerspår bakom bil tre gånger och spetsat vid samtliga. I och med det har han visat en unik startsnabbhet, då det bara händer 1 gång på 8 att innerspårshästen lyckas hålla upp.

En av dessa gånger var i senaste starten. Då fick han ge sig mot Bon Frecia och Nouvelle Pelle till slut. Det var nämligen medeldistans, och hästen är en utpräglad sprinter. Egentligen finns varken form eller kapacitet att vinna Guld över medeldistans.

2 Sanity är andrahandare. Han har inte visat form att vinna något lopp alls. Därtill är alla segrar i år, och förra året, och längre tillbaks än så, tagna från ledningen. Dit kan han inte komma nu med favoriten invändigt.

Tredjehandaren 3 Nothing But Class har en ickevinnarprofil med fem segrar men 11 andra-tredjeplatser. Därtill är alla fem segrar tagna över kort distans, amerikanare som han är.

Stallets förstahäst 8 Fawkes är bara fjärdehandare trots att chefen kör. Den här hästen var en av de allra bästa i sin fyraårskull, kanske allra bäst – han vann i alla fall Kungapokalen. Nu är han sex år, och då är de som varit bäst som fyraåringar redo för Guld!

Same old: Spetshästen eller bästa hästen? Normalt är svaret den förstnämnde, och det har Spelarna verkligen tagit fasta på då 1 Standout har 48% av spelet på sig efter fredagen.

För bästa (minst dåliga) hästen är det ”bara spåret emot” (kolla in de trista siffrorna på sidan 62). Som spelprocenten sitter – 48-11 - är det givet var spelvärdet finns. Proportionerna borde vara ca 4:3. Samtidigt är det ju så, att dåliga lopp där ”ingen kan vinna” slutar med att spetshästen rinner undan. Tråkigt men sant.

6 Burning Line Gral måste få en rad också. Han visade återfunnen form då han vann ett bra lopp för fyra starter sedan – med aktuell kusk! I de två senaste har han visat bibehållen form i skymundan, men då har distansen varit för kort för honom. Äntligen medel igen! Som förra året, då han vann V75 på Örebro. Visserligen Silver (i ett lopp där 7 Tidied Accelerator var favorit) men det här är inte tuffaste Guld precis. Nu barfota dessutom…
Han är bara spelad till 0.7%, och då har jag tagit hänsyn till strykningarna! 1/138 uppskattar Spelarna chansen till. Jättefel, då chansen måste vara flera procent.

V75-4: Tvååringslopp, autostart, kort distans. Struken: 10
Egentligen tycker jag man ska bojkotta omgångar där sådana här lopp förekommer. Undrar hur stryktipsspelarna skulle reagera om det dök upp en F11-match på kupongen?

Det är förstås travlotto då hästarna gjort som mest fyra starter. Två ston är högst i ranken och det är rätt, då de utvecklas tidigare (några rader om detta finns på sidan 215). Det ska man tänka på i början av treåringssäsongen också.

Det har avgjorts 13 tvååringslopp på V75 och man finner resultaten från alla på sidan 205. Med vanlig vinge, som här, har vinnarna rankats 9-2-2-10.

Favoriten blir omgångens största och på sidan 204 kan man utläsa att dessa har exakt 50/50-chans i årgångslopp. Samma kan man se på sidan 205, där två av fyra storfavoriter i tvååringslopp infriat.

Efter fredagsspelet har favoriten 64% av spelet. I spelprocentanalysen på sidan 40 kan man se att favoriter spelade strax över 60% har en chans strax under 60%. Rimligen bör dock osäkerheten vara större i tvååringslopp än annars.

V75-5: Stolopp, tillägg, medeldistans. Struken: 10
Det ser ut att bli en Untersteiner-dag. 3 Alvena Take It är en bra favorit. Hon sitter i ledningen och då är chansen mycket bättre än de 22% hon är spelad till efter fredagen. Favoriter i spets segrar mycket oftare än så, och positionen är extra gynnsam i stolopp.

Man har en jämngod häst i tredjehandaren 5 Felicia VE, men med större galopprisk och mindre spetschans är det rätt att den är mindre spelad.

Andrahandaren 8 Roxie Lavec har varit hårt betrodd i de två senaste och serverats optimala resor. Hon har ändå varit klen till slut. Nu står hon på tillägg och får förmodligen en tyngre resa. Hårt inne på pengar dessutom. Överspelad.

Fjärdehandaren 11 Rigatoni var spelad till 9 gånger och 3 Alvena Take It till 3 gånger då de möttes senast. Då stod de på lika start, nu ska Rigatoni ta 20 meter… nä, det här ser ut att stå mellan Untersteiners.

Ska någon utomstående ta det, så ser det bra ut för 6 Önas Ida (3%!). Hästen har aldrig gått i ledningen, men ändå vunnit 4/13. Spets nu kan potentiellt ge en grym effekt, det brukar det göra för de flesta hästar och speciellt ston. Kolla för övrigt spårstatistiken på sidan 187! 119% av insatserna tillbaks kan man räkna med om man alltid spelar ”sexan”.

V75-6: Brons, autostart, lång distans. Struken: 4
2 Sauveur är Sveriges tredje bästa fyraåring – åtminstone enligt Spelarna, som hade honom som tredjehandare i Derbyt trots trixigt utgångsläge. Om det var rätt fick vi inte veta; hästen galopperade för första och enda gången i karriären.

Fyraåriga vinner inte så ofta i Brons, men att det är möjligt visade Bear Dancer så sent som i lördags. Som favorit naturligtvis; Spelarna gillar att spela unghästar.

På sidan 38 finns en överskådlig spårjämförelse. Bland annat syns ett tydligt mönster: Spår 2 blir sämre ju längre distansen är. Inte så konstigt; det blir ju tyngre att gå i andraspår när distansen ökar. Hursomhelst, här kan säkert storfavoriten få överta ledningen i kraft just av det stora favoritskapet. Om inte, blir det tufft.

Vinner inte spetshästen så vinner bästa hästen. Att 8 Yamani Hornline är rikast i fältet är ingen slump, han har överlägsen kapacitet men är ju inte okomplicerad precis. Han verkar dock ha förbättrats ytterligare hos Jensen. Bara vinner efter halva loppet i tredjespår? Gynnas av nedstrykingen.

Mest gynnad av strykningen är dock den avsevärt jämnare och mer pålitliga 6 Delvann. Han har ett lysande facit över distansen där han varit rätt tvillinghäst 7 gånger av 7. Tre vinster och fyra andraplatser. Han är formstark, spår- och distansgynnad samt startsnabb, får en gynnsam invändig resa i främre träffen och platsar igen. 0.4%!?

Den loppspecifika statistiken finns på sidan 115. I spårstatistiken ser man det för långlopp vanliga mönstret, med plus för de invändiga lägena 1 och 9 samt extra minus för spår 2 och bakspåren 10-12.

I övrigt finner man en påfallande låg andel favoritsegrar. Favoriterna har torskat i de tre lopp som avgjorts tidigare i år, och har generellt en segerfrekvens om 2/10. Andrahandaren segrar lika sällan.

Tvillingspel på de nämnda blir tre rader och kan rekommenderas!

V75-7: Silver, autostart, medeldistans. Strukna: 6, 7
Flemming Jensens fans är tidiga spelare. Efter onsdagsspelet var omsättningen 1.4 miljoner och då var Flemming stor favorit i tre lopp. Fortfarande efter torsdagen (oms 5.0 milj) var favoritskapen kvar, t o m i detta lopp. Inte förrän fredag morgon vid 9 åtgärdade Spelarna detta.

Den prestation 2 Food Money stod för i sitt livs andra start måste väl alltjämt ses som 2000-talets främsta. Vad toppar att med 5300 intjänat gå ut och möta ett helt gäng guldhästar, inklusive elitloppsdeltagare, och städa av alla?

Sedan dess har hästen fortsatt visa samma jämna, höga klass. Redan i maj vann han ett silverlopp under samma förutsättningar (2/2140a). Klart han är favorit att upprepa bedriften då han även utvecklats något sedan dess. 2016 är han en elitloppshäst!

Här är han spetshästen och såklart blir han favorit. Kanske är spetshästen och bästa hästen här en och samma? Det är möjligt, men han har bara gjort 17 starter och 8 Royal Fighter har också visat guldvinnarkapacitet redan. Någon riktig botten har man inte sett. Han får epitetet ”bästa hästen” här.

Jag utesluter inte att han kan vara så grym att han tar ned favoriten utvändigt, men man ska vara medveten om att det fördel spetshästen med proportionerna 4:3 ungefär.

I de här högre klasserna, där man så sällan har fel angående vem som är spetshästen respektive bästa hästen, så spricker sällan tvåhästarslåset. Lite frågetecken för 12 Time Machine som visat överkapacitet två gånger, men också begränsning andra gånger. Tredjehäst i alla fall; resten av fältet tävlar inte på samma nivå.

På sidan 88 kan man följa resultaten från de här loppen, sedan Örebro ändrade distanserna. Bara två gånger har favoriterna lyckats infria – och då har det varit från ledningen. Övrig loppspecifik statistik finns på uppslaget 86-87. Notera särskilt resultatprofilen i svagfavoritloppen!

Avslutningsvis en systemidé:
4 5 9
2 4
8 Fawkes (11%)
Alla
3 Alvena Take It (22%)
8 Yamani Hornline (9%)
2 8 12

99:- kostar det där. Utdelningspotentialen beror förstås på lotteriet, V75-4. Den som tror på dagens största favorit kan spela för 9 kr.
Systemet är inte vinstchansoptimerat. I V75-3 och V75-6 finns jättefavoriter som också är troliga spetshästar. Dessa har förstås bättre vinstchanser än mina spikbud. Men alla spikarna har bättre chanser än sina spelprocent och genererar överutdelning på en simpel rad om de vinner. Om favoriterna segrar blir det tvärtom usel utdelning och 5-rättsjackpot.
Garderingsloppen lär inte missa, men där är alla hårt betrodda.
Lycka till med spelbesluten!

Söndag 19/10 extra V75:
Det är en V75:a på söndag också. Ointressant spelmässigt, och sportsligt också tycker jag. Det är uttagningslopp; de fyra främsta går till final och hästarna är seedade så att det finns ett par bra i varje lopp. De ska inte behöva möta varandra förrän i finalen.

Det säger sig självt vilken resultatprofil detta genererar. Förra året avgjordes tävlingarna inom V86, och den spelformen lämpar sig betydligt bättre. Man behöver verkligen det extra loppet för att höja svårighetsgraden. Hursomhelst vann bara AB-hästar och utdelningen stannade vid 5000 kr. För två fel fick man 17 kr. När det nu är ett lopp mindre får man räkna med lägre utdelning och ingenting alls på fem rätt. Ändå är det förstås bra att följa loppen: Då blir det lättare att räkna ut vilka som vinner finalerna, vilka ingår på V75 om ett par veckor.

Hursomhelst finns applicerbar statistik i Solvallabibeln. För V75-3 och V75-4 gäller sidorna 101 och 107, för övriga avdelningar sidorna 101 och 111-112 i första hand. Treåringsloppen är snäppet svårare, så att man valt att till 5/7 fylla kupongen med fyraåringslopp nästan utan skrällrisk är ännu en indikation om att den extrainsatta omgången mest finns där för att generera en jackpot till nästa lördag.

Källa: http://www.storavinster.se/statistikanalys-v75-8447373
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
mr_stylez (+5)
Migge är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Svara



td