Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2014-10-31, 18:58   #1
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 867
Sharp$: 3628
Standard

V75-statistik 1/11 Jens Sjöden


27 320 deltagare i VM i V75 är färre än tidigare år (det var 33 000 efter första lördagen förra året), men några tillkommer den här veckan också.

Man spelade drygt 2.62 miljoner på tävlingssystemen, vilket utgör 3.2% av omsättningen. Sjurättsvinnarna var 52 till antalet, de drog in 1.2 miljoner på sjuorna. Det är 46% av omsättningen, och eftersom bara 39% delades ut i vinster förra veckan så var alltså VM-systemen bättre än övriga! Därtill kommer ju en del pengar på alla sexor också.

Fyra av analysens fem spikförslag, varav bara två var favoriter, vann och DD satt som spikar. Av det blev det förstås ett ganska bra resultat i tävlingen; 99.2% placerade sig sämre i alla fall.

Men det var inte lätt att hitta skrällen More Than Enough, spelad till 0.97%. På det är han den femte största skrällen sedan ATG började med insatsfördelningen – och det i ett lopp, där omgångens på förhand bästa vinstchans fanns. Då är det inte lätt att få med den.

Omgången inleddes med två spetsvinnare från innerspår. Det scenariot har blivit vanligare med vinklad vinge.

Eskilstuna brukar arrangera V75 den här helgen, men fram till 2012 ingick årgångsfinalerna och dessa är numera flyttade till söndagen.

På sidan 260 finns en tabell som visar att Eskilstuna nästan är lika mycket ”spetsbana” som Jägersro är, i princip vinns hälften av loppen från ledningen. Det stämmer bra också om man tittar på de senaste årens tävlingar samma helg. 2008 tävlade man med open stretch (då vann fyra spetshästar), sedan har under 2009-13 18 av 35 vinster tagits från ledningen. 51% alltså. Det är värt att hela tiden ha i bakhuvudet när man analyserar omgångens lopp.

Skriver även denna vecka några rader om den splitternya Åby-bibeln!
Den täcker banans lopp sedan man började tävla med dubbla open stretch 2007. Det gör Åby unikt, och statistiken blir annorlunda gentemot andra banor. Det påverkar spårstatistik, rankingprofil, utdelningsnivåer… Många har fortfarande inte den riktiga kollen och ”tänker fel”. Och många som lärt sig räkna med open stretch-faktorn överskattar den.

Åby-bibeln täcker alla de ”stora torsdagstävlingarna”, V65 och V64. Även alla V75-lopp och, kanske mest intressant för många, de lågklassiga lunchloppen. Här kommer också vinstgivande system från den efterfrågade men sedan länge slutsålda V4-bibeln att finnas med. Dessa system fungerar i och för sig utanför Åby också.

Även för V75 finns en ny systemdel, som bygger på att man nyttjar de relativt nya insatsprocenten.

Med fokus på Åby är det förstås en ”bibel” nischad för de allra mest travintresserade (och/eller de som råkar ha Åby som hemmabana…). Åby-bibeln kommer bara att finnas i begränsad upplaga och under kort tid. Man kan beställa för 450:- till PG 452 07 59 – 4, och den postas i vanlig ordning så fort den kommer från tryckeriet! Alla förhandsbeställare är givetvis garanterade ett ex och som vanligt ingår allt i priset, inga avgifter tillkommer.

V75-1: Silver, autostart, lång distans
Första tanken då startlistorna kom var spik 5 Food Money (29%). Bästa hästen har fått bästa spåret och sitter direkt i ledningen. Dessutom har hästen visat färsk form, och blir fortfarande bättre för varje start.

Men spelarna gör 2 Time Machine (39%) till favorit. De möttes senast och då var han inte i närheten, men nu tror man att han kan vara startsnabb nog att spetsa. Någon sådan startsnabbhet har man inte sett tidigare, men hästen har å andra sidan ofta haft bakspår.

Favoriten visade toppkapacitet då han vann lätt i Silver för fem starter sedan. Han vann näst senast på Hagmyren också, men då behövde han inte visa så mycket, de andra körde på ett sätt så han inte kunde undvika segern. Tvåa var Tell Me No Lies…

Däremellan har favoriten inte visat några silverdivisionstakter. Visst: Om han visar sin toppkapacitet, och samtidigt lyckas nå ledningen, då är det förstås en god chans att han besegrar tipsettan. Speciellt om denne får dödens. Men det är lite väl mycket om och men; jag vänder på spelarnas rank av dem.

Trots att det skrivs mycket om 5 Food Money på grund av den speciella historien kring honom och hästens historiskt höga prestationsnivå, verkar Spelarna inte ta honom till sig. 4.86 som han gav senast var ett av årets allra bästa odds inom V75 för en chans som väl översteg 50/50. Men Spelarna spelar inte gärna favoriter i slutet av tävlingsdagen. Nu går loppet som V75-1 och oddset lär bli lägre.

Den loppspecifika statistiken finns på sidan 92. Den skiljer sig inte så mycket från de mycket vanligare medeldistansloppen, men det blir lite lättare för spelarna och det skräller mer sällan.

Som kuriosa kan man notera att det har avgjorts åtta sådana här lopp de senaste fyra åren. Sju av dem har vunnits av favoriten.

V75-2: Treåringslopp, tillägg, medeldistans. Struken: 14
Propositionen borde vara omöjlig för tilläggshästarna. Tillägg vid 140’ och de har inte tjänat så mycket mer. Att de har mer på kontot är bara för de gjort fler starter. Alla är ju jämnåriga i det här loppet.

Öppet och svårbedömt är det alltid så här i början av karriärerna. Man brukar i alla fall kunna börja med att plocka bort de som varit ute som tvååringar, de har rimligen gjort sitt i de här sammanhangen. Tyvärr försvinner då bara 2 och 15. 6 Hero Sjöhammar (8%) gjorde visserligen en start också (galopp och fick sedan vila nio månader), men han startar med bästa spetschansen, och man kan aldrig räkna bort en spetshäst…

Många tycker att 3 Sobel Jocke (20%) var dålig senast, då han tröttnade 200 kvar. Men då var det ”riktiga” V75, i Klass II (max 200’) mötte han äldre. Nu möter han bara jämnåriga, och med max 140’. En otrolig skillnad, så här svaga lopp finns normalt inte med på V75. Tipsetta!

Det har körts nio sådana här treåringslopp med ett tillägg förut. En gång har en favorit på tillägg lyckats infria – det var i motsvarande lopp ifjol. Men då hade den världens tur: En starthäst galopperade med segern klar. Ingen ickefavorit har segrat från tillägg. Alla resultat går att följa på sidan 210.

V75-3: Guld, autostart, medeldistans 12-hästarslopp
Ännu ett riktigt svagt guldlopp. Det hade inte blivit mycket till lopp alls, om inte stall Melander anmält halva fältet – sex rundningsmärken.

3 Oasis Bi (50%) är den enda ”riktiga” guldhästen, blir omgångens största favorit och är den säkraste spiken. Nollan senast är inget att bry sig om. Då mötte han europaeliten, nu ingenting alls. Och han fick gå i andraspår hela loppet, över lång distans – en omöjlig uppgift. Nu sitter han istället direkt i ledningen.

5 Chelsea Boko (15%) är andrahandare och har bästa spåret. Men hästen har inte visat något som räcker i Guld. Att han senast inte kunde slå (en i Guld faktiskt omeriterad) Shaq Is Back är en sak, men att också släppa Herr Ratzeputz förbi sig tyder inte på att en guldseger är nära förestående.

Första reserven istället till 7 Standout (10%). Han tar spets om favoriten blir struken och sedan finns ingen som vill/kan springa förbi.

Den loppspecifika statistiken finns på sidan 66. Den skiljer sig inte mycket från de mycket vanligare tiohästarsloppen (sid 62-63). På sidan 63 kan man notera en intressant specialjämförelse över hur favoritens infriandechans beror på startspår.

V75-4: Klass II, autostart, lång distans
4 Dencos Nemo Kilab (19%) är för bra för Klass II och var en spik redan förra gången. Då vet vi vad som hände: Det fanns en ännu bättre häst, Silver Annie, med i fältet. Att hon var så ruggig visste man (jag) inte då. Det är samma som talar mot den här gången också: Det kan finnas ytterligare någon i fältet som tävlar i ”fel klass”, och som är ännu bättre än Dencos. Detta är trots allt inte sannolikt, mer troligt är att han håller ända in i mål den här gången. Spik. Hästen gick 12.0 senast; de andra har inte samma tider i kroppen. Och han är bättre nu!

Ett minus kan finnas. DNK har tagit alla fyra segrar, och den enda andraplatsen, hemma på Åby. På bortaplan har det blivit galopp fyra gånger av sju. Det kan vara slump, och det kan vara så att det inte är slump, men att han mognat nu och klarar att tävla borta. Eller att han helt enkelt fortsätter att svika på bortaplan… på lördag eftermiddag vet vi.

Förutsättningarna brukade vara sällsynta för klassen. På sidan 154 kan man följa resultaten från alla likadana lopp sedan V75-starten. Det var 13 stycken 1993-2013 – och nu är detta det elfte bara i år! Hittills tyder det mesta på att skrällrisken reduceras jämfört med lopp över kortare distanser i klassen, se även jämförelsen på sidan 143. Den största skrällen, efter totalt 33 lopp (inräknat även vinklad vinge och open stretch) kom faktiskt senast – 4 oktober på Hagmyren, då Skymaster vann som 7:e-handare. Alla andra vinnare har återfunnits på övre rankinghalvan.

Liksom för V75-1 och V75-6 finner man den relevanta spårstatistiken på sidorna 34-35.

V75-5: Jippolopp, tillägg, medeldistans
Det här loppet avgörs i år för fjärde gången. Man kan följa de tidigare resultaten på sidan 218. De tidigare vinnarna har rankats 5, 3, 5. De två första stod på tillägg och den senaste hade bakspår.

Det här är omgångens nyckellopp. Omgången i övrigt är lättlöst, med väldigt fina chanser för AB-hästarna. Utöver här är det bara i V75-2 som det finns en påtaglig skrällrisk. Och där garderar ju ”alla”, så en skräll höjer inte värdet. Här finns däremot en storfavorit, och om det skräller då blir det en annan effekt. Om favoriten vinner får vi räkna med en ny femrättsjackpott.

1 Ritmo di Poggio (45%) är rätt favorit. Han är bäst av de på start och har lottats till bästa spåret. Att i det läget också få bra kusk är nästan lite för mycket. Vinstchansen blir för god då. Kuskfaktorn betyder mycket här, det är en väldig skillnad mellan kuskarnas rutin.

U-tipset är att favoriten leder hela vägen och chansen bör ligga i nivå med spelprocenten.

Vinner inte spetshästen så vinner bästa hästen. Generellt vinner spetshästarna oftare i lärlingslopp, men just det här loppet har ju vunnits bakifrån varenda gång (bakspårs- och tilläggshästar gynnas av omstarter). Bästa hästen är givetvis 13 Chip Dealer (5%), men han belastas ju med tillägg därför också. Och någon gnistrande form har han inte visat.

3: 1-1-0 eller 49: 0-7-5. Det är lite skillnad på 11 Erik Sjöhammar barfota och inte barfota. Nu blir det kanske inte banunderlag för det förstnämnda, men om… tappa inte bort denna formstarka 0.48%-are! Bra facit med kusken; 2: 0-2-0 – med skor på.

V75-6: Klass I, autostart, lång distans. Struken: 2
1 och 9 är de spår som gynnas mest när det är 2640, det kan man bland annat se i statistiken på uppslaget 34-35 samt i den överskådliga jämförelsen på sidan 38. Över kortare distanser är dessa lägen negativa – över lång har de bara i år vunnit 5 av 17 lopp. Vad det beror på säger statistiken inget om, men man kan ju gissa att det är extra gynnsamt att få en invändig löpning då distansen är dryg.

I Klass I är det sällsynta förutsättningar, bara 31 likadana lopp har körts. 27 av vinnarna, 87%, har varit AB-hästar och ingen vinnare har rankats lägre än 7. Som vanligt: Långa lopp är mer lättlösta för Spelarna.

3 Montdore (50%) blir jättefavorit och är som jag ser det omgångens mest överspelade. Det är mest ”bara” för att han är ny hos Robert Bergh. Fyra starter har det blivit, med fina placeringarna 1-1-2-1. Men det har varit jätte-enkla lopp med 20’-25’ i förstapris. V75 har han provat två gånger och inte räckts alls (d, 0). Så sent som i juli var han spelad till 817/10 i ett lopp som vanns av Croque (277’) före Gameplayer (228’). Det var ett billigt årgångslopp, inte i närheten av lika tufft som detta.

Det är inte uteslutet att Bergh förbättrat hästen så otroligt att han kan vinna detta, men jag finner att en spelprocent på 5-7 varit mer relevant.

Flera i fältet har visat klassen högra kapacitet. Mest sannolika scenario är att 4 Sonata Ås (2%) spetsar och släpper till 6 Lucky Luke Zenz (13%). Då är dessa normalt etta-tvåa i mål också, bra tvillingspel till fint odds. Men nedstrukne 7 Bartender In (8%) är startsnabb och kanske når ledningen? I den positionen är han jättefavorit till segern, han är ju bra på riktigt och har redan vunnit två V75-lopp i år.

1 Linus Wibb (13%) är bättre än någonsin. Näst sist galopperade han, men spurtade starkt bakom Ivar Sånna (2.5 milj). Senast vann han före Aristocat Boko (1.0 milj) och Jacky Glide (1.8 milj). Mycket enklare uppgift nu. Det spekuleras i att han kan bli fast… men det brukar lösa sig, och innerspåret visar som sagt toppsiffror! Tipsetta, då det bör vara den enskilt bästa segerchansen och man inte vet säkert vem som är spetshästen i loppet (den har i normalfallet en större chans, men på förhand är det flera som delar på den).

Alla fyra nämnda har mycket bättre chanser än favoriten. 4 Sonata Ås är kanske mest spelintressant, då hon är borttappad på 2% och både startsnabb och formstark. Jättebra plats- och tvillinghäst i alla fall!

V75-7: Brons, autostart, medeldistans. Struken: 5
6 Quality Questioned (18%) gynnas enormt av nedstrykningen. Nu är han klar favorit att nå ledningen. På sidan 33 finns intressant specialstatistik över just sådana här lopp. Bland annat ser man, att av de som når ledningen från femtespåret så håller 61% till mål. Det finns ingen anledning att tro, att chansen för denne formtoppade individ skulle vara lägre..!

4 l’Heritier (16%) spikade jag i senaste V75-starten, trots bakspår mot snarlikt motstånd. Han var bra, men sämre än jag trott. Den här gången är han andrahandare på att nå ledningen och rankas tvåa på det.

Att favoriten 10 Coldtown (38%) fick ge sig med fem längder mot Sauveur senast kan man köpa, i ljuset av att den kan vara Sveriges bästa fyraåring, och i så fall håller hög silverklass. Men han gav sig också mot Zonguldak. Kan vinna detta, men knappast utan lite tur. Blir överspelad i förhållande till chans, om än inte lika kraftigt som favoriten i föregående lopp. Stallets hästar drar generellt väldigt mycket spel på sig.

Förutom den riktigt intressanta specialstatistiken på uppslaget 32-33 (och på sidan 135!) finns loppspecifik statistik på sidorna 111-112. Det här är en av de vanligaste lopptyperna inom V75, så det finns material att undersöka dem grundligt – och de blir då lätta att tippa också. Skrällrisken är lägre än i de flesta andra lopp.

Notera också den nedre tabellen på sidan 33, där kan man utläsa något intressant! De favoriter som når ledningen infriar 50/50, medan de som INTE når dit bara segrar till 18%.
Samtidigt ser man att vinstchansen för en andrahandare som når ledningen, också ligger på 50/50! Här är det tydligt att favoritens spetschans är minimal. Andrahandaren har tvärtom jättefin spetschans. Det är den som har 50/50-chansen och favoriten spelas ungefär dubbelt mot vad den borde.

Avslutningsvis så tycker jag att experttipsen överlag är svaga den här veckan, sällsynt svaga. Man övergarderar i Guld och överskattar favoriter och verkar inte riktigt ha fått grepp om omgången.

Någon hög utdelning tror jag ändå inte på. Det är jättestarka AB-hästar (rank 1-4) överlag, och i loppet med störst skrällrisk, V75-2, har Spelarna också garderat hårt. Som sagt: Avdelning fem blir nyckelloppet, efter det vet man om femmorna ger nåt eller inte.

Enkelraden: 5-3-3-4-1-1-6. Den är ganska stark; alla är egentligen tänkbara spikar på ett VM-system. Åtminstone tre rätt ska det vara, och bara två är favoriter.

Bäst vinstchanser har 3 Oasis Bi (V75-3), 4 Dencos Nemo Kilab (V75-4) och 6 Quality Questioned (V75-7). Lycka till med spelbesluten!

Källa: http://www.storavinster.se/statistikanalys-v75-8447373
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
mr_stylez (+5), fesk (+5), Major (+10)
Migge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-11-01, 13:05   #2
 
Reg.datum: feb 2013
Ort: Anderstorp
Inlägg: 540
Sharp$: 5122
Standard

Veckans V75 system för vm i v75 ,med kommentarer

Registrerat spel

Datum: Lördag 2014-11-01
Bana: Eskilstuna
Spelform: V75, omg. 58

Avd Ordinarie hästar
1 2, 8, 9 ( antingen avgör8 ifrån dödens eller 9 på speed)
2 3, 9 ( lite upp till bevis på PU stallform, annars tror jag mest på 9
3 9 Digital Ink
4 1, 4, 5, 7 ( ge mig tusan på att BG får luckan och spurtar till knapp seger)
5 1 Ritmo di Poggio
6 3, 9 ( våga inte lämna NNF utanför systemet, såg finfin ut sist)
7 2, 6, 8, 10 ( bear dancer helt bortglömd)

Tror med andra ord att Björn Goop får en stor dag i Sörmland
Vadet gäller startnummer

192 rader x 1 x 0,50 kr Totalt: 96,00 kr
__________________
Lita på ditt första intryck, krydda med lite sharpsexpertis... Succé
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Kocken14 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2014-11-01, 13:08   #3
 
Reg.datum: feb 2013
Ort: Anderstorp
Inlägg: 540
Sharp$: 5122
Standard

fel forum , sorry
__________________
Lita på ditt första intryck, krydda med lite sharpsexpertis... Succé
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Kocken14 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td