Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2014-12-03, 15:20   #1
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 867
Sharp$: 3628
Standard

V86-statistik 3/12 Jens Sjöden


Jens Sjödén, författare till Statistikbibeln V75, bjuder här på en genomgång av dagens V86-omgång på Solvalla och Åby.

Det vann en femtehandare i tredje avdelningen i onsdags. Den var spelad till 3% och inte helt lättfunnen. I övrigt var det dock i vanlig ordning oerhört favoritbetonat och skrällbefriat. Bland annat vann jättefavoriten Nahar som gjorde spelet till en V75:a med 25 öres radpris.

96 000 på åtta rätt är bra. Det har man sett flera gånger tidigare också: Blir det en lite större skräll än rank 5, så är det omedelbart sexsiffrigt. Och skulle det någon gång bli två skrällar – ja, då är det miljonutdelning! Det gäller ”bara” att helgardera rätt lopp så blir man rik på V86…

83%-83%-34%-45%-60% -73%-58%.
Det är, i kronologisk ordning, de enorma omsättningsframgångarna för V86 de senaste sju omgångarna. I media fokuseras mer på att flaggskeppet V75 tycks ha vänt sin negativa trend och ser ut att kunna plussa 1-2 procent i år.

Vid fjolårets motsvarande omgång omsattes 15.2 miljoner på V86 och 1.3 miljoner på nedlagda V8. Även om man lägger ihop siffrorna lär de ändå överträffas idag!

På grund av tidsbrist blir det lite kortfattat den här gången, men här några rader med statistikfakta kring loppen i alla fall:

V86-1: Autostart, kort distans, 10-hästarslopp
Åbys spårstatistik är intressant, inte minst därför att så många andra inte har koll på den. Den avviker ofta markant från andra banors och den naturliga förklaringen stavas förmodligen dubbla open stretch som påverkar löpningsförloppen – men inte alltid på det sätt man tror.

I sådana här lopp är faktiskt bakspåren de mest vinstrika. Det är inte spelarna inne på, så oddsnivån blir hög. Man plussar om man spelar båda bakspårshästarna varje gång.

Den här gången är det hästar spelade till 1-2% och då ska man förstås inte haussa chanserna för mycket. Men man kan anta att de har bättre chanser än sin spelprocent i alla fall.

Favoriterna vinner 37% av loppen och överspelas generellt en aning. De mest vinstrika spelen har historiskt varit de rankade 7-8 av spelarna, trots att dessa ”bara” vinner 12% av loppen.

Flemming Jensen är en pålitlig favoritinfriare som satt dit 8/12 favoriter på V86 i år, och 4/8 på V75. 60% är klart över förväntan, då man jämför med hur spelarna spelat dem.

V86-2: Autostart, medeldistans, 12-hästarslopp i hög mellanklass [sidan 92]
Den här propositionen genererar intressanta resultat. Till att börja med dominerar bakspåren, det gör de normalt verkligen inte i 2140a-lopp. 10-11-12 är kanonlägen här.
Men – det som underskattas mest är i vanlig ordning spår 5. Det är det enda man går plus på om man kliver in på vinnarspelet varje gång. Det segrar ofta, och till fascinerande goda odds.

Favoriterna segrar sällan, 23%. Från innerspår är infriandet låga 10%. Oftast segrar andrahandaren: 31%.

V86-3: Autostart, kort distans, 12-hästarslopp i mellanklass. Struken: 6
De spår som visar finast siffror i sådana här Åby-lopp är 5-6. Båda genererar vinst vid regelbundet spel. Spår 5 visar toppresultat på andra banor också så det är sexan som är skillnaden. Favoritens tredjespår visar resultat strax över genomsnittet.

Favoriterna vinner 35% av loppen och är faktiskt i regel lite underspelade i förhållande till chans. Skräller (rank 5-) gör det i 22% av loppen.

Till skillnad från föregående Åby-lopp finns här inte en pålitlig favoritinfriare. Anders Svanstedt har 0/4 i år och det har väl överhuvudtaget gått under förväntan. Sedan 13 november har man tvingats stryka åtta hästar för förkylning.

V86-4: Autostart, kort distans, 10-hästarslopp [sidan 56]
Det skräller sällan i sådana här lopp. 84% vinns av rank 1-3 och 4 gånger av 10 vinner favoriten. Lika ofta vinner spetshästen.

Här är det förmodligen en och samma: 3 Underpaid Hanover är en bra favorit och spikförslag. Han borde inte hunnit tappa formen på elva dar och då visade han att han till och med kunde vinna med skor. Såväl motstånd som distans är lämpligare nu än i V75-loppet i Norge senast.

V86-5: Autostart, lång distans, låg klass
Efter sju år med open stretch är underlaget fortfarande svagt för 2640a-loppen. Man slås i alla fall av rejält svaga resultat från ytterspåren 6-8. Det är också anmärkningsvärt att andrahandaren segrar oftare än favoriten. Tillsammans vinner de 2/3 av loppen och det är väl ungefär så de blir spelade också. Men de inbördes proportionerna…

Veijo Heiskanen har bränt med några jättefavoriter i år, men har på slutet rätat upp siffrorna och ligger nu på ganska genomsnittliga resultat i nivå med spelarnas förväntningar. Han varken över- eller underspelas.

V86-6: Autostart, kort distans, 12-hästarslopp för 3-åriga i öppen klass [sidan 71]
Det här loppet har funnits med på kupongen tio gånger under 2000-talet. Favoriten har segrat fyra gånger och lika ofta har det skrällt (rank 5-10). Typiskt stolopp: En favorit-eller-skräll-profil.

Favorit ser 6 Deepfish ut att bli, och som ”alla vet” är 6 ett minusläge. Samtidigt är 5 det allra mest gynnsamma, så vid nedstrykning kan det vara ett spikalternativ!

Tino Ärling har tidigare infriat 4 av 7 favoritskap.

Det finns tre miljonärer i loppet, alla från knepiga spår (1, 7, 8), men på pappret har de ju en fantastiskt fin uppgift. De två senaste åren har loppen vunnits just från spår 1 och 7 – båda enprocentare!

V86-7: Autostart, medeldistans, 12-hästarslopp för ston
Just här – den första DD-avdelningen – har favoriten segrat sju gånger i rad. Och sviten ser inte ut att brytas den här gången.

I sådana här lopp avviker åbysiffrorna inte speciellt från andra banor. Spåren 4-5 vinner mest och båda genererar vinst på vinnarspelet. Favoritens tredjespår ligger lite över snittet för favoritinfriande (och lite under snittet för ickefavoriter, precis som det brukar se ut på andra banor).

Johnny Takter överspelas en del; eller så har det sett ut under 2014 i alla fall. Man får dividera spelprocenten med 1.3 ungefär för att få fram den riktiga chansen.

V86-8: Lopp med ett tillägg, kort distans [sidan 130]
Det här loppet återkommer varje år. Under 2000-talet har starthästar segrat 9 gånger och tilläggshästar 5. Särskilt svårt har det inte varit; alla vinnare har rankats 1-5. Tilläggshästarna spelas överlag lite hårdare än chanserna motiverar. De tre senaste åren har loppet vunnits från ledningen.

/Jens Sjödén
Mejl: [email protected]
Jens Sjödén ger ut Statistikbibeln V75, samt även Solvallabibeln V86.

Källa: http://www.travnet.se/blog/2014/12/0...solvallaaby-6/
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Klanke (+10), Major (+10)
Migge är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Svara



td