Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2014-12-13, 08:14   #1
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 867
Sharp$: 3628
Standard

V75-statistik 13/12 Jens Sjöden


Mantorp har ingen tradition att arrangera den här omgången; man brukar tvärtom ha sina V75:or på våren och försommaren. Det rör sig hursomhelst om en genomsnittlig tusenmetersbana utan konstigheter som open stretch eller vinklad vinge, och ordinarie statistik är fullt applicerbar. På sidan 260 kan man se att andelen spetsvinnare är genomsnittlig på banan, knappt 44%.

V75-1: Brons, autostart, medeldistans
5 Strong Reasons är en av mina favorithästar. Sådan blir man lätt, om man har egenskapen att prestera över spelarnas förväntningar. Den som spelat henne i alla starter i karriären har gjort fin förtjänst. Att hon fortfarande, två år efter segrarna i försök och final av Klass I, står kvar i Brons kunde man inte tro. Men hon har haft mycket otur och står därför precis under gränsen för Silver.

Hon hävdar sig nog i Silver också, men det här är bonus. Vid senaste V75-segern (25 gånger!) var förutsättningarna desamma: Hon hade perfekta spår 5, tog enkelt ledningen och höll den in i mål. Hon biter ifrån sig enormt i den positionen, ”hon är den mest ärliga häst jag kört” säger Mimmi i V75-Guiden och fyller på med ”hon flög bara fram i jobbet och jag har aldrig känt henne bättre!” i Ronden.

Men man ska ändå släppa den här gången. Från rygg ledaren krävs sedan tur, bara 7% av loppen vinns därifrån (tabell sidan 259). Men formtoppad och överkomligt motstånd är faktorer på plussidan. Samt den lilla chansen att man ändå kör i ledningen.
0.3%...! Skulle hon bara vinna loppet en gång på 300? Ja, det är faktiskt vad fredags-Spelarna tror. Vinnarspelarna är avsevärt mer nyktra och värderar chansen till 1/20.

”Ett bronslopp där de bästa hästarna också dragit de bästa spåren” inleder Guiden sin analys av loppet. Femtespåret är förstås klart bäst (tabell sidan 111) men sedan följer 2. 2 Screen Height (21%) är troligen den som är snabbast framme att överta ledningen och om den spekulationen stämmer är han också den med bästa vinstchansen.

4 Falcon Håleryd (52%) har blivit som en ny häst i två lopp hos Johan Untersteiner. Att göra honom till jättefavorit för att han satt fast bakom en topphäst senast är lite vanskligt. Det är ju inte säkert att han är lika bra, alla kan förlora mot en bra motståndare och de flesta kan hänga med i rygg ledaren. Vid segern gången innan fick han en smörlöpning i enklare gäng. Men visst, vi har ännu inte sett någon botten i ”nya Falcon”…

Notera att det finns intressant specialstatistik över just sådana här lopp på sidorna 32-33 och 135. Där kan man bland annat läsa om spetschanser, tvillingspel och galopprisk.

V75-2: Stolopp hög klass, autostart, medeldistans
”En nollprocentare till!” är den spontana tanken efter att ha sett spelprocenten där topphästar som 11 Pippi och framför allt 7 Renate Bowl är helt ospelade.

Men – 8 Darling Boko (23%) finns ju i startlistan också. Trots läget lär hon nå ledningen, och när bästa hästen och spetshästen är en och samma, så vet man hur det brukar gå… Det är en av de minst spelade favoriterna i omgången men också en av de bästa chanserna. Ledningen är f ö lite extra viktig i stolopp.

Lopptypen har varit sällsynt de senaste åren (då de flesta stolopp avgjorts med tillägg), men det finns tillförlitlig statistik på sidan 173. Föga oväntat finner man en favorit-eller-skräll-profil. Det verkar stämma in fint den här gången också. Helgardering på systemet och utgång på favoriten ser ut som en naturlig lösning.

Favoritskap från spår 8? På sidan 31 finns pålitlig statistik även över detta sällsynta fenomen. 1.03 är ett svagt positivt indextal för favoritinfriande.

Noterbart: Det finns fyra 4-åringar i fältet, alla andra är äldre. Och ungdomarna rankas 1-4 av Spelarna..! Naturligtvis kan de vinna, men det är ett tydligt exempel på att unga hästar överskattas av Spelarna. Man minns deras fina prestationer i årgångsloppen och tänker inte alls på att det är väsentligt tuffare i ”riktiga” lopp.

V75-3: Guld, autostart, kort distans 12-hästarslopp
Om man låste det här loppet på bästa hästen 8 Noras Bean (11%) och spetshästen 3 Nothing But Class (13%) skulle det innebära att omgångens största favorit 2 Digital Ink (64%) hamnade utanför kupongen. Storfavoriter som varken platsar i den förra eller den andra kategorin bör hursomhelst garderas.

3 Nothing But Class tror jag egentligen inte alls på; båda motståndarna är SÅ mycket bättre. Men jag har naturligtvis lärt mig att aldrig dissa en spetshäst…

Det har avgjorts fem sådana här lopp i år och favoriterna har torskat samtliga. Man har vunnit från spåren 5, 5, 9, 10, 11. På sidan 55 finns den loppspecifika statistiken. Sedan man började med 12-hästarslopp i Guld 2007 är det ännu segerlöst från de sämsta spåren 7, 8 och 12. Det talar förstås mot 8 Noras Bean som hade varit given spik om man rört om i spårlottningen lite.

6 Mr Vida trodde jag på senast men han blev fast i loppet som Nothing But Class vann. Spelet hade nog sett annorlunda ut om han fått lucka och vunnit. Här är han stekhet om han blir nedstruken och får perfekta 5/1640a istället för minusläge… i så fall är jag ensam kvar på V75, efter tre raka nollprocentare! För tre starter sedan var han tvåa bakom Digital Ink, slagen med en längd. Han behöver inte jättemycket tur för att ta revansch. Klart underskattad som vanligt, kolla vilka odds han brukar stå i!

V75-4: Klass II, autostart, medeldistans
Mattias Djuse startade igång sin rörelse i november. Han har bara hunnit göra 13 starter, men har platsat i sju och vunnit tre, jättestarka siffror! Märkligt nog har Spelarna varit med på noterna redan från början, man ligger faktiskt back om man spelat honom varje gång, trots framgångarna.

Med på noterna är man även nu. 9 Caddie Hit (38%) blir stor favorit och chansen är svårbedömd, liksom hela loppet. Statistik hittar man på sidorna 151-152 och den förstärker bilden av att loppet är öppet – men visar också att favoritchansen är i högsta grad rimlig.

V75-5: Jippolopp, två tillägg, stayerdistans. Strukna: 7, 13
16: 0-1-2. Det är den senaste månadens V75-resultat för stall Robert Bergh. Då har man ändå haft flera hårt betrodda, alla minns väl t ex Nahar i lördags. Som landets ledande tränare får man skyhöga förväntningar på sig och minsta tendens till formtapp noteras.

8 Montdore (31%) är en hästarna som noteras för nedåtform. Men det som framför allt bör lyftas fram är hur barfotaberoende han är. Senast orsakade han ett av V86-spelets tyngsta favoritfall någonsin, då han felfri inte blev bättre än trea i ett skräplopp. Då var det skor på, och han tävlade ungefär två klasser under den standard han visat upp i starterna innan.

Loppspecifik statistik finns på sidorna 221-222. Där ser man bland annat att favoriter från mellanvolten är missgynnade; det är för övrigt ickefavoriter också. Mest gynnsamt är att stå längst bak, och man kan gissa att de båda strykningarna också mest gynnar dessa då det blir lite lättare att komma runt.

14 Aristocat Boko (15%) kan inte undvika tipsettan, han sticker ut rejält här. Rikast och formstark, dessutom uppåtform medan andra är på väg ned. Därtill rätt proposition och distans. Och världens bästa kusk skadar inte.

En varning ändå till en på ”fel” volt, då form slår klass: 10 Tristan Toro (5%)!

V75-6: Klass I, autostart, medeldistans
1 Primo Valentino (22%) blir favorit på att han, trots knepigt läge, förväntas ta ledningen. I den positionen har han dock bara vunnit 2 gånger av 6, det är klart sämre än genomsnittet. Och den här gången är det ju V75… då borde det rimligen bli för tufft. Två raka segrar sticker i ögonen på Spelarna, men då har det varit kort distans. Man ska aldrig dissa en spetshäst, men den här garderar jag i alla fall…

Loppet är snarlikt V75-1 och specialstatistiken över sådana här lopp på sidorna 32-33 och 135 gäller här också. Den loppspecifika statistiken finns sedan på sidorna 131-132.

V75-7: Silver, autostart, medeldistans
Bästa hästen eller spetshästen, 12 Royal Fighter (15%) eller 1 Fleetfoot Hanover (44%)? Det bör vara frågan i detta ojämna lopp. Det är märkligt ojämnt streckat mellan dem, men visst är det alltid lite fördel spetshästen. Det blir lätt strul från spår 12. På sidan 86 finns loppspecifik statistik där man bland annat kan jämföra utgångslägena. Fördel 1 naturligtvis, men indextal 0.84 för spår 12 visar att det kanske inte reducerar chansen så dramatiskt som många tror.

Att obegripligt hårt spelade 6 Västerboonthenews (16%) är med i loppet gynnar 12. Han kan hjälpa till med hårt tempo, det är i alla fall så ”alla” tipsters läser loppet. Han fick dock storstryk av 4 More Than Enough (4%) då de möttes senast och u-tipset är förstås repris, särskilt med tanke på att spåren denna gång talar till den senares fördel. Sist vann han trots sämre utgångsläge.

Källa: http://www.storavinster.se/statistikanalys-v75-8447373
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Heuer (+1), Major (+10), TOBYTYKE (+5)
Migge är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Svara



td