Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2015-04-22, 16:10   #1
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 867
Sharp$: 3623
Standard

V86-statistik 22/4 Jens Sjöden


V86-spelet visade upp sin fina potential förra veckan. Det räcker med en riktig skräll, 0-1-procentare, för att det ska bli miljonutdelning. Senast blev det även två milda skrällar, rankade 5-6, och då kunde inte någon alls hitta åttan. Då var ändå övriga lopp skrällbefriade och två av vinnarna var favoriter.

Fyra lopp över spelstimulerande 1640a bidrog till den mer attraktiva resultatprofilen senast. Spår 5-spelaren fick nöja sig med en seger och 7,84 i odds, ett genomsnittligt facit. Platsspelaren fick bara 4,65 insatser tillbaks; förtjänsterna brukar ligga lite lägre på den spelformen men man vinner å andra sidan oftare.

26.627.522 kr. Där går brytpunkten. Om omsättningen blir lägre än så, innebär det att spelarkollektivet får mer än alla insatser tillbaks. Detta har faktiskt inträffat två gånger tidigare. Det kommer ske en omfördelning av pengar idag bara. Förutsatt att det blir utdelning i samtliga vinstgrupper förstås – det är inte alldeles säkert med överlag fina favoriter.

V86-1: Autostart, medeldistans, tiohästarslopp. Struken: 5
De flesta V86:or inleds med favoritseger. 2 Remain Garbo är favorit till att ta ledningen och Flemming Jensen har jättefina siffror i Sverige. Hög segerprocent, men framför allt underspelas han, eftersom han inte är svensk. Segerchanserna ligger konsekvent en bra bit över spelprocenten! Spikbud.

V86-2: Autostart, kort distans, mellanklass. Struken: 10
2 He’s a Difficolt är dagens spelskrik. Barfota (och jänkarvagn) för första gången i 30:e starten förväntas ge en jätteeffekt. Från stallet uttalar man sig mycket mer optimistiskt än vad som är normalt därifrån, vilket gör starkt intryck på spelarna. Det stora favoritskapet i sig gör det sannolikt att han får överta ledningen, annars blir det dödens vilket med marginal är näst bästa position. Över kort distans vinns många lopp därifrån!

Björn Goop visar också jättebra siffror på Solvalla, ur spelhänseende faktiskt bäst av alla kuskar. Överspel drabbar istället hemmakuskarna.

Ett par saker talar mot favoriten: Han var jättebra i december – februari med tre segrar och två andraplatser. Senast var han dålig och efter det har han varit struken. Det är sällan samma hästar som är bäst på vintern, som fortfarande är det på sommaren!

Spår 2 visar klart sämre resultat på Solvalla än på andra banor, oklart varför. Men det är knappast en slump då det sett likadant ut i decennier. Det blir ofta lite strul därifrån – minns hur det såg ut för jättefavoriten Bella Beluga förra onsdagen t ex. I genomsnitt reduceras en favorits chans med 19 procent och en ickefavorits med tre procent om man lottats till detta spår. Överspelet är kraftfullt: Inte ens om man dubblar (de oftast eventuella) oddsen speglar de chansen på ett adekvat sätt.

1 Global Oasis har vunnit fyra lopp, två från spets och två från andra positioner. I ledningen har hon provats sex gånger, i andra positioner 43… I den här aktuella lopptypen vinns 40 procent från ledningen och fem procent från rygg ledaren.

Ungefär så ser statistiken ut för alla hästar och alla lopp. Ändå ser man ofta att ledningar släpps. Kusken kikar in mot oddstavlan och följer många gånger den körkultur som säger, att man ska hjälpa de hårdast spelade att vinna.

Det är säkert många som inte fäster så stort avseende vid loppets strykning, men statistiken visar att den mer än fördubblar chansen för bästa hästen (?) 12 Carpenter On Tour.

V86-3: Autostart, kort distans, fyraåriga i låg klass. Struken: 6
Omgångens kanske mest svårbedömda lopp, mycket för att det inte finns någon riktig statistik över dem. Dessutom har sex av tio startande bara gjort 0-2 årsstarter.

Peter Untersteiners favoriter har de senaste åren varit tydligt underspelade. Spelarna börjar komma ifatt honom, men de är fortfarande helt ok spelobjekt. Utgångstipset är att chansen ligger i nivå med spelprocenten.

V86-4: Autostart, medeldistans, lärlingslopp. Struken: 5
4 Chip Dealer är bättre än de andra. Han hade tur i spårlottningen. Hästen är mycket startsnabb och tar ledningen. När bästa hästen och spetshästen är en och samma, och man därtill kan vara säker på att formen finns där… spik förstås.

Det finns minus kring de som spelas mest bakom; 1, 9 och 10. Det stärker spelvärdet hos favoriten, liksom den för lärlingslopp typiska favorit-eller-skräll-profilen.

V86-5: Autostart, medeldistans, mellanklass
Här finns omgångens andra spelskrik, också orsakat av en normalt försiktig tränare som ”lovar” seger. Överlag är tränare inte alls lika bra på att bedöma chanser som spelare och tidningsexperter är, så det kan vara svårt att värdera sådana uttalanden. Speciellt då de är så sällsynta att det knappt går att göra statistik över dem.

På Jägersro är de innersta spåren 1-2 klart mest gynnade, men de som vann spårlotten verkar för omeriterade för att räcka. Fem topphästar har lottats till skräplägena 7-8-9-10-11 men det borde lösa sig för i alla fall någon av dem.

V86-6: Autostart, kort distans, tiohästarslopp
7 september 2002 blev Scarlet Night den yngsta häst någonsin att segra i högsta klassen på V75, och det är han fortfarande.

Backar man några år, till innan V75:s födelse, finner man en prestation som överträffar denna: Mack Lobells elitloppsseger i maj 1988.

Detta för att sätta lite perspektiv på, vilken historisk prestation som Spelarna förväntar sig av 9 Nuncio. Det är inte elitloppsklass på motståndet precis, men det är ändå ett snabblopp för högsta klassen. Jag vet inte, om någon någonsin vunnit ett motsvarande lopp tidigare, än i april under fyraåringssäsongen? I så fall talar vi nog 80-tal eller tidigare.

Favoriten är amerikan och det är knappast någon slump att båda de tidigare undantagshästarna också varit det. Chansen idag? Antingen så nära hundra procent man kommer, om den här individen är av den kaliber majoriteten räknar med. Är det en ”vanlig” häst är chansen i princip noll.

Nu är det här loppet kanske inte något normalfall, men vid ett sådant är det lätt: En formtoppad spetshäst vinner över en ”bästa häst” med bakspår. 2 Democrat är spelad till fem procent. Hästen har vunnit i 39 procent av de starter han gått i ledningen, och i 8 procent av övriga starter.

Normalt skulle man tro på 5 Knows Nothing, men stallformen? En seger i de 28 senaste, då i ett lunchlopp med en häst spelad till 1,90. Och individen själv har varit ursvag i de två senaste.

V86-7: Autostart, kort distans, hög klass
Tyska 5 Banks omgångens största favorit! Det förvånar mig på två sätt. Dels tycker jag inte han är så oerhört överlägsen som spelprocenten visar, dels brukar ju utländska ekipage underspelas. Sedan vet jag väl inte om just de tyska hästarna brukar vara så mycket bättre än de svenska och danska.

Men att gå emot storfavoriter är inget segerrecept anno 2015, så det är väl bara att svälja den här.

Spår 5 är normalt ett toppläge över 1640a – men inte när man tävlar med vinklad vinge. Då är det toppspåren 4-5 som tappar mest, och i stället är det de innersta 1-2-3, i den ordningen, som vinner mest.

V86-8: Autostart, medeldistans, stolopp. Strukna: 2, 11
Nedstrykningen gynnar favoriten 7 I Love Champagne tydligt. Från ett infriandeindex om 0,8 upp till 1,2. Eller, istället för minus 20 procent, nu plus 20 procent.

Sedan gynnar strykningar favoriterna över huvud taget. Med tolv startande vinner favoriterna 35 procent av loppen, när det bara är tio är genomsnittschansen 42 procent.

Det finns nu en uppenbart stor risk att omgången avslutas med tre favoritsegrar. Det är inte så gynnsamt för utdelningen. Det finns en ganska stor grupp spelare (jag misstänker att den inbegriper Harry Boy) som älskar s k ”TV-system”. Många i början och spikar på slutet för att spänningen ska leva länge. Det innebär låga rens på skrällar i början och inte en kronas värdehöjning vid favoritsegrar mot slutet. Det har man sett många exempel på.

Sedan tycker jag ju själv, att de bästa favoritchanserna finns i V86-1 och V86-4. Tydliga skrällchanser är svårfunna, kanske V86-3 då eftersom det finns flera osäkerhetsfaktorer där. Lycka till med spelbesluten!

Källa: http://www.travronden.se/blogg/jens-...kbloggen-v86-0
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
mr_stylez (+5), enstahill (+5), Wegas79 (+5)
Migge är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-04-22, 16:20   #2
 
Rickarts avatar
 
Reg.datum: mar 2013
Ort: Karlstad
Inlägg: 1 451
Sharp$: 2500
Standard

Bra att han påtalar risken för TV-system, tar med detta i min eventuella reducering.
Tack till MIgge här också, tack!
__________________
Chips
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Migge (+1)
Rickart är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2015-04-23, 00:24   #3
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 4 674
Sharp$: 2396
Standard

Nu kan vi en gång för alla avfärda nonsensresonemanget kring TV-systemen.

Ikväll vann favoriten i FEM av de FEM sista avdelningarna och ändå ger 8 rätt ÖVER förväntat värde.

Detta visar att det helt enkelt inte finns något att läsa av utifrån SYSTEM-värdet.

Totalt sett rensade raden BRA. Inte dåligt. Och det trots att det alltså var favoriter som vann rätt ut i de avslutande loppen. Att styra sitt spel efter hur SYSTEM-renset förväntas bli på slutet är ett säkert sätt att elda pengar.
__________________
Spelälskande gringubbe som hellre klagar en gång för mycket än gång för lite!
Strappa71 är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td