Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2016-01-29, 20:09   #1
 
Helges avatar
 
Reg.datum: sep 2011
Inlägg: 8 455
Sharp$: 42467
Standard

Jens Sjödén V75 Bergsåker.


Jens Sjödén

StatistikbloggenV75

PREMIUM Publicerad idag 21:00 av Jens Sjödén V75, Bergsåker, statistik


Vacqueyras var ingen bra spik i lördags. Han hamnade i femte ytter, gick sedan ut i tredjespår och blev kvar där bak hela loppet. Från ”långt bak utvändigt” vinner man inga lopp.
Det talades som vanligt mycket om Axevallas långa upplopp, men som ofta dominerade ändå spetsvinnarna. Fyra av sju vinster togs från ledningen. De man framför allt bör lägga på minnet inför framtiden (finalerna) är de två som lyckades segra trots utvändiga löpningar: Montana Crown och Bergshults Leffe.
Äldst var bäst i guld. Tre elvaåringar fanns med i loppet när gulddivisionen avgjordes på Axevalla idag. Två av dem slogs om segern.
Så inleddes artikeln i Travronden efter guldloppet. I Silver vann tioårige Bergshults Leffe. När nästa års omgång avgörs, är han redo att vinna i Guld! Värt att tänka på, i synnerhet första halvåret varje år, är att de äldre hästarna underskattas och de yngsta överskattas på spelet.
Avslutningsvis: På sidan 296 finns statistik som visar, att spår 4 är det som ger bäst återbäring i 1640a-loppen på Axevalla: Nettoplus 117 procent över tid. På andra banor är det som bekant spår 5 som gäller. I lördags gick båda DD-loppen (men inga andra) som 1640a. Rätt rad? 4-4. Till 30 gånger, vilket dock var ett underodds på grund av dubbelslaget (”borde”, med tanke på vinnaroddsen, gett 37 gånger).


V75-1: Silver, voltstart, medeldistans. Struken: 12

Jag har inte glömt det där loppet för två år sedan. 2 Leo On Line raketspurtade och i tv såg det ut som han vann silver redan 2013, men 6 BBS Mandarino höll undan från ledningen och var passerad först några centimeter efter mål. Sedan provade han i klassen igen motsvarande omgång 2014, men då var det ett tufft lopp och han fick nöja sig med en fjärdeplats bakom bland annat Narold Vox (V75-3).
På sistone har han visat att han är i sitt livs form. Tre segrar på fyra starter för den gamle platshästen! Han har tjänat mycket pengar (sidan 117) och är elva år (se ingressen) – nu äntligen är det dags att segra i klassen!
Jättefavoriten 8 Windy Ways har förstås en bättre chans. Men hittills har ingen lyckats infria favoritskap från åttondespåret, i regel blir man fast (sidan 119). Hon är sto, och ett annat sådant har redan segrat i silver i år. Ifjol var Youana ensamt sto om att lyckas med bedriften. Hon kommer från målfotoseger mot Fred Cobra (443’). Nja, given att gardera. Stallets hästar blir överspelade i obegripligt hög grad – se silverloppet förra veckan till exempel…!
3 Västerbo Paymyday var förvånande svag fyra från ledningen mot enklare hästar senast och ska nu ut och resa. Normalt ingen chans, men spetshästar kan aldrig räknas bort.


V75-2: Kallblod, två tillägg, kort distans. Struken: 5

Sällsynta förutsättningar. På sidan 269 kan man följa resultaten från tidigare lopp. Man finner det vanliga mönstret: Hästar på mellanvolten är missgynnade.
Spetshästen eller bästa hästen? 1 Sjö Odin eller 15 Tekno Odin? Det är förstås svårt att frångå den sistnämnde som ju är något av ett unikum. Men man kan göra det lätt för sig och strecka båda!


V75-3: Guld, autostart, medeldistans

1 Traveling Man är ensam elvaåring och därmed ”klar”? I alla fall är han klar spetsfavorit, och det är inte jättemånga hästar som kan slå honom då han går i ledningen.
9 Ed You är förstås bästa hästen. De där två extramiljonerna på kontot har inte kommit gratis. Det krävs många gulddivisionssegrar för att gneta ihop dem.
Spetshästen + bästa hästen är i vanlig ordning ett urstarkt lås. Det gäller inte minst i guld, där hästarna är travsäkra. Spelvärdet ligger klart hos den förre.


V75-4: Lärlingslopp, autostart, lång distans

Det här är det åttonde 15-bakom-bilen-loppet för lärlingar. De fyra första vanns av favoriten, men de tre senare vinnarna har rankats 6, 8, 8 av spelarna. Litet underlag, men förväntat mönster: Redan med bara tolv startande visar lärlingsloppen en favorit-eller-skräll-profil. Vinnande spår har varit 1, 2, 3, 4, 7, 13, 14.
Omgången ser kolossalt lättlöst ut och det är inte säkert det blir någon skräll alls. Speciellt inte då det skrällgenererande lärlingsloppet avgörs över lång distans. Ändå är det här som möjligheten finns, och jag helgarderar.


V75-5: Klass II, autostart, kort distans

5 Ponce de Leon vann spårlotten och tar ledningen. Oskar J Andersson har varit V75-favorit sju gånger i sitt liv utan att lyckas sätta dit någon, men nu är det inte lärlingslopp. Omgångens bästa chans. Spik!


V75-6: Klass I, voltstart, medeldistans

7 Digital Archive är omgångens näst bästa spik. Det står spets i programmet och i den positionen ligger chansen väl i nivå med den höga spelprocenten.
Andrahandaren 11 Victor A.U. har på sistone visat att han nog är lite för bra för Klass I i alla fall. Bakspåret hämmar chansen (sidan 163), men han skulle vara gynnad av omstartsscenario. De som klarar sig på en spik, och som gärna spelar med både hängslen och livrem, tar med båda.


V75-7: Brons, autostart, kort distans

Sådana här lopp vinns från något av toppspåren (sidorna 127-128). Av de som vunnit spårlotten är favoriten 2 Linslusen AU klart bäst. Han har haft lite otur på slutet, men nu är kombinationen av läge, distans och motstånd sådan att det blir svårt att undvika seger.
Innerspåret visar svaga resultat (sidan 127igen), men just på Bergsåker är det lite lättare att spetsa därifrån. Det är Bergsåker och Axevalla som sticker ut (sidorna 296, 298-299). Om 1 Vision Fromento håller ledningen är det han som får svårt att förlora. Gör han det inte får han hoppas på turen från vinnarhålet (sju procents chans, se sidan 292).

Frågan den här veckan är den vanliga: Blir det någon skräll, och i så fall, var kommer den?
Jag tror att det mycket väl kan bli skrällbefriat igen, som sist. Det är u-tipset.
Dessa rader är hämtade ur onsdagens V86-analys. Den dagen blev det inga skrällar, och jag har inte bytt u-tips: Förmodligen blir det ingen skräll, men liksom i onsdags hoppas jag att det blir i alla fall en!
Förra året blev det femrättsjackpot 15 gånger av 20 den här tiden. Sedan dess har lördagsloppet tillkommit och det lär inte bli lika extrema resultat i år, men man ska ha i åtanke att vi nu är i den mest favoritdominerade årstiden.
Omgången som helhet får väl bara betyget 3/10 i kategorin ”spelbarhet”.
Den raden hämtar jag också ur onsdagsanalysen. Med facit i hand vet vi att spelbarheten var lägre, och så här på förhand ser det snarast ännu ”värre” ut på Bergsåker.
Efter ett så kaxigt uttalande borde jag ju kunna sätta sjuan i alla fall!

8, 2, 3
15, 1
9, 1
Alla
5 Ponce de Leon (6)
7, 11
2, 1
360 kronor
Jag noterar uppståndelse kring att Elitloppsvinnaren inte är nominerad till hästgalan, trots att han även vann Jubileumspokalen och totalt 43 miljoner kronor under året. Men det är han ju, och kommer att vinna också: I kategorin årets kusk.
Lycka till med spelbesluten!
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
joback1 (+25), Wolfman (+10), hammering (+5), hugotheboss (+10), Fefaifb (+10), Torstens (+10), Elovv (+5), CVic (+10), mijo14 (+10), DIF (+2)
Helge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td