Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2017-01-04, 16:14   #1
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 866
Sharp$: 3618
Standard

V86-statistik 4/1 Jens Sjöden


33 411 022 kronor. Där går gränsen. Om omsättningen stannar under, så kommer mer än hela omsättningen att delas ut till spelarna. Detta har inträffat fyra gånger tidigare, senast 4 maj.
Alla tiders omsättningsrekord sattes 7 december 2011: 37,0 miljoner. Det var spelformens andra vecka, och jackpot. Premiäromsättningen 34,4 miljoner hamnar på en andraplats.
X-press har som bäst omsatt 30,1 miljoner och det var vid premiären 26 februari 2014. Kanske hamnar vi någonstans där i närheten idag.

Så här omsatte V86 under 2016, beroende på vem som var X-press-partner:
Åby 20,0 miljoner
Bergsåker 19,9 miljoner
Jägersro 19,4 miljoner

Icke X-press-omgångar omsatte i genomsnitt 18,6 miljoner. Om man kör X-press-konceptet eller ”vanlig” V86 har ingen påvisbar inverkan på omsättningen. Att icke-X-press omsätter någon miljon mindre (snittet för alla omgångar är 19,5 miljoner) beror på att dessa omgångar avgörs under sommarmånaderna, då omsättningen alltid är lägre.

Totaltomsättningen visade plus knappa 13 miljoner, eller 1,3 procent. Detta kan tillskrivas Tillsammans, som infördes under hösten och gav spelformen en rejäl skjuts! Annars hade det nog kunnat bli röda siffror. Man ser samma fenomen på V75, där omsättningen kraftigt hämmas av spelets nya starttid men siffrorna ”räddas” av Tillsammans.

En tydlig Tillsammans-effekt kunde man se i senaste omgången, då det genomsnittliga systemet var 162 rader stort. Det är nytt rekord. Det tidigare (158 rader) härrörde från premiäromgången 2011. När så kallat ”robotspel” var tillåtet, var den genomsnittliga systemstorleken nere på 28 rader.
Att det är så mycket större nu plötsligt, beror på att Tillsammans-systemen lämnas in som ”stora enkupongare”, filspel är ännu inte tillåtet.

Till sist en påminnelse om hur medianutdelningen varierar, beroende på vem som är medarrangör:

Åby 141 061 kronor
Jägersro 49 366 kronor
Bergsåker 26 903 kronor

Sidhänvisningarna i analysen avser Statistikbibeln V86.

V86-1: Spårtrappa, lång distans. Struken: 3
Favorit-eller-skräll? Jag går på det förstnämnda. De flesta V86:or inleds med favoritseger. 5 Loke Survive sitter tidigt i ledningen, och sådana favoriter vinner oftare än de förlorar.
Om favoriten har en dålig dag (stallets har inte visat toppform sista månaden) blir det svårt. Det är lågklassigt bakom, och de två mest betrodda motbuden galopperar ”alltid”.

V86-2: Autostart, lång distans, tiohästarslopp. Struken: 6
Favoritkepsen sitter kvar på. 3 Fighting Bax presterade över förväntan i mycket, mycket tuffare sällskap senast. Han har bra statistik över distansen och visade senast att han funkar med skor också. Förutsättningarna med få motståndare och lång distans talar också till favoritens fördel.

V86-3: Autostart, kort distans, stolopp
Här ser vi ännu en bra favorit i 2 You Know Me. Hon sitter i ledningen, och sådana favoriter är de bästa. I stolopp är extra viktig faktor. Förutsättningarna talar för favorit-eller-skräll.
Conrad Lugauer är ett bra spelobjekt. Han sätter dit hälften av sina favoriter, vilka i snitt bara är spelade till 37 procent.

V86-4: Autostart, medeldistans, hög mellanklass. Struken: 11
Nu blir det tuffare. Lopptypen uppvisar en påfallande låg andel favoritsegrare [sidan 95] och 3 Mellby Collector är inte en pålitlig individ.
Andrahandaren har normalt en chans överlägsen favoritens i sådana här lopp. 5 Petter Rags har spåret och toppform, och underspelas kanske lite för att han är norsk. Loppets spelvärda.
Spetshästarna segrar i 33 procent av de här loppen och favorit att nå ledningen är 6 Paparazzi M. Stallet börjar visa den där toppformen man hade ifjol vid den här tiden!

V86-5: Autostart, kort distans, 10-hästarslopp. Struken: 2
Sådana här lopp vinns till hisnande 43 procent från det idealiska femtespåret. Gynnsamt nedstruken är 6 Alvena Vagaboy. Tipsettan kan ändå inte undgå storfavoriten 4 Une di Poggio som mest tävlar mot sig själv. Det här är ett väldigt tunt lopp. U-tipset lyder att favoriten fungerar (stallform) och vinner.

V86-6: Autostart, medeldistans, ston i låg klass. Struken: 2
Ston, låg klass och favoriten struken. Det här är ett troligt skrällopp. 8 Mistelle, som slog den tänkta favoriten senast, är nedstruken och spelad till 0,5 procent. Jag helgarderar!
Statistiken hittar man på sidan 101.

V86-7: Autostart, medeldistans, mellanklass. Struken: 12
DD-1 och Åby: Då blir det skräll, har vi lärt oss. ATG har pricksäkert lagt öppna lopp här. 5 Boogie Man har ingen vinnarprofil, men har spåret, är startsnabb och får en resa på innerspår. Och så är det Åby… Till 0,3 procent finns spelvärde och han bevakas på platsspelet också.
Efter en lättlöst inledning har jag råd att göra det lätt för mig och helgardera loppet.

V86-8: Autostart, kort distans, stolopp. Strukna: 1, 12
Efter en lättlöst inledning är det desto svårare mot slutet. Enligt statistiken, är det lopp med dessa förutsättningar som de alla bästa skrällförutsättningarna finns [sidan 70]. Så pass mycket som 15 procent av loppen vinns av någon av de tre lägst rankade.
Även i detta lopp är den tänkta spiken struken och de lägst rankade har tydligt bättre chanser än sina extremt låga spelprocent (0,5 respektive 0,6). Helgardering är motiverad igen!

Mitt spel
5 Loke Survive
3 Fighting Bax
2 You Know Me
5, 6, 3
4, 6, 5
Alla
Alla
Alla
2 722,50 kronor

Det där blir ju grymt spännande om man lever efter de tre första loppen. Lycka till med spelbesluten!

Källa: https://www.travronden.se/blogg/jens...bloggen-v86-47
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
enstahill (+7), Ganondorf (+5), Staketkusken (+1)
Migge är uppkopplad nu   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2017-01-04, 20:27   #2
 
Reg.datum: jul 2013
Inlägg: 885
Sharp$: 4921
Standard

Jag brukar normalt klaga på att Jens ändrar sig från sina ursprungliga idéer och spelar bort sig. Denna gång har han dock ändrat rätt på sitt tillsammanssystem. Måste vara en rätt skön upplevelse att sitta med alla rätt och tre helgarderade lopp kvar...
Shizznit är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg


td