Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2017-03-31, 14:50   #1
 
Migges avatar
 
Reg.datum: jul 2010
Inlägg: 2 867
Sharp$: 3618
Standard

V75-statistik 1/4 Jens Sjöden


Årets första kvartal är till ända. 15 V75-omgångar har avgjorts, tolv ordinarie lördagsomgångar och tre extra, precis som förra året. Så här har spelandet utvecklats (i miljoner kronor):

Lördagar: 1066,4 --> 1063,8 (-0,2%)
Extra: 124,3 --> 88,1 (-29%)
Totalt: 1190,7 --> 1151,9 (-3,3%)

Den marginella skillnaden förklaras av att långfredagen förra året låg i det första kvartalet. Den dagen omsätts mer än vid andra extra-75:or.

Sidhänvisningarna i analysen avser Statistikbibeln V75.

V75-1: Stoeliten, autostart, kort distans
8 Delicious US har tagit tio raka segrar. Men hon har också strukits tre av de elva senaste gångerna hon anmälts till start. Det är viktigt att sätta ut egna reserver. Visst har 1 Pasithea Face chans i favoritens frånvaro, men knappast uppåt 90 procent. Vid favoritstrykning blir det finfint spelvärde i alla andra!

V75-2: Klass II, autostart, medeldistans
Till skillnad från sina ömtåliga spikkollegor har 2 Uppohoppa aldrig blivit struken. Mina spikar har i år en förfärande galopprocent, så det oroar mer. Uppohoppa har gått felfritt fem gånger i rad, men tidigare blev det galopp tre gånger av sju.
Felfri bör han nå spets, och då de konkurrenter som är jämbördiga lottats till spåren 10-11-12 bör detta bli loppavgörande. Det är galopp emot, men det är omgångens spelvärda spik så länge spelprocenten håller sig under 50.

V75-3: Guld 8-hästarslopp, autostart, medeldistans. Struken: 6
Här kan man inte resonera som i V75-1. Visst är även 5 Nuncio en häst som stryks ofta (två av sju på slutet gör 29 procent, att jämföra med Delicious’ 27), men i det här fallet är det ju så att 3 On Track Piraten faktiskt HAR sådär 90 procents chans vid favoritstrykning.

V75-4: Stofinal, ett tillägg, medeldistans
Stofinaler avgjordes fram till 1998 och återkom 2010 i sin nuvarande form. Jag publicerade i morse statistik över de senare på Twitter (@StatistikJens). Man kan också titta på uppslaget 216-217 för mer detaljerade siffror.
Senast ett sådant här lopp avgjordes var 26 november. Det kanske många minns, då det vanns av en nollprocentare – Orkide CD. Superstoet Nancy America var storfavorit, men stod på tillägg, och historien har visat att det är förtvivlat svårt att ta in tillägg i de här finalerna.

Den här gången har det blivit konstigt. 13 Carisma Sisu har tjänat 189’ – fyra av de som startar 20 meter framför har tjänat MER. De flesta i fältet har tjänat ungefär lika mycket, ändå får vissa starta med tillägg. 13 Qatrine Gel (9,5 procent) är bästa hästen och har tjänat mest, men att med 513’ på kontot behöva ta in tillägg på hästar med 263’ – nä, det är en jättedålig proposition. Om hon ändå lyckas, innebär det att Örjan tar fjärde raka V75-segern…!

Det finns en faktor som kan tala för tilläggshästarna: Omstarter. Alla på start har framspår. Blir det några kan dessa ödsla krafter och tilläggshästarna kommer in i matchen.
Senast vann en nollprocentare, och som alla (statistikspelare i alla fall) vet, är stolopp med tillägg de som genererar överlägset flest och störst skrällar.

Loppet innehåller fyra nollprocentare – det är fel, ingen ska ses med mindre än en procents chans. Hur kan en sådan som 9 New Flame, som det var sådant skrik på näst senast, nu vara borttappad till 0,29 procent? Det är en skräll om hon vinner, men inte tidernas största…! Inte som vid Nuncios senaste förlust, mot Owen Face, som då var spelad till 0,20 procent och innehar rekordet. Ingen häst i det här loppet är en jämförbar skräll, men vi kan få jämförbart rens!

V75-5: Brons, autostart, medeldistans
I söndags satte Top 7 bottenrekord i omsättning – trots att det var rollerpot! Spelarna lastade in 1,48 miljoner och fick 1,67 miljoner tillbaks – 113 procent! Inte ens med så gynnsam återbetalning lockades spelarna. Avgörande är naturligtvis att man inte får konstruera egna system.
I tisdags på travronden.se berättade ATG att man kommer att göra om spelet. Konstaterandet att ”Top 7 har fungerat bra, vissa lördagar har spelet genererat mer pengar än V75” förbryllar (V75 har omsatt i snitt 89 miljoner per lördag i år, medan motsvarande siffra för Top 7 är 4,8 miljoner) men fortsättningen är mer logisk: ”Men vi har haft svårare att locka skicklighetsspelare och nu har vi suttit ned i fokusgrupper och ställt frågor till dem… Vi tittar på att utöka statistiskbiten och flexibiliteten.”

Det är inte så svårt att gissa vad man kommer fram till:
1) Spelarna vill ha möjlighet att konstruera egna system (och lämna in enkelrader)
2) Spelarna vill känna till vilka odds man spelar mot (redovisa alltså spelfördelningen även för placeringarna 2-7!)

En mer radikal förändring vore att börja räkna alla placeringar, och ge utdelning på 7-6-5 rätt, som på V75. Då skulle spelarna känna igen sig: På V75 räknas ju 6 rätt, även om man spricker i V75-2.
I en omröstning på Twitter i november tyckte bara 20 procent att den beskrivna förändringen skulle vara en dålig idé.

9 Frankie Brodde var fruktansvärt bra senast på Momarken, då han blev den ende under tävlingsdagen att vinna från annan position än ledningen. När tävlingarna går i Norge tycker jag att hästarna är mindre benägna att springa om varandra – kanske på grund av avsaknaden av körspö?
Han har redan visat att han är för bra för att tävla i Brons, och blir miljonär om han slutar etta eller tvåa.

11 Emir la Brousse var knappt slagen tvåa bakom Frankie – trots galopp på vägen! Och nu gynnas han av just körspö.
De här två sticker ut. Men där framme spetsar 2 Blue Star Champion och släpper till 3 Digital Archive. Spetshästen räknas alltid! Och från rygg ledaren vinns sju procent av loppen. BSC är enormt speedig med sådan resa och en trolig vinnare om luckan kommer i perfekt tid, som näst senast. Spelprocenten är lägre än chansprocenten!

Den nämnda kvartetten utmärker sig rejält, och inte galopperar alla fyra. Ett stabilt lås! Statistiken talar också för att man ska spara på strecken i just Bronsdivisionen (se till exempel ingressen på sidan 123).

V75-6: Klass I, autostart, medeldistans
I den loppspecifika statistiken på sidan 155 sticker spår 5 ut som överlägset bäst, speciellt bland icke-favoritspelade hästar. Dessutom underspelas hästar som lottas dit, och ger fin (bäst!) återbäring på spelet. Bläddrar man sedan till den solvallaspecifika statistiken på sidan 304 finner man att läget är ÄNNU mer överlägset just under Solvallas finaler!
Detta förstås apropå att en så fin och formtoppad (hemma)häst som 5 Picasso Tilly av spelarna rankas näst sist och spelas till en procent. Det är klart chansen är bättre än så, i omgångens skrällopp nummer två! Ett fint platsspel lär han vara dessutom.

Spelarna anser att detta är omgångens allra öppnaste lopp, men jag rankar det som sagt på andra plats. Statistik och omstartsrisk talar för att V75-4 ska vara än mer öppet. Hursomhelst helgarderar jag båda! 10 Carlos Milo rankas sist och spelas till 0,46 procent. Sist spurtade han till sig en andraplats den där dagen i Norge då ingen vann bakifrån. Det var nog bättre än det såg ut! Barfota nu. Svårt här mot många formtoppade motståndare, men att påstå att chansen i alla fall är högre än spelprocenten är knappast att sticka ut hakan.

V75-7: Silver, autostart, medeldistans. Struken: 2
2,44 V75-miljoner var spelade på 2 Globalsatisfaction då han ströks. Dessa pengar hamnar huvudsakligen på 9 Alvena Takeit och det lär nog fortsätta spelas en del på förhandsfavoriten också.
Nu blir Alvena klar favorit. Det händer en gång vart femte år ungefär att ett sto tar hem en silverfinal. Hon var bra i ett stolopp på V86 näst sist, men senaste segern ska man kanske inte fästa sig vid. Hon nådde ledningen i Norge där alla vann från spets. Ingen spets nu och tuffare motstånd, hon rankas ned en bit och är överspelad.

Nurmos tippas ändå. 7 Zenit Brick är bästa hästen och har kommit ned ett snäpp i banan. Vinner utan galopp och är i skrivande stund ett spelfynd till elva procent.
5 Re Doc är spetsfavorit, och från ledningen var han inte långt ifrån att stå emot tipsettan då de möttes. Revanschchans finns. 3 Origo Tilly är obesegrad i ledningen, men har bara lyckats ta sig dit tre gånger av 44, vilket säger något om hans startsnabbhet.
12 Jeepster rankas sist till 0,48 procent. Galet! Jag brukar säga att det inte finns några hästar som är ”bäst bakifrån”, men…

Mitt spel
8 Delcious US (4)
2 Uppohoppa (7)
5 Nuncio (3)
Alla
9, 11, 3, 2
Alla
7, 5, 12, 9, 3, 1, 6, 4, 8
3 240 kronor

Det här är årets lättaste omgång och sannolikheten att få sju rätt har sällan varit högre (en gång bara). Frågan är om spelet blir lönsamt?
Om en borttappad Blue Star Champion (V75-5) får luckan, och de lägst rankade samtidigt vinner garderingsloppen, då blir det säkert miljonutdelning trots favoritsegrarna – det har vi sett förr. Men att detta ska inträffa är osannolikt.

Jag har tidigare stått över spel på Tillsammans då det sett för lätt ut, och var länge inne på det nu. Men tänk om det faktiskt skräller i V75-4 och V75-6 och jag inte lämnat in…? Grämselsen skulle bli stor! Och jag tycker risken är för stor också, just i dessa lopp kan jag se de allra lägst rankade hästarna segra. Sedan finns det en bra nollprocentare i sista också…
Om man tror det blir favoritbetonat även i garderingsloppen är rådet enkelt: Stå över, och dubbla insatsen nästa gång då det i så fall är jackpot!
Hursomhelst, lycka till med spelbesluten!

Källa: https://www.travronden.se/blogg/jens...bloggen-v75-79
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Heztapa (+2), florre85 (+5), MatsE (+5), hugotheboss (+5), Torstens (+10), Ganondorf (+5)
Migge är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td