Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in


Svara
 
LinkBack Ämnesverktyg
Gammal 2023-02-19, 10:54   #1
SO
 
SOs avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 1 808
Sharp$: 3718
Standard

Self Explosive på Vincennes IDAG


"Hur fan är det möjligt" skrev en travspelare efter V75 tävlingarna på Bergsåker.

Samma ord kan användas om vad som hänt Self Explosives framgångar i Frankrike. En svensk för dom flesta travintresserade nästan okänd
tränare Nils Elfving sänder ner sin häst till Frankrike och efter två vunna segrar i monté är hästen etta i ligan om insprungna pengar i sverige 2023 långt in i februari.

Nils använde sig av toppryttaren Jonathan Carre här hemma i sverige, bl.a. vid storsegern på Romme i fjol. (100.000.-)

Senaste segern (Prix de Sartilly på Vincennes) gav över 280.000 kr i prispengar. och fina tiden 11.5 2175m . Smart av Nils att ta kontakt med Anders Lindqvist (som jobbade åt Nils pappa Kjell och farfar Sanfrid innan han blev egen tränare i Umeå). Anders gjorde sista finslipningen innan första starten i Frankrike och har ett tränngsprogram som tycks passa hästen.

Senaste segern blixtrade "Selfen" till på upploppet och flög förbi ett meriterat gäng sista biten. Ryttare då var Alexandre Abrivard som vunnit montéligan i Frankrike flera år. Segern gav eko i travsverige och travtidningarna slog på stora rubriker. Även lokaltidningarna hade många spaltmeter. Bl.a. att det var Nils tvillingsyster Lena, delägare, som tipsade om Self Explosive efter att ha sett en annons.

Loppet finns att ses på internet för den som är intresserad
https://www.youtube.com/results?sear...ndre+Abrivard+

Idag klockan 13.58 startar "Selfen" på Vincennes, har startnummer 1 i lopp 2 och är när detta skrivs femtehandare på spelet. Anders har inte lovat vinst eftersom hästen var ganska sliten efter senaste vinsten och fått vila ett tag. Men kan säkert ha framgångar framöver med tanke på kapaciteten

SO (Sven Elfving)
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Nollkollolisten (+10), Gotland (+10)
SO är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Gammal 2023-02-19, 13:51   #2
SO
 
SOs avatar
 
Reg.datum: okt 2011
Inlägg: 1 808
Sharp$: 3718
Standard

Så var loppet över. Self Explosive tog ledningen men släppte till storfavoriten (3) som vann loppet. Sista halvan av loppet fick Selfen dessutom dödens vilket kanske inte var så bra. Men han höll jättefint till andraplatsen så framgångarna fortsätter. En saga helt enkelt. Andra priset uppgick till 160.000 kronor, eller €14.250 euro. Fina pengar i Frankrike .Så över halvmiljonen in nu sedan januari.

Anders hörde av sig efter värmningen och sa att det var inge anmärkningar utan bra placering förväntades. Innan start blev SELF EXPL andrahandsfavorit (8.80)
och plats ssffran blev 2.40 till slut.

Ringde Nils och gratulerade. Han säger att allt är som en dröm för honom och hans syster! Hovar på hästen är ingen höjdare så det går inte att tävla i sverige under vintermånaderna. Det var en av anledningarna att ta kontakt med ANDERS. Nästa start blir i mars.

SO
Följande användare gav Sharp$ för den här posten:
Gotland (+10), SakanAA (+10), mackpeter (+10)

Senast redigerad av SO den 2023-02-19 klockan 13:53.
SO är inte uppkopplad   Ge poäng Svara med citat
Svara



td