Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
aug 2020
04

Analys av Europatipset 5/8

Veckans första Europatips är ett högoktanigt sådant som sträcker sig över två dagar. På onsdagen finns bland andra läckra åttondelar från Europa League att tillgå, och det går inte heller att förbise att hela den 13:e allsvenska omgången trycks in på bongen! En norsk kamp gör äventyret komplett och vi åker direkt!



Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Onsdag kl 18.54

1. Manchester United - LASK Linz 1

Statistik
Vi inleder på Old Trafford där Manchester United har ett minst sagt gynnsamt utgångsläge inför returen med LASK Linz från Österrike. United vann det första mötet med 5-0 utan namn som Rashford, Pogba, Martial och Greenwood i startelvan och den här kampen är redan avgjord. Ole Gunnar Solskjaer lär vara sparsam med speltiden för sina fixstjärnor och visst kan det öppna upp för gästerna. LASK visade i gruppen att de kan stå upp mot och till och med slå högkvalitativa motstånd ute i Europa. Segrarna mot Sporting och PSV är kvitton på det och även om ettan är en solklar utgång välkomnas garderingar i takt med att systemen växer.

2. Inter - Getafe X

Statistik
Nästa match ut från Europa League är en speciell sådan. Det första mötet som skulle spelats mellan Inter och Getafe ställdes in på grund av pandemin, och därför kommer den här åttondelen att avgöras på neutral mark i Gelsenkirchen. Det har nog inte särskilt många av den svenska befolkningen lagt märke till då ettan streckas upp i rymden här. Inter avslutade visserligen Serie A starkt, men att Nerazzurri ska vara uppe och nosa på 75 procent här känns verkligen skevt. Getafe är oerhört stabila under Bordalás och den här drabbningen kan mycket väl stå och ticka jämnt länge. Alla tecken ska vara tidiga.

3. FC Köpenhamn - Istanbul Basaksehir 1

Statistik
Köpenhamn ska försöka vända på ett 0-1-underläge mot Istanbul Basaksehir, och om danskarna lyckas prestera precis tvärtemot vad de gjort i den senaste tidens ligaspel kommer de ha goda chanser här. Solbakkens gäng har i det närmaste skämt ut sig inhemskt, men Europaspelet har sett desto bättre ut. Nu väntar alltså Istanbul, och även om turkarna vann det första mötet, via en sen straff, hade Köpenhamn bra kontroll i den fajten. Strecken ser ut att hamna ungefär där de ska, och då kan gott tvåan lämnas utanför.

4. Shakhtar Donetsk - Wolfsburg 1

Statistik
Wolfsburg ska likt Köpenhamn försöka vända på ett uddamålsunderläge. Vargarna fick däng med 1-2 i Tyskland och det är ett jobbigt utgångsläge inför returen i Ukraina. Shakhtar trivs ypperligt med att backa hem för att sedan ställa om på lirare som Moraes, Marlos och Taison, och det är också spelsättet som Wolfsburg föredrar. Gästerna är inte lika starka i eget spel, något som minst sagt visade sig i det första mötet med Malmö FF, och här är känslan att de får det tufft. Finns ettan i trakter omkring 45 procent är det bara att trycka av spikpistolen.

5. Hammarby - Falkenberg X

Statistik
Ett fint skrälläge ska synas på Tele2 Arena i Stockholm! Hammarby fick bara en poäng med sig från mötet med Helsingborg, en poäng de knappt var förtjänta av. Spelet hackade betänkligt och hade det inte varit för Ludwigsons extremt sena kvittering hade de grönvita fått åka hem tomhänta. Falkenberg var värda mer än en poäng mot Norrköping, och i den efterföljande fajten mot Örebro blev det jackpot för Hasse Eklund och company! 2-1 skrevs segersiffrorna till där sedan Christoffer Carlsson satte en straff ett par minuter från slutsignalen. Här ska gästerna ånyo kunna stå upp bra, måla hela vägen.

6. Malmö FF - Helsingborg 1

Statistik
Trots att Toivonen, Kiese Thelin och Berget roterades från start kunde MFF ta revansch på cupvinnarna Göteborg genom att segra med 3-0 på Gamla Ullevi. Segern var aldrig riktigt hotad och nu är “Di Blåe” uppe i fem raka triumfer i Allsvenskan. Helsingborg har inte samma facit, men väl sex (!) oavgjorda på de sju senaste. Beroende på hur man ser på saker och ting kan det både vara bra och dåligt, men klart är i alla fall att Mellbergs gäng har stora problem i offensiv riktning. Här ska det råda klasskillnad, men ett rensarkryss på större system är ändå lockande då ettan lär bli riktigt hårt betrodd.

7. Varberg - Djurgården 2

Statistik
Djurgården reser till västkusten under onsdagen och de gör det med lite smygform i ryggsäcken. Två raka triumfer mot AIK och Häcken är bra, men motstånden har också legat perfekt i tiden för de regerande mästarna. AIK är inne i en generalkris och Häcken har inte imponerat nämnvärt utanför Göteborg på ett bra tag. Trots det ska ändå Blåränderna ses som favoriter mot Varberg. Jocke Perssons gäng fick återigen nöja sig med en pinne, denna gång mot Östersund, och känner vi den gode skåningen rätt kommer han säkerligen rotera ett par gubbar i denna fajt. BoIS kan fortfarande skrälla, men tvåan bör vara utgångstecknet då den ser ut att undervärderas något.

8. Molde - Start 1

Statistik
Kupongens enda bidrag från Norge lär bli en ensidig historia. Start har startat risigt och är tillsammans med jumbon Aalesund de enda gäng som än så länge bara vunnit en ynka kamp. Här riskerar också gästerna att inkassera säsongens sjätte nederlag när det nu bär av till Aker Stadion i Molde. Arenan ligger vackert belägen precis vid vattnet och Molde går också starkt i Eliteserien. Värdarna är ohotad tvåa i tabellen, men för att Bodö/Glimt inte ska dra iväg för långt i toppen krävs en seger här. Facitet på den egna mattan är så här långt fem raka triumfer för MFK och Start kommer inte att ändra på den trenden. Banketta.

9. AIK - Elfsborg X

Statistik
Tränarbytet i AIK innebar inte någon direkt-succé. Stockholmarna satt fast i trafiken innan Kalmarmötet och när väl matchen drog igång var det som att en hel del spelare mentalt var kvar i bussen. Gnaget löste till slut 0-0 i Småland, det är bara att skaka av sig den insatsen och ta nya tag mot Elfsborg. Boråsarna har totalt 6-6 på de två senaste och därmed har den tidigare så fina defensiven helt raserat. Okumu var visserligen tillbaka mot Sirius, men mittbacken byttes av efter 70 minuter och fortsatta frågetecken råder om hans fysiska status. Det här är ett helt vidöppet möte och garderingarna bör vara många.

10. Häcken - IFK Norrköping 1

Statistik
Under måndagen fick vi äntligen se Linus Hallenius springa in på en svensk fotbollsplan igen. Anfallaren fick en halvtimme på sig i mötet med Mjällby och såg stundtals pigg ut. Det räckte dock inte till för Peking som bara fick en pinne med sig från matchen. Det kunde blivit tre om inte Totte Nyman fått ett mål i den första halvleken märkligt bortdömt. Eric Smith gick ut med en hårt lindad fot och är tveksam till spel nu. Häcken får definitivt klara sig utan Peter Abrahamsson som olyckligt nog dragit korsbandet. Blytungt för målvakten själv och även för klubben i sig. Trots det avbräcket ska Häcken ses med hyfsade chanser på Bravida Arena där Getingarna alltid presterar bra. Det kan mycket väl smälla rejält här och då känns gubben (etta-tvåa) som en vettig lösning.

11. IFK Göteborg - Östersund 1

Statistik
Östersund löste en pinne mot Varberg efter en kvittering i den 94:e minuten av Fritzson. Det fjärde raka krysset för jämtarna som aldrig ger sig. Däremot ska det sägas att kvalitén i truppen inte ser något vidare ut. Mycket talar för att det blir bottenstrid för de rödsvarta hela säsongen lång. Även IFK Göteborg är indragna i bottenstriden men där ska det finnas mer potential för att klättra i tabellen. Sana, Aiesh och Abraham är tre spelare som har mer att ge än vad de visat hittills och om de bara får målskyttet att lossna kan det blir roligt för Blåvitt. Börja med ettan.

12. Kalmar FF - Örebro 1

Statistik
Kalmar FF tog en pinne mot AIK och är nog det lag som ska vara mest missnöjda med 0-0. Bland annat kunde mycket väl smålänningarna få en straff efter en tröjdragning och dessutom hade Holmström en boll inne som tveksamt vinkades av för offside. Bergqvist och Israelsson är två ruskigt intressanta nyförvärv, med den duon på plan känns Kalmar betydligt stabilare. Jumboplatsen ska snart vara ett minne blott. Örebro har fler bolltrillare i sitt lag, som Gerzic och Besara, men kommer få svårt att stå emot på fasta situationer. Trolig etta.

13. Mjällby - Sirius 2

Statistik
Lukas Jonsson stod återigen för ett grovt misstag som innebar 3-3 mot Elfsborg och tränare Henrik Rydström var allt annat än nöjd med sin keeper efter slutsignalen. Frågan är om Jonsson får chansen igen eller om Uppsala-laget byter målvakt. Framåt ser det däremot fortsatt bra ut även om Vecchia skadade sig senast och saknas här. Sugita, Saeid, Björnström, Andersson och de andra kommer skapa chanser på Strandvallen. Mjällby tog en pinne mot IFK Norrköping efter en fin insats av framförallt Moses Ogbu. Det var dock femte raka matchen utan seger för hemmalaget som ska hållas snäppet sämre än Sirius. Utgå från tvåan.


Singelstrecket! - Shakhtar Donetsk

Wolfsburg ska åka till Ukraina och försöka vända på underläget mot Shakhtar. Tyskarna förväntas föra matchbilden, något de inte alls trivs med. Shakhtar kommer att få fina omställningslägen och då blir brassarna där framme livsfarliga. Wolfsburg åker ut.

Kupongrensaren! - Falkenberg

Falkenberg har krigat på länge och mot Örebro kom också utdelningen. Dessförinnan togs poäng av Norrköping och här ska inte gästerna streckas ned så pass mycket som de ser ut att göra. Särskilt inte när Bajen ser ut som de gör.


Spelförslag:

432 rader

1. Man.United - Linz 1x
2. Inter - Getafe 1x2
3. FCK - Basaksehir 1x
4. Shakhtar - Wolfsburg 1
5. Hammarby - Falkenberg 1x2
6. Malmö FF - Helsingborg 1
7. Varberg - Djurgården 12
8. Molde - Start 1
9. AIK - Elfsborg 1x2
10. Häcken - IFK Norrköping 12
11. IFK Göteborg - Östersund 1
12. Kalmar FF - Örebro 1
13. Mjällby - Sirius 2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Man.United - Linz 1(x2)
2. Inter - Getafe 1x2
3. FCK - Basaksehir 1(x)
4. Shakhtar - Wolfsburg 1
5. Hammarby - Falkenberg 1x2
6. Malmö FF - Helsingborg 1x
7. Varberg - Djurgården (1x)2
8. Molde - Start 1
9. AIK - Elfsborg 1x2
10. Häcken - IFK Norrköping 12
11. IFK Göteborg - Östersund 1(x)
12. Kalmar FF - Örebro 1
13. Mjällby - Sirius (x)2



Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td