Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
aug 2020
11

Analys av Europatipset 12/8

Veckans inledande Europatips är ett mäktigt sådant. Kupongen, som löper över två dagar, innehåller dubbla Champions League-matcher, inte mindre än sex kamper från Allsvenskan och fem bataljer från Superettan. Vi börjar direkt från Portugal med en sprakande tillställning mellan Atalanta och PSG. Häng med!



Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Onsdag kl 18.59

1. Atalanta - PSG 2

Statistik
Estádio da Luz slår upp portarna för en hejdundrande kvartsfinal i Champions League. Atalanta bombade in hela åtta bollar på Valencia över två matcher i åttondelsfinalen. Bergamo-klubben imponerande stort och vann dubbelmötet med totalt 8-4. Nu skruvas emellertid nivån på motståndet upp flera snäpp. PSG kommer närmast från dubbla inhemska cup-guld, men fick slita oväntat hårt både mot St. Etienne och Lyon i finalerna. Di María är avstängd i kvarten och Mbappè är alltjämt ett frågetecken hos fransmännen. Tvåan är trolig, men värdet på ettan är fint vilket gör gaffeln (etta-tvåa) till ett spännande val i Lissabon.

2. Djurgården - Mjällby 1

Statistik
Djurgården förlorade mot Hammarby med 1-2 i derbyt på Tele2 Arena sedan de släppt in två tidiga mål. Blåränderna gjorde ett tappert försök att komma ikapp i andra halvlek, men kom aldrig närmare än en reducering med kvarten kvar. Järnkaminerna har därmed åtta pinnar upp till serieledande Malmö FF. Mjällby har plockat poäng i fyra raka matcher, AIK lades tämligen enkelt på rygg hemma i Blekinge sedan Moses Ogbu hittat rätt med två bollar bakom Haugaard i den första akten. Någon promenad i parken torde det inte bli för Djurgården, men visst ska värdarna hållas högre. Börja med ettan och plocka med krysset på större system.

3. Malmö FF - Örebro 1

Statistik
Vi tar oss ner till Sveriges sydligaste landskap där Malmö FF gjort rent hus under Allsvenskans senaste sju omgångar. Kommer åttonde raka triumfen? Di Blåe har självfallet stora möjligheter att knäppa Örebro på fingrarna, att både Anders Christiansen och Isaac Kiese Thelin sitter på botbänken ändrar dock förutsättningarna. Örebro följde upp 3-0 segern borta mot Kalmar med att dela på potten hemma mot IFK Göteborg. Jake Larsson såg pigg ut mot Blåvitt och utmanade ofta från sin vänsterkant. Krysset bör åtminstone backa upp den stenhårt streckade ettan. 1X tippas i utgång.

4. Brage - Norrby 1

Statistik
Från Skåne till Dalarna och närmare bestämt Borlänge där ett formsvagt Norrby gästar ett ojämnt Brage. Masarna stod för en ganska slätstruken insats i bortamötet med Västerås och föll med 1-2. De grönvita vaknade inte till liv förrän Pllanas reducering på straff i den 77:e minuten, då var det emellertid redan försent. Norrby fick endast med sig två poäng från matcherna mot AFC Eskilstuna, Jönköping Södra och Dalkurd. Från Domnarvsvallen har dock boråsarna goda minnen, fyra poäng på de senaste två resorna hit imponerar. Då ettan, i skrivande stund, krupit över 50 procent åker den lågt streckade tvåan med på stört. Etta-tvåa!

5. GAIS - Degerfors 2

Statistik
Degerfors är på god väg att ta klivet upp i Allsvenskan. Efter elva omgångar ståtar värmlänningarna med åtta vinster, två oavgjorda och bara en förlust. De rödklädda gästerna öser dessutom in mål framåt. Den offensiva trion Edvardsen, Dahlström och Bertilsson känns ostoppbara för tillfället. Lika positivt är det sannerligen inte i GAIS-lägret. De grönsvarta kämpar i Superettans nedre regioner och har bara inkasserat två vinster på elva försök. Tvåan kan gott och väl spikas på Gamla Ullevi.

6. Jönköpings Södra - Dalkurd X

Statistik
Efter en något trevande inledning har Jönköping växlat upp rejält mot slutet. Sett till de fem senaste omgångarna har Brännströms boys noterats för fyra triumfer och ett kryss. Insatsen hemma mot nykomlingarna Umeå häromsistens var dock långt ifrån prickfri och 1-0-segern aningen turlig då västerbottningarna var väl så bra. Det svenska folket väljer ändå att måla upp smålänningarna till gigantiska favoriter mot ett Dalkurd som faktiskt tagit poäng i lejonparten av matcherna. Mycket trevligt värde på högersidan som helt klart ska synas. Alla tecken rekommenderas på sommarstiliga Stadsparksvallen.

7. Ljungskile - AFC Eskilstuna 1

Statistik
AFC, som trillade ur finrummet i fjol, har inte rosat marknaden i landets näst högsta liga. Det orangeklädda laget från Eskilstuna har bara lyckats samla ihop åtta poäng efter elva omgångar. För Ljungskiles del har det gått ännu sämre. Bohusläningarna har en resultatrad som lyder 1-4-6 och återfinns på en mindre smickrande jumboplacering. Bortaspelet har varit den stora boven i dramat för LSK, två pinnar och 8-15 i målskillnad håller inte på den här nivån. Hemmavid har Wålemarks manskap gjort flera bra insatser mot bra motstånd och förtjänat fler poäng. AFC har i sin tur ännu inte vunnit på resande tass och dessutom bara mäktat med två mål framåt. Ettan är en spik att hålla i handen.

8. Trelleborg - Västerås 2

Statistik
Västerås är ett lag som har underpresterat sett till kvaliteten som finns i truppen. Gurklaget har dock fått nyfunnen vind i seglen sedan topptippade Brage lades på rygg med 2-1 på hemmabana senast. Trelleborg har, precis som Västerås, bärgat tolv pinnar efter elva spelade omgångar. Skåningarna trivs i vanlig ordning allra bäst hemma på Vångavallen, men här har streckingen ballat ur på värdlaget. TFF har visserligen breddat truppen med Calle Björk från Norrköping, men i grund och botten är det två jämna lag som drabbar samman i Skåneland. Den överstreckade ettan kan gott skippas på små som stora system. X2.

9. RB Leipzig - Atlético Madrid 2

Statistik
Vi hoppar raskt över till torsdagen och inleder med nästa Champions League-kvartsfinal. Kan RB Leipzigs bländande offensiv luckra upp Altéticos betongförsvar? Det är frågan. Madridklubben är inte bara skickliga i defensiven, något som är viktigt att poängtera. Morata, Joao Félix, Llorente med flera är duktiga lirare som Upamecano och company i tyskarnas backlinje måste se upp med. Spanjorerna tvingas klara sig utan Correa och Vrsaljko som testats positivt för corona. Känslan är att Atlético ändå väger tyngre och slutligen drar det längsta strået. Då tvåan streckas hårt är krysset ett bra komplement om pengarna räcker.

10. IFK Norrköping - Hammarby 1

Statistik
Från Portugal till Östergötland när Norrköping och Hammarby drabbar samman på Östgötaporten. För ett par veckor sedan var det panik i stockholmarnas läger då förlusterna avlöste varandra. Söderkisarna har dock rest sig på nio och plockat poäng i fyra matcher i följd. I derbyt senast var Bajen det starkare laget mot Djurgården och vann med 2-1. En smolk i segerbägaren var dock att Jóhannsson klev av skadad. Söderström, Kacaniklic, Paulinho och Ousted är även de tveksamma mot Peking. Norrköping har visserligen inte imponerat mot slutet, men truppläget är betydligt bättre och ettan till omkring 50 procent är ok att spika.

11. AIK - Östersund X

Statistik
När AIK sparkade Rikard Norling hoppades alla AIK-anhängare på en klassisk tränareffekt. Den väntar de på fortfarande. Gnaget gick på pumpen borta mot Mjällby i söndags med 1-3 där Goitom och company knappt skapade något framåt under hela matchen. Östersund innehar Allsvenskans jumboplats, men det skiljer faktiskt bara en poäng upp till både Helsingborg och just AIK på säker mark. Jämtarna reser till huvudstaden med poängplock i fem av de sex senaste matcherna. ÖFK har även de svårt att vaska fram heta målchanser, men det skulle ändå inte förvåna om de rödsvarta löser poäng mot ett AIK som är nedtryckta i skorna. Helgardera och heja på Jämtland!

12. Kalmar FF - IFK Göteborg 2

Statistik
Att IFK Göteborg inte placerar sig bättre än på en elfteplats i Allsvenskan är förbryllande. För bara ett par veckor sedan kammade Blåvitt hem Svenska Cupen efter en jättefin insats i finalen mot Malmö FF. I ligaliret kryssar dock Änglarna alldeles för ofta, mycket på grund av att laget saknar en notorisk målskytt. Kalmar följde upp den bedrövliga insatsen hemma mot Örebro (0-3 i baken) med att damma dit ett mycket blekt Häcken ute på Hisingen. Hemma i Småland har Nannes pojkar dock fortsatt enorma problem, vilket raden 1-2-4 påvisar, och när tvåan ser ut att streckas förmånligt är det tämligen givet att inleda från höger.

13. Varberg - Häcken 2

Statistik
Häcken stod som sagt för en urusel insats hemma mot Kalmar och 0-2-förlusten var faktiskt Getingarnas första på hemmabana. Räkna med att Alms herrar kommer vara sugna på revansch när de nu springer ut på Påskbergsvallens gräsmatta. På resande fot har de svartgula ännu inte fått segerjubla på sex försök. Bortaraden 0-4-2 är faktiskt näst sämst i klassen. Häcken gjorde i dagarna klart med Pontus Dahlberg som ersättare till skadade Peter Abrahamsson, ett väldigt starkt nyförvärv. Efter den pigga inledningen som nykomlingar har Varberg mattats av mot slutet och bara plockat fyra pinnar på de senaste sex matcherna. Knapp fördel Häcken, men i Halland ska helst samtliga tecken få plats.


Singelstrecket! - Degerfors

Degerfors ångar på i toppen av tabellen och känns otroligt svårstoppade för stunden. Offensiven är ruggit bra med firma Edvardsen, Bertilsson och Dahlström. Det kommer bli en tuff afton för GAIS som inte räcker till. Tvåa!

Kupongrensaren! - Östersund

Det råder kris i AIK som bara är en poäng från degradering. Som Gnaget spelar för stunden och med tanke på vilken press det är på de svartgula spelarna kan inte skrälltvåan uteslutas. Kämpa Östersund!


Spelförslag:

432 rader

1. Atalanta - PSG 12
2. Djurgården - Mjällby 1
3. Malmö FF - Örebro 1x
4. Brage - Norrby 12
5. GAIS - Degerfors 2
6. J-Södra - Dalkurd 1x2
7. Ljungskile - AFC E. 1
8. Trelleborg - Västerås x2
9. Leipzig - A.Madrid 2
10. Norrköping - Hammarby 1
11. AIK - Östersund 1x2
12. Kalmar - Göteborg 2
13. Varberg - Häcken 1x2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Atalanta - PSG (1)2
2. Djurgården - Mjällby 1(x)
3. Malmö FF - Örebro 1x2
4. Brage - Norrby 12
5. GAIS - Degerfors 2
6. J-Södra - Dalkurd 1x2
7. Ljungskile - AFC E. 1
8. Trelleborg - Västerås x2
9. Leipzig - A.Madrid (x)2
10. Norrköping - Hammarby 1
11. AIK - Östersund 1x2
12. Kalmar - Göteborg (1x)2
13. Varberg - Häcken (1x)2



Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td