Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
aug 2020
12

Analys av Topptipset 13/8

Torsdagens Topptips inleder med ett kvartsfinalmöte i Champions League mellan RB Leipzig och Atlético Madrid. Sex fajter från Allsvenskan tar sedan vid innan vi avslutar i Superettan med Umeå FC mot Örgryte. Häng med på denna magnifika resa!Lämna in ditt Topptips här!

Spelstopp: Torsdag kl 18.59

1. RB Leipzig - Atlético Madrid 2

Statistik
Vi tar fart direkt och inleder med en Champions League-kvartsfinal. Kan RB Leipzigs bländande offensiv luckra upp Atléticos betongförsvar? Det är frågan. Madridklubben är inte bara skickliga i defensiven, något som är viktigt att poängtera. Morata, Joao Félix, Llorente med flera är duktiga lirare som Upamecano och company i tyskarnas backlinje måste se upp med. Spanjorerna tvingas klara sig utan Correa och Vrsaljko som testats positivt för corona. Känslan är att Atlético ändå väger tyngre och slutligen drar det längsta strået. Då tvåan streckas hårt är krysset ett bra komplement om pengarna räcker.

2. IFK Norrköping - Hammarby 1

Statistik
Från Portugal till Östergötland när Norrköping och Hammarby drabbar samman på Östgötaporten. För ett par veckor sedan var det panik i stockholmarnas läger då förlusterna avlöste varandra. Söderkisarna har dock rest sig på nio och plockat poäng i fyra matcher i följd. I derbyt senast var Bajen det starkare laget mot Djurgården och vann med 2-1. En smolk i segerbägaren var dock att Jóhannsson klev av skadad. Söderström, Kacaniklic, Paulinho och Ousted är även de tveksamma mot Peking. Norrköping har visserligen inte imponerat mot slutet, men truppläget är betydligt bättre och ettan till omkring 50 procent är ok att spika.

3. AIK - Östersund X

Statistik
När AIK sparkade Rikard Norling hoppades alla AIK-anhängare på en klassisk tränareffekt. Den väntar de på fortfarande. Gnaget gick på pumpen borta mot Mjällby i söndags med 1-3 där Goitom och company knappt skapade något framåt under hela matchen. Östersund innehar Allsvenskans jumboplats, men det skiljer faktiskt bara en poäng upp till både Helsingborg och just AIK på säker mark. Jämtarna reser till huvudstaden med poängplock i fem av de sex senaste matcherna. ÖFK har även de svårt att vaska fram heta målchanser, men det skulle ändå inte förvåna om de rödsvarta löser poäng mot ett AIK som är nedtryckta i skorna. Helgardera och heja på Jämtland!

4. Kalmar FF - IFK Göteborg 2

Statistik
Att IFK Göteborg inte placerar sig bättre än på en elfteplats i Allsvenskan är förbryllande. För bara ett par veckor sedan kammade Blåvitt hem Svenska Cupen efter en jättefin insats i finalen mot Malmö FF. I ligaliret kryssar dock Änglarna alldeles för ofta, mycket på grund av att laget saknar en notorisk målskytt. Kalmar följde upp den bedrövliga insatsen hemma mot Örebro (0-3 i baken) med att damma dit ett mycket blekt Häcken ute på Hisingen. Hemma i Småland har Nannes pojkar dock fortsatt enorma problem, vilket raden 1-2-4 påvisar, och när tvåan ser ut att streckas förmånligt är det tämligen givet att inleda från höger.

5. Elfsborg - Falkenberg 2

Statistik
Falkenberg stred länge och väl mot Malmö, men skåningarnas tidiga utvisning till trots lyckades inte Hasse Eklunds gäng spräcka Johan Dahlins nolla. FFF ska inte på något sätt vara missnöjda med sin insats mot serieledarna och ska kunna stå upp bra även mot ett sönderstreckat Elfsborg. Här blir det extremt tydligt att svenska folket stirrar sig blinda på tabellen och glömmer bort att boråsarna inte trivs som bäst när de ska föra sina matcher. Överstreckningens moder till vänster väljs bort i inledningen då värdet till höger är klart mest lockande.

6. Varberg - Häcken 2

Statistik
Häcken stod för en urusel insats hemma mot Kalmar och 0-2-förlusten var faktiskt Getingarnas första på hemmabana. Räkna med att Alms herrar kommer vara sugna på revansch när de nu springer ut på Påskbergsvallens gräsmatta. På resande fot har de svartgula ännu inte fått segerjubla på sex försök. Bortaraden 0-4-2 är faktiskt näst sämst i klassen. Häcken gjorde i dagarna klart med Pontus Dahlberg som ersättare till skadade Peter Abrahamsson, ett väldigt starkt nyförvärv. Efter den pigga inledningen som nykomlingar har Varberg mattats av mot slutet och bara plockat fyra pinnar på de senaste sex matcherna. Knapp fördel Häcken, men i Halland ska helst samtliga tecken få plats.

7. Sirius - Helsingborg 1

Statistik
Kenka Rydströms Sirius stod för en sprudlande första halvlek mot Varberg. Firma Sugita/Vecchia hade stor show och det är verkligen inte svårt att förstå varför betydligt mer namnstarka klubbar än Sirius nu har fått upp ögonen för den magiska duon. Uppsalagänget rasade dock samman under andra halvlek och fick till slut nöja sig med en pinne sedan Varberg tryckt på rejält. Helsingborg kommer från en meriterande och för all del blytung trea mot Norrköping där utskällde Rasmus Jönsson äntligen fick näta igen. Mellbergs mannar ska ses som underdogs på Studenternas plastmatta, men viss poängchans ska ändå ges skåningarna. 1X är ett lås.

8. Umeå FC - Örgryte 2

Statistik
Så till Superettan där Örgryte vädrar frisk morgonluft. Två raka segrar mot Västerås och Trelleborg har tagit göteborgarna upp på behaglig mark i tabellen. I ärlighetens namn är det precis där ÖIS hör hemma och trots att det vankas resa norrut nu är det inte läge att helt kliva av formtåget. Umeå har stått för en okej inledning som nykomling, men det ser ut som att smekmånaden är över nu. Två raka torsk mot Jönköping och Dalkurd vittnar om vart detta barkar och här kan ettan med gott samvete lämnas utanför leken.


Singelstrecket! - Norrköping

Norrköping har ett riktigt fint läge att vända på den negativa trenden laget är inne i. Hammarby kommer med ett rejält skadeskjutet gäng till Östgötaporten och här är normalt inte Peking lätta att tas med.

Kupongrensaren! - Falkenberg

Elfsborg förtjänar sin topplacering, men de förtjänar verkligen inte ett sanslöst stort förtroende mot Falkenberg. Boråsarna trivs inte nämnvärt med att föra matcher och i den jämna Allsvenskan finns inga säkra segrar för Thelins gäng. Högersidan är obligatorisk!


Spelförslag:

72 rader

1. RB Leipzig - A.Madrid 2
2. Norrköping - Hammarby 1
3. AIK - Östersund 1x2
4. Kalmar - Göteborg 2
5. Elfsborg - Falkenberg x2
6. Varberg - Häcken 1x2
7. Sirius - Helsingborg 1x
8. Umeå FC - Örgryte x2

270 reducerat system (2/3 U-tecken måste sitta)

1. RB Leipzig - A.Madrid (x)2
2. Norrköping - Hammarby 1
3. AIK - Östersund 1x2
4. Kalmar - Göteborg (1x)2
5. Elfsborg - Falkenberg 1x2
6. Varberg - Häcken 1x2
7. Sirius - Helsingborg 1(x)
8. Umeå FC - Örgryte x2Lämna in ditt Topptips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td