Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
aug 2020
14

Analys av Stryktipset 15/8

Veckans Stryktips har ånyo blågul fägring då inte mindre än sju matcher hämtas från Allsvenskan och Superettan. Lägg därtill ett hett Champions League-möte, fyra skotska drabbningar samt en norsk batalj och vi har format helgens kupong som pågår under två dagar. Manchester City är en spik att hålla i handen medan det gärna får skrälla i “Nessies” hemland. Let’s go!



Lämna in ditt Stryktips här!

Spelstopp: Lördag kl 15.59

1. Manchester City - Lyon 1

Statistik
Lyon stod för en imponerande insats när fransmännen lade Serie A-segrarna Juventus på rygg i åttondelsfinalen. Juve i all ära, men nu skruvas nivån på motståndet upp ett par snäpp till. Manchester City ser ut att alltjämt få klara sig utan Sergio Agüero, men vad gör det när Pep kan ställa ut gubbar som Sterling, Jesus och Mahrez på banan. City hade inga problem med att ta sig förbi Real Madrid i åttondelen och ska såklart ha stora möjligheter lägga Lyon på rygg, fransoserna som inte blev bättre än sjua i Ligue 1 som avbröts i våras. Given spiketta.

2. Dalkurd - Halmstad 2

Statistik
Från Lissabon till Uppsala och Studenternas för ett intressant möte mellan topplaget Halmstad och Dalkurd som huserar i Superettans nedre regioner. DFF har dock visat sig vara svåra att bemästra hemmavid vilket raden 1-3-1 påvisar, samtidigt är Halmstad otroligt starka på resande tass. Hallänningarna har faktiskt ännu inte gått på pumpen en enda gång med väskorna packade och bara släppt in två bollar i egen kasse. Edvin Kurtulus målade senast när HBK slog Öster med 2-0, högerbacken drog även på sig varning nummer fyra i ordningen och får finna sig i att sitta på botbänken mot Dalkurd. Gästerna lär ändå minst lösa en pinne i Uppland. X2 tippas.

3. GIF Sundsvall - GAIS 1

Statistik
Efter några riktigt tunga veckor har GAIS plockat poäng i fyra raka fighter inför lördagens drabbning mot tabellfyran GIF Sundsvall. Fyra kryss i följd gör ändå att “Makrillarna” befinner sig på en negativ kvalplats. Två hållna nollor sista två mot tufft motstånd (Halmstad och Degerfors) tyder på att göteborgarna gör rätt saker i det defensiva spelet, totalt nio baljor framåt är dock inget att hurra över. GIF Sundsvall har bara vunnit en av de senaste fem matcherna, hemma mot nästjumbon Ljungskile. GAIS brukar inte trivas på konstgräs, men möjligen att västkustgänget kan kriga till sig en pinne. Ettan först, krysset sen.

4. Öster - Brage 2

Statistik
Topptippade Brage får det inte riktigt att stämma i Superettan och avståndet upp till en topp 2-plats har vuxit till sex poäng. Borlänge-klubben har endast noterats för fem futtiga pinnar sista fem och spelmässigt håller masarna knappast någon allsvensk nivå. 1-2-torsken borta mot Västerås följdes upp av blygsamma 1-1 hemma mot Norrby och nu väntar en tuff bortafight för de grönvita. Öster har visserligen inte fått segerjubla på sju omgångar, men hos smålänningarna finns det ändå gott om spets med spelare som Persson, Keene och Petrovic. Ovisst på förhand, gaffeln (etta-tvåa) blir valet.

5. Sarpsborg - Molde 1

Statistik
De regerande mästarna i norska Eliteserien heter Molde och kommer från Fylke. Västkustlaget ser ut att få svårt att försvara guldet då Bodö/Glimt går som tåget i toppen av tabellen samtidigt som Molde tappar poäng i parti och minut. Sarpsborg är ett formstarkt gäng som har grejat tio pinnar på de fyra senaste hemmamatcherna utan att släppa in ett enda mål. Imponerande av Mikael Stahres 08-gäng som troligen får förstärkning till denna kamp i form av den tidigare Auxerre-spelaren Jordan Adéoti. Värdarna ska absolut kunna störa Molde och den lågt streckade ettan gillas. Strecka från vänster och gardera så långt pengarna räcker.

6. Hamilton - St. Mirren 1

Statistik
Vidare till Skottland där Hamilton gärna hade önskat sig en bättre start på ligaliret efter dubbla nederlag och en målskillnad som lyder 1-6. 1-5 borta mot Celtic är inte mycket att säga om, men 0-1 hemma mot Ross County var ingen vacker historia sett med Hamilton-ögon. St. Mirren började med att knäppa Livingston på näsan innan serieledande Rangers blev för svåra på bortabana. The Buddies, som gästerna kallas, vann bara två matcher på resande fot i fjol och ska vara nöjda om det blir en pinne på Hope CBD Stadium. 1X tippas.

7. Kilmarnock - St. Johnstone X

Statistik
Kilmarnock knep en meriterade poäng hemma mot Celtic i den andra omgången via en ruskigt stark försvarsinsats. De regerande mästarna från Glasgow fick bara iväg två skott på mål i 1-1-matchen. Värdarnas vinstkolumn står emellertid kvar på noll trots att veteranen Chris Burke prickat in tre strutar på tre fighter. St. Johnstone har även de ett kryss som främsta resultat och kommer närmast från en 0-3-förlust mot Rangers. Motsvarande möte i fjol slutade mållöst, att det ånyo blir tajt och målfattigt är ingen vild gissning. Spikkrysset lockar på mindre system, när plånboken flexas målar vi rakt över.

8. Ross County - Dundee United X

Statistik
Dags för ytterligare en lurig match i Premiership när Dundee United reser till den lilla orten Dingwall i de norra delarna av Skottland. Här har laget Ross County sin bas och Rossarna har öppnat upp ligaliret på bästa sätt med dubbla viktorior och ett kryss efter tre omgångar. Även The Terriers, som gästerna kallas, har börjat piggt med raden 1-1-1, det är stabila nuffror för en nykomling. 2-2 i målskillnad får kanske inte fansen att skutta av glädje, men så länge de orangeasvarta plockar poäng lär deras anhängare inte klaga. Precis som oddsen indikerar kan denna strid gå åt vilket håll som helst. Alla tecken åker in snarast möjligt.

9. Hibernian - Motherwell 2

Statistik
Innan vi stänger butiken i golfens hemland ska moderskeppet från Motherwell ge sig i kast med ett gäng “hibsters” från den skotska huvudstaden. Hibernian har fått en äkta pangstart i Premiership med tre raka vinster och 7-2 i målskillnad. Bäst i den grönvita dressen har Kevin Nisbet varit med sina tre strutar. Nämnda Nisbet samt Doidge och Boyle bildar en giftig anfallstrio för Hibernian. Motherwell är fortfarande utan seger, men gästerna är inte så dåliga som tabelltitande svenskar vill få det till. Innan ligan avbröts i våras låg The Steelmen på en finfin tredjeplats. Den hårt ansatta ettan backas omgående upp med övriga tecken där tvåan ser ut att rensa fint.

10. Falkenberg - AIK X

Statistik
AIK föll i krismötet hemma mot Östersund och har därmed rasat ner på en negativ kvalmatch i Allsvenskan. Förutom 0-1-torsken på Friends Arena ådrog sig dessutom stockholmarna ett par jobbiga skador på Felix Michel och Henok Goitom. Deras medverkan när Falkenberg väntar under söndagen är osäker. Gnagarnas mittback Per Karlsson är säker på att inte medverka eftersom han visades ut på nationalarenan. FFF har sett betydligt bättre ut än Gnaget men haft oflyt med resultaten under en längre tid. Hallänningarna var inte alls med på noterna när formstarka Elfsborg bombade in fyra bollar på 19 minuter senast, men ska absolut inte räknas bort mot AIK vars självförtroende är kört i botten. Helgardera.

11. Hammarby - Elfsborg 1

Statistik
Två av Allsvenskans formstarkaste gäng sett till de fem senaste omgångarna drabbar samman på Tele2 Arena. Hammarby bussade ner till Östgötaporten och krigade till sig tre färska poäng mot Norrköping sedan Khalili hittat rätt med matchens sista spark. Bajen klättrade därmed upp till en sjätteplats i tabellen inför helgens omgång. Fyra placeringar ovanför hittar vi säsongens stora utropstecken Elfsborg. Boråsarna spöade Falkenberg med 4-2 i torsdags, firma Karlsson/Frick fortsätter att ösa på och noterades för varsitt mål framåt. Hammarby ska hållas högre på hemmabana, motsvarande möte i fjol slutade 5-2 till de grönvita och med vettigt värde på ettan åker spikklubban fram.

12. Mjällby - Malmö FF 2

Statistik
Malmö FF ångar på i toppen av tabellen och har skaffat sig ett liten gap ner övriga lag efter åtta raka segrar. Insatsen hemma mot Örebro lämnade mer att önska, men Tomassons pågar löste ändå en 2-1-seger efter mål av Rakip samt Nalic. Isaac Kiese Thelin är alltjämt avstängd när Di Blåe bussar till sommarstiliga Strandvallen för att duellera med Mjällby. MAIF:s form är illavarslande, endast en triumf sista åtta syns i de gulsvartas papper. Att det blir något trendbrott mot Sveriges bästa lag känns föga troligt. Tvåa!

13. Västerås - Umeå FC 1

Statistik
Västerås fortsätter att blanda höga toppar med djupa dalar. Insatsen borta mot Trelleborg tillhör den senast nämnda kategorin. VSK föll med 0-1 och tränare Askebrand måste vara förbryllad över resultatraden 3-3-6 efter tolv omgångar. Gurkorna från Västmanland är ett starkt lag på pappret, men får ändå inte till det när det kommer till kritan. Mot Umeå ska dock Askebrand och company ha goda möjligheter till att plocka säsongens fjärde trea. Nykomlingarna från Björkarnas stad reser söderut utan att ha vunnit en bortamatch på fyra försök och med Stefan Lindmark sittandes på botbänken i Västerbotten. Ettan plitas ner först, krysset gör sällskap på större system.


Singelstrecket! - Manchester City

Efter misslyckande i både Premier League och FA-Cupen lär Peps pojkar göra allt för att kamma hem Champions League. Lyon har gjort det bra mot både PSG och Juventus mot slutet, men här tar resan slut. Etta!

Kupongrensaren! - Motherwell

Det svenska folket har valt att bara fokusera på tabellen den unga skotska säsongen till trots. Motherwell slutade trea i Premiership förra säsongen och tvåan ska absolut inte räknas bort. Framåt stålmän!


Spelförslag:

432 rader

1. Manchester City - Lyon 1
2. Dalkurd - Halmstad x2
3. GIF Sundsvall - GAIS 1
4. Öster - Brage 12
5. Sarpsborg - Molde 1x
6. Hamilton - St. Mirren 1x
7. Kilmarnock - St. Johnstone x
8. Ross County - Dundee U. 1x2
9. Hibernian - Motherwell 1x2
10. Falkenberg - AIK 1x2
11. Hammarby - Elfsborg 1
12. Mjällby - Malmö FF 2
13. Västerås - Umeå FC 1

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Manchester City - Lyon 1
2. Dalkurd - Halmstad (x)2
3. GIF Sundsvall - GAIS 1(x)
4. Öster - Brage 12
5. Sarpsborg - Molde 1(x2)
6. Hamilton - St. Mirren 1x
7. Kilmarnock - St. Johnstone (1)x(2)
8. Ross County - Dundee U. 1x2
9. Hibernian - Motherwell 1x2
10. Falkenberg - AIK 1x2
11. Hammarby - Elfsborg 1
12. Mjällby - Malmö FF 2
13. Västerås - Umeå FC 1(x)



Lämna in ditt Stryktips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td