Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
aug 2020
15

Analys av Europatipset 16/8

Vi är framme vid söndagens Europatips och det är ett högklassigt sådant vi bjuds på. Sevilla möter Manchester United i Europa Leagues ena semifinal och vidare ska kamper från Allsvenskan, Superettan och norska Eliteserien avhandlas. Målsättningen är 13 gröna bockar med hög utdelning. Häng med!



Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Söndag kl 14.29

1. Sevilla - Manchester United X

Statistik
Europa Leagues mesta mästare Sevilla är ånyo framme i en semifinal där Manchester United väntar. Båda dessa herrskap kommer nästa år att spela i den ädlaste av alla klubblagsturneringar. Man United kommer från en fin sommar där segrarna tickat in, både i Europa League och Premier League. Sevilla är som alltid ett ruskigt starkt kollektiv toppat med en del spets i bland andra Ocampos och Banega. Pogba, Fernandes, Martíal och Greenwood är inte heller några duvungar hos United. Härlig och vidöppen fight att beskåda. Peta dit samtliga tecken och luta dig bakåt.

2. Hammarby - Elfsborg 1

Statistik
Två av Allsvenskans formstarkaste gäng sett till de fem senaste omgångarna drabbar samman på Tele2 Arena. Hammarby bussade ner till Östgötaporten och krigade till sig tre färska poäng mot Norrköping sedan Khalili hittat rätt med matchens sista spark. Bajen klättrade därmed upp till en sjätteplats i tabellen inför helgens omgång. Fyra placeringar ovanför hittar vi säsongens stora utropstecken Elfsborg. Boråsarna spöade Falkenberg med 4-2 i torsdags, firma Karlsson/Frick fortsätter att ösa på och noterades för varsitt mål framåt. Hammarby ska hållas högre på hemmabana, motsvarande möte i fjol slutade 5-2 till de grönvita och med vettigt värde på ettan åker spikklubban fram.

3. Falkenberg - AIK X

Statistik
AIK föll i krismötet hemma mot Östersund och har därmed rasat ner på en negativ kvalmatch i Allsvenskan. Förutom 0-1-torsken på Friends Arena ådrog sig dessutom stockholmarna ett par jobbiga skador på Felix Michel och Henok Goitom. Deras medverkan när Falkenberg väntar under söndagen är osäker. Gnagarnas mittback Per Karlsson är säker på att inte medverka eftersom han visades ut på nationalarenan. FFF har sett betydligt bättre ut än Gnaget men haft oflyt med resultaten under en längre tid. Hallänningarna var inte alls med på noterna när formstarka Elfsborg bombade in fyra bollar på 19 minuter senast, men ska absolut inte räknas bort mot AIK vars självförtroende är kört i botten. Helgardera.

4. Mjällby - Malmö FF 2

Statistik
Malmö FF ångar på i toppen av tabellen och har skaffat sig ett liten gap ner övriga lag efter åtta raka segrar. Insatsen hemma mot Örebro lämnade mer att önska, men Tomassons pågar löste ändå en 2-1-seger efter mål av Rakip samt Nalic. Isaac Kiese Thelin är alltjämt avstängd när Di Blåe bussar till sommarstiliga Strandvallen för att duellera med Mjällby. MAIF:s form är illavarslande, endast en triumf sista åtta syns i de gulsvartas papper. Att det blir något trendbrott mot Sveriges bästa lag känns föga troligt. Tvåa!

5. Degerfors - Ljungskile 1

Statistik
Serieledande Degerfors tappade oväntat poäng borta mot GAIS (0-0) på Gamla Ullevi. Värt att notera är att Degen drog iväg hela 19 avslut mot Karlsson i Makrillarnas bur, ett enda gick på mål. Då blir det naturligtvis svårt att vinna. Hemmavid har värmlänningarna visat sig vara väldigt pålitliga, endast en plump finns noterat i protokollet efter sex kamper på Stora Valla. 15 poäng med en målskillnad som lyder 14-3 imponerar. Ljungskile är nästjumbo av en anledning. Bohusläningarna slog iallafall AFC häromsistens, men här blir det betydligt tuffare. Ettan garderas enbart med hänsyn till den hårda streckningen. 1X.

6. Västerås - Umeå FC 1

Statistik
Västerås fortsätter att blanda höga toppar med djupa dalar. Insatsen borta mot Trelleborg tillhör den senast nämnda kategorin. VSK föll med 0-1 och tränare Askebrand måste vara förbryllad över resultatraden 3-3-6 efter tolv omgångar. Gurkorna från Västmanland är ett starkt lag på pappret, men får ändå inte till det när det kommer till kritan. Mot Umeå ska dock Askebrand och company ha goda möjligheter till att plocka säsongens fjärde trea. Nykomlingarna från Björkarnas stad reser söderut utan att ha vunnit en bortamatch på fyra försök och med Stefan Lindmark sittandes på botbänken i Västerbotten. Ettan plitas ner först, krysset gör sällskap på större system.

7. Norrby - Trelleborg X

Statistik
Trelleborg lyckades efter mycket om och men besegra Västerås med 1-0 hemma på Vångavallen sedan Fatawu målat från elva meter. På bortabana är inte skåningarna i närheten av lika starka som hemma, i synnerhet inte på plastgräs. Norrby gjorde en solid insats borta mot Brage senast vilket resulterade i en välförtjänt pinne. Här blir dock boråsarna kraftigt övervärderade mot TFF som trots allt spelat in lika många poäng som värdarna (15). Känslan är att det blir tajt och målsnålt. Spikkrysset till omkring 30 procent lockar. När plånboken flexas kopplar vi på hela bältet.

8. Haugesund - Strömsgodset 1

Statistik
Vidare till norska Eliteserien där fem matcher ska analyseras. Tabelltian Strömsgodset befinner sig i en dyster trend för tillfället, framförallt på resande tass. Godset har fått på näsan i fyra raka bortamatcher och bara mäktat med två baljor framåt. Haugesund ståtar med två raka hemmaviktorior, både Rosenborg (1-0) och Stabaek (3-1) har fått vända hem från Haugesund Stadion med hatten i handen. Gästerna har skador på Mendy, Parr och Stenger och ska vara mycket nöjda med ett oavgjort resultat. 1X räcker gott och väl.

9. Brann - Mjöndalen 2

Statistik
Brann kommer från ett par mörka sommarveckor med en rad dåliga resultat. Nu lyckades förvisso klubben från Bergen lägga vantarna på tre poäng borta mot tabelltvåan Molde häromsistens, tre torsk och två kryss dessförinnan gör dock att vi inte kan köpa den stenhårda streckningen på hemmalaget. Mjöndalen är inget lag man bara knallar rakt över, det visade Vegard Hansens hanar senast genom att besegra formstarka Haugesund med 1-0. Alla tecken bör ritas ner så tidigt som möjligt där både krysset och tvåan rensar fint.

10. Odd - Kristiansund 1

Statistik
Två av de absolut formstarkaste gängen i Eliteserien ska göra upp om tre poäng på Skagerak Arena. Sett till de fem senaste omgångarna är Odd bäst i ligan med tolv intjänade poäng av 15 möjliga. Oddarnas bästa målskytt Tobias Lauritsen är dock skadad inför mötet med Kristiansund. Ugglorna, som gästerna kallas, har faktiskt bara blivit näbbdragna två gånger på hela säsongen. Några kryss för många gör att KBK inte är bättre än sexa i tabellen inför helgens omgång. Odd må vara favoriter, men visst borde åtminstone krysset få utrymme. Plocka med den lågt streckade tvåan om kosingen räcker.

11. Sandefjord - Bodö/Glimt 2

Statistik
Bodö/Glimt från norra Norge har varit en äkta poängmaskin i det norske finrummet när snart halva säsongen avklarats. Hemma i Nordland fylke glänser bodensarna med full pott och 21-6 i målskillnad efter sex matcher. Trion Junker, Zinckernagel och Hauge har tillsammans bombat in 27 mål. Bodö/Glimt har även övertygat stort på resande där serieledarna alltjämt är obesegrade. Sandefjord har tre triumfer sista fyra färskt i minnet, men när de gulsvarta serieledarna kommer på besök är det sannerligen fara å färde. Tvåan är såklart väldigt trolig, men då den är uppe och snuddar vid 80 procent är det läge att blicka mot rensarkrysset, åtminstone på större system.

12. Viking - Stabaek 1

Statistik
Formen på gängen som ska in i elden på SR-Bank Arena är långt ifrån den bästa. Stabaek har två kryss som främsta resultat sista fyra medan Viking bara lyckades lösa en pinne mot jumbon Aalesund förra helgen. Klubben från Stavanger har goda möjligheter att åter hoppa på vinnarspåret när favoritmotståndet Stabaek gästar. Jan Jönssons mannar har nämligen bara fått med sig två poäng härifrån på de 14 senaste ligamatcherna. Det är ett facit som är fog nog för att lämna ettan allena i oljestaden.

13. Eskilstuna United - Piteå 1

Statistik
Vi rundar av Europatipset med ytterligare fin spiketta. Piteå går riktigt tungt i Damallsvenskan för stunden. Norrbottningskorna beger sig söderut med en plockad poäng på de fem senaste matcherna. Tolv bollar i ändalykten under samma spann talar inte heller för någon bortaskräll precis. Eskilstuna United har ett bättre lag på pappret med spelare som Felica Rogic och Loreta Kullashi. Kullashis sex baljor framåt är tredje flest i ligan. Ettan är i skrivande för lågt streckad, då är det bara att tacka och ta emot. Värdinnorna singlas hela vägen upp till 50 procent.


Singelstrecket! - Malmö FF

Malmö ångar på i toppen och ståtar med åtta raka viktorior i Allsvenskan. Även fast Kiese Thelin saknas så ska Christiansen och company kunna städa undan Mjällby på Strandvallen.

Kupongrensaren! - Mjöndalen

Mjöndalen tenderar att trivas mot Brann vilket poängplock i sex raka tävlingsmatcher indikerar. Trots det ser gästerna ut att streckas på tok för lågt av tabelltittande ET-tippare. Tvåan måste synas ögonaböj!


Spelförslag:

432 rader

1. Sevilla - Man.United 1x2
2. Hammarby - Elfsborg 1
3. Falkenberg - AIK 1x2
4. Mjällby - Malmö FF 2
5. Degerfors - Ljungskile 1x
6. Västerås - Umeå FC 12
7. Norrby - Trelleborg x
8. Haugesund - Strömsgodset 1x
9. Brann - Mjöndalen 1x2
10. Odd - Kristiansund 1x
11. Sandefjord - Bodö/Glimt 2
12. Viking - Stabaek 1
13. Eskilstuna - Piteå 1

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Sevilla - Man.United 1x2
2. Hammarby - Elfsborg 1
3. Falkenberg - AIK 1x2
4. Mjällby - Malmö FF 2
5. Degerfors - Ljungskile 1(x)
6. Västerås - Umeå FC 12
7. Norrby - Trelleborg (1)x(2)
8. Haugesund - Strömsgodset 1x
9. Brann - Mjöndalen 1x2
10. Odd - Kristiansund 1(x2)
11. Sandefjord - Bodö/Glimt (x)2
12. Viking - Stabaek 1
13. Eskilstuna - Piteå 1(x)



Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td