Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
aug 2020
29

Analys av Europatipset 30/8

Söndagens Europatips domineras av svensk och norsk fotboll och avslutas med ett gigantmöte i damernas Champions League-final. Som vanligt på söndagskupongerna springer en hel del favoriter upp rejält i streckprocent vilket banar väg för finfint värde. Här har ni hela analysen!



Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Söndag kl 14:29

1. AIK - Häcken X

Statistik
Det börjar se ljusare ut för AIK som varit aktiva på spelarmarknaden den senaste veckan. Filip Rogic, Sotirios Papagiannopoulos och inte minst Micke Lustig har samtliga anslutit till Solna-klubben. Efter åtta raka matcher utan seger kom så äntligen en svartgul viktoria i den senaste rundan. Häcken blir en rejäl utmaning för Gnaget. Andreas Alms getingar kommer från en urstark säsong och i måndags lade göteborgarna Norrköping på rygg i Östergötland. Vidöppet möte på Friends Arena där samtliga tecken smakar bäst.

2. Helsingborg - Djurgården 2

Statistik
Vidare söderut ner till Sundets Pärla där Helsingborg inte får det att flyga. Olof Mellbergs rödblå krigare har bara lyckats vinna två gånger på 17 försök och placerar sig allra längst ner i tabellen. Djurgården har heller inte gått att känna igen. De regerande mästarna har dock plockat fler än dubbelt så många poäng som HIF och har därtill gjort klart med Magnus Eriksson i dagarna. Ett riktigt bra nyförvärv! Helsingborg har inte besegrat Djurgården på sju år. Tvåan singlas på Olympia.

3. Mjällby - IFK Göteborg 2

Statistik
Är det dags för Göteborg att vinna en allsvensk fotbollsmatch efter tolv raka segerlösa omgångar? Åtta kryssade kamper under nyss nämnda spann är otroliga siffror. I Pontus Wernblooms återkomst borta mot Djurgården såg Blåvitt riktigt bra ut under den första akten, men hamnade sedan ånyo på hälarna i andra halvlek. 2-2 på Tele2 Arena är hursomhelst ett väldigt bra resultat. Goda segerchanser ska finnas på vackra Strandvallen mot Mjällby som tappade vasse Jeahze till Hammarby nyligen. I detta på förhand jämna möte ser allt värde ut att hamna till höger. Spiktvåa eller möjligen X2.

4. Hammarby - Kalmar FF 1

Statistik
Hammarby tog sig vidare i kvalet till Europa League via en komfortabel 3-0-seger mot ett stukat Puskás Akadémia i torsdags. I Allsvenskan har Bajen lyft sig, men senast föll Billborns mannar borta mot formstarka Sirius med 1-3. Dennis Widgren visades ut på Studenternas samtidigt som Tim Söderström drog på sig sitt fjärde gula kort. Båda får snällt följa söndagens match från botbänken. Positivt är att Jeahze värvats in från Mjällby. Kalmar är kvar under giljotinen efter 1-4 i ändalykten mot Mjällby och tvingas resa till huvudstaden utan avstängde Sebastian Ring. Trolig etta som dock övervärderas en aning. Krysset ackompanjerar tidigt. 1X.

5. Malmö FF - Elfsborg 1

Statistik
I Malmö stundar en maffig seriefinal när uppstickaren Elfsborg äntrar Eleda Stadion för att ge sig i kast med MFF som lirade kvalfotboll så sent som i torsdags. Di blåe slog tillbaka polska Cracovia med 2-0 där Berget och Rieks satte varsin boll i nät under de inledande 45 minuterna. Frågan är om Tomassons pågar orkar ladda om till söndagens fight. Elfsborg föll tungt hemma mot Östersund senast, men återfår nu viktige Per Frick från avstängning. Frick och Jesper Karlsson har varit lysande tillsammans hos västgötarna. Malmö är normalt urstarka i Skåne, men värdet till höger går inte att blunda för. Helgardera och heja på Elfsborg!

6. Örebro - IFK Norrköping 2

Statistik
Norrköping fortsätter att förlora fotbollsmatcher som man spelmässigt dominerar. Senast blev det 0-1 hemma mot Häcken, där Hisingslagets nya keeper Pontus Dahlberg var det enda som stod i vägen för ett par mål för Peking. Här väntar en lättare uppgift för IFK som om de bara fortsätter skapa chanser bör få utdelning. Klasspelare som Nyman, Haksabanovic och Almqvist kan inte gå mållösa för länge. Örebro blandar och ger, men har sällan något att säga till om mot topplagen. I helgen var de underlägsna även mot Varberg borta där det rättvist blev torsk med 2-1. Tvåan står stark på Behrn Arena.

7. Brage - Umeå FC X

Statistik
Två matcher från Superettan letar sig in på kupongen. I Borlänge hittar vi ett hemmalag som ser ut att bli rejält övervärderade av det svenska folket. Sanningen är att Brage sett så där ut på slutet och får svårt att hänga med i någon toppstrid. Visst ser truppen intressant ut med spelare som Hellberg, Sellin, Andersen och Pllana men det är allt för många spelare som underpresterar. Vinsten mot Dalkurd senast satt väldigt långt inne och var inte alls rättvis sett till spelet. Umeå är ett lag som de flesta har dålig koll på, men som har en hel del kvalitet. Poängen mot Norrby senast var med mersmak och ger råg i ryggen. Där fick skyttekungen Bbakka Alexis hoppa in efter skada och det är en spelare som kan göra skillnad. Chansa bort den överdrivna ettan!

8. Akropolis - Ljungskile X

Statistik
Akropolis kom undan med blotta förskräckelsen mot Degerfors där nykomlingen var tillbakapressad i stort sett hela matchen, men ändå löste en pinne. Totalt sett har värdarna varit en riktigt vass nykomling som med en stark organisation står på stadiga ben på Grimsta IP. Akropolis gör sig dock inte bäst när de ska föra matcher, 2-2 hemma mot mediokra GAIS är ett exempel på det. Ljungskile gjorde en riktigt bra insats hemma mot Öster och ägde exempelvis över 70 procent av bollinnehavet. Slumpartade mål i baken i slutminuterna förstörde dock kvällen. Kan bohuslänningarna få bukt på försvarsspelet finns det absolut kapacitet att nypa poäng här. Den alldeles för lågt streckade högersidan måste med. Alla tecken.

9. Viking - Molde 1

Statistik
De regerande mästarna Molde har redan halkat rejält efter Bodö/Glimt i toppstriden och inte blir det lättare av att de nu strider på två fronter med tanke på Champions League-kval. I veckan besökte Molde Slovakien där det blev en knapp 2-1 vinst mot Celje. Något trötta ben att vänta här alltså och på bortaplan har gästerna inte imponerat fullt ut, bara vunnit hälften av matcherna. Viking har inte riktigt nått upp till förra årets nivå, men besitter hög kapacitet. Inte minst i skyttekungen Veton Berisha som visar målform med fem mål på de fyra senaste matcherna. Vinsten borta mot Strömsgodset (2-0) imponerade och här har de alla möjligheter att störa. Ettan streckas just nu under 20 procent och är riktigt intressant.

10. Sandefjord - Kristiansund 2

Statistik
Kristiansund imponerar stort för tillfället med fyra segrar på de fem senaste. 4-1 hemma mot Sarpsborg senast var en överkörning som hette duga. Amahl Pellegrino stod sin vana trogen för två av målen och är guld värd för Kristiansund med sina 13 mål på 14 matcher. Mot nykomlingen Sandefjord lär det komma nya chanser att näta. Hemmalaget gör inte bort sig i högstaligan men kommer troligtvis få kämpa för kontraktet hela vägen in i mål. Kommer från två raka förluster nu och får det tufft mot formtoppade gäster. Strecka från höger.

11. Sarpsborg - Bodö/Glimt 2

Statistik
Överlägsna serieledarna Bodö/Glimt har hittat målformen igen. 6-0 mot Start följdes upp med 6-1 i veckans Europa League-spel mot Kauno Žalgiris. I ligan har Bodö fina 13-2-0 och kliver givetvis in som klara favoriter här. Det blir dock ingen given trea när ett revanschsuget Sarpsborg står för dörren. Näsbrännan borta mot Kristianstad till trots så har Micke Stahres gäng visat att de kan rå på samtliga lag hemma på Stadion. I senaste hemmamatchen lades exempelvis de regerande mästarna Molde på rygg. Ettan streckas ruggigt lågt och bör tas med mot ett Bodö som har matchats tätt. Gubbgarderingen (etta-tvåa) är vettig.

12. Start - Aalesund 1

Statistik
Ett ångestladdat bottenmöte tar plats. Det är den klara jumbon Aalesund som besöker nästjumbon Start. Gästerna har inte haft någon rolig start som nykomlingar och faktiskt bara löst en enda seger på de 15 första matcherna. Laget är väldigt beroende av sin islänning Fridjónsson som stått för över hälften av lagets mål. Men en spelare gör inget lag och det kommer Start visa här. Värdarna har åkt på ett gäng stjärnsmällar på resande fot men hemma i Kristiansand är de att räkna med. Här har de gulsvarta två raka segrar och fem raka utan förlust. Strecka från vänster.

13. Wolfsburg - Lyon X

Statistik
Damernas Champions League-final ska avgöras mellan klubbvärldens två stormakter. Ingen av dessa klubbar är vana vid att förlora där Lyon inte torskat en match på över två år och Wolfsburg inte fallit till korta sedan fjolårets CL-final mot just Lyon. Dessa lag har faktiskt mött varandra fyra år på raken i denna turnering och Lyon har vunnit samtliga dessa möten. Kan det bli ändring på det nu? Sett till semifinalerna så imponerade inget av lagen särskilt mycket, där framför allt Wolfsburg släppte till mängder av chanser mot Barcelona. Lyon får dock klara sig utan avstängda Parris, vilket är ett kännbart avbräck. Räkna med tight och målsnålt. X2 borde räcka.


Singelstrecket! -  IFK Norrköping

Norrköping har inte fått valuta för sitt spelövertag på slutet och nu är det dags för retroaktiv utdelning. Örebro är ett lag Peking haft lätt för de senaste säsongerna och närkingarna var svaga senast mot Varberg.

Kupongrensaren! - Umeå FC

Umeå undervärderas rejält borta mot ett Brage som inte varit på topp. Norrlänningarnas Alexis Bbakka stod för två mål de tre första matcherna och är nu åter tillbaka efter skada. Ett jätteplus!


Spelförslag:

432 rader

1. AIK - Häcken 1x2
2. Helsingb. - Djurgården 2
3. Mjällby - Göteborg 2
4. Hammarby - Kalmar 1x
5. Malmö FF - Elfsborg 1x2
6. Örebro - Norrköping 2
7. Brage - Umeå FC x2
8. Akropolis - Ljungskile 1x2
9. Viking - Molde 1
10. Sandef. - Kristiansund 2
11. Sarpsborg - Bodö/Glimt 12
12. Start - Aalesund 1
13. Wolfsburg - Lyon x2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. AIK - Häcken 1x2
2. Helsingb. - Djurgården 2
3. Mjällby - Göteborg (x)2
4. Hammarby - Kalmar 1x
5. Malmö FF - Elfsborg 1x2
6. Örebro - Norrköping 2
7. Brage - Umeå FC x2
8. Akropolis - Ljungskile 1(x)2
9. Viking - Molde 1(x2)
10. Sandef. - Kristiansund (x)2
11. Sarpsborg - Bodö/Glimt (1x)2
12. Start - Aalesund 1
13. Wolfsburg - Lyon x2



Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td