Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
aug 2020
31

Analys av Topptipset 1/9

Hösten är här och september månads allra första Topptips löper över två dagar och innehåller en skön mix av matcher. Brittisk cupfotboll, finskt ligalir, ett helkanadensiskt rivalmöte samt tre bataljer från Ettan Norra finns att sätta tänderna i. Åtta rätt med hög utdelning finns i sikte!



Lämna in ditt Topptips här!

Spelstopp: Tisdag kl 17:29

1. AFC Wimbledon - Charlton X

Statistik
Vi inleder med ett par matcher från EFL Trophy i Storbritannien som är en turnering bestående av klubbar från den tredje och fjärde divisionen samt ett par U21-lag. I London väntar ett på förhand jämnt möte mellan League One-kollegorna AFC Wimbledon och Charlton. The Dons lyckades med nöd och näppe säkra kontraktet föregående säsong genom att plocka fem poäng under de avslutande tre matcherna. AFC har förstärkt laget genom att låna in anfallaren Ryan Longman från Brighton samt den finske U21-landslagsspelaren Jaakko Oksanen från Brentford. Charlton ramlade ur The Championship efter ett mediokert år. Aningen bättre värde till vänster i skrivande stund, 1X får därmed inleda.

2. Carlisle - Fleetwood 2

Statistik
Fleetwood placerade sig på en fin sjätteplats i League One i fjol och åkte sedan ut mot Wycombe i slutspelet. The Fishermen inleder gruppspelet i EFL Trophy med att möta League Two-klubben Carlisle på bortaplan. Dessa båda kombattanter träningsspelade mot varandra för exakt tre veckor sedan och då avgick Fleetwood med en tämligen säker 4-2-seger. The Blues lär få svårt att räcka till mot en högkalibrig opponent som Fleetwood och tvåan ska därmed hållas som väldigt trolig.

3. Haka - FC Ilves 2

Statistik
Efter fyra raka förluster har det börjat ljusna för FC Haka som följde upp 1-0-segern mot HIFK med att kryssa hemma mot Lahti. Jasin-Amin Assehnoun gjorde nykomlingens ena mål mot Lahti, sitt tredje på de fyra senaste matcherna. Den finske U21-landslagsspelaren behöver Mikael Almén och övriga backar i FC Ilves hålla ett vakande öga på. De gulklädda besökarna har tagit poäng i åtta av elva matcher och återfinns på åttonde plats i Veikkausliiga. Uttåget mot Shamrock Rovers i Europa League sved säkert, men gänget från Tampere ska ändå ses med toppchans på Tehtaan Kenttä. Börja med tvåan och gardera efter plånbok.

4. FC Honka - HIFK X

Statistik
FC Honka tvingades även de att kasta in handduken i kvalet till Europa League. Aarhus blev alldeles för svåra i Danmark och vann enkelt med 5-2 sedan finländarna släppt in tre bollar i den första halvleken. Hemma i ligan har de gulsvarta från Espoo ännu inte torska en enda match, men samtidigt kryssat hela sju gånger. HIFK har definitivt kapacitet till att åtminstone lugga värdarna på en pinne. Brassen Luis Henrique och afghanen Jabar Sharza bildar ett giftigt anfallspar som Honka behöver se upp med. 1X inleder innan hela spannet åker in när börsen flexas.

5. Toronto - Montreal 2

Statistik
På andra sidan pölen väntar ett härligt rivalmöte i MLS mellan de kanadensiska lagen Toronto och Montreal. Toronto FC, som i fjol fick ge sig i finalen mot Gustav Svenssons Seattle, har efter åtta spelade matcher samlat på sig flest poäng av samtliga lag i ligan via fem segrar och tre kryss. Montreal huserar i mitten av den östra konferensen och beger sig till hockeyns huvudstad med två segrar i ryggen på de senaste tre kamperna. Plumpen kom dock mot just Toronto så sent som i fredags (0-1). Gästerna, som tränas av en viss Thierry Henry, brukar stå upp bra mot The Reds, vilket tre uddamålsförluster och en 1-0-seger sista fyra inbördes påvisar. Den lågt streckade tvåan gillas i utgång. Gärna samtliga tecken.

6. IF Sylvia - Vasalund 1

Statistik
Onsdagen bjuder på tre fighter från Ettan Norra där Östgötaporten i Norrköping agerar första anhalt. Här bjuds det på en spännande seriefinal mellan ligaledarna Vasalund och tvåan Sylvia. Gästerna från Solna ståtar med elva vinster, ett kryss och bara två förluster efter 14 omgångar. 43 bollar i rätt bur är överlägset bäst i klassen. Inte mindre än 33 av målen har gjort av firma Nikolic, Bulut och Traore där den sistnämnda är bäst med 13 fullträffar. Sylvia är ett homogent lag med enkom en förlust i serien hittills. Den tidigare elitspelaren i futsal, Niklas Söderberg, är bästa målskytt hos östgötarna med åtta gjorda mål. Precis som oddsen antyder ska denna duell hållas som helt öppen på förhand. Då lockar värdet till vänster. Ettan först.

7. Karlstad - Täby FK 1

Statistik
Upp till Värmland härnäst där tabellgrannarna IF Karlstad Fotboll och Täby FK ska göra upp om tre viktiga poäng på Tingvalla Idrottsplats. IF Karlstad bildades så sent som 2019 genom en sammanslagning av klubbarna Carlstad United och Karlstad BK. Värmlänningarna återfinns på nionde plats och visar på god form med tio inspelade poäng av tolv möjliga sista fyra. 1-0 borta mot Brommapojkarna är värt en extra fjäder i den värmländska hatten. Täby har även de gjort det bra mot slutet med tre raka triumfer, men imponerade inte nämnvärt i 2-1-segern hemma mot jumbon Berga. Ettan under 50 procent gillas i “Solstaden”.

8. Sandviken - Gefle X

Statistik
Den före detta allsvenska klubben Gefle huserar numera i mitten av Ettan Norra. Gästrikarna började säsongen svagt, men har spelat upp sig och beger sig två mil inåt i landet med två segrar och ett kryss färskt i minnet. Sandviken är framförallt en bandystad, men SIF gjorde faktiskt hela 21 säsonger i Allsvenskan mellan åren 1929 och 1961. De rödvita värdarna har tagit en pinne mer än rivalerna från Gävle efter 14 omgångar. Fjolårets bägge derbyn renderade i varsin seger. Jämnt så det förslår där en helgardering ritas ner ögonaböj.


Singelstrecket! - Fleetwood

Fleetwood var uppe och högg på en plats i The Championship i fjol medan Carlisle var närmare National League än League One. Tvåan under 55 procent är kupongens bästa spik.

Kupongrensaren! - Montreal

Toronto må vara Major League Soccers hetaste fotbollslag för tillfället, men när rivalerna från Montreal gästar spelar tabellplacering mindre roll. Thierry Henrys mannar gör allt som oftast bra matcher i “Hockeyns Mecka”. Spännande tvåa!


Spelförslag:

72 rader

1. AFC Wimb. - Charlton 1x
2. Carlisle - Fleetwood 2
3. Haka - FC Ilves x2
4. FC Honka - HIFK x2
5. Toronto - Montreal 1x2
6. IF Sylvia - Vasalund 1
7. Karlstad - Täby FK 1
8. Sandviken - Gefle 1x2

270 reducerat system (2/3 U-tecken måste sitta)

1. AFC Wimb. - Charlton 1x2
2. Carlisle - Fleetwood 2
3. Haka - FC Ilves x2
4. FC Honka - HIFK 1(x2)
5. Toronto - Montreal 1x2
6. IF Sylvia - Vasalund 1(x)
7. Karlstad - Täby FK 1(2)
8. Sandviken - Gefle 1x2



Lämna in ditt Topptips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td