Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
sep 2020
03

Analys av Topptipset 4/9

Nations League ångar på under veckan och fredagen är inget undantag. Inte mindre än sju spännande landskamper finns att gotta sig med på Topptipset som är kryddat med en fight från det irländska finrummet. Skottland verkar bli en fin värdespik hemma mot Israel medan Polen och Bosnien helst ska stjäla poäng av Nederländerna respektive Italien.Lämna in ditt Topptips här!

Spelstopp: Fredag kl 20:44

1. Nederländerna - Polen X

Statistik
Efter några trevande år håller det nederländska fotbollslandslaget återigen europeisk toppklass. I EM-kvalet slutade de orangea tvåa bakom Tyskland, som de för övrigt slog tillbaka på bortaplan med 4-2. Polen anländer till Amsterdam som klara underdogs eftersom nationens superstjärna Robert Lewandowski fått ledigt efter Champions League. Den rödvita truppen ser trots det relativt fin ut med Szczesny i kassen och Piatek på topp. Den överstreckade ettan lockar inte nämnvärt, hela brädan åker in i jakten på de större pengarna.

2. Italien - Bosnien 1

Statistik
Vidare ner till stöveln där två lag som höll till i samma kvalgrupp till EM drabbar samman. Italien vann samtliga kvalmatcher, 30-4 i målskillnad över tio omgångar är otroliga siffror. När dessa kombattanter gjorde upp på Allianz Stadium i Turin vann italienarna bara med 2-1 sedan Verratti avgjort i den 86:e minuten. Bosnien var väl så bra som ”Gli Azzurri” i den fighten. Edin Dzeko målade i Turin och kan absolut hota den italienska backlinjen här i Florens. På det stora hela håller såklart Italien betydligt högre klass, men då ettan cirkulerar runt 90 procent plockar vi även med krysset.

3. Norge - Österrike 2

Statistik
Österrike tog sig komfortabelt vidare till EM genom att sluta på andra plats bakom suveränerna Polen. Alplandet hade till och med råd att torska mot Lettland i den sista kvalomgången. Norge slutade trea i deras kvalgrupp bakom Spanien och Sverige och missade därmed chansen att plocka en direktplats till EM. Lars Lagerbäcks guttar har fortfarande möjligheten att nå slutspelet via playoff som startar om en månad. Den norska truppen är stark med spelare som, Henriksen, King, Sörloth och inte minst Haaland. Att Ödegaard saknas är dock ett tungt avbräck. Börja därför med X2 på mindre system.

4. Skottland - Israel 1

Statistik
Skottland bommade ånyo ett EM-kval genom att sluta på tredjeplats bakom Belgien och Ryssland i gruppen. Spelet på resande tass fällde krokben för öborna som bara lyckades besegra lilla San Marino och Cypern på bortabana. Truppen håller en ganska hög nivå där exempelvis Armstrong, McTominey och Forrest huserar i Premier League till vardags. Israel är även de ett gäng hemmakatter som inte ens lyckades ta poäng borta mot Makedonien i EM-kvalet. När dessa nationer stötte på varandra i Nations League 2018 vann de varsin match på hemmaplan. Ettan känns stabil på Hampden Park. Spik!

5. Rumänien - Nordirland 2

Statistik
Bra värde finns till höger på kupongens femte match när Nordirland reser till Balkanhalvön för att ge sig i kast med Rumänien. Gästerna landade in på en tredjeplats i EM-kvalet där öborna kryssade hemma mot Nederländerna och även var ytterst nära poäng i Rotterdam. Rumänien räckte inte till i Sveriges kvalgrupp där de fick nöja sig med en fjärdeplats. Puscas och Hagi är två unga spännande spelare, men bakom duon är det ganska tunt. Ett hårt jobbande Nordirland kan bli en obehaglig överraskning för Radois manskap. X2 prioriteras i Bukarest.

6. Slovakien - Tjeckien 2

Statistik
Den tjeckiska truppen domineras av spelare från uppstickaren Slavia Prag som har gått som tåget både i den inhemska ligan samt ute på europeisk mark. I den inledande fighten i Nations League väntar grannlandet Slovakien, som till skillnad från Tjeckien inte lyckades knipa en direktbiljett till EM-slutspelet. Den slovakiska truppen är ändå relativt bred, men saknaden av spets i de främre leden är tydlig. Försvaret med Vavro och Skriniar i täten gör det allt som oftast bra. Känslan är dock att Slovakien får svårt att räcka till mot rivalerna i väst. Vi streckar från höger på Tehelné pole i Bratislava.

7. Vitryssland - Albanien X

Statistik
I C-divisionen väntar ett svårtippat möte under fredagskvällen. Albanien blandade och gav under EM-kvalet. De rödsvarta örnarna besegrade Island med 4-2 och spelade jämnt med Turkiet på bortabana för att sedan tappa poäng mot lilla Andorra hemmavid. Vitryssland (Belarus) höll jämna steg med Nederländerna i Minsk, men rasade allt som oftast ihop på bortaplan. Albanien har ett mer namnkunnigt lag på pappret, men är för ojämna för att vi ska kunna ge Hysaj, Sadiku och company fullt förtroende. Alla tecken är att föredra.

8. Waterford - St. Patrick’s 2

Statistik
Waterford inledde irländska Premier Division ganska piggt med nio plockade poäng på de första fem fighterna. Under sensommaren har The Blues dock fått bekänna färg ordentligt och bara lyckats nypa två pinnar på de senaste fyra rundorna. I och med torsken mot nästjumbon Finn Harps (2-3) häromsistens har värdarna bara fyra poäng ner till en negativ kvalplats. St. Patrick’s slog tillbaka Finn Harps med 2-0 för tre omgångar sedan och tog därefter poäng av serieledarna Shamrock Rovers i derbyt på Richmond Park. Håller sig tvåan under 50 procent är det en möjlig spik att runda av fredagstrippen med.


Singelstrecket! - Skottland

Israel är ett blekt landslag när det kommer till spel på resande fot. Sju torsk på de åtta senaste tripparna är inget roligt facit att ha med sig i ryggen när hemmastarka Skottland väntar. Fin spiketta på Hampden Park!

Kupongrensaren! - Polen

Polen saknar visserligen superstjärnan Robert Lewandowski, men i Piatek och Milik finns ändå tillräckligt med kvalitéer för att polackerna ska kunna störa det nederländska försvaret. Ettan över 70 procent får sällskap av övriga tecken.


Spelförslag:

72 rader

1. Nederländerna - Polen 1x2
2. Italien - Bosnien 1x
3. Norge - Österrike x2
4. Skottland - Israel 1
5. Rumänien - Nordirland x2
6. Slovakien - Tjeckien 2
7. Vitryssland - Albanien 1x2
8. Waterford - St. Patrick’s 2

270 reducerat system (2/3 U-tecken måste sitta)

1. Nederländerna - Polen 1x2
2. Italien - Bosnien 1x
3. Norge - Österrike (1x)2
4. Skottland - Israel 1
5. Rumänien - Nordirland 1x2
6. Slovakien - Tjeckien (x)2
7. Vitryssland - Albanien 1x2
8. Waterford - St. Patrick’s (x)2Lämna in ditt Topptips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td