Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
sep 2020
05

Analys av Europatipset 6/9

Nations League gånger 13 gäller när det är dags att hugga tag i söndagens Europatips. Senast gick det inget vidare sedan Kosovo oväntat tappat poäng mot Moldavien. Flera fina kamper finns att beskåda där mötet mellan Nederländerna och Italien får hållas som bongens absoluta höjdpunkt. Notera att kupongen sträcker sig över två dagar och avslutas under måndagen.Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Söndag kl 17:59

1. Schweiz - Tyskland 2

Statistik
Ett Tyskland utan flera toppspelare från Champions League-vinnarna Bayern München fick bara 1-1 hemma mot Spanien när Gaya kvitterade på stopptid för spanjorerna. Nu väntar grannlandet Schweiz för Jogi Löws mannar, ett Schweiz som fick resa hem från Ukraina utan poäng i torsdags (1-2). Den rödvita alpnationen lär inte vika in fällkniven i första taget när storebror kommer på besök. Schweizarna har flertalet vassa lirare som till vardags spelar i Bundesliga och med en trolig stenhårt streckad tvåa petar vi in alla tecken och hoppas på en redig knall!

2. Spanien - Ukraina 2

Statistik
Ukraina är numera en aktad fotbollsnation som i EM-kvalet kammade hem gruppen före självaste Portugal utan att torska en enda batalj. I torsdags fortsatte de gulblå på inslagen väg genom att lägga Schweiz på rygg med 2-1 sedan Yarmolenko och Zinchenko satt varsin boll i nätmaskorna bakom Sommer. Spanien gjorde en stark bortafight mot Tyskland och belönades med en poäng i bagaget till Madrid. I den spanska huvudstaden ska värdnationen gälla som favoriter, men känslan är att Ukraina kommer bjuda på en rejäl fight. Alla tecken letar sig in där tvåan rensar magiskt!

3. Ungern - Ryssland 2

Statistik
Vidare till Budapest där två lag med råg i ryggen strålar samman. Hemmanationen Ungern stod för en rejäl skalp när upphaussade Turkiet fick på näbben i torsdags sedan Salzburgs Szoboszlai dunkat dit en frispark på ett mycket vackert sätt. Ungrarna hade dessutom två bollar i målramen. Ryssland fick kämpa hårt hemma mot Serbien, men lyckades slutligen vinna med 3-1 efter att jätten och tillika lagkaptenen Dzyuba satt två påsar. Han blir att se upp med för det ungerska försvaret. Tvåan är trolig, men ettan under 25 procent är en spännande gardering att ta i beaktning.

4. Serbien - Turkiet 1

Statistik
I Belgrad möts Serbien och Turkiet i samma grupp där Ryssland och Ungern ingår. Turkiet stod för en blek insats i torsdags då den ungerska 1-0-viktorian helt klart var i underkant. Inte ens turkarna själva hade kunnat protestera om det hade blivit 0-3 i baken. Det blir knappast lättare att bege sig till Balkanhalvön och möta Serbien som stod upp bra borta mot Ryssland häromsistens, men inte orkade hålla emot tanken Dzyuba. Värdarna tappar sällan poäng på hemmaplan, visst lockar ettan klart mest. Spik!

5. Irland - Finland 1

Statistik
Pukki och hans landsvänner i Finland lyckades inte få iväg ett enda skott på mål i hemmamötet med ett vingklippt Wales. Inte heller Wales imponerade, men när uret tickade upp mot 80 minuter lyckades ändå Cardiff-anfallaren Kieffer Moore placera in kampens enda mål snyggt framspelad av Daniel James. Våra blåvita grannar i öst beger sig nu till Irland för att möta ett starkt lag där spelare som Robbie Brady och Aaron Connolly sticker ut lite extra. The Boys in Green fick nöja sig med en pinne borta mot Bulgarien, att det blir minst en till på söndag är troligt. Spiketta eller möjligen 1X.

6. Slovenien - Moldavien 1

Statistik
Tillbaka till Balkan dit Moldavien kommer med vind i seglen efter att ha bärgat en mycket överraskande poäng hemma mot Kosovo. Att det ska bli nya poäng i Ljubljana känns dock föga troligt. Slovenien är förvisso inget hejdundrande lag, men håller ändå betydligt högre klass än gästerna trots att några nyckelspelare saknas. Med Andraz Sporar på topp blir det minst ett par mål framåt, det ska gott och väl räcka till tre poäng. Spika ettan och gå vidare.

7. Kosovo - Grekland 2

Statistik
Från Ljubljana till Pristina där det inte är lika lätt att förutspå en vinnare på Fadil Vokrri Stadium. Om publik tillåtits hade det det kunnat spåra ur fullständigt med tanke på att Grekland inte har erkänt Kosovo som självständig stat. Något som självfallet rört upp en hel del känslor. Grekland, som har tryckt på resetknappen efter misslyckandet i EM-kvalet, gjorde en bra fight borta mot Slovenien (0-0) och borde nog ha vunnit den medan Kosovo tappade poäng mot lilla Moldavien. Grekerna ska hållas högre än Kosovo. Spiktvåa eller X2.

8. Malta - Lettland 2

Statistik
Innan vi vänder blad och skiftar över till måndagen ska vi titta till ett möte i Liga D Grupp 1. Lettland fick bara 0-0 hemma mot Andorra trots stor dominans i både bollinnehav och skottstatistik. Ikaunieks bommade straff och Gutkovskis drog på sig ett rött kort och är därmed avstängd när övriga letter reser till Malta. Hemmalaget torskade med 2-3 på Färöarna sedan Olsen gånger tre målat för det vitrödblå laget. Malta har torskat tio landskamper i följd. X2 räcker gott.

9. Nederländerna - Italien 1

Statistik
Över till måndagen och bataljen vi nämnde i ingressen. Nederländerna har genomgått en generationsväxling och är definitivt redo att tampas med Europas samtliga stormakter. En sådan möter de orangea under måndagskvällen när Italien gästar Amsterdam. Med Virgil van Dijk, Depay, De Jong, Wijnaldum med flera har hemmalaget ett drömlag. Italien gjorde rent hus i EM-kvalet och smällde dit hela 37 bollar i offensiv bur på tio matcher. Det är inte likt ett italienskt fotbollslandslag. I Amsterdam håller vi ändå Nederländerna något högre och till rådande streckning är ettan en kul chansspik, åtminstone på mindre system.

10. Nordirland - Norge X

Statistik
På Windsor Park i Belfast ser Nordirland ut att undervärderas av det svenska folket. Norge har tagit stora kliv de senaste säsongerna med Lasse Lagerbäck som dirigent och Haaland som påläggskalv. Här saknar baggarna emellertid Martin Ödegaard som under säsongen var en av Real Sociedads absolut bästa spelare. Nordirland är ett tungt lag att möta som ständigt spelar på gränsen och fokuserar på fasta situationer. Det kan bli en obehaglig måndagskväll i Belfast för Lasse och hans rödblå guttar. 1X spelas.

11. Tjeckien - Skottland 1

Statistik
Tjeckien är på uppåtgående igen efter ett par mörka år. Nationen avancerade till EM-slutspelet efter ett stabilt kval där man tog fullt pott hemmavid. Både Kosovo och England fick lämna öl-landet med svansen mellan benen. På minuskontot är att varken Schick eller Soucek fanns med mot Slovakien i fredags och är tveksamma även när Skottland gästar på måndag. Skottarna är allt som oftast tuffa att tas med hemma på Hampden Park, men desto mer beskliga på resande tass. Med eller utan duon Schick/Soucek ska värdarna hållas som det bättre laget. Trolig etta.

12. Bosnien - Polen 1

Statistik
På Bilino Polje i Zenica väntar en på förhand jämn tillställning. Polen håller en högre nivå när samtliga kanoner är med, men till måndagens kamp ligger en viss Robert Lewandowski hemma på sofflocket och vilar efter Champions League-titeln med Bayern München. Bosnien har ett vasst mittfält med Visca och Besic och i anfallet återfinns Edin Dzeko som kan hota vilken backlinje som helst. Med en alltför högervriden streckning bör vänstersidan prioriteras även om samtliga tecken smakar allra bäst.

13. Österrike - Rumänien 1

Statistik
Österrike tog sig vidare till EM genom att sluta tvåa bakom Polen i gruppen. På hemmabana gick alpnationen segrande ur fyra av fem strider och hade 12-3 i målskillnad. De allra flesta österrikarna i truppen till Nations League spelar till vardags i Bundesliga. Rumänien förlitar sig främst på firma Hagi/Puscas och är ganska tama där bakom. Gästerna hade inte mycket att hämta i Sveriges kvalgrupp och lär även få det svårt i Klagenfurt. Då ettan streckas hårt får krysset ackompanjera.


Singelstrecket! - Slovenien

Moldavien rankas som Europas femte sämsta fotbollsnation, men lyckades ändå tura till sig en poäng hemma mot Kosovo. Slovenien är därmed varnade och går inte i samma fälla. Etta!

Kupongrensaren! - Ukraina

Senast Ukraina torskade en landskamp var i november 2018. Efter det har Shevchenkos mannar tagit enorma kliv med framgångar i både EM-kval och Nations League. Tvåan måste synas i Madrid!


Spelförslag:

432 rader

1. Schweiz - Tyskland 1x2
2. Spanien - Ukraina 1x2
3. Ungern - Ryssland 12
4. Serbien - Turkiet 1
5. Irland - Finland 1
6. Slovenien - Moldavien 1
7. Kosovo - Grekland 2
8. Malta - Lettland x2
9. Nederländerna - Italien 1
10. Nordirland - Norge 1x
11. Tjeckien - Skottland 1
12. Bosnien - Polen 1x2
13. Österrike - Rumänien 1x

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Schweiz - Tyskland (1x)2
2. Spanien - Ukraina 1x2
3. Ungern - Ryssland 1x2
4. Serbien - Turkiet 1
5. Irland - Finland 1(x)
6. Slovenien - Moldavien 1
7. Kosovo - Grekland x2
8. Malta - Lettland x2
9. Nederländerna - Italien 1(x2)
10. Nordirland - Norge 1(x)
11. Tjeckien - Skottland 1
12. Bosnien - Polen 1x2
13. Österrike - Rumänien 1(x)Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td