Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
sep 2020
12

Analys av Europatipset 13/9 - JACKPOT!

Det dukas upp för ett magiskt Europatips denna söndag. Det vimlar av sagolikt värde och dessutom har kupongen kryddats med en jackpot på smarriga 3 miljoner. Matcher från Premier League, Ligue 1, La Liga, Allsvenskan och slutligen Superettan ska avhandlas. Jobba 13!



Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Söndag kl 14:29

1. Tottenham - Everton 2

Statistik
Vi inleder i London där Tottenham lär vara gruvligt revanschsugna efter debaclet den gångna säsongen. Spurs har hämtat in Höjbjerg från Southampton som höjer nivån på mittfältet. Matt Doherty är ett annat hyggligt nyförvärv, men mycket mer än så är det faktiskt inte. Everton har i sin tur spetsat truppen med gubbar som James Rodríguez och Doucouré. The Toffees känns minst lika bra som Tottenham på förhand och då lockar värdet till höger. Börja med tvåan och fortsätt måla hela vägen över.

2. West Bromwich - Leicester 2

Statistik
West Bromwich tillhörde toppen av The Championship under hela säsongen, men höll faktiskt på att sjabbla till det mot slutet. Det ordnade slutligen upp sig för The Baggies som spås gå en tuff säsong till mötes i Premier League. Nathan Ferguson har bland annat lämnat och det är ingen duvunge. Leicester trasslande även de till det i sluttampen av ligaliret och bommade därmed en plats i Champions League. “Rävarna” har tappat Chilwell till Chelsea, men kvar finns en viss Jamie Vardy och in har belgaren Castagne kommit. Leicester håller minst en nivå högre och tvåan spikas därmed på The Hawthorns.

3. Malmö FF - AIK 1

Statistik
Från de brittiska öarna vidare till Allsvenskan där Malmö FF blev serverade säsongens andra torskmåltid på Behrn Arena häromsistens. Chanser skapade skåningar i överflöd, men Kiese Thelin och Toivonen hade för ovanlighetens skull blött krut i doserna. Dessutom stod Ahmedhodzic och Lewicki för två osedvanliga bjudningar som ledde från till Örebro-strutar. Bra chanser att studsa tillbaka omgående för MFF när tabelltolvan AIK gästar. Gnaget kunde inte följa upp segern mot Helsingborg på ett positivt sätt, 0-1 blev det hemma mot Häcken. Som lök på laxen är Sebastian Larsson avstängd efter för många gula kort. Väldigt trolig hemmaseger, med hänsyn till värdet får krysset haka på ettan på större system.

4. Hammarby - Helsingborg X

Statistik
På tal om bjudningar så bjöds Hammarby på flertalet gåvor av IFK Göteborgs målman Anestis i torsdags. Söderkisarna tackade och tog gladeligen emot och vann med hela 4-0 på Gamla Ullevi sedan Muamer Tankovic svarat för ett äkta hattrick i andra halvlek. Helsingborg fick nöja sig med en poäng hemma mot Kalmar och återfinns alltjämt på en neslig negativ kvalplats. Formen är dock god hos Di Röe som innan uppehållet serverade Djurgården en svidande förlust på Olympia. Mellbergs mannar ska inte räknas bort på Tele2 Arena, framförallt inte till dessa streck. Alla tecken!

5. Falkenberg - IFK Göteborg X

Statistik
I Falkenberg stundar ett mustigt västkustderby när ett vingklippt IFK Göteborg gästar Falcon Alkoholfri Arena. Poya Asbaghi fick som bekant lämna den blåvita skutan tidigare i veckan och nu är det klart att Roland Nilsson tar över rodret framöver. För det vikarierande tränarpartet Siblia/Westberg blev torsdagens batalj mot Hammarby en mardröm. IFK stod för en håglös insats i 0-4-förlusten och det hjälpte inte heller att Anestis hade fullt med cement i skorna. Jumbon Falkenberg har grejat oavgjort i tre av de fyra senaste hemmamatcherna, endast serieledande MFF har slagit Falken här. 1X!

6. Mjällby - Varberg 1

Statistik
Efter 18 avverkade omgångar i Allsvenskan ståtar Mjällby med resultatraden 6-6-6. Nykomlingarna har i viss mån sett ut som ett gäng respektlösa odjur, framförallt på Strandvallen där Blekingeborna roffat åt sig poäng i sju av nio fighter. 3-1 mot AIK, 2-2 mot Malmö och 1-1 mot Göteborg är ett stabilt svartgult facit sett till de senaste tre hemmamatcherna. Varberg trivs även de klart bäst hemma i Halland. Värre är det med en bussresa i kroppen. Sex inkasserade poäng på bortaplan är Allsvenskans näst sämsta facit. Spiketta eller möjligen 1X.

7. Valladolid - Real Sociedad 2

Statistik
La Liga drar precis som Premier League igång till helgen, den första spanska fighten att greppa tag i är den mellan Valladolid och Real Sociedad. Gästerna från San Sebastián lyckades med nöd och näppe lösa en biljett till Europa League efter en svag sommar. Martin Ödegaard har kallats tillbaka av Real Madrid, men baskerna har alltjämt ett bra lag med Alexander Isak, nyanlände David Silva och Oyarzabal. Willian José har i dagarna testats positivt för corona och missar premiären. Valladolid landade på en plats i mitten av tabellen den gångna säsongen och har ett intressant lag på pappret inför ligastarten. Weissman och Orellana är två spännande nyförvärv. Tvåan först, men helst visst bör den garderas tidigt och friskt.

8. Valencia - Levante 2

Statistik
Spaniens tredje största stad slår på stort direkt i den första omgången. På maffiga Mestalla stundar ett på förhand intressant derby mellan Valencia och Levante. Värdklubben blev bara nia i fjol när det sparkades tränare hej vilt. Inför denna säsong har dessutom “Fladdermössen” tappat en rad toppspelare och framtiden känns osäker. Levante är inget skräpgäng Valencia bara knallar rakt över, det verkar sannerligen EU-tipparna tro som streckar upp värdarna till månen. Här på Mestalla knep “Grodorna” en pinne senast det begav sig. Tvåa!

9. Villarreal - Huesca 1

Statistik
Villarreal landade på finfin femteplats i fjol, upp till Champions League-platserna skiljde dock hela tio poäng. Cazorla har tackat för sig, men Coquelin och Parejo är två bra förstärkningar från Valencia. Huesca vann Segunda föregående säsong och har ett par intressanta spelare, inte minst i Shinji Okazaki som vevade in tolv strutar i andraligan förra året. Bredden är dock inget vidare, en kamp i botten av tabellen väntar troligen för nykomlingarna. 1X är ett lås.

10. PSG - Marseille 2

Statistik
Coronaviruset har letat sig in i PSG:s trupp och i ligapremiären saknades Neymar, Mbappé, Navas, Di Maria, Icardi, Paredes och Marquinhos. Inga dussinlirare precis. Neymar kan eventuellt spela, parisarna är definitivt rejält försvagat. De regerande mästarna torskade mot Lens senast och Marseille ska helt klart kunna störa PSG. Trots alla avbräck tror det svenska folket stenhårt på värdarna, då är det enkelt att vända på klacken och lira X2 till supervärde!

11. Lorient - Lens 1

Statistik
Nykomlingsmöte i Bretagne gäller härnäst. Lens lyckades alltså med konststycket att rubba PSG, som förvisso saknade flertalet nyckelspelare, häromsistens. Det ska dock sägas att de var rejält utspelade, något som bollinnehavet 80-20 i PSG:s favör vittnar om. Lorient slutade en poäng före Lens i Ligue 2 föregående säsong och har börjat med en vinst och en förlust första två matcherna i Ligue 2. Hemmasegern får anses vara trolig. Etta!

12. Monaco - Nantes 2

Statistik
Nantes inledde ligaliret med att bärga en pinne borta mot Bordeaux för att sedan slå tillbaka Nimes i andra omgången trots att både Louza och Fabio fick syna den blodröda skivan. De är således avstängda när Monaco väntar i furstendömet denna söndag. Ben Yedder och nye Kevin Volland är två skickliga spelare, men spelmässigt har varken de eller Monaco som lag imponerat hittills. Ettan streckas ändå väl högt vilket gör att X2 bör prioriteras på Stade Louis.

13. Norrby - Västerås 1

Statistik
Kupongen når dess ändhållplats genom mötet i Superettan mellan Norrby och Västerås. Boråsarna kommer närmast från en näbbdragning borta mot Örgryte (0-2). I en förhållandevis jämn match. På Borås Arena är det få lag som rår på Norrby. Gästerna från Västmanland plockar även de lejonparten av poängen hemmavid. VSK har faktiskt bara lyckats inkassera en trepoängare på bortabana, mot AFC i premiären. Omkring 40 procent kan ettan gott lämnas allena.


Singelstrecket! - Leicester

Leicester kan blicka tillbaka på ett riktigt bra fjolår även fast CL-biljetten slank ur näven. ”Rävarna” har fått behålla stommen och ska hållas klart högre än nykomlingarna West Bromwich.

Kupongrensaren! - Levante

Det mesta gick emot Valencia den gångna säsongen, Los Che som även har tappat Torres, Rodrigo och Parejo med flera. Perfekt läge för Levante att skrälla i derbyt!


Spelförslag:

432 rader

1. Tottenham - Everton 1x2
2. West Brom - Leicester 2
3. Malmö FF - AIK 1
4. Hammarby - Helsingb. 1x2
5. Falkenberg - Göteborg 1x
6. Mjällby - Varberg 1
7. Valladolid - Sociedad 1x2
8. Valencia - Levante 2
9. Villarreal - Huesca 1x
10. PSG - Marseille x2
11. Lorient - Lens 1
12. Monaco - Nantes x2
13. Norrby - Västerås 1

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Tottenham - Everton 1x2
2. West Brom - Leicester 2
3. Malmö FF - AIK 1(x)
4. Hammarby - Helsingb. 1(x2)
5. Falkenberg - Göteborg (1)x(2)
6. Mjällby - Varberg 1(x)
7. Valladolid - Sociedad 1x2
8. Valencia - Levante x2
9. Villarreal - Huesca 1x
10. PSG - Marseille (x)2
11. Lorient - Lens 1
12. Monaco - Nantes 1x2
13. Norrby - Västerås 1



Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td