Logga in
sep 2020
14

Analys av Topptipset 15/9

Tisdagens Topptips innehåller lite av varje. Superettan och Ligue 1 står för serielunket och därefter sätts kikaren på cupspel i dess olika former. Champions League-kvalet knuffar in tre bataljer på kupongen som sedan avrundas på de brittiska öarna med lika många fajter från den Engelska Ligacupen. Häng med på resan mot åtta gröna bockar!Lämna in ditt Topptips här!

Spelstopp: Tisdag kl 18:59

1. Öster - Trelleborg X

Statistik
Småland är första destination och värdföreningen Öster kan se tillbaka på en framgångsrik sensommarperiod. Denis Velic adepter har plockat 13 av de senaste 15 möjliga poängen och därmed hakat på Jönköpings Södra på den sista kvalplatsen till Allsvenskan. Den fina formraden har också majoriteten av svenska folket anammat och streckar därmed upp ettan väl högt. Trelleborg är i grunden på samma nivå som smålänningarna och här blir värdet på skåningarna lockande. Fatawu är en oberäknelig anfallare som mycket väl kan bli tungan på vågen för Trellehulla i denna kamp. Börja med den östliga rensarsidan och gå sedan hela vägen på större rader.

2. Montpellier - Lyon 2

Statistik
Vidare ner till Frankrike där Lyon hittills inte visat någon större baksmälla från det framgångsrika Champions League-äventyret. Les Gones inledde Ligue 1 med att lappa till Dijon med 4-1 och även om gästerna bara fick 0-0 mot Bordeaux senast var det en prestation som en annan dag hade inneburit seger. Här kommer dessutom megatalangen Houssem Aouar och nyförvärvet Tino Kadewere tillbaka i truppen och det är två spelare som höjer nivån duktigt. Montpellier har inte förlorat en tävlingsmatch hemma mot OL sedan drygt två och ett halvt år tillbaka, men här lär värdarna få det hett om öronen. Tvåan är en given utgång, säkra därefter upp med krysset.

3. Dynamo Kiev - AZ Alkmaar X

Statistik
Över till Champions League-kvalet där vi börjar med att syna mötet mellan Dynamo Kiev och AZ Alkmaar i Ukraina. AZ stod för en mäkta imponerande säsong i fjol och när förbundet bestämde sig för att blåsa av serien stod Alkmaargänget på lika många poäng som Ajax. Till gästernas stora förtret gick dock guldet till Amsterdamklubben och nu är det nya tag som gäller. Jättelöftena Calvin Stengs och Myron Boadu finns kvar hos holländarna och nu får duon sällskap av Jesper Karlsson som hämtats in från Elfsborg. Dynamo Kiev är inte på samma nivå som de har varit och ukrainarna hade bland annat stora problem mot Malmö FF i fjolårets Europa League. X2 är av högsta prioritet!

4. PAOK - Benfica 2

Statistik
I Thessaloniki har PAOK fått den otacksamma uppgiften att försöka fälla den portugisiska ligatvåan Benfica. Grekerna har spets i förre Arsenalspelaren Chuba Akpom och talangen Christos Tzolis, men det råder ingen tvekan om att det är Benfica som ska ses med tungt favoritskap i detta möte. Örnarna har ruskig kvalitet på samtliga positioner i truppen och hit kommer de dessutom nästan helt utan skadebekymmer. Tvåan kan lämnas allena hela vägen upp till 55-60 procent, går den över den gränsen är det krysset som sällskapar.

5. Gent - Rapid Wien 1

Statistik
Gent har haft en mörk inledning på Jupiler League. En seger på fem försök är såklart inte bra nog men den rumänske tränaren Bölöni har också kommunicerat att ett stort mål är att kvalificera sig för Champions League-gruppspelet. I nyförvärven Kums och Fortuna får värdarna in spets till en trupp som redan innehåller namn som bland andra Odjidja-Ofoe och Chakvetadze. Rapid Wien har tappat viktige Stefan Schwab till PAOK Saloniki och när i princip inte ett enda nyförvärv av dignitet kommit in lär de skadetyngda österrikarna få det tufft i Belgien. Ettan spikas.

6. Newcastle - Blackburn X

Statistik
Champions League-kvalet lämnas därhän och istället läggs luppen nu på den Engelska Ligacupen. Newcastle fick en flygande start på Premier League-säsongen i lördags. Nyförvärven Callum Wilson och Jeff Hendrick målade varsin gång i 2-0-segern borta mot West Ham och det ser ut som att Skatorna ska kunna ha en rolig säsong trots alla ovissheter kring det potentiella ägarbytet. I cupsammanhang har dock de svartvita vikit ner sig otroligt lätt de senaste åren. Blackburn var på vippen att lugga fjolårets Premier League-lag Bournemouth på poäng i Championship-premiären och mot ett förmodat roterande Newcastle ska gästerna ses med goda möjligheter att kunna ordna åtminstone ett oavgjort resultat. Måla brett.

7. Bournemouth - Crystal Palace X

Statistik
Roy Hodgson och hans Crystal Palace inledde Premier League-säsongen på sedvanligt manér. Örnarna krympte ytorna för Southampton och när det vankades omställningar var Wilfried Zaha och Jordan Ayew ständigt på språng. Den förstnämnde blev också premiärens enda målskytt, men mysfarbrorn Roy lär säkerligen överväga att spara sin anfallsstjärnas krafter i cupmötet med Bournemouth. Skadelistan är redan fylld med en hel drös spelare i de defensiva leden och den här bataljen är väldigt oviss på förhand. The Cherries har fortfarande tyngd i bland andra Jefferson Lerma, David Brooks och Lewis Cook och ska definitivt inte ses som chanslösa här. Alla tecken rekommenderas.

8. Burton - Aston Villa 2

Statistik
Kupongen avrundas på Pirelli Stadium där Burton tar emot Aston Villa. Nigel Cloughs gamla gäng tog sig hela vägen till semifinal i Ligacupen säsongen 18/19 och med den framgången i närminnet lär värdarna ta sig an Aston Villa med gott hopp. Birminghamgänget har dock bredd i truppen och även om Dean Smith bestämmer sig för att rotera ska gästerna gälla som klara favoriter här. Tvåan lär streckas på allt hårdare inför spelstopp och i takt med att den växer är krysset inte fel att gardera med.


Singelstrecket! - Gent

Gent har underpresterat i säsongsinledningen, men nu är det dags att steppa upp för att nå Champions League-gruppspelet. Truppen innehåller gott om spetsspelare och här får Rapid Wien en mycket tuff afton.

Kupongrensaren! - AZ Alkmaar

AZ:s brutala säsong i Eredivisie verkar helt ha passerat svenska folket förbi. Dynamo Kiev streckas på i godan ro men här får ukrainarna se upp. Holländarna är faktiskt i grunden ett något starkare gäng och alla seriösa kuponger har med högersidan.


Spelförslag:

72 rader

1. Öster - Trelleborg x2
2. Montpellier - Lyon 2
3. Dynamo Kiev - AZ x2
4. PAOK - Benfica 2
5. Gent - Rapid Wien 1
6. Newcastle - Blackburn 1x2
7. Bournem. - Crystal P 1x2
8. Burton - Aston Villa x2

270 reducerat system (2/3 U-tecken måste sitta)

1. Öster - Trelleborg 1x2
2. Montpellier - Lyon (x)2
3. Dynamo Kiev - AZ 1x2
4. PAOK - Benfica (x)2
5. Gent - Rapid Wien 1
6. Newcastle - Blackburn (1)x(2)
7. Bournem. - Crystal P 1x2
8. Burton - Aston Villa x2Lämna in ditt Topptips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td