Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
sep 2020
15

Analys av Europatipset 16/9

Onsdagens Europatips inleder med kvalspel från såväl Europa League som Champions League. Bland andra ska Hammarby in i elden och på tal om blågula gäng fortsätter kupongen sedan med fem fajter från Superettan. Rundar av gör vi i England där Ligacupen bidrar med tre kamper. Det här är en bong där en del favoriter ska kunna fällas och som brukligt är siktet inställt på 13 rätt!



Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Onsdag kl 18:59

1. Hammarby - Lech Poznan 1

Statistik
Det är svårt att bli klok på detta Hammarby. I Allsvenskan går söderbönornas formkurva likt en berg- och dalbana där Bajen ena helgen åker och slår Göteborg med 4-0, för att sedan komma hem och halvt pinsamt dela på poängen med Helsingborg. Nu ska Billborns grabbar försöka kvala in till Europa League och i vägen står Lech Poznan. Polackerna hör till de bättre gängen i Ekstraklasa där dock inledningen har varit mörk. Två poäng av de senaste nio möjliga är inte bra nog, men trots det ska inte Poznan räknas bort här. Börja med gaffeln och måla därefter hela vägen med tanke på kombattanternas tveksamma dagsform.

2. Ferencváros - Dinamo Zagreb X

Statistik
Efter ett snabbt avverkat Europa League-kval är det nu dags att syna Champions Leagues dito. Ferencváros hade inga problem med att betvinga Djurgården och av bara farten åkte sedan ungrarna till Skottland och lade Celtic på rygg. Kenya-födde norrmannen Tokmac Nguen har varit Ferencváros viktigaste spelare så här långt och den målfarlige anfallaren blir ett hot även mot Dinamo Zagreb. Kroaterna kommer stärkta av segern mot Hajduk Split i fredags där bland andra Orsic pangade in en balja. Han och Nguen går en match i matchen här och bli inte förvånade om det är någon ur den duon som blir hjälte för sitt gäng på Groupama Arena. Alla tecken rekommenderas.

3. Qarabag - Molde 2

Statistik
En bit in på fastlandet från den azerbajdzjanska östkusten håller Qarabag till. The Horsemen, som hemmalaget kallas, nådde säsongen 17/18 hela vägen in i Champions League-gruppspelet, men det är annars främst i Europa League som värdarna figurerat de senaste åren. Gott om rutin finns alltså i truppen men här blir ettan övervärderad. Molde har ett något vassare manskap på pappret och i den senaste kvalrundan slog norrmännen ut den slovenska stormakten Celje. Kommer de upp i samma nivå här är mycket vunnet och värdet på tvåan är tillräckligt bra för att agera utgångstecken. Krysset följer med på större system.

4. Midtjylland - Young Boys 2

Statistik
Ett på förhand mycket spännande möte är att vänta i Danmark. Midtjylland vann Superligaen överlägset i fjol och för att hålla övriga inhemska lag på avstånd har FCM hämtat hem Pione Sisto från Spanien. Det räckte dock inte i premiären mot Sönderjyske där värdarna stod för en blek insats och torskade med 0-2. Betydligt tuffare emot nu när Young Boys kommer på besök. De regerande schweiziska ligamästarna inledde hösten på bästa sätt med att bärga ännu en titel i och med cupsegern mot Basel. Målsprutan Jean-Pierre Nsame nätade då och anfallaren kan mycket väl måla även här mot ett något framtungt Midtjylland. I en förväntat målglad tillställning ska Young Boys hållas snäppet högre än danskarna och tvåan är en lockande spik till runt 40 procent.

5. Brage - GAIS 1

Statistik
Vi vinkar adjö till de europeiska kvalmatcherna och riktar istället förstoringsglaset mot Sverige och Superettan. Brage har hittills haft en mellanmjölkssäsong men trots det är ändå masarna med och hugger på kvalplatserna till Allsvenskan. Det säger det mesta om vilken nivå truppen trots allt håller och i den senaste omgången tog Borlänges stoltheter en tung trea i Trellehulla. Nu vankas spel på den egna plastmattan och där är Brage erkänt starka. GAIS kommer från två raka segrar mot Trelleborg och Sundsvall, men det ska också föras till protokollet att de sex poängen tagits hemma i Göteborg. Utanför Götet är Makrillarna ett av seriens sämsta gäng och här får besökarna en jobbig afton. Ettan står utmärkt på egna ben.

6. Degerfors - Dalkurd X

Statistik
Degerfors går fram som en pansarvagn i jakten på direktbiljetten till Allsvenskan. Två raka triumfer och åtta (!) gjorda mål mot toppkonkurrenterna Halmstad och Jönköpings Södra är såklart blytunga siffror. Efter sådana maxprestationer är det dock fullt normalt att nivån per automatik sänks och inför fajten mot svårspelade Dalkurd får bruksklubben alldeles för stort förtroende. Kurderna kämpar för att greja kontraktet och i en så pass jämn serie som Superettan är det omöjligt att spika en etta till över 80 procent. Måla tvärs över och jobba in den östliga rensarsidan!

7. GIF Sundsvall - Akropolis 1

Statistik
Sundsvall såg länge ut som en solklar toppkandidat och fram till strax efter mitten på augusti hade Giffarna bara förlorat en enda fajt. Sedan har det dock gått troll i Engblom och gänget som kommer till spel mot Akropolis med fyra raka nederlag i ryggsäcken. Stockholmarna har precis som Sundsvall också länge levt på sin stabilitet, men efter totalt en poäng in på kontot i mötena mot Ljungskile och Öster kan grekerna också vara på väg mot en formdipp. På egen matta ska trots allt värdarna hållas högst, men på större rader är krysset ett tryggt komplement.

8. Jönköpings Södra - Örgryte 1

Statistik
Hade Örgryte bara spelat hemmamatcher hade de förmodligen kunnat gå upp i Allsvenskan. På Gamla Ullevi har ÖIS plockat 19 av sina totalt 25 poäng, vilket är ett ruskigt starkt facit. Det är dock på bortaplan det tryter för Sällskapet och med endast en seger på främmande mark blir det givetvis svårt att hävda sig i toppen. Nu ställs göteborgarna mot ett herrskap som är ännu starkare än de själva i egen borg. Jönköpings Södra är en poäng ifrån att vara bäst i klassen vad gäller spel inför egen tom arena och spelare för spelare är också Brännströms mannar ett par snäpp vassare än gästerna. Ettan är en stark utgång, för den med sug efter garderingar räcker det i så fall krysset.

9. Halmstad - Umeå FC X

Statistik
Örjans Vall är sista blågula anhalt. Halmstad fick ett gyllene läge att gå upp på samma poäng som Degerfors i toppen efter att ha slagit bruksklubben med 2-0 på Stora Valla. I den efterföljande kampen mot samma förening fick dock hallänningarna kapitulera med hela 1-4. Mange Haglund och gänget har faktiskt stått för ett par tveksamma insatser på den här arenan, bland annat mot Akropolis (2-3) och GAIS (0-0) och när ettan snuddar vid 80 procent är det läge att dra öronen åt sig. Umeå kämpar för kontraktet och norrlänningarna har plockat poäng i över hälften av sina resor så här långt. I utdelningsjaktens namn målar vi överallt!

10. Ipswich - Fulham 2

Statistik
Fulham räckte inte alls till i premiären mot Arsenal som torskades med 0-3. Utöver ett par ströchanser hade inte The Cottagers mycket att komma med och ska det se ut så där över majoriteten av säsongen blir det respass tillbaka till The Championship för Scott Parker och gänget. Nu är det dock Ligacupen som gäller och här lär bland andra Mitrovic, Areola och Knockaert finnas med från start då de satt kvistade mot The Gunners. Ipswich håller till i League One och inledde där på bästa sätt med en 2-0-viktoria mot Wigan. Prio ett för The Tractor Boys den här säsongen är att ta sig upp till The Championship och därmed är tvåan till runt 50 prollar en vettig spik.

11. Leeds - Hull 2

Statistik
Leeds imponerade i sin Premier League-återkomst med att göra tre mål på Anfield. Försvarsspelet såg dock något darrigt ut och att bjuda Liverpool på två straffar kostade Marcelo Bielsas manskap poäng i den kampen. Chilenaren är en förespråkare för rotation och lita på att mer eller mindre hela premiärelvan kommer att vara utbytt här. Det ger Hull större möjligheter att kunna få med sig ett resultat. Tigrarna drattade ur The Championship i fjol men starten på League One-äventyret var en positiv sådan. Stabila 2-0 på bortagräs mot Gillingham går inte att klaga på och på vägen till den här omgången slog Hull ut Sunderland. Värdesidan till höger lockar först och främst. Ettan tas inte med förrän på större system.

12. Southampton - Brentford 1

Statistik
Två gäng som på förhand spåddes en ljus säsong i sina respektive serier var Southampton och Brentford. Båda aktörerna förlorade dock sina premiärer med 0-1 och gemensamt var att nederlagen kom mot gäng som förväntas sluta under båda rödvita herrskapen (Crystal Palace och Birmingham). Nu ställs Hasenhüttls och Franks truppbyggen mot varandra i Ligacupen. Båda tränarna lär skruva lite på sina lag och det råder ingen tvekan om att det är The Saints som har den bredaste av de två trupperna. Ettan streckas dock i högsta laget för att kunna spikas och då bör krysset finnas med tidigt.

13. Bristol City - Northampton 2

Statistik
Vi avrundar på Ashton Gate med ett av kupongens absolut trevligaste skrällägen. Bristol City fick stort förtroende av stryktipparna i ligapremiären mot Coventry i lördags och med visst darr på ribban redde ett skadedrabbat värdgäng ut stormen då. Nu är det samma visa som gäller men frågan är om The Robins klarar av att leva upp till favoritskapet ännu en gång? Northampton slog ut Cardiff, ett lag av högre kaliber än Bristol City, på vägen hit med 3-0 och ska definitivt inte ses som chanslösa här. När värdarna mer eller mindre tvingas till en hel del rotation blir ettan ointressant. Gå för skräll och värde till höger istället.


Singelstrecket! - Brage

Brage har blandat och gett under säsongen men här får masarna ett fint läge att haka på topplagen. GAIS är svala utanför Göteborg och mot ett notoriskt hemmastarkt Brage får Makrillarna problem.

Kupongrensaren! - Northampton

Ett sargat Bristol City vann med nöd och näppe premiären mot nykomlingen Coventry. Insatsen var dock av sämre slag och när Northampton gästar höjs ett varningens finger. Gästerna betvingade Cardiff i förra rundan och ska ses med goda möjligheter att fälla ännu en Championship-drake här.


Spelförslag:

432 rader

1. Hammarby - Lech Poznan 12
2. Ferencváros - Din.Zagreb 1x2
3. Qarabag - Molde 2
4. Midtjylland - Young Boys 2
5. Brage - GAIS 1
6. Degerfors - Dalkurd 1x2
7. Sundsvall - Akropolis 1
8. Jönköping - Örgryte 1
9. Halmstad - Umeå FC 1x2
10. Ipswich - Fulham 2
11. Leeds - Hull x2
12. Southamp. - Brentford 1x
13. Bristol C - Northampton x2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Hammarby - Lech Poznan 1x2
2. Ferencváros - Din.Zagreb 1x2
3. Qarabag - Molde (x)2
4. Midtjylland - Young Boys 2
5. Brage - GAIS 1
6. Degerfors - Dalkurd (1)x(2)
7. Sundsvall - Akropolis 1(x)
8. Jönköping - Örgryte 1(x)
9. Halmstad - Umeå FC (1)x(2)
10. Ipswich - Fulham 2
11. Leeds - Hull 1x2
12. Southamp. - Brentford 1x
13. Bristol C - Northampton x2



Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td