Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
sep 2020
30

Analys av Europatipset 1/10

Ett ruskigt spännande Europatips är att sätta tänderna i denna torsdag. Engelska Ligacupen, La Liga och Europa League är alla representerade på kupongen där det bland annat tittas med många svenska ögon på Malmös ödesmatch mot Granada. Det finns gott om överstreckade favoriter och vi siktar givetvis på att försöka fälla några stora drakar, häng med!



Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Torsdag kl 18:59

1. Liverpool - Arsenal 1

Statistik
Arsenal hade inte mycket att sätta emot Liverpool när de drabbade samman i måndags. Klopps gäng vann då med 3-1 och även om The Gunners hade ett par bra lägen för ytterligare mål hade det varit långt ifrån rättvist om de rödvita fått med sig poäng. Nu lär elvorna från ligafajten roteras kraftigt och då ska trots allt Liverpool återigen ses som favoriter. Arsenal har lovande spelare i form av Saka, Nketiah och Willock, men mot mer spetsiga lirare som Origi och Jota kommer gästerna att få det tufft på Anfield. Tydlig utgångsetta.

2. Aston Villa - Stoke 1

Statistik
Villa Park är nästa anhalt i Ligacupen där Aston Villa tar emot Stoke. Lejonen har inlett säsongen på bästa sätt med dubbla vinster i såväl Premier League som Ligacupen. Dean Smith har hittat ett fungerande rotationssystem och fjolårsfinalisterna i den här turneringen ska ses med goda möjligheter att gå långt även i år. För Stoke lär det däremot ta slut här. The Potters harvar runt i The Championship och trots att truppen är namnstark på pappret ser det allt som oftast inte bra ut i spelet. Här är värdarna både ett och två nummer för stora och ettan kräver inga garderingar.

3. Celta Vigo - Barcelona X

Statistik
Vidare till La Liga som bjuder på tre kamper där samtliga favoriter streckas ruggigt högt. Barcelona är först ut och katalanerna hade en lyckad premiär tillsammans med nye tränaren Ronald Koeman. Fati, Messi och Coutinho imponerade alla men det ska också sägas att Villarreal knappast bjöd upp till dans. Det lär däremot Celta Vigo göra. Värdarna har inte förlorat hemma mot Barca sedan 2015 och har gott om spelare som ska kunna störa Koemans gäng. Aspas, Méndez och Suárez är inga dussinlirare och här måste den grovt överstreckade tvåan omgående få backning.

4. Athletic Bilbao - Cádiz 1

Statistik
Baskien är nästa anhalt där Bilbao ska göra sin första match i den egna borgen. De rödvita är av tradition enormt starka på San Mamés, men när det är så här tidigt på säsongen är det svårt att spika ettan när den är uppe och dansar över 70 procent. Cádiz har en rutinerad målspottare på topp i form av Álvaro Negredo och han har tidigare i karriären smällt in totalt nio personliga poäng mot baskerna. Det är inte illa i pinkat och bli inte förvånade om Negredo är framträdande även här. Krysset bör sällskapa ettan från start.

5. Sevilla - Levante X

Statistik
Sevilla förtjänar all cred för insatserna till titeln i Europa League såväl som den i Supercup-finalen mot Bayern München. Det har dock blivit väldigt många matcher och väldigt mycket resande på kort tid för andalusierna som mot Levante spelar sin tredje match inom loppet av en vecka. Insatsen mot Cádiz var dessutom inget vidare då torsdagens värdförening inte lyckades vinna förrän i slutminuterna. Tuffare emot nu när Levante gästar. Valenciaklubben kommer från en imponerande viktoria på bortagräs mot svårslagna Osasuna och tog dessutom poäng av Lopeteguis mannar så sent som i juni. Gardera hela vägen för en favorit i repris!

6. Malmö FF - Granada X

Statistik
Nu kastar vi oss in i djungeln som är Europa League-kvalet. En hel drös med singelmöten ska synas och vi inleder med det kanske mest intressanta nere i Skåne. Malmö har ett svårslaget facit när det kommer till Europakval i den egna borgen. Här har MFF vunnit 15, kryssat åtta och inte förlorat en enda gång sedan 2011. Det bär respekt med sig och Granada lär få det hett om öronen under torsdagskvällen. Det ska dock sägas att gästerna är det klart starkare laget i grunden, men frågan är hur väl de trivs när all press ligger på deras axlar? På större rader sparas inga tecken.

7. Rio Ave - Milan 1

Statistik
Rio Ave imponerade i förra rundan mot Besiktas. Turkarna målades inför mötet upp som enorma favoriter, men “Vilacondenses” visade sig hålla jämna steg med den turkiska storklubben då. Här får portugiserna ånyo iklä sig underdog-kostymen när Milan kommer på besök. Rossoneri är dock rejält skadeskjutna och vill det sig riktigt illa för italienarna missar både Ibrahimovic och Rebic den här kampen. Det är gästernas två viktigaste spelare och här är värdet till vänster extremt intressant. Börja streckningen därifrån.

8. Rangers - Galatasaray 1

Statistik
Rangers går från klarhet till klarhet under Steven Gerrard. Förra säsongens Europaspel bar hela vägen till åttondelsfinal och i ligan är värdarna i allra högsta grad inblandade i tätstriden med Celtic. Tavernier, Kent och Morelos är tre profiler som dessutom kan lira rejäl boll och trion kommer att bli viktig när Galatasaray kommer på besök. Turkarna hade problem senast mot Hajduk Split, ett sämre lag än Rangers, och håller inte samma höga nivå som för ett par år sedan. Ettan är en intressant spik.

9. Rosenborg - PSV Eindhoven 2

Statistik
Rosenborgs möte med Alanyaspor i den förra rundan blev precis så jämnt och ovisst som förutspått. Till slut drog norrmännen det längsta strået, men Konradsen, som nätade då, är avstängd här då han fick syna det röda kortet. Tungt tapp för Hareides mannar som dessutom ser ut att få svårt med att hinna få nyförvärvet Henriksen redo för spel. PSV Eindhoven är två hack upp i svårighetsgrad jämfört med Alanyaspor och har spetsegenskaper i Malen, Gakpo och Bruma som inte finns hos värdarna. Tvåan inleder.

10. FC Köpenhamn - Rijeka X

Statistik
Köpenhamn hade inga problem med att betvinga Piast Gliwice, men desto större problem hade danskarna i rundan dessförinnan. Då hade FCK tur när de slog IFK Göteborg och det säger det mesta om hur Solbakkens mannar sett ut den senaste tiden. Ligaspelet har varit undermåligt med endast en pinne av nio möjliga och trots det målas de vita här upp som enorma favoriter. Rijeka hör till de bättre lagen i Kroatien och ska definitivt ses med god skrällchans här. Särskilt eftersom gästerna fått hela tre dagars mer vila i benen jämfört med Köpenhamn. Måla tvärs över.

11. Sporting - LASK Linz 1

Statistik
Speciella förutsättningar råder för Sporting inför mötet med LASK Linz. Coronaviruset har härjat i truppen och för några dagar sedan hade de grönvita så många som tolv spelare och sin tränare Rúben Amorim i karantän. En del ska dock vara friskförklarade nu, men med så pass många frågetecken har förstås uppladdningen varit en oönskad sådan. LASK Linz är ett välkänt ansikte för portugiserna då de båda kombattanterna möttes i fjolårets gruppspel. Där vann Linz med 3-0 hemma i Österrike och var också nära att knipa poäng på bortagräs. Det här lär bli ett målglatt möte och då passar gaffeln perfekt.

12. AEK Athen - Wolfsburg 2

Statistik
AEK Athen klarade med nöd och näppe av att slå ut ett försvagat St. Gallen i föregående runda. Nelson Oliveiras mål var vad som skiljde aktörerna åt då och nu är det betydligt tuffare emot för grekerna. Wolfsburg är ett par resor bättre än schweizarna och även om Weghorst dras med frågetecken ska Vargarna hållas klart högst här. Brekalo, Arnold och Ginczek är alla potentiella matchvinnare på ett eller annat sätt och tvåan kan med gott samvete lämnas på egna ben.

13. Charleroi - Lech Poznan 1

Statistik
Kupongen går i mål i Belgien. Charleroi har rivstartat säsongen i Jupiler League med sex vinster och en oavgjord och är således ohotade serieledare. Försvaret har varit ramstarkt och i offensiv riktning har namn som Rezaei och Gholizadeh glänst. Bli inte förvånade om det är någon ur den duon som skjuter belgarna till deras första europeiska gruppspel någonsin. Lech Poznan hade inga problem mot varken Hammarby eller Apollon Limassol, men här blir det tufft för polackerna. Ettan är givet utgångstecken.


Singelstrecket! - Aston Villa

Aston Villa gick hela vägen till Ligacupfinal i fjol och Dean Smiths mannar ser ut att kunna gå långt i samma turnering även i år. Stoke är minst två nivåer sämre än Birmingham-gänget och får det ruskigt tufft på Villa Park.

Kupongrensaren! - Rio Ave

Milan gråter blod över gällande sjukstugeläge. Både Ibrahimovic och Rebic riskerar med största sannolikhet att missa mötet med Rio Ave och då portugiserna är ett högkapabelt gäng lever Rossoneri farligt här. Vänstersidan är helt vital.


Spelförslag:

432 rader

1. Liverpool - Arsenal 1
2. Aston Villa - Stoke 1
3. Celta Vigo - Barcelona 1x2
4. Athletic Bilbao - Cádiz 1x
5. Sevilla - Levante 1x2
6. Malmö FF - Granada x2
7. Rio Ave - Milan 1x
8. Rangers - Galatasaray 1
9. Rosenborg - PSV 2
10. FC Köpenhamn - Rijeka 1x2
11. Sporting - LASK Linz 12
12. AEK Athen - Wolfsburg 2
13. Charleroi - Lech Poznan 1

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Liverpool - Arsenal 1(x)
2. Aston Villa - Stoke 1
3. Celta Vigo - Barcelona 1x2
4. Athletic Bilbao - Cádiz 1x
5. Sevilla - Levante 1x2
6. Malmö FF - Granada (1)x(2)
7. Rio Ave - Milan 1(x2)
8. Rangers - Galatasaray 1
9. Rosenborg - PSV (x)2
10. FC Köpenhamn - Rijeka 1x2
11. Sporting - LASK Linz 12
12. AEK Athen - Wolfsburg 2
13. Charleroi - Lech Poznan 1(x)



Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td