Logga in
okt 2020
01

Tips & Analys för Topptipset 2/10

Fredagen är här och varför inte passa på att inleda helgen med ett smarrigt Topptips. På kupongen som ska analyseras hittar vi matcher från sju olika länder och ligor. Bland höjdarna ser vi bland annat Fiorentina - Sampdoria. Dessutom ska PSG ge sig i kast med Angers i Paris. Mot åtta rätt!Lämna in ditt Topptips här!

Spelstopp: Fredag kl 20:29

1. Coventry - Bournemouth 2

Statistik
Kupongens inledande fight hämtas från England och The Championship där ett nykomlingsmöte stundar på St. Andrews. Coventry tog klivet upp från League One medan Bournemouth trillade ur Premier League. “Körsbären” har såklart tappat ett par namnkunniga lirare, men kan alltjämt mönstra ett starkt lag med spelare som Cook, King och Lerma. Några matchande toppar kan inte Coventry ställa ut på banan och trots att Rolle Nilssons forna gäng är erkänt stabila hemmavid är det från höger strecken ska falla. X2 är en vettig start.

2. Fiorentina - Sampdoria 2

Statistik
Tungt värre för Fiorentina som tappade en 3-2-ledning till förlust med bara ett fåtal minuter kvar av matchen hemma mot Inter senast. Ett sådant snöpligt nederlag är inte lätt att bara borsta bort från närminnet. Truppmässigt ser ändå Viola spännande ut med Ribéry, Kouamé, Bonaventura med flera. Värdarna blir dock alldeles för betrodda när Sampdoria kommer på besök. Doria har visserligen öppnat svagt med två nederlag, men gästerna har ändå tillräckligt med klass och framförallt rutin i laget för att kunna nagga Fiorentina på poäng här. Alla tecken åker in ögonaböj!

3. Union Berlin - Mainz 1

Statistik
Sebastian Andersson har bytt den tyska huvudstaden mot Köln inför denna säsong. Om Union Berlin kommer sakna svensken är svårt att sia om då Bundesliga fortfarande är i sin linda. Finländaren Joel Pohjanpalo har lånats in från Leverkusen och ska på sikt kunna kliva in och leverera framåt för Die Eiserman. Mainz har öppnat riktigt svagt med klara förluster mot både Leipzig och senast Stuttgart. Robin Quaison har sett hyfsat pigg ut, men det är han i princip ensam om hos gästerna. Niakhaté är dessutom avstängd här. 1X torde räcka hela vägen i Berlin.

4. PSG - Angers 1

Statistik
Från en europeisk huvudstad till en annan när vi styr skutan mot Paris. PSG har sannerligen inte haft någon arbetsro i början av säsongen – flertalet parisare drabbades av Corona, på det utbröt dessutom mer eller mindre ett vilt slagsmål i hemmamötet mot Marseille som PSG förlorade med 0-1. Efter tre raka segrar och 6-0 i målskillnad är dock huvudstadslaget på rätt köl ånyo. Angers har inlett relativt piggt med tre triumfer på fem fighter. Mot Brest häromsistens såg det dock inte alls bra ut och i den franska huvudstaden har Le SCO inte en sportmössa. Bank-etta!

5. Royal Antwerp - Mechelen 1

Statistik
Resan går vidare till Belgien där Mechelen haft en blytung start i Jupiler League. De Kakkers bärgade åtminstone en viktig skalp i lördags då de besegrade St. Truiden med 2-0. Blott 18-årige Aster Vranckx agerade stor segerorganisatör för Mechelen med dubbla strutar. Under fredagen väntar en klart tuffare utmaning för Vranckx och hans lagkamrater. Royal Antwerp har ännu inte torskat på egen matta denna säsong och vann motsvarande möte 2019. Börja med ettan och fyll på med krysset när plånboken flexas.

6. Guimaraes - Pacos de Ferreira 1

Statistik
I Portugal är det dags att inleda den tredje omgången. Guimaraes har precis som Pacos de Ferreira börjat svagt med ett kryss och en förlust efter dubbla kamper. Det finns dock en betydligt högre höjd i värdarnas trupp, inte minst hos rutinerade Quaresma. “Bävrarna”, som gästerna kallas för, kommer närmast från en 0-2-förlust mot Sporting där det inte var något snack om saken. Ny tuff utmaning nu för Pacos som inte har slagit Guimaraes på drygt tre år. Ettan är en fullt rimlig spik.

7. Dundee United - Livingston 1

Statistik
Två skotska duster avslutar denna fredagstripp. Lawrence Shankland, så heter Dundee Uniteds klart bästa spelare. Shankland har hittat nätmaskorna i två raka matcher inför mötet med Livingston och är den främsta anledningen till nykomlingens fina säsong så här långt. The Tangerines ska även ha bra chanser mot Livingston som bara har noterats för en pinne på bortabana. Strecka från vänster.

8. Kilmarnock - Motherwell X

Statistik
Motherwell har inte lyckats följa upp fjolårets succésäsong då de slutade trea och knep en Europaplats. Besökarna tragglar numera på den nedre halvan av tabellen och fick senast rejält med stryk av Rangers (1-5). Kilmarnock visar fin form med två raka vinster. Nicke Kabamba avgjorde mot St. Mirren i lördags med sin fjärde strut på lika många fighter. Med dessa ingångsvärden bör pennan fattas från vänster. Plocka helst med samtliga tecken om pengarna räcker. Motherwell har trots allt hög kapacitet i grunden.


Singelstrecket! - PSG

PSG har varvat igång igen och gått segrande ur tre raka strider utan att släppa in mål. När Angers gästar kommer fjärde av bara farten!

Kupongrensaren! - Sampdoria

Sampdoria streckas ner som om de inte skulle ha en suck mot Viola. Har Quagliarella en bra dag på jobbet kan han mycket väl bli tungan på vågen. Jobba Samp!


Spelförslag:

72 rader

1. Coventry - Bournemouth x2
2. Fiorentina - Sampdoria 1x2
3. Union Berlin - Mainz 1x
4. PSG - Angers 1
5. R.Antwerp - Mechelen 1
6. Guimaraes - P.Ferreira 1
7. Dundee U - Livingston 1x
8. Kilmarnock - Motherwell 1x2

270 reducerat system (2/3 U-tecken måste sitta)

1. Coventry - Bournemouth (1x)2
2. Fiorentina - Sampdoria 1x2
3. Union Berlin - Mainz 1x
4. PSG - Angers 1
5. R.Antwerp - Mechelen 1(x)
6. Guimaraes - P.Ferreira 1(x)
7. Dundee U - Livingston 1x2
8. Kilmarnock - Motherwell 1x2Lämna in ditt Topptips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td