Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
okt 2020
03

Tips & Analys för Europatipset 4/10

Det är ett ruskigt spännande Europatips som erbjuds under söndagen. Fyra fajter från Premier League, fyra från Allsvenskan, två från Serie A och La Liga plus dessutom en riktigt intressant drabbning från Ligue 1 är vad som ska benas igenom. För att lägga en fin grund till den gröna kupongen kommer här en djupgående analys!



Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Söndag kl 14:29

1. Aston Villa - Liverpool 2

Statistik
Vi inleder på Villa Park där Aston Villa i veckan åkte ur Ligacupen mot Stoke. Tungt för fjolårsfinalisterna såklart, men nu kan Dean Smith och company å andra sidan fokusera fullt ut på ligaspelet. I det har Villa inlett med sex poäng och en hållen nolla, men det lär ändras under söndagsaftonen. Liverpool kommer nämligen på besök och de regerande mästarna har sett enormt starka ut så här långt. Arsenal pulveriserades i måndags och kommer Klopps gäng upp i samma nivå här blir det en promenadseger. Tvåan spikas trots hård streckning.

2. Manchester United - Tottenham 1

Statistik
I Manchester är det dags för Mourinhoderbyt när portugisens nuvarande klubb Tottenham ska ta sig an hans gamla arbetsgivare Manchester United. Spurs spelar här sin fjärde match på en vecka och det är givetvis inte optimalt. Viktige Son dras med frågetecken och skulle han inte komma till spel här är gästerna rejält försvagade. United har ett perfekt truppläge och den klara segern mot Brighton i Ligacupen kom lägligt då vinsten mot samma motståndare ett par dagar innan var mer diskutabel. Ett utvilat värdgäng vinner detta.

3. Arsenal - Sheffield United X

Statistik
På Emirates Stadium tar Arsenal emot Sheffield United efter en spelmässigt tuff vecka. The Gunners blev totalslaktade av Liverpool i måndags och efterföljande Ligacupmöte mot samma aktör följde samma mönster. Skillnaden var dock att Pool saknade effektiviteten i det mötet och de rödvita kunde därmed, orättvist ska sägas, gå vidare efter straffar. Bernd Leno agerade hjälte då och tysken lär få en del att jobba med även här. Sheffield United har än så länge inte övertygat på samma sätt som i fjol, men mot ett skakigt Arsenal ska The Blades ses med goda möjligheter till poäng. Det tycker dock inte svenska folket som massakrerar ettan här. Högersidan blir således en stor nyckel till utdelningen.

4. Wolverhampton - Fulham X

Statistik
På tal om att bli hårt betrodda är det vad Wolverhampton blir inför mötet med Fulham. Visst har Londonlaget stått för en hemsk inledning, men det ska också sägas att Wolves inte direkt rosat marknaden heller. Traoré ser ut att vara ur form och då Jota försvunnit hänger mycket på Podence och Jiménez i offensiv riktning. Den förstnämnde har dock dragits med skadebekymmer den senaste tiden och är ett osäkert kort inför söndagen. Kan Scott Parker bara styra upp defensiven kan The Cottagers mycket väl överraska här. Måla tvärs över.

5. Hammarby - Djurgården 1

Statistik
Stockholmsderbyt är normalt ett rungande sådant, men med tanke på vilka säsonger Hammarby och Djurgården haft så här långt är det med en mörkare ton som söndagens drabbning klingar. Järnkaminerna dras med ett tungt skadebekymmer i backlinjen där härföraren Erik Berg är osäker till spel. Hans frånvaro märktes väldigt tydligt när Norrköping slog de regerande mästarna i den senaste omgången. För Hammarbys del råder det tveksamheter kring Tankovic medverkan, men i hans frånvaro har Aron Jóhannsson klivit fram. Den tilltänkta skyttekungen har stått för sex baljor på de fem senaste i Allsvenskan och kan mycket väl bli tungan på vågen här. Med 1X är vi i hamn.

6. Östersund - AIK 2

Statistik
AIK har stått för en säsong som inte kommer gå till historieböckerna men mot slutet har det börjat se allt bättre ut för solnaiterna. Två raka segrar har gett gästerna andrum i de nedre regionerna och extra positivt är att Nabil Bahoui börjat hitta rätt. Han är enormt viktig för offensiven och honom måste Östersund försöka tygla här. Jämtlänningarnas förvandling efter tränarbytet är remarkabel och faktum är att Falkarna faktiskt har alla möjligheter att nå en Europaplats om det fortsätter i samma takt. Mot ett huvudstadslag som verkar ha prickat formen ska dock värdarna normalt få det tufft och här är utgångstvåan tämligen given.

7. IFK Norrköping - Sirius 2

Statistik
Det lär svänga på Östgötaporten. Både Norrköping och Sirius är framåtlutade lag som har sina främsta styrkor i offensiv riktning. Uppsalagänget vann det vändande mötet med 4-2 och blir här väl undervärderade. Visst har Peking rejäl klass i lirare som Nyman, Haksabanovic och Bergmann Jóhannesson, men nu får värdarna klara sig utan den sistnämnde. Sirius arsenal där uppe går heller inte av för hackor och Stefano Vecchia, Yukiya Sugita och Nahom Netabay är samtliga herrar som har kapacitet att såra Kamraterna här. Det syns inte i streckningen. Tvåan rensar magiskt och ska definitivt sällskapa övriga tecken omgående.

8. IFK Göteborg - Varberg 2

Statistik
Göteborg lever farligt nere i bottenstriden. Under i stort sett hela säsongen har det sett ut som att värdarna inte vet hur man vinner en fotbollsmatch och då segrarna bara är tre till antalet hittills har Roland Nilsson och gänget ett berg att bestiga. Tuff match väntar när Varberg kommer på besök. Jocke Persson har lotsat sina adepter till en respektabel tiondeplats inför den här omgången och kan vid poängplock i princip vinka adjö till lagen nedanför. Med värdet till höger i en på förhand jämn fajt blir det enkelt att välja sida.

9. Lazio - Inter 2

Statistik
Lazio lade beslag på en Champions League-plats i fjol, men frågan är om romarna mäktar med samma prestation i år? Örnarna står och faller med Ciro Immobiles dagsform på topp och i den senaste matchen mot Atalanta hade inte Lazio en suck. Nu väntar minst lika tufft motstånd då Inter kommer på besök. Lukaku, Sánchez och Martínez har alla många baljor i sig och det är långt ifrån omöjligt att vi får se någon eller några ur den trion skriva in sig målprotokollet här. Här tar gästerna från modehuvudstaden sin tredje raka seger.

10. Juventus - Napoli 2

Statistik
Ett högoktanigt möte avslutar äventyret på pastastöveln. Juventus fick bara 2-2 mot Roma, men med facit i hand är det en pinne de svartvita ska vara relativt glada över. Juve fick nämligen Rabiot utvisad då det fanns gott om tid kvar, men den förmodade anstormningen från romarna uteblev dock i långa stunder. Ronaldo klev (läs: flög) istället in i handlingarnas centrum och ordnade en pinne i och med sitt höjdhopps-världsrekord till 2-2. Det lär dock bli tuffare emot nu för Turingänget. Napoli har inlett starkt och lita på att El Rino Gattuso har en plan för att knipa gästernas tredje raka seger här. Gästerna har inte förlorat något av de två senaste inbördes mötena med Juve och ska finnas med i ett tidigt skede. På större system målas det hela vägen.

11. Levante - Real Madrid 2

Statistik
Det var rörande bilder som sipprade ut från Levantes träningsgym när José Campana fick reda på att han tagits ut i Spaniens landslagstrupp. Den spelskicklige mittfältaren och hans kumpaner lyckades sånär roffa åt sig poäng senast mot Sevilla, men andalusierna avgjorde där sent. Nu väntar en på pappret tuffare motståndare i form av Real Madrid, men helt chanslösa är inte värdarna. Real har sin vana trogen inlett ganska sömnigt och fick bara med sig en 1-0-seger mot Valladolid senast. Presterar de inte bättre fotboll här kan Marängerna få nöja sig med delad ära. X2!

12. Barcelona - Sevilla 1

Statistik
Sevilla har matchats ruskigt tufft den senaste tiden men har ändå noterats för full pott i La Ligas inledning. Två raka segrar på övertid mot Cádiz och Levante imponerar kanske inte på gemene läsare, men lita på att det gjort under för gästernas moral. Den moralen kan bli livsviktig när en av årets absolut tuffaste resor står för dörren. Barca på bortaplan är ingen lätt match och katalanerna har också gått starkt inledningsvis under nye tränaren Koeman. Det här blir dock en rejäl värdemätare även för FCB och finns deg över till större rader är det verkligen inte dumt att gardera utgångsettan.

13. Lyon - Marseille 1

Statistik
Ligue 1 tar kupongen i mål med ett intressant möte. Lyon har inte fått det att stämma inledningsvis trots en minst sagt intressant trupp på pappret. Les Gones störs säkerligen av att Depay och Aouar ständigt kopplas samman med större klubbadresser, men utöver duon finns också god kapacitet i lirare som Ekambi, Dembélé och Kadewere. Kan nämnda spelare hitta rätt mot Marseille får Villas-Boas och company en jobbig afton framför sig. Gästerna besitter dock ett kunnande högt nog för att störa OL här och ettan mår bra av att gå hand i hand med krysset på större system.


Singelstrecket! - Inter

Contes grabbar har sett ruskigt starka ut i offensiv riktning. Lyckas den hetlevrade tränaren få ordning på defensiven är ligatiteln definitivt inom räckhåll. Lazio vek ner sig mot Atalanta och får problem även här.

Kupongrensaren! - Sheffield United

Arsenal har varit svajiga inledningsvis. Framåt saknas en riktig kreatör och bakåt är det fortsatt ett mörkt skadeläge. Trots det ballar streckningen på ettan ur. Sheffield United är normalt ett stabilt gäng som verkligen inte ska vara slagna på förhand på Emirates. Magiskt rensarvärde till höger!


Spelförslag:

432 rader

1. Aston Villa - Liverpool 2
2. Man United - Tottenham 1
3. Arsenal - Sheffield U 1x2
4. Wolves - Fulham 1x2
5. Hammarby - Djurgården 1x
6. Östersund - AIK 2
7. Norrköping - Sirius 1x2
8. Göteborg - Varberg x2
9. Lazio - Inter 2
10. Juventus - Napoli 12
11. Levante - Real Madrid x2
12. Barcelona - Sevilla 1
13. Lyon - Marseille 1

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Aston Villa - Liverpool 2
2. Man United - Tottenham 1
3. Arsenal - Sheffield U (1)x(2)
4. Wolves - Fulham 1x2
5. Hammarby - Djurgården 1(x)
6. Östersund - AIK (x)2
7. Norrköping - Sirius (1x)2
8. Göteborg - Varberg x2
9. Lazio - Inter 2
10. Juventus - Napoli 1x2
11. Levante - Real Madrid x2
12. Barcelona - Sevilla 1x2
13. Lyon - Marseille 1(x)



Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td