Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
okt 2020
07

Tips & Analys för Europatipset 8/10

Landslagsfotbollen hägrar minst sagt på torsdagens Europatips. Tre vänskapsmatcher, sju playoff-matcher mot EM och tre fajter från det sydamerikanska VM-kvalet ska synas. Spelvärdet lyser på kupongen och flera smaskiga favoritfall ser nåbara ut. Nu kör vi mot fullträffen!Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Torsdag kl 18:14

1. Ryssland - Sverige 1

Statistik
Sverige inleder kalaset med att resa till Ryssland. Då tuffa matcher stundar redan till helgen i Nations League lär Janne Andersson lufta truppen här. Det kan innebära att vi får se namn som Starfelt, Holmén, Svanberg och Jordan Larsson i startelvan vilket såklart är spännande. Det lär dock märkas att många spelare inte lirat särskilt många landskamper tillsammans. Ryssland segrade två gånger om i den senaste vändan av Europa League där moderlandet dessutom satte tre mål i båda kamperna. Ungern och Serbien stod för motståndet då och värdarna kommer inte att slå av på takten här heller. 1X torde vara ett lås.

2. Norge - Serbien X

Statistik
Efter Sveriges betydelselösa fajt är det nu dags att kasta oss rakt in i hetluften. Det stundar sju stycken semifinalmöten i playoffet mot EM där samtliga vinnare studsar direkt till final. Vinnaren av finalen går sedan till nästa års slutspel. Således är det liv eller död som gäller på Ullevål. Lasse Lagerbäck förfogar över en spännande trupp med namn som Håland, Ödegaard och King. Här ger dock svenska folket alldeles för stort förtroende åt baggarna. Det norska försvaret är minst sagt stabbigt och kommer att få problem när de ska brottas mot kolosser som Mitrovic, Jovic och Milinkovic-Savic. Värde till höger är delikat och får inte lämnas utanför.

3. Island - Rumänien 2

Statistik
Från en överstreckad före detta svensk förbundskapten till en annan. Det var inte mycket shining över Erik Hamréns Island i den senaste vändan av Nations League. Vulkanerna fick på näbben med totalt 1-6 av England och Belgien och vips ska nu värdarna ställa om från konstant försvarsspel till iklädnad av favoritkostym när Rumänien gästar. Hamrén får här tillbaka viktiga pjäser som Gunnarsson, Sigurdsson och Finnbogason, men att ettan ska vara uppe och nosa runt 50 procent är felaktigt. Rumäniens trupp håller minst lika god nivå som värdarnas och här lockar tvåans värde i utgång. På större rader följer övriga tecken.

4. Skottland - Israel 2

Statistik
Skottland och Bosnien blir EM-playoffets två största favoriter och i båda fallen känns det verkligen skevt. Skottarna misslyckades kapitalt i kvalet och var knappt värda den chansen de nu har fått här. Mittfältet är packat med grovjobbare men det ska samtidigt sättas ett stort frågetecken för kreativiteten i samma lagdel. Det går ofta trögt när kiltarna går till anfall och i den här fajten kommer gästerna med en ruggig arsenal att ställa om på. Shon Weissman, Munas Dabbur och framför allt Eran Zahavi vet alla var målet är beläget. Den sistnämnde ska bli otroligt spännande att följa i sin nya klubb PSV och känslan är att han mycket väl kan återvända till Eindhoven med ett leende på läpparna. Ettan lämnas därhän för supervärdet till höger!

5. Bulgarien - Ungern 2

Statistik
Bulgarien har kantats av skandal efter skandal och den nuvarande landslagstruppen håller otroligt låg nivå. Som om det inte vore nog så är nu också lagkaptenen Zanev borta på grund av coronaviruset. Ett tungt tapp för förbundskaptenen Dermendzhiev vars adepter får en tuff uppgift framför sig här. Ungern imponerade i föregående Nations League-runda där Turkiet bortaslogs med 1-0. Dominik Szoboszlai saknas men det finns gott om tyngd hos gästerna för att kunna bräcka ett halvdant Bulgarien. Stannar tvåan runt 45 procent är det en kanonspik.

6. Slovakien - Irland 1

Statistik
Irland skämde i det närmaste ut sig i den förra samlingen. 1-1 mot usla Bulgarien följdes upp med en torsk hemma mot Finland med 0-1. Anfallsspelet gick i snigelfart och skärper inte Stephen Kennys mannar till sig här blir det heller inget EM nästa år. Den hårt ansatta förbundskaptenen får dessutom klara sig utan kaptenen Seamus Coleman som tvingats lämna återbud på grund av skada. I försvaret finns dock en fullgod ersättare i Matt Doherty som är ackompanjerad av Duffy, Egan och Stevens. Framåt ser det däremot tunt ut och mycket tyder på att gästerna kommer få problem här. Slovakerna hade heller ingen framgångsrik samling senast, men Hamsik, Mak och Bozenik har alla kapacitet att såra irländarna. Liten fördel slovakerna, börja till vänster och gå inte hela vägen förrän på större system.

7. Bosnien - Nordirland X

Statistik
Så till Bosnien som tillsammans med Skottland ser ut att bli enormt övervärderade av svenska folket. Pjanic och Dzeko är två högkapabla lirare hos värdarna, men ingen ur duon har visat någon vidare form i inledningen i deras respektive klubblag. Det gör att Nordirlands chanser växer. “Norn Iron” är normalt ett svårforcerat lag som dessutom får tillbaka sin absolut viktigaste spelare inför den här samlingen. Jonny Evans är skadefri och kommer att gå rakt in i elvan med kaptensbindeln hårt dragen runt armen. Med tanke på hur otroligt understreckad högersidan blir måste den omgående finnas med. Här luktar det skräll lång väg.

8. Nordmakedonien - Kosovo 1

Statistik
Vidare till vad som kan bli ett hett derby i Skopje. Staden ligger precis vid gränsen till Kosovo som här brakar samman med Nordmakedonien. Besökarna hade ingen lyckad samling senast då det blev oavgjort mot dassiga Moldavien och dessutom torsk mot Grekland. Rejäl uppryckning krävs här av Muriqi och gänget. Nordmakedonien saknar Ejif Elmas på grund av Corona, men kultfiguren Goran Pandev ska däremot kunna vara med. 37-åringen är otroligt viktig för värdarna och med lirare som Bardhi, Alioski och Trajkovski vid sin sida är det här en uppgift som Pandev och gänget inte ska förlora. Strecka från vänster.

9. England - Wales X

Statistik
Vi lämnar allvaret därhän för en stund och ger oss istället i kast med två träningsmatcher. Wales lär dock gå in helhjärtat här då möjligheten finns att kunna knäppa storebror England på näsan. Gareth Southgate har valt att lämna syndarna Foden och Greenwood på hemmaplan efter skandalen under den förra samlingen och samma öde till mötes lär även Abraham, Sancho och Chilwell gå sedan trion brutit mot restriktioner gällande pandemin. Det stör såklart England som här blir alldeles för stora favoriter. Plocka med alla tecken och håll en tumme för skötsamma Wales.

10. Belgien - Elfenbenskusten 1

Statistik
På tal om stora favoriter landar vi osökt in i Belgiens möte med Elfenbenskusten. FIFA rankar belgarna som världens bästa landslag och med tanke på hur Roberto Martínez manskap sett ut den senaste tiden är det i sig inte särskilt konstigt. De Bruyne, Mertens och Lukaku håller absoluta toppnivå, men då betydligt tuffare motstånd väntar runt hörnet lär förbundskaptenen lufta truppen här. Elfenbenskusten har ingen tävlingsmatch förrän i november och kommer då troligen att mönstra en mer ordinarie elva. Pépé, Zaha, Aurier och Kessie tillhör den och även om belgarna ska gälla som favoriter är det helt omöjligt att inte plocka med den löjligt lågt streckade tvåan.

11. Argentina - Ecuador 1

Statistik
Över till nattmackorna från den första omgången i det sydamerikanska VM-kvalet. Argentina är i vanlig ordning favorittippade och det ska väldigt mycket till för att Lionel Scalonis adepter inte ska ta sig till VM. Offensiven är helt sanslös med namn som Ocampos, Dybala, Martínez, Gómez och inte minst Messi. Ecuador får sätta sina förhoppningar till att smälla på världsstjärnorna och försöka få de ur balans, men här är det inte troligt att gästerna ska kunna stå emot en längre tid. Det finns betydligt bättre skrällägen på annat håll.

12. Uruguay - Chile 1

Statistik
Chile missade föregående VM-slutspel och har ett landslag som är på väg nedåt. Gästerna är ett energiskt gäng som dock tyvärr för deras del står och faller med fixstjärnorna Vidal och Sánchez. Uruguay har en betydligt starkare trupp och ska inte påverkas alltför mycket av att namn som Cavani och Giménez saknas. Suárez och Godín finns med och rutinen i den duons vinnarskallar går inte av för hackor. Här lotsar 73-årige Óscar Tábarez sina uruguayaner till en seger.

13. Paraguay - Peru 1

Statistik
Peru charmade de flesta i det senaste VM-slutspelet. Med en offensiv och vägvinnande fotboll stod peruanerna upp bra, men sedan dess har nivån sjunkit i takt med att tongivande spelare haft svårt att hålla nivån som krävs. Till exempel finns inte viktige anfallaren Guerrero med här samtidigt som minst lika viktige Farfán står utan klubb. Paraguay håller en högre nivå för stunden och har klass i spelare som Balbuena, Almirón, Pérez och Sanabria. Klar utgångsetta.


Singelstrecket! - Argentina

Argentina streckas i högsta laget men med gott om andra skrällmöjligheter på kupongen spelar det ingen roll. Den offensiva bredden är sagolik och här kommer Ecuador att få det hett om öronen.

Kupongrensaren! - Nordirland

Nordirland har kapacitet att stå upp mot alla lag i världen med deras ramstarka defensiv. Det visade gästerna inte minst i EM-kvalet. Trots det blir nordirländarna kraftigt undervärderade mot humörgänget Bosnien. Här ligger en potentiell nyckel till fin utdelning!


Spelförslag:

432 rader

1. Ryssland - Sverige 1x
2. Norge - Serbien 1x2
3. Island - Rumänien 2
4. Skottland - Israel x2
5. Bulgarien - Ungern 2
6. Slovakien - Irland 1x
7. Bosnien - Nordirland 1x2
8. Nordmak. - Kosovo 1
9. England - Wales 1x2
10. Belgien - Elfenbens. 12
11. Argentina - Ecuador 1
12. Uruguay - Chile 1
13. Paraguay - Peru 1

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Ryssland - Sverige 1(x)
2. Norge - Serbien 1x2
3. Island - Rumänien (1x)2
4. Skottland - Israel x2
5. Bulgarien - Ungern 2
6. Slovakien - Irland 1x2
7. Bosnien - Nordirland (1)x(2)
8. Nordmak. - Kosovo 1(x)
9. England - Wales 1x2
10. Belgien - Elfenbens. 12
11. Argentina - Ecuador 1
12. Uruguay - Chile 1
13. Paraguay - Peru 1(x)Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td