Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
okt 2020
09

Tips & Analys för Stryktipset 10/10

Nations League och Superettan utgör lördagens Stryktips-meny. Kupongen sträcker sig över två dagar där fem landslagsfajter inleder och lördagen kompletteras sedan av tre kamper i den svenska andraligan. Söndagen innehåller många högoktaniga duster där bland andra Sverige ska in i hetluften. Nog snackat, nu åker vi!Lämna in ditt Stryktips här!

Spelstopp: Lördag kl 15:59

1. Spanien - Schweiz X

Statistik
Vi inleder äventyret i Madrid där Spanien ska ta emot Schweiz. Luis Enriques mannar kommer från 0-0 mot Portugal i onsdags där det ska sägas att spanjorerna var det klart bättre och spelförande laget. Nu väntas lirare som Fati, Ramos och Torres gå in från start, men värdarna blir för hårt betrodda här. Schweiz kommer från en torsk mot Kroatien med 1-2, men Vladimir Petkovic adepter visade i föregående vända av Nations League att de kan stå upp väl mot de allra bästa. Tyskland spelades då i långa stunder av mattan och Löw och company ska vara tacksamma att det mötet stannade vid 1-1. Högersidan rensar magiskt här och bör finnas med från start.

2. Ukraina - Tyskland 2

Statistik
På tal om just Löw och Tyskland kommer vi osökt in på Die Nationalmannschaft i nästa fajt. Förbundskaptenen valde att ställa en reservbetonad elva på benen mot Turkiet och fick då nöja sig med ett oavgjort resultat. Här väntas spelare som Neuer, Kimmich, Goretzka, Gnabry och Werner starta och då är tyskarna verkligen inte lätta att tas med. Ukraina saknar en hel drös med normalt givna startspelare och kommer få en riktigt tuff afton trots hemmaplan. Tvåan spikas hela vägen upp till 80 procent.

3. Färöarna - Lettland X

Statistik
Kvalitetsnivån sjunker drastiskt när vi nu lämnar A-divisionen och istället tar hissen ner till Nations Leagues D-division. Färöarna toppar grupp 1 efter sex av sex möjliga poäng i den senaste vändan. Håkan “Åby” Ericson fick därmed en smakstart med sina färöiska grabbar, men här blir värdarna för hårt streckade. Lettland är inte mycket för världen men gästerna håller i grund och botten jämbördig nivå med lördagens kombattanter. Börja till vänster, men i takt med att systemen växer bör tvåan få plats så fort det bara går.

4. Liechtenstein - Gibraltar 1

Statistik
Grupp 2 i D-divisionen håller ingen vidare nivå. Liechtenstein och Gibraltar gör här i princip upp om gruppsegern då den tredje nationen i samma grupp är usla San Marino. Liechtenstein är det starkare gänget i grund och botten och i kraft av hemmaplan ska också värdarna hållas högst i detta mötet. Det här är dock en spik som många kuponger kommer att ha och med det sagt kan det vara läge att titta mot ett rensarkryss om det finns deg över på större system.

5. Andorra - Malta 2

Statistik
Lördagens sista landslagsbidrag hämtas från Estadi Nacional. Andorras nationalarena har kapacitet för drygt 3300 åskådare och det är ingen publik som är bortskämd med segrar i första taget. Nederlaget mot Kap Verde (1-2) senast vittnar om nivån värdarna håller och även om lördagens motståndare Malta inte heller kan skryta med sitt fotbollskunnande ska ö-nationen ses som favoriter här. Stannar värdet till höger är X2 ett excellent lås.

6. Brage - Degerfors 2

Statistik
Landslagsbollen lämnas därhän för ett tag och istället ger vi oss i kast med Superettan. Brage har på pappret ett lag som skulle kunna vara med och kriga om direktplatserna till Allsvenskan men svajig form, skador och det ena med det tredje har satt käppar i hjulen för masarnas säsong. Nu väntar årets tuffaste hemmamatch då Degerfors kommer på besök. Bruksklubben är formtoppad så det sjunger om det och Bertilsson, Edvardsen och Dahlström på topp är samtliga alldeles för bra för Superettan. Utgångstvåan är tydlig, men sticker den iväg en bit över 60-strecket får den sällskap av krysset.

7. Dalkurd - Ljungskile 2

Statistik
Superettans överlägset mest ångestdrabbade kamp är den på Studenternas. Dalkurds ynka tre segrar så här långt är delat sämst i serien och när värdarna dessutom står noterade för tio oavgjorda fajter är det inte svårt att förstå varför kurderna är nere i bottenträsket och harvar. Detsamma gäller för Ljungskile som med tolv nederlag på kontot innehar jumboplatsen inför starten av den 22:a omgången. Gästerna plockade dock poäng av Dalkurd i det vändande mötet (2-2) och när framför allt tvåan blir undervärderad här ska alla tecken med ögonaböj.

8. GAIS - Halmstad X

Statistik
Halmstad ser ut att gå en mörk höst till mötes. Coronaviruset har härjat i truppen de senaste veckorna och hallänningarna förlorade också senast mot Jönköpings Södra (0-1). Det innebär att Södra nu är endast två poäng bakom Mange Haglund och gänget på andraplatsen. Som om det inte vore nog har dessutom Åge Hareide och Rosenborg norpat åt sig Rasmus Wiedesheim-Paul som varit HBK:s överlägset bästa spelare offensivt. Tuff resa väntar nu besökarna när bussen går till Göteborg. GAIS är kraftigt förbättrade mot slutet och har vunnit fem av sina sex senaste. Spelare för spelare är Makrillarna något sämre, men på större rader bör alla tecken finnas med.

9. Kroatien - Sverige 1

Statistik
Söndagen slår upp portarna till Maksimirstadion där Sverige ska mäta svärd med Kroatien. Elvan som startade mot Ryssland lär vara mer eller mindre helt utbytt här och bland andra Robin Olsen, Victor Nilsson-Lindelöf och Emil Forsberg förväntas gå in från start. Det är starka namn, men Kroatiens elva är än bättre. Modric, Perisic, Brozovic och Lovren satt alla på kvisten i segern mot Schweiz, men samtliga kommer finnas med från minut ett här. Party-Jannes pågar kommer att i första hand få sikta på att hålla tätt framför Olsen. Strecka från vänster.

10. Frankrike - Portugal 1

Statistik
Två högkalibriga nationer som träningsspelade i onsdags. Portugal fick 0-0 mot Spanien och det är siffror som Fernando Santos adepter ska vara nöjda med. Spanjorerna dominerade matchbilden fullständigt och borde ha löst en tvåmåls-seger med normal utdelning. Frankrike asfalterade Ukraina med 7-1 (!) och även om siffrorna inte lär bli lika stora här är det Les Bleus som ska gälla som favoriter på Stade de France. 1X är att betrakta som heltäckt.

11. England - Belgien 2

Statistik
Det stormar föga förvånande runt det engelska landslaget. Greenwood och Foden har lämnats hemma sedan de brutit mot restriktioner kring pandemin senast och till den här samlingen var det Abrahams, Chilwells och Sanchos tur att gå samma öde till mötes. Gareth Southgate har således tvingats att brottas med icke önskvärda problem. Ett annat stort problem väntar här. Belgien är rankade som världens bästa landslag enligt FIFA och med spelare som De Bruyne, Lukaku, Mertens och Hazard att tillgå är det inte så konstigt. Gästerna är med rätta oddsfavoriter, men svenska folket ser i vanlig ordning ut att ge stort förtroende åt engelsmännen. Tvåan är därmed en smaskig värdespik.

12. Norge - Rumänien X

Statistik
Två nationer som båda kommer från energikrävande insatser i veckans EM-playoff drabbar samman på Ullevål. Rotation är att vänta från både Lasse Lagerbäck och Mirel Radoi där det dock ska sägas att den före detta svenska förbundskaptenen har det bredare utbudet att välja bland. När ettan streckas upp över 55 procent är det däremot inte intressant att titta västerut med spikögat. I en förmodat avslagen historia bör samtliga tecken finnas med då högersidan glöms bort.

13. Island - Danmark 2

Statistik
Skilda förutsättningar råder för de här båda gängen. Island kommer från en tuff batalj i EM-kvalet mot Rumänien medan Danmark fick en promenadseger i träningsmatchen mot Färöarna (4-0). Således är rotation att vänta från scarf-bäraren Hamrén, men Kasper Hjulmand kan å sin sida mönstra starkast möjliga startelva. Med det i åtanke blir tvåan onekligen intressant och stannar den under 50 procent är det kupongens bästa spik.


Singelstrecket! - Danmark

Island kommer från en tuff match i torsdags och Erik Hamrén lär säkerligen skruva på en del namn i startelvan här. Danmark kan däremot mönstra en stark startelva och här ska Kasper Hjulmands mannar ses med ypperliga möjligheter.

Kupongrensaren! - Ljungskile

Det är ruskigt tajt i botten av Superettan. Både Dalkurd och Ljungskile löper stor risk att trilla ur och här är det värdarna som får alldeles för stort förtroende. LSK har definitivt kapacitet nog för att kunna skrälla på Studenternas.

Spelförslag:

432 rader

1. Spanien - Schweiz 1x2
2. Ukraina - Tyskland 2
3. Färöarna - Lettland 1x
4. Liechtens. - Gibraltar 1
5. Andorra - Malta x2
6. Brage - Degerfors 2
7. Dalkurd - Ljungskile 1x2
8. GAIS - Halmstad x2
9. Kroatien - Sverige 1
10. Frankrike - Portugal 1x
11. England - Belgien 2
12. Norge - Rumänien 1x2
13. Island - Danmark 2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Spanien - Schweiz 1x2
2. Ukraina - Tyskland 2
3. Färöarna - Lettland 1x2
4. Liechtens. - Gibraltar 1x
5. Andorra - Malta (x)2
6. Brage - Degerfors (x)2
7. Dalkurd - Ljungskile (1x)2
8. GAIS - Halmstad 1x2
9. Kroatien - Sverige 1(x)
10. Frankrike - Portugal 1x
11. England - Belgien 2
12. Norge - Rumänien (1)x(2)
13. Island - Danmark 2Lämna in ditt Stryktips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td