Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
okt 2020
13

Tips & Analys för Europatipset 14/10

Nations League ska avrundas för den här gången och samtliga 13 matcher på onsdagens Europatips hämtas från landslagsturneringen. Sverige har en tuff uppgift framför sig i Lissabon och frågan är om Holland ska gå helt mållösa från den här samlingen? Svaren och mer därtill finner ni i analysen nedan. Nu kör vi!Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Onsdag kl 20:44

1. Portugal - Sverige 1

Statistik
Sverige kom undan med ett 0-1-underläge efter den första halvleken mot Kroatien. I andra såg Blågult dock klart bättre ut, men det var till slut kroaterna som gick segrande ur den bataljen. Tufft för Sverige och Janne Andersson som är klart sist i gruppen inför mötet med Portugal. Ronaldo och gänget fick efter en bra första halvlek mest försvara sig i den andra mot Frankrike och slutresultatet 0-0 var klart rättvist. Samma siffror blev det i träningsmatchen dessförinnan mot Spanien och lita därmed på att Ronaldo kommer att vara extremt målsugen här. Kan Sverige stå för en helhjärtad försvarsinsats är inte en poäng en omöjlighet, men den troliga ettan inleder.

2. Kroatien - Frankrike 2

Statistik
Kroatien vann till slut rättvist mot Sverige efter att Kramaric hoppat in och avgjort med sitt 2-1-mål. Anfallaren är i toppform och leder faktiskt Bundesligas skytteliga med hela sex mål på de inledande tre matcherna. Här lär dock Kramaric och övriga kroater få problem. Frankrike vann det vändande mötet med samma siffror som i VM-finalen (4-2) och har världsklasspelare på samtliga positioner. Les Bleus gynnas dessutom av att värdarna saknar avstängde Brozovic. Tvåan lämnas ensam.

3. England - Danmark X

Statistik
Det var lite VM-vibbar över Englands insats mot Belgien. Southgate valde att ställa ut en fembackslinje från start och det visade sig också vara ett smart drag. Kieran Trippier axlade Ben Chilwells tilltänkta vänsterbacksroll på bästa sätt och engelsmännen vann till slut med 2-1. Här saknas dock båda nämnda lirare och sedan tidigare är också Sterling borta. Kane ryktas dessutom dras med skadeproblem och en viss José Mourinho har Southgates nummer på direktlinje för stunden. Danmark lade Island på rygg utan större problem och Hjulmands mannar tog även poäng av britterna i det vändande mötet. När ettan överstreckas grovt måste övriga tecken med direkt då högersidan rensar fint.

4. Italien - Nederländerna 1

Statistik
Frank de Boer har ingen lyckad tränarkarriär hittills och den gamla mittbacken har heller inte inlett sitt förbundskaptensäventyr med Nederländerna särskilt bra. 0-1 i brakan mot Mexiko följdes upp av 0-0 borta mot Bosnien och det är motståndare som Holland normalt ska slå relativt enkelt. Nu väntar en många resor svårare uppgift då Italien står på andra sidan. Gli Azzurri avväpnade gästerna rejält i det vändande mötet och Mancinis mannar ska också ses som favoriter inför onsdagens drabbning. Håller sig ettan runt 50 procent behövs inga garderingar.

5. Island - Belgien 2

Statistik
Erik Hamréns stora mål med den här samlingen var att ta sitt Island till final i playoff mot EM och det lyckades scarf-älskaren med i torsdags. I efterföljande Nations League-fajt mot Danmark orkade dock inte islänningarna ladda om och det är fortfarande så att värdarna inte tagit en enda poäng i den här tävlingsformen. Det lär bli tufft även nu då det är Belgien som kommer på besök. Gästerna torskade senast mot England och har fått skicka hem en tröttkörd Kevin De Bruyne, men truppen Roberto Martínez förfogar över är fortfarande ruggig. Tvåan streckas dock väldigt hårt och finns deg över är krysset enormt lockande på större system.

6. Norge - Nordirland X

Statistik
Norge kom inte upp i nivå mot Serbien och förlusten där innebär att Lagerbäck och gänget får följa sommarens EM-slutspel från tv-soffan. Haaland stämde dock i bäcken i efterföljande kamp mot Rumänien där den väldige anfallaren stod för tre av målen i 4-0-segern. Därmed står baggarna och Österrike på samma poäng i gruppen och värdarna har goda minnen från det vändande mötet mot onsdagens motståndare Nordirland. Då vann Norge med 5-1 i Belfast, ett resultat svenska folket inte har glömt bort. Ettan får ett skyhögt förtroende här vilket inte känns helt rätt. Gästerna har visat mot starkare motstånd än onsdagens att de kan stänga igen helt och hållet och när hela högersidan lyser med spelvärde åker alla tecken med.

7. Skottland - Tjeckien 2

Statistik
Hampden Park bjuder in till gruppfinal när Skottland tar emot Tjeckien. Trots ett hackande spel och tveksamma laguttagningar har Steve Clarke hittills guidat skottarna till en förstaplats i gruppen, men till den här matchen har förbundskaptenen huvudbry. Andy Robertson är avstängd och sedan tidigare saknas också Kieran Tierney och Stuart Armstrong. Tre normalt helt givna spelare. Tjeckien går från klarhet till klarhet och hade förmodligen lett gruppen om det inte vore för den enorma påverkan coronaviruset hade på truppen i förlustmatchen mot just Skottland. Här ska gästerna ses med goda möjligheter till revansch och värdet på tvåan är mysigt.

8. Polen - Bosnien X

Statistik
Polen har hittills haft en småtrevlig samling där 5-1 i träningsmatchen mot Finland följdes upp med 0-0 mot Italien i söndags. Smolket i bägaren var dock att Lewandowski byttes ut skadad med tio minuter kvar att spela mot italienarna och det är alltjämt ytterst tveksamt om anfallaren kommer till spel här. Bosnien föll tungt på straffar mot Nordirland, men Anel Ahmedhodzic och gänget stod sedan för en stark prestation när en poäng togs hemma mot Nederländerna (0-0). Den insatsen skvallrar om kapaciteten gästerna besitter och när ettan streckas till månen bör högersidan också beges plats.

9. Ryssland - Ungern 1

Statistik
Ungern har stått för heroiska insatser så här långt. Segern i playoff-semin mot Bulgarien följdes upp med en fin skalp borta mot Serbien, en fullpoängare som dock inte var helt välförtjänt. Utan Dominik Szoboszlai har spelet inte riktigt sett lika bra ut och mot ett frustande Ryssland ska ett tröttkört Ungern inte ha mycket att hämta. Moderlandet vann det vändande mötet på bortaplan med 3-2 och säkrar gruppsegern vid poäng här. Den orättvisa torsken i samlingens inledande träningsmatch mot Sverige och den efterföljande pinnen i Nations League-fajten mot Turkiet har retat upp ryssarna som nu törstar efter en seger. Banketta!

10. Rumänien - Österrike 2

Statistik
Rumänien har haft en hädisk tid tillsammans under den här samlingen och samtliga spelare och ledare vill nog bara åka hem och glömma den här perioden. Island såg i torsdags till så att det inte blir något EM för värdarna och insatsen mot Norge ska vi knappt nämna. Förbundskaptenen Radoi meddelade efter Norge-matchen att målsättningen inför mötet med Österrike blir att hålla nere siffrorna. Om muntergöken och company lyckas med det återstår att se, men klart är att Österrike ska gälla som klara favoriter. Tvåan inleder, men överstreckningen på den gör att krysset tar plats på större system.

11. Turkiet - Serbien 1

Statistik
Serbien lyckades ta sig till playoff-final mot EM nästa månad i och med segern mot Norge och det var också den här samlingens stora mål. Insatsen som följde i förlustmatchen mot Ungern var ingen höjdare. Känslan är att viss mättnad kan finnas kvar hos serberna även här när Turkiet står för motståndet. Turkarna fick 0-0 med sig från det vändande mötet i Belgrad och ska i kraft av hemmaplan hållas som favoriter till segern här. Ettan först, krysset sen.

12. Bulgarien - Wales X

Statistik
Bulgariens landslag är ett utskällt sådant och efter de senaste årens ofta miserabla insatser är det inte så konstigt. Det blir inget EM till sommaren sedan Ungern var här och vann med 3-1 i torsdags och insatsen därefter borta mot Finland var, just det, klappkass. Här ges en sista chans till att rädda hedern när Wales kommer på besök. I vanliga fall skulle Ryan Giggs och gänget varit en tänkbar spik, men ett par faktorer talar emot gästerna här. Moore och Morrell är avstängda och framför allt är Gareth Bale kvar i London och kör rehab på golfbanorna. En på förhand målsnål tillställning borgar för ett kryss, men på större rader bör alla tecken finnas med.

13. Grekland - Kosovo 1

Statistik
Grekland är mitt inne i en generationsväxling och i Nations League har det hittills gått bra för värdarna. Sju av totalt nio möjliga poäng är starkt jobbat, men det ska också sägas att de blåvita inte imponerar spelmässigt. Åtminstone inte så till den grad att de förtjänar runt 70 procent av strecken mot Kosovo. Gästerna har spetsspelare på ett par positioner i truppen och kan mycket väl fälla värdarna om de tar för lätt på den här uppgiften. Värdet österut måste med på större system!


Singelstrecket! - Ryssland

Stjärnorna ligger rätt för en rysk seger. Ungern borde tappat poäng mot Serbien och presterar gästerna på en liknande nivå här har de en tuff afton framför sig. Stark etta.

Kupongrensaren! - Danmark

Danmark tog poäng av England i det vändande mötet och när Southgate saknar flera nyckelspelare är det läge att gardera för en favorit i repris. Kom så Danmark!

Spelförslag:

432 rader

1. Portugal - Sverige 1x
2. Kroatien - Frankrike 2
3. England - Danmark 1x2
4. Italien - Nederländerna 1
5. Island - Belgien x2
6. Norge - Nordirland 1x2
7. Skottland - Tjeckien 2
8. Polen - Bosnien 1x2
9. Ryssland - Ungern 1
10. Rumänien - Österrike 2
11. Turkiet - Serbien 1
12. Bulgarien - Wales x2
13. Grekland - Kosovo 1x

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Portugal - Sverige 1(x)
2. Kroatien - Frankrike 2
3. England - Danmark 1x2
4. Italien - Nederländerna 1
5. Island - Belgien x2
6. Norge - Nordirland 1x2
7. Skottland - Tjeckien (x)2
8. Polen - Bosnien (1)x(2)
9. Ryssland - Ungern 1
10. Rumänien - Österrike (x)2
11. Turkiet - Serbien 1x
12. Bulgarien - Wales (1)x(2)
13. Grekland - Kosovo 1x2Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera (3)

promo
td