Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
okt 2020
15

Tips & Analys för Topptipset 16/10

Landslagsfotbollen lämnas därhän och kupongerna återgår således till det normala. Fredagens upplaga är en spännande sådan där ruskigt fin utdelning ligger i vassen. Superettan, The Championship, Ligue 1, Premier Division och italienska Serie B ska besökas och nu kastar vi loss mot åtta rätt!Lämna in ditt Topptips här!

Spelstopp: Fredag kl 18:59

1. GAIS - Norrby X

Statistik
Vi inleder fredagsmyset med Sveriges näst högsta serie. Superettan serverar ett derby på västkusten mellan två gäng i mitten av tabellen. 22 omgångar är lagda till handlingarna när Norrby har fyra poäng upp till GAIS. Båda dessa kombattanter kommer från 2-0-förlust, gaisarna mot Halmstad här hemma och Norrby hemma mot Öster. När grönsvart mötte blåvitt på Borås Arena i somras slutade det 3-0 till Mak Linds mannar men nu är det helt andra förutsättningar på Gamla Ullevis riktiga gräsmatta. Krysset är troligt, tvåan betalar för bra för att inte ta med direkt, men ettan är livsfarlig att utelämna på större rader.

2. Akropolis - AFC Eskilstuna X

Statistik
På tal om troliga kryss kommer vi osökt till Grimsta IP. Akropolis har svarat för en suverän säsong som nykomlingar men de har inte räckt hela vägen upp till tätstriden på grund av sin kryssbenägenhet. 13 (!) oavgjorda matcher på 22 omgångar är snudd på rekord. AFC Eskilstuna lirade nyligen oavgjort mot Ljungskile men kommer närmast från tre raka segrar i seriespelet. Akropolis har, föga förvånande, fyra raka kryss i ryggen. Krysset och tvåan bör få plats först.

3. Umeå FC - Trelleborg 1

Statistik
Superettans sydligaste klubb ska besöka den nordligaste innan Svedala lämnas. Trelleborg ligger trea från slutet när åtta omgångar återstår, skåningarna kommer närmast från ett 1-1-möte hemma mot Akropolis. Umeå FC inledde piggt som nykomling men har en formkurva som grinar illa. Norrlänningarna fick på näbben hemma mot Jönköpings Södra förra helgen och ligger näst sist. Gästerna har den beskedliga resultatraden 2-1-7 på resande tass och får finna sig i att agera underdogs på konstgräsmattan i Umeå. Vänsterfattning rekommenderas.

4. Derby - Watford 2

Statistik
Derby County har knappast fått den inledning de hade hoppats på i The Championship. Sviten på tre raka förluster bröts senast mot Norwich, men det var en fullpoängare som smickrade Wayne Rooney och gänget oerhört mycket. Bland annat brände Pukki en straff för Kanariefåglarna och The Rams ställs ånyo inför en tuff uppgift här när Watford kommer på besök. Gästerna trillade ur Premier League i fjol och har också haft en enorm ruljans på spelare i transferfönstret. Truppen håller dock fortfarande hög kvalitet och The Hornets har bara släppt in ett mål på fyra fajter hittills. Här får Derby vara nöjda om de kommer undan med en pinne. Strecka från höger.

5. Dijon - Rennes 1

Statistik
Vidare till Frankrike där två matcher från Ligue 1 ska synas. Rennes har inlett den här säsongen positivt och höstens Champions League-lag har därmed visat att föregående säsong inte var en engångsföreteelse. Truppläget är dock extremt oroande för gästerna inför kampen med Dijon. Niang, Terrier, Nzonzi och Da Silva saknas alla av olika anledningar och dessutom har Raphinha, fjolårets kanske bästa spelare, lämnat för Leeds. Det öppnar upp en enorm skrällchans för Dijon. Senapslaget har slagit Rennes på eget gräs i fyra raka säsonger och här bara måste och åter måste vänstersidan med!

6. Nimes - PSG 2

Statistik
PSG hade en strulig inledning på säsongen, men nu har titelprenumeranterna börjat trumma igång ordentligt. Fyra raka segrar och endast ett insläppt mål under samma period talar sitt tydliga språk och även om Thomas Tuchel saknar ett par lirare i defensiven kommer namn som Mbappé och Neymar till start. Duon kan gå på 80 procent och ändå avgöra det här mötet relativt enkelt. Nimes är ett lag för den undre halvan och vet givetvis att det inte är i den här matchen som kontraktet ska ordnas. Tvåan spikas oavsett streckning.

7. Shamrock - Derry City X

Statistik
Irländska Premier Division härnäst där Derry City står inför säsongens tuffaste resa. Gästerna ska ta sig an de överlägsna serieledarna Shamrock Rovers på bortagräs, men viss poängchans ska ändå ges Derry. Den rödvita armén har ett par fina insatser i ryggen på slutet och segern mot Waterford precis innan uppehållet skvallrar om att formen är på topp. Shamrock har kryssat i två av totalt 14 matcher och när resten är vinster säger det sig självt att serieledningen är ohotad. Det är dock troligt att ettan tar sig över 70-strecket och då är det läge att gardera ifall Rovers har en dålig dag.

8. Brescia - Lecce X

Statistik
Kupongen avrundas med ett nykomlingsmöte i Serie B. Både Brescia och Lecce tillhörde Serie A i fjol, men de kombattanternas gemensamma äventyr i finrummet slutade med en ettårig sejour. Lecce har inlett spelet i andraligan bättre än värdarna, men det ska inte läggas för stor vikt vid det faktumet här. I grund och botten är det här två jämbördiga herrskap och det skulle inte vara förvånande om vi får se en avvaktande historia från start till mål på Rigamonti. Börja med krysset och ta sedan med lillvärdet på ettan när systemen växer.


Singelstrecket! - PSG

PSG har toppform på kanonerna Neymar och Mbappé och även om bland andra Marquinhos saknas här ska tvåan anses ohotad. Nimes får sikta på att försöka hålla siffrorna nere.

Kupongrensaren! - Dijon

Rennes frånvarolista är enorm och samtliga på den är normalt givna startspelare. Offensive kuggen Raphinha har dessutom lämnat och mot Dijon har besökarna haft problem historiskt sett. Gardera och hoppas att de har det även här.


Spelförslag:

72 rader

1. GAIS - Norrby x2
2. Akropolis - AFC Eskils. x2
3. Umeå FC - Trelleborg 1x
4. Derby - Watford 2
5. Dijon - Rennes 1x2
6. Nimes - PSG 2
7. Shamrock - Derry City 1x2
8. Brescia - Lecce x

270 reducerat system (2/3 U-tecken måste sitta)

1. GAIS - Norrby 1x2
2. Akropolis - AFC Eskils. (1x)2
3. Umeå FC - Trelleborg 1x
4. Derby - Watford (x)2
5. Dijon - Rennes 1x2
6. Nimes - PSG 2
7. Shamrock - Derry City 1x2
8. Brescia - Lecce (1)xLämna in ditt Topptips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td