Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
nov 2020
08

Tips & Analys för Topptipset 9/11

I väntan på landskamperna erbjuder Topptipset fotboll från de lägre divisionerna. Inte oss emot då strålande spelvärde i stort sett alltid erbjuds. Vi hittar bland annat riktigt fina skrällalternativ på både Umeå Energi Arena samt Estadio Municipal de Montilivi. Mer om detta i analysen nedan, häng med!



Lämna in ditt Topptips här!

Spelstopp: Måndag kl 18:59

1. Umeå FC - GIF Sundsvall X

Statistik
Det vankas Norrlandsderby och tre viktiga poäng står på spel för Umeå FC. Troligtvis får nykomlingarna hämta ut returbiljetten till Division 1 men ännu är norrlänningarna inte helt borträknade. Fyra poäng här hämtats på de senaste två tillställningarna och ska kvalplatsen nås krävs ett liknande poängsnitt från de resterande fyra omgångarna. Att Viktor Frodig fått hålla nollan intakt i dessa två möten är välbehövligt för 23-åringens självförtroende när han nu ställs mot skytteligaledaren Pontus Engblom. GIF Sundsvall får högt förtroende från svenska folket efter att ha plockat tio poäng från de senaste fyra omgångarna. Gästerna har dock inget att spela för och då tvåan streckas i högsta laget undviker vi den helt.

2. Girona - Las Palmas 2

Statistik
Det har varit en del oroligheter hos Girona under säsongsupptakten. Värdskapet inledde säsongen med två raka nederlag och ett problematiskt knä har resulterat i blott 117 minuter för stjärnspelaren Cristhian Stuani. Mamadou Sylla, som anlände efter nederlaget mot Fuenlabrada har dock blivit en räddare i nöden. Fyra mål och två målgivande passningar har det blivit för den 26-årige senegalesen och det lär inte dröja särskilt lång tid innan värdskapet hotar i toppskiktet. Las Palmas har inlett säsongen trevande men har likt sin motståndare alla möjligheter att utmana om en uppflyttning. Offensiven är fylld av kvalitet där inte minst den inlånade målsprutan Pietro Iemmello samt en formstark Sergio Araujo blir intressanta att följa. Prioritera det utmärkta spelvärdet åt öst.

3. Holstein Kiel - Hamburg 2

Statistik
Vi riktar blickarna mot den tyska andradivisionen där det vankas toppmöte. Hamburg toppar föga förvånande tabellen och det är 2. Bundesliga-specialisten Simon Terodde som visat vägen. Den 32-årige skyttekungen har vunnit skytteligan tre gånger med trion Bochum, Stuttgart samt FC Köln och sköt de två sistnämnda till det tyska finrummet. Nu är målsättningen att göra detsamma med Hamburg och Terodde har redan tryckt in åtta baljor vilket är dubbelt upp gentemot bland andra Branimir Hrgota på en delad andraplats. Holstein Kiel har inlett positivt där Alexander Mühling fortsätter att visa sin betydelse för Die Störche. Vi ställer oss dock tveksamma till huruvida värdskapet räcker mot toppklubbarna och spikar en rimligt streckad tvåa.

4. Shelbourne - Shamrock Rovers 2

Statistik
Det finns inte nog med superlativ för att beskriva Shamrock Rovers säsong. Gästerna har presterat på en helt annan nivå än övriga konkurrenter och inför den sista omgången har 45 poäng plockats av 51 möjliga med en målskillnad på hisnande 42-7! Shelbourne behöver i sin tur tre poäng för att garantera en plats till kommande säsong. Men då Shels inte har vunnit ett inbördes möte sedan 2012 kombinerat med Rovers utomordentliga säsong får de rödklädda sannolikt förlita sig på att Finn Harps inte vinner med tre mål eller fler. Tvåa!

5. Finn Harps - Waterford 2

Statistik
Vi tar en smidig övergång till ovan nämnda Finn Harps som alltså måste vinna för att ha en chans att undvika kvalspel. Värdarna kommer närmast från en väntad förlust mot överlägsna Shamrock Rovers men hade dessförinnan sex raka utan nederlag. Någon enkel avslutning har The Harps däremot inte utan ställs mot ett Europa League-aspirerande Waterford. Likt sin motståndare krävs tre pinnar för att gästerna ska ha möjligheten att sno åt sig tredjeplatsen från Dundalk. På så vis kan vi nog avlägsna krysset omgående och petar in en gaffel (etta-tvåa).

6. Dundalk - Sligo Rovers 1

Statistik
Dundalk har dominerat irländsk fotboll de senaste säsongerna och vunnit fem av de senaste sex säsongerna. I årets upplaga har de regerande mästarna däremot varit chanslösa mot ett strålande Shamrock Rovers och inför den sista omgången är inte ens Europa League-platsen säkrad. Med all sannolikhet räcker ett oavgjort resultat för att lösa detta men för att utesluta Waterford helt är det seger som gäller och så bör även bli utfallet. Sligo Rovers har ingen notabel placering i tabellen att spela för och har dessutom varit usla på resande fot. Gästerna har lämnat mållösa från sju av åtta bortamöten denna säsong och sannolikt försämras lagets eländiga bortafacit här. Bergetta!

7. St. Patrick’s - Bohemians X

Statistik
Till skillnad från övriga bidrag från den irländska högstadivisionen saknar detta möte betydelse för båda lagen på Richmond Park. Bohemians har sedan ett par omgångar tillbaka varit låsta på andraplatsen och prestationerna därefter har inte övertygat. I synnerhet fick vi se en väldigt blek insats hemma mot nästjumbon Finn Harps senast i vad som slutade med en 2-0-förlust. Motivationen hos St. Patrick’s är inte heller på topp men värdskapet kommer åtminstone från två fina insatser mot såväl ligaledarna Shamrock Rovers och trean Dundalk. Båda dessa slutade med delad ära och det lutar åt ytterligare en oavgjord historia här. Utgå från mitten där vänsterflanken prioriteras vid gardering.

8. Jong Utrecht - Roda 2

Statistik
Jong Utrecht har inte alls fått det att stämma hemma på Sportcomplex Zoudenbalch där samtliga fyra matcher slutat med nederlag. Förvånande sett till hur solida värdskapet var här i fjol (8-5-2). Roda har i sin tur gjort klara framsteg gentemot fjolåret och man ska inte vara för tidig med att bedöma lagets “formsvacka” då spelschemat varit tufft. Samtliga av De Koempels tre förluster har kommit borta mot topptrion Almere City, Cambuur samt Graafschap. Det är däremot oroväckande att Fabian Serrarens ännu inte har öppnat upp sitt målkonto och 29-åringen behöver göra så snarast om de gulsvarta ska förbli på den övre halvan. Fint läge för besökarna att bryta den negativa trenden - strecka från höger.


Singelstrecket! - Dundalk

Den irländska giganten Dundalk har ännu inte säkrat Europaspel inför den sista omgången. Värdskapet har dock saken i egna händer och hemma mot ett omotiverat Sligo Rovers ska det lösas.

Kupongrensaren! - Las Palmas

I fjol skiljde det blott sex poäng mellan dessa klubbar. Till denna säsong har målsprutan Pietro Iemmello lånats in och bör vara högaktuell från start efter tre raka inhopp. Vi förväntar oss ett klart bättre Las Palmas framöver och tackar för lågt förtroende från svenska folket.


Spelförslag:

72 rader

1. Umeå - Sundsvall 1x
2. Girona - Las Palmas 1x2
3. Holstein Kiel - Hamburg 2
4. Shelbourne - Shamrock 2
5. Finn Harps - Waterford 12
6. Dundalk - Sligo Rovers 1
7. St. Patrick’s - Bohemians 1x
8. Jong Utrecht - Roda 1x2

270 reducerat system (2/3 U-tecken måste sitta)

1. Umeå - Sundsvall 1x2
2. Girona - Las Palmas (1)x(2)
3. Holstein Kiel - Hamburg (x)2
4. Shelbourne - Shamrock 1x2
5. Finn Harps - Waterford (1)2
6. Dundalk - Sligo Rovers 1
7. St. Patrick’s - Bohemians 1x
8. Jong Utrecht - Roda 1x2



Lämna in ditt Topptips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td